• 9.372.253 stemmen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 6 mei 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Van Helsing

"The One Name They All Fear."

Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Een entertainende en hele leuke milde spannende film.

Met de vampieren jager van Helsing een stoere neergezette rol van Hugh Jackman wat hij uitstekend doet.

Met prima special effecten, wel met enige mindere effecten.

Een film vol met allerlei bekende griezels die de revue passeren.

Een prima griezel aktie film.

avatar van Thorongil

Thorongil

Al 20 jaar oud! Blijft een leuke film, een favoriet uit mijn jeugdjaren.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Was deze film in 90 minuten klaar geweest dan had ik nog wel een voldoende gegeven maar dit ding is echt te vermoeiend voor 130 minuten. De film hobbelt van set piece naar set piece en climax naar climax. En altijd ontploft er wel iets in beeld - als je had gezegd dat Michael Bay betrokken zou zijn dan zou ik dat direct geloven. An sich is zo'n stijlkeuze best oké alleen mist Sommers dan het talent er iets bijzonders mee te doen en dan is dit te veel een grote brij en meer van hetzelfde. En dat verveelt op en duur en de wow-factor ontbreekt.

Jammer van dat wereldje met meerdere monsters is best geinig. Jackman doet zijn ding maar is niet helemaal overtuigend en Roxburgh geniet overduidelijk maar zijn accent doet iets te veel denken aan die foute vertolking van Bela Lugsoi in die film van Ed Wood. Verder opvallend veel mooie vrouwen. Dat hoort ook wel bij dit werk dat om seks draait, al komt die factor niet heel erg naar voren. 2,5*.

avatar van clubsport

clubsport

Een modernere versie van het dracula Van helsing verhaal wat grotendeels verpest word door de moderne aanpak , maar wat de film nog meer schade toebrengt is het gebruik van genant slechte CGI gecombineerd met lachwekkende CGI stunts , of het nou de lachwekkend halsbrekende stunts zijn bovenop de notre dame in het begin van de film , de transformatie scenes van de weerwolf , de swingende stunts in het kasteel of de vrouwelijke vampier die een koe door een huis gooit maar 2 mannen teveel gewicht vind , het ziet er allemaal waardeloos ongeloofwaardig uit en de snelheid van de scenes geeft al aan hoeveel er gemaskeerd moet worden zodat het oog het niet goed kan volgen .

Kate beckinsale is een beetje een girl boss type , gelukkig ligt dat er niet te irritant dik bovenop zodat je er nog enigsins mee kan leven maar natuurlijk moest die moderne feministische trope nog in dit 19e eeuws vehaal gepropt worden.

vergelijk dit eens met Bram stokers dracula en je ziet hoe de sfeer is verpest met moderne rotzooi .

het verhaal is matig en de set decors zijn mooi gemaakt , voor de rest is deze film een zielloze mislukking .