• 9.380.115 stemmen

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 6 mei 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Van Helsing

"The One Name They All Fear."

Oost-Europa, negentiende eeuw. De beroemde vampierjager Gabriel van Helsing is op een missie om het kwaad te overwinnen. Niet alleen Dracula, ofwel Vladislaus Dragulia, heeft zijn aandacht, maar ook het monster van Frankenstein en The Wolf Man passeren de revue.

avatar van jasha

jasha

danijel schreef:

Wel jammer dat hij slecht beordeelt word door

de meeste!

en terrecht!!!

een helve ster

avatar van metaledje

metaledje

krijg nou de wratten zo groot als sinaasappels, ZOOOOVEEELLL slechte comments, onbegrijpelijk, deze film is geweldig, het was de bedoeling dat het zo in elkaar stak, voldoende actie, zeer goede specials effects, voor een fantasie liefhebber zoals ik, is dit echt een droomfilm, soms was de film ook komisch, door deze film ben ik absinth uit gaan proberen verhaal slaat misschien nerges op voor de meesten,maar ik vind het juist erg tof dat dracula, frankenstein en the wolfman samen op het doek te zien is.. jep de mensheid is verdorven

avatar van MrTheEnd

MrTheEnd

Heerlijke film. Echt van genoten.

avatar van bert_vl

bert_vl

Prachtige beelden, maar de rest was bagger.

Werd in de loop van de film beter.

Voor het einde:

avatar van thunderball

thunderball

leuke film, je moet hem alleen niet als horror film gaan zien, maar als spannende avonturenfilm.

Jackman is goed gecast en Kate lijkt er per film lekkerder uit te gaan zien (jammiejammie!!).

Alleen jammer dat Dracula hier een watje is (Christopher Lee, where are you when we need you??) en dat het monster van Frankenstein niet een gevaarlijke tegenstander is.

Met de special effects zijn ze wat te ver doorgeslagen (maar dat is onderhand een trade mark van deze regisseur).

Deze leuke, spannende film biedt genoeg vermaak,

wat mij betreft: 4 sterren!

avatar van film-gek

film-gek

leuke film er zitten wel grappige momenten in die vooral de monnik maakt

avatar van Marki_san

Marki_san

goeie film, alleen die neppe accenten vind ik zeer irritant

avatar van nummervlinder

nummervlinder

Goede film, kan er mij niet zo veel meer van herinneren, maar is goed.

avatar van 606

erg cool en mooi geacteerd en special effect erg goed.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

606 schreef:

erg cool en mooi geacteerd en special effect erg goed.

juist 3*

avatar van mirror353

mirror353

Goeie sfeer, mooie effecten, toch wel een aanrader om te

kijken als je vampieren films houd, . Begint wat traag , maar als ie eenmaal opgang komt blijf je kijken,

avatar van Mug

Mug

Wat was dit? Moderniteit leidt niet tot verbeteringen. De special effects zijn zo afzichtelijk en beroerd (je kunt er ook niet omheen, ze waren overal aanwezig), dat dat juist de horror was.

Degene die verantwoordelijk is voor de creaties van de monsters dient levenslang te krijgen, het zag er niet uit.

Meest ergerlijke is nogwel het feit dat de filmmakers dit aanprijzen als een ode aan de oude Universal horror-films uit de jaren 30 en 40... Met een aantal quotes, zelfde scenes en dezelfde opname-lokaties maakt de film niet automatisch een ode. De special effects verneuken alles. En dan ultra-moderne flufjes (negentiende eeuw lieve mensen) die ontworpen zijn door een of andere monnik (een jonge Q uit de James Bond serie), die ook nog eens mee mag als sidekick en de meest afgrijselijke one-liners en mislukte grappen mag produceren.

Toch wordt er hier en daar nog een aardige scene gepresenteerd en vallen de borsten van Beckinsale net niet uit het korset tijdens actie-scenes. 1 ster is wel genoeg.

avatar van djelle

djelle

Mooie review, Mug. Ik ging ongeveer hetzelfde zeggen dus zal maar geen overbodige nota's plaatsen. Voor mij is een 1* wel iets te streng, de monsters zagen er inderdaad niet uit (Frankenstein met groene CGI flitsjes in zijn achterhoofd ), maar buiten die hele SFX lelijkheid vond ik de decors en panorama's best te genieten op veel momenten (ook al was dat eveneens -deels- digitaal bewerkt). Die sidekick viel wel mee en af en toe inderdaad wel eens een aardige scene (die vliegende vrouwen vond ik wel geslaagde monsters btw). Kom uit op een kleine voldoende.

avatar van iGeO

iGeO

Mug schreef:

Oké, oké... de CGI is misschien wat overheersend en is de aanprijzing van deze film als een ode aan, etc.... niet geplaatst.

Toch is het een vermakelijke film voor de liefhebber.

En je positieve reactie over de borsten van Beckinsale is voor mij eigenluk een min punt...

... ze vallen er namelijk NIET uit!!!!

Jammer, jammer, jammer....

avatar van thunderball

thunderball

hahahahahahaha!!!!

avatar van Nightwish

Nightwish

Opzich wel een redelijke film maar voor mij zijn al niet overduidelijk neppe gedeelten echt een groot nadeel.

Voor mijn gevoel was dat vooral op het bigin maar het kan ook zo zijn dat het later niet mee opviel. Op dat neppe na vond ik hem best goed en ik geef hem 3*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Redelijke film, best mooi gemaakt, er hangt een mysterieus sfeertje dat ik nog niet in andere films ben tegen gekomen. 3*. Niet echt een bijzondere film.

avatar van swankel

swankel

wel vermakelijk

alleen erg slap einde (vond ik)

ook al heb ik hem lang niet meer gezien,dus mijn kan nog wel veranderd worden.

avatar van Wiese

Wiese

De film begon leuk en sfeervol, maar vervalt later in een clichematige voorspelbare actiefilm. De film is eigenlijk een half uur te lang en er zit geen verhaal in. Pluspunt zijn wel de special effects, de mosters en dergelijke zijn erg goed gemaakt.

avatar van melanie178

melanie178

Niet zeuren, dit is gewoon een leuke film.

avatar van M.ike

M.ike

Leuke film, al tijdje geleden weer dat ik hem zag destijds vond ik hem nog best eng 3*

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

melanie178 schreef:

Niet zeuren, dit is gewoon een leuke film.

Inderdaad, laten we allemaal ophouden met die boeiende discussie's en gewoon melanie178 volgen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Als zeurende Nederlander wil ik graag zeggen dat dit géén leuke film was, maar commerciele bagger.

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

Goeie film en zit een leuk verhaal in. Ik ga hem zeker weer kijken!

*4,0

avatar van zandertjuh

zandertjuh

Leuk filmpje met lekker sfeertje maar verder niks bijzonders..

Toch een leuk filmpje om nog een keer te kijken

*3.0

hij is een 4.5 waard heel goeie film.

avatar van guulbert

guulbert

BlueJudaskiss schreef:

Als drinkende Belg zeg ik heel hetzelfde.

avatar van errr

errr

leuke popcorn film.... verder niks bijzonders ik geef de film 2 sterren

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

pure bras... iets te veel computer effecten en totaal niet spannend/leuk of interessant...

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Drs. DAJA schreef:

Inderdaad. Ik stel voor dat we op basis van melanie178 haar mening mee eens of niet mee eens zeggen.