• 9.378.090 stemmen

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis en Cameron Diaz

Gesproken taal: Engels, Iers, Latijn en Mandarijn

Releasedatum: 23 januari 2003

Plot Gangs of New York

"America was born in the streets."

De film beslaat de periode tussen 1846 en 1863 in New York's "five points", destijds het gewelddadigste gebied ter wereld. De Ierse immigranten die New York binnenkomen zorgen voor verschillende conflicten met de oorspronkelijke inwoners. Amsterdam Vallon, de zoon van een van deze immigranten, is uit op wraak na de dood van zijn vader.

Amsterdam Vallon

remorz

ja; waar waar waar??

avatar van V

V

Sorry, 5 euro geloof ik niet, te weinig geld voor een Scorcece productie, ook al is dit niet een geweldige film....

Toch wel

avatar van V

V

Het is dat je Heat briljant vindt, want anders...

avatar van movie-freak

movie-freak

Eigenlijk kostte deze film 15 euro maar dankzij een domme fout van E-Plaza kreeg ik hem mee voor 5 euro

avatar van ZMuller

ZMuller

Waardeloos slechte film met onboeiend verhaal en zonder spanning

Leuke sets enzo maar daar blijft het ook bij. Veel te langdradig ook. 1,5 *

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Toen ik de trailer zag van Gangs of New York leek het me een machtige film, maar toen ik de film had gezien vond ik het maar een hele slechte film. Alleen die straatvechten waren wel aardig maar voor de rest is de film gewoon saai. 1.5*

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Ik heb de film nog een keer goed gekeken en vind het toch nog wel een aardige film. Maar mijn verwachtingen waren hoger dan het resultaat voor de eerste keer toen ik de film zag en toen viel ite me erg tegen. Maar zo slecht is tie helemaal niet na nog een keer goed gekeken te hebben dus van een 1.5* naar 3*

avatar van Vera

Vera

Te gekke film vind ik!

Ik heb er echt helemaal niks op aan te merken.

Ik vond Dicaprio erg goed spelen en Cameron Diaz was te gek.

Mooi verhaal, goeie beelden.

4 sterren!

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Het is al een tijdje geleden dat ik Gangs of New York heb gezien, maar ik vind het wel een leuke film. Grappig verhaal en niet te langdradig.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Een mooie film met een leuk thema ware het niet dat de uitvoering bijzonder zwak was. Daniel Day-Lewis vond ik zeer amusant spelen en bracht leven in de film waar Leonardo diCaprio en Cameron Diaz suf en karakterloos overkomen. Decors, kostuums en camerawerk is allemaal wel in orde en geeft zeker wel een mooi sfeertje. Maar over het algemeen kwam het mij maar makkelijk en inspiratieloos over. Af en toe leek het wel slapstick (op de vuist is meer regel dan uitzondering, tsja begin 19e eeuw he...).

Al met al wel een voldoende omdat de film me wel vermaakte en ik me eigenlijk geen moment geergerd en/of verveeld heb. Maar hij moest het voor mij puur hebben van de humor van Daniel Day-Lewis en de mooie kostuums en decors. Van de slappe liefdesscene's en de ronduit ongeloofwaardige diCaprio (waarom klinkt mij dat bekend in de oren? ) moet de film het zeker niet hebben. Zeker niet HET meesterwerk van Scorcese wat mij op de hoes gemeld werd. Goodfellas leek daar dan veel meer op. Helaas.

avatar van miss_suus

miss_suus

4 sterren voor deze film omdat:

*Iedreen goed acteerde (alleen was camerons rol eigenlijk niet perse nodig voor de film maar hoe meer rollen hoe meer vreugd )

*Er hele mooie vechtscenes waren

*Het een boeiende film is

*Je gewoon wilt weten hoe het afloopt en blijft kijken tot het eind

*Het ook een hele zielige film is

4 redenen voor 4 sterren

avatar van WiLL

WiLL

^^ Dat zijn 5 redenen

Betekent dat 5 * voor deze zwakke films ?

avatar van gemaster

gemaster

De enige film waarbij ik erover nagedacht heb om de bios uit te lopen. Ongelooflijk saaie en lange zit. Het verhaal is zo onlogisch als wat, de acteeprestaties waren niet echt fantastisch(met uitzondering van Day-Lewis natuurlijk) en de veldslagen waren mij iets te chaotisch gefilmd. Dat kan natuurlijk een stijlkeuze zijn, maar ik vond het niks. 2 sterretjes.

avatar van HiLL

HiLL

Daniel Day-Lewis speelt fantastisch! Helaas is Dicaprio totaal verkeerd gecast! Hij kan bij lange na niet tippen aan de acteerprestaties van Lewis. Verder duurt de film te lang en vind ik hem wat saai.

Wel hele mooie decors en prachtige kostuums. De sfeer in de film is heel goed.

Door Lewis krijgt de film een 3

avatar van dennis1984

dennis1984

Ziet er erg mooi uit. Het verhaal wordt een beetje langdradig maar het decor en de kostuums maken alles goed. 4*

avatar van joeri15

joeri15

WiLL schreef:

^^ Dat zijn 5 redenen

Betekent dat 5 * voor deze zwakke films ?

ja, inderdaad, af en toe heb je nog wel eens van die mensen die niet meer tot 5 kunnen tellen

avatar van joeri15

joeri15

ik had hem 4.5* willen geven, maar ik vond hem wat aan de lange kant. Vandaar 4*!!!

avatar van Ravenheer

Ravenheer

Zeer mooie film met vele schitterende bloedbaden.

Di Caprio is een topacteur! Een vette 4 voor deze man!

avatar van snoezelke

snoezelke

redelijk boeiend verhaal met schitterende cinematografie.

de openingsscene is meesterlijk .

dicaprio behoorlijk,de gast doet zijn best maar wordt weggespeeld door de superiere day lewis

cameron diaz is eerder miscast maar soit.

de infiltratie van dicaprio in de bende van de butcher is erg leuk kijkvoer maar na de ontdekking gaat de schwung er wat uit,en hoewel het einde bij een tweede kijkbeurt toch bleek mee te vallen wast beetje anticlimax(had wel zin in een grote showdown zoals in het begin)

desalnietemin groots opgezet en boeiend fascinerend kijkvoer(paar erg harde bloederige ssenes ook(kleurlingen die gelyncht worden),goed gemaakte mooie beelden,goeie muziek.

en af en toe (ongewild) grappig(niggers in the church????),ondanks zijn tekortkomingen 3.5 voor zijn sterktes want ik beleefde meer dan 2 leuke uren eraan

avatar van Diesel

Diesel

Die 2* die ik voor deze film heb gegeven is puur dankzij de geweldige acteerprestateis van Daniel Day-Lewis, hij verdiende een oscar..

as

Aardige film van een vroegere meester. Het grote probleem voor mij was dat de karakters, met uitzondering van daniel day Lewis, zo levensloos waren. Ze laten je geen moment meeleven. Melkmuil diCaprio is een beetje miscast ( het is geen ruwe bolster) en de aanwezigheid van Diaz stelde me ook voor een raadsel. Ook de muziek( vooral in de openingsscene) vond ik gruwelijk.

Daar stond tegen over dat day Lewis elke scene steelde. Jammer dat de man zijn carriere heeft opgegeven voor een leven als druiven teler in Zuid Frankrijk.

De beelden waren natuurlijk weer prachtig zoals we van Scorcese gewend zijn maar het grootste euvel is ongetwijfeld het script. Deze heeft gewoonweg te weinig om het lijf om de volle 160 minuten intressant te blijven.

3 *en

avatar van Art

Art

as schreef:

Daniel Day-Lewis speelt inderdaad meesterlijk Maar hij is toch niet gestopt met acteren? Zover ik weet speelt hij binnenkort weer in een film. En als hij inderdaad overweegt te stoppen met acteren zou dat toch best zonde zijn

as

Hij zegt al jaren te stoppen met acteren. voorzover ik weet is hij echt al gestopt. Scorcese moest hem echt overhalen om deze rol te spelen. Met moeite lukte dat.

avatar van Art

Art

Dat wist ik niet Maar als je hier kijkt dan zie je toch dat hij weer overgehaald is om een rol te spelen In Gangs of New York laat hij toch weer zien dat hij zeer getalenteerd is. Dus Daniel Day-Lewis als je dit leest, stop aub nog niet

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

1 van de grootste kutfilms die ik ooit heb gezien! Vreselijk saai verhaal en het duurde veel te lang, ook was het verhaal veel te ingewikkeld! echt 10 x niks! ik kijk nog liever naar Ernest!!

avatar van tims

tims

Nouseforaname schreef:

Te ingewikkeld?? Tja.....is wel een inkoppertje he?

Nouseforaname schreef:

Te ingewikkeld? -grinnik-

avatar van dope

dope

• 20072 stemmen

Eerste half uur en laatste half uur waren goed, de rest veel te langdradig. 3,5 *

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

net als dope zegt film was te llangdradig en kon me weinig boeien. Op het laatst wist ik zelfs niet wie aan wei zn kant stond, moet je nagaan.

Mn 900ste stem en het word een 3*