Genre: Actie / Horror
Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Beckinsale en Richard Roxburgh
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 6 mei 2004
Bekijk via SkyShowtime
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Veghel)
Plot Van Helsing
"The One Name They All Fear."
Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.
Van Helsing
Igor
Cardinal Jinette
Verona
Movie_fan#
de special effect waren heel lelijk maar toch nog erg vermakleijk door het grappige verhaal en de leuke beelden. verder niet interesant gewoon leuk om te kijken
Slater (crew films & series)
De 2e transformatie scene is weer eens aangepast. Je ziet nu niet hoe Jackman's gezicht gedetaileerder uit elkaar Ripped
Stelletje oude wijven die het niet eens durven uit te zenden
Frax
Absoluut een lekkere film voor een vrijdagavond, als je verder niets leuks te doen hebt. Kijkt prima weg, en vooral de frater is zeer vermakelijk. 3.5* voor de acteurs, het verhaal en de sfeer die er omheen hangt, en nog een half punt erbij voor de special effects. 4* dus.
film_kaza
De effecten waren niet om versteld van te staan maar wat verwacht je dan van zo'n film. Ze waren ook niet om je aan te ergeren dus daar had ik geen moeite mee.
Verder had de film schrikmomenten, humor, actie, leuke personage's. Wat mij ook opviel is dat er nogal wat scene's uit Lord Of The Rings zijn nageaapt. Bijvoorbeeld de scene dat 2 mannen over een ijsberg heen lopen. Hoede camera draait en je de mensen ziet lopen moest ik meteen aan Lord Of The Rings denken.
Wat ik wel erg slecht vond was hoe Dracula gespeeld werd. Een slechte acteur die het niet leuk deed.
Sinds tijden dat ik weer een film keuk genoeg vond om uit te kijken.
3,5
tukkerstein
Jij bent duidelijk veel te ver vooruit, want betere special effects dan in deze film zul je zowat niet tegenkomen. Moet je maar eens wat andere films gaan kijken met CGI.
M.ike
heb hem gister op tv gezien ben rond half 10 in slaap gevallen maar viel allemaal wel tege dat enge wa ti ktoen vidn stem verlaagd naar 2,5*
metaledje
een film zoals deze kan je alleen met CGI maken lijkt me, en zo'n hele film met perfecte CGI is te duur lijkt me, ik vond het best ok, dan is het maar minder.. maak ook nie zoveel uit dan lijkt het net of je naar een computerspelletje zit te kijke (de ps3 bijvoorbeeld) en dat is ook leuk
blijft gewoon een vette film om naar te kijken, alleen ik had bij nader inzien toch veel te hoog gestemd van 4.5 naar 3.5, hij is het waard
myla
Kate Beckinsale speelde voortreffelijk..Zoals altijd
Maar de film zelf vind ik nét niet.de Underworld films zijn beter.
davey jones
dit is gewoon een geweldige film. hoe de weerfwolf, frakenstein en dracula bij elkaar hore vind ik geweldig. acteer werk kan voor mij ietsje beter want soms is het meer toneel dan echt acteer.
TheEdge
Commercieel; ja. Bagger: nee. Persoonlijk vind ik dit meer een actiefilm gebasseerd op meerdere horrofilms waarbij het accent meer gelegd word op actie en special effects dan op horror, maar omdat alle elementen toch ruimschoots aan bod komen vind ik deze film toch wel een meesterwerk.
davey jones
En vergeet niet de Dokter in het begin
nu ik die film gister nog heb gekeken... die dokter telt eigenlijk niet:P hij heeft niets met dracula te make
Slater (crew films & series)
Hm ja, je zei inderdaad hoe ze bij elkaar horen.
Nou, dit dan; Hoe ze allemaal in de film gepropt zijn?
Ben benieuwd wie er in het 2e deel zitten.
davey jones
Hm ja, je zei inderdaad hoe ze bij elkaar horen.
Nou, dit dan; Hoe ze allemaal in de film gepropt zijn?
Ben benieuwd wie er in het 2e deel zitten.
komt er een deel 2
Slater (crew films & series)
Ja, ooit eens gehoord dat er plannen waren voor een vervolg. Op imdb valt er niks meer over te vinden, het zal wel even stil gezet zijn aangezien Jackman voorlopig een hele rij andere films heeft.
Erg jammer, deze film is zeker leuk en een vervolg zou niet vervelend zijn
thunderball
Is inderdaad waar: er was vrij snel sprake van dat hier een vervolg op zou komen, maar sinsdien nooit meer wat over gehoord en welke klassieke horror iconen moet hij dan nog bevechten?? Alleen de onzichtbare man en de mummie blijven over, maar die laatste is al een reeks van gemaakt.
davey jones
ja oke maar dat is ook van dracula.
en niet alleen de mummie en de onzichtbare man, wat dacht je van lochness monster en de minotaur? en frankenstein is niet dood.:P;)
Slater (crew films & series)
Nee, maar ook niet een vijand.
Maar de Minotaur is meer een Griekse Mythe.
davey jones
... het is wel een monster....
maar frankenstein ken ook gewoon tege hun keren
mja wat dacht je van de yeti, de mummie en barbie
fabbyke
Ongelofelijke cliché horror film, allemaal veeeel te overdreven en daarom niet om aan te zien. De film heeft wel goeie special effects maar daarmee houd het ook mee op. 1*
First Angelus
Er zitten te veel elementen in die ze in het verhaal wilden verwerken om een goed coherente film te maken.
gillette
Leuke film voor tussendoor.Goede special effects.
Het begin was goed maar zakte dan helemaal in het was te veel van hetzelfde heeltijd actie en dan het einde vond ik ook maar niets! hugh jackman kan beter.
En die kleine helpers van dracula trokken de film nog meer in het belachelijke maar toch nog vermakelijk.
Van Helsing: 2'5*
Ze mogen van mij toch een 2de maken.
Maar dan wel met een origineel verhaal en andere monsters
PS: frankenstein vond ik stom.
Had van deze film meer verwacht!
Wassup !
Leuk voor even tussendoor te bekijken. Die special effects waren super
. Hugh Jackman zijn acteerprestaties waren bij momenten wat belabberd. En ze wouden precies een heel reeks monsters op de film dat bij mij niet echt super overkwam
2.5/5 sterren. Ze mogen nog een 2de poging proberen
. Dan wel wat beter uitgewerkt. Hopelijk worden die wensen voldaan.
Tatycardia
Dit is de beste film die ooit gemaakt is
Het verhaal was goed en de special effects ook.
Er mag van mij zeker een 2de deel komen,
maar ik zou het erg spijtig vinden als Dracula er niet meer in speelt dan...
Die mag van mij wel blijven!!!
EatMyShorts
De film vind ik zelf niet zo boeiend.
Weinig "mooie" momenten en het was een beetje saai. Zelf had ik wel wat meer verwacht.
Schuco
Een matige film, met wel erg goede special effects. Als er een deel 2 komt ga ik hem wel kijken, ik gun de film wel een 2e kans.

V for Vendetta

King Kong
Avontuur / Actie, 2005

Red Dragon
Misdaad / Thriller, 2002
transylvaniavatican (holy see)kasteelvampierbitesteampunkweerwolfmultiple monsters van helsingnotre dame cathedral19e eeuwmr. hyde frankensteindracula