• 9.379.413 stemmen

Met onder meer: Hugh Jackman, Kate Beckinsale en Richard Roxburgh

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 6 mei 2004

Plot Van Helsing

"The One Name They All Fear."

Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.

avatar van finalman

finalman

deze film is maar magertjes...

2,5 **/*

avatar van Kevin13

Kevin13

Tatycardia schreef:

Dit is de beste film die ooit gemaakt is

Het verhaal was goed en de special effects ook.

Er mag van mij zeker een 2de deel komen,

maar ik zou het erg spijtig vinden als Dracula er niet meer in speelt dan...

Die mag van mij wel blijven!!!

als dit de beste film ter wereld is ben ik Napoleon.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Hugh Jackman ziet op zich wel stoer uit, maar het is allemaal zo slordig gedaan, zo cliché en waarom niet, zo saai…

Het is te kijken maar het is eigenlijk pure rommel.

1,5 ster.

avatar van Roseicollis

Roseicollis

beetje aan de drukke kant met al die monsters

maar toch een goede 2 punter

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een erge tegenvaller.Had meer spanning verwacht.En een beter verhaal.Maar de monsters zijn mooi gemaakt daarom 2 sterren

avatar van Martinator

Martinator

coole film,

hugh jackman is stoer en ook david wenham was wel grappig in deze film die vent die dracula deed vond ik ook stoer.

soms wat vaag en nep maar wel een prachtig begin.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

kvond deze film super goed en ook heel wat goeie special effects in films.

avatar van LRobert

LRobert

Ik vind het een superfilm erg leuk gemaakt.

avatar van roelv

roelv

Tatycardia schreef:

Dit is de beste film die ooit gemaakt is

Het verhaal was goed en de special effects ook.

Er mag van mij zeker een 2de deel komen,

maar ik zou het erg spijtig vinden als Dracula er niet meer in speelt dan...

Die mag van mij wel blijven!!!

Beredenaar dat eens, deze film was niet meer dan 'wel leuk', aangezien ik niks zag dat ik nog nooit heb gezien (niet vernieuwend, cliché verhaal, en die typische hollywood uitstraling. Bah

avatar van Johan311

Johan311

Leuke special effects, aardige parodie, maar niet meer dan dat

avatar van tn2543

tn2543

Jeetje wat een negativiteit. Ik snap niet waarom velen deze film zo slecht vinden. Ik had wel wat meer sterren voor deze film verwacht.

Ik vond deze film echt super en heb van het begin tot het eind met genot naar deze film zitten kijken. Ik vond de special effects ronduit strak gemaakt en ook de persoonljkheid"van Helsing" vond ik ontzettend goed neergezet door Jackman. De verhaallijn is inderdad vrij simpel; er is een held die de duivel moet doden. De verschillende persoonlijkheden in de film vind ik erg goed in kaart gebracht.

Daarnaast vond ik de sfeer die tijdens de film werd gecreerd erg goed. Mooie decors.

Ik snap niet waarom ik deze film lager dan een 5 kan gegeven. Daarom geef ik ook een 5. Kvond deze film gewoon goed en niks op aan te merken.

avatar van Sentinel69

Sentinel69

Erg mooie film met heel veel mooie special effects.

avatar van rogaar

rogaar

roelv schreef:

Beste Roelv,

Het is natuurlijk te makkelijk om te roepen dat iets niet vernieuwend is (of ik het nu wel of niet met je eens bent) maar geef dan in ieder geval aan wat jij wel vernieuwend had gevonden. Dit is gewoon te makkelijk en voegt niet veel toe als recensist...

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Mooi opgezette film met mooie special effects. Beelden waren echt mooi. Beeldkwaliteit was ook super.Alleen vond ik het een slap verhaal maar dat kan ook omdat de film totaal mijn genre niet was. Maar ik heb toch wel genoten. Kortom ik geef de film toch nog 3,5*

avatar van Ge0force

Ge0force

Het verhaal heeft weinig om het lijf, maar de fantasierijke omgeving en de knappe special effects maken dit ruimschoots goed. Perfect om een vrijdagavond mee te vullen na een zware werkweek. 3*

avatar van Betjeuhx

Betjeuhx

de cast enzo is niet slecht, wel het verhaal. Wel mooie beelen en effects, daarom : 2,5

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Ik had er veel meer van verwacht, veel donkerder en meer duisternis en een stuk enger. Ik ergerde me heel erg aan het accent.

Hugh Jackman was wel goed in zijn rol en de special effects waren redelijk maar toch niet zo'n goede film.

2,5

avatar van Zymovie

Zymovie

Leuk filmpke

3* voor de film

5* voor Kate:p

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Gedeeltelijk geslaagde Hollywood, onzin, spektakel film.
Geslaagd omdat het inderdaad onzinnig en soms, toegegeven, best amusant is. Een pre bij dit soort films is altijd als er ook geenszins pogingen ondernomen worden om de eigen onzinnigheid te ontkrachten. Van Helsing neemt zichzelf gelukkig nergens te serieus (wellicht is het einde met de hemelgang van de al hemelse Kate een beetje er over, maar goed). Het spektakel is van het hilarische, alle natuurwetten tartende niveau van; Met een 300m lang touw over een ravijn zwieren en dan neerkomen alsof je van het eerste treetje van het keukentrapje springt Sommige decors en effecten wisten me ook best nog wel te bekoren (tenminste ik vond de vliegende vampiers best aardig gedaan).

Daartegenover staat echter een hele lading aan crappy effects (Die Frankenstein ) en lelijke opzichtige CGI. De film houdt zich verder voor de volle 100% aan het Hollywood format voor blockbusters. Het verhaaltje en de personages hebben voor een film van ruim 2 uur dan ook maar weinig inbreng en de film sprint van het ene spektakelstuk naar het volgende onderweg gered door de verplichte comic-relief. Tja...

Ach... mede door Kate's kont toch nog een 2.5*

avatar van JerryL

JerryL

Deze film vind ik dus echt toppie!

Een vervolg, dat is iets wat ik nou erg graag zie, zonde dat het er nu anno 2007 nog niet van is gekomen.

Het is geen horror, maar wel een leuke actie/''science-fiction?'' geen idee in welke cattegorie ik deze film behalve actie zou kunnen plaatsen.

Naar mijn mening is deze film een cattegorie appart.

Kijkt heel erg lekker weg en geef hem daarom zijn verdiende 5*

Ik smul hier van, op naar deel 2!!!

avatar van Lilyroos

Lilyroos

Een hoog amusementsgehalte. Ontspannend voor de liefhebbers. Ik vind het een goede film met leuke special effects, vooral de bruiden van Dracula.

avatar van IcU

IcU

Ik blijf deze film gewoon heerlijk vinden om naar te kijken. Absoluut niet nadenken en spetterende overdreven actie. Mooi toch

avatar van Musicer

Musicer

Super film in z'n genre. Heb 'm verschillende keren bekeken, jammer dat er nog steeds geen vervolg op is.

avatar van Kevin13

Kevin13

saaie film

vooral de special effects waren teleurstellend.

Ik dacht echt dat ze beter gingen zjin dan die van The Mummy, wat voor mij toch de beste film is van Stephen Sommers

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de film was toch best vet

goed verhaal redelijke acteurs en mooie effects

het was totaal niet eng meer thriller maarja daardoor was die niet slecht

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Vraagje: als jij dit verhaal al goed vindt, wat zijn dan volgens jou SLECHTE verhalen? Als er één film is waarbij het niet om het verhaal draait (zoals ook blijkft uit de film) is het Van Helsing.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Er zaten zelfs meerdere verhaal lijnen hier door elkaar, dus verhaal is er wel, maar of het goed/interessant/boeiend is moet je natuurlijk helemaal zelf beslissen.

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Lage score vind ik ietwat onterecht. In Van Helsing zijn verschillende horror verhalen zoals Frankenstein, Dr. Jeckyll & Mr. Hyde en de Weerwolf geïntegreerd in het hoofdverhaal Dracula. Ook zit er nog een regilieus tintje aan. Dat maakt het juist boeiend. Dat geldt evenzeer voor de speciale effecten. En ook de score van Alan Silvestri past bij de film. Kortom, ik heb me wel vermaakt en daar het om bij films. 4,5*

avatar van Julie

Julie

normaal heb ik deze soort films niet zo heel graag

maar ik vond deze film echt wel goed!

ik zat soms echt op het puntje van mijn stoel en heb me geen seconde verveeld met deze film

Hugh Jackman vond ik altijd al een fantastische acteur

voor mij een

avatar van brymj

brymj

leuke film, maar na twee keer kijken heb je het wel allemaal een beetje gezien, mooie special effects, geen hoogvlieger, maar best aardig