The Maze Runner (2014)
Releasedatum: 25 september 2014
Bekijk via Disney+
Plot The Maze Runner
"Remember. Survive. Run."
Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Maze Runner (BoekMeter)
- The Maze Runner (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
ipman-99
"Welcome To The Glade." ...
" !!!
Heerlijke film-rit
!!! 'The Maze Runner' is een heerlijke film rit geworden
met een puik verhaal met opbouwende spanning. Ik hou ook enorm
van het Apocalyptische aspect ..., dat heeft altijd dat speciale sfeertje mee !
Genoten van de acteerprestaties/performance van Dylan O'Brien en
Kaya Scodelario ... kwamen echt overtuigend over.
De actie en de effecten kwamen uitstekend uit de verf, waardoor
dit echt een vermakelijke 'pop corn' film rit is geworden.
Heerlijke mysterieuze apocalyptische actie/sf film die prima
entertainment en spanning wist te brengen op een avontuurlijke manier.
Deze kan je in het rijtje zetten van o.a 'The Hunger Games' en 'Divergent' ..., maar
ook deze heeft zijn eigen 'vlees en bloed'
... en daar mogen ze terecht
fier op zijn.
mcdaktari
The Maze Runner was precies wat ik er van verwachten, een goeie film. Het verhaal is ook wel leuk bedacht, wel vond ik dat 113 minuten heel snel voorbij waren. Voor mij had de film gerust een half uur langer mogen duren, maar aan het einde te zien krijgen we waarschijnlijk wel een 2e deel, waar ik nu al naar uit kijk.
firepotatoe
My kind of movie.
Science fiction met een goed verhaal.
Special effects zijn goed. De "kids" acteren goed. Ik kijk nu al uit naar het 2e deel.
En ik lees hier dat het boek nog beter is. Ik denk dat ik die ook maar eens ga lezen.
Schrijver is James Dashner??
olbo
Cube uit 1997 vond ik beter. Daar moest ik aan denken. Deze film voelde soms een beetje buperaal aan. Had iets sterkers verwacht. Komt er deel 2 (fase 2)?
Remedy
Tegenvaller voor mij. Even in het kort..Concept van de film lijkt op de Cube reeks en een aantal overigen, dus niet echt een origineel verhaal. De film kwam over als een kinderfim (niet dat dit een probleem is). Acteerwerk vond ik van de meeste acteurs niet overtuigend. Overigens vond ik het acteerwerk van enkelen erg sterk en daar gaan we over enkele jaren meer van zien.
max cady
leuker dan verwacht! Deel 2 wil ik dan ook wel zien al mag dit van mij wel wat volwassener. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit een kinderfilm is ..
njirem
Wat een drama.
Probeert mee te liften op het succes van vergelijkbare films zoals The hunger Games en Cube, maar het is een tenenkrommende wanvertoning, het verhaal is zo voorspelbaar als wat en de acteurs zijn erg matig. Geen moment vermakelijk, en de zogenaamd diepere psychologische laag komt totaal niet uit de verf.
een half puntje voor de grafische vormgeving al is de scene dat ze rondrennen terwijl die ijzeren platen sluiten duidelijk zichtbaar voor het blauwe scherm gedraaid.
hutsekluts
Ik heb me prima vermaakt bij deze film (terwijl ik toch echt naar het scherm keek).
Ja, de film lift mee op het succes van soortgelijke fantasyerhalen maar dat drukt de pret niet. Het verhaal is best wel origineel maar laat een hoop vragen onbeantwoord die ongetwijfeld (wel of niet) in deel 2 beantword zullen worden.
gauke
Een spannend, futuristisch actiesciencefiction avontuur, welke zich afspeelde in een samenleving waarin (denk ik) niemand zou willen leven. De duistere sfeer was intens krachtig, de effecten waren mooi, de decors prachtig en de monsters griezelig. De regisseur had de jonge cast goed uitgekozen. Ok, het ei van Columbus werd niet uitgevonden en de dialogen waren behoorlijk voorspelbaar, maar de film zat vooral visueel knap in elkaar en had vaart. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.
Yugnav
Ai, dit was slecht... Visueel af en toe nog wel aardig, maar op alle andere fronten een tegenvaller.
flamingant
Ik had een halve kopie van de Hunger Games verwacht, maar dat was zeker niet het geval. Deze is veel beter! Kan niet wachten op het tweede deel
(september 2015)
Corcicus
Toch vooral een avonturenfilm voor jongelui, al was het ook voor volwassenen het kijken waard. Visueel zit het allemaal wel snor, maar de dialogen en situaties (met als absoluut dieptepunt het bijna hilarische gedrag van Thomas na de dood van Chuck op 't einde) waren toch voor een jonger publiek bestemd.
jippie2010
Tegenvaller. Een voorzichtige kruising tussen The Hunger Games (2012) en Martyrs (2008).
De setting is intrigerend. Een logische uitwerking. Maar weinig diepgang, te weinig spanning. voor mij teleurstellend. *2,5
sean-penn
The Hunger Games en Divergent vond ik al vrij matig dus ik was vrij sceptisch t.o.v. The Maze Runner. Wat me over de streep trok om het toch te bekijken was een opmerking van m'n neefje ( hij 13 ik bijna 30 ) en ik quote hem ' de film is supervet, echt kei-kei steengoed!! ' Nou ja zeg, na zo'n weldoordacht en onderbouwd recensie had ik geen keuze dan het te gaan zien.
Bekeken en vond het verassend maar waar, matig. Gelukkig heb ik het gedownload en mezelf 10 euro bespaard maar nog belangrijker is dat ik nu toch ernstig begin te twijfelen aan 't perceptievermogen van ' meneertje supervet ' Gaat in ieder geval 1 euro af op zijn verjaardag.
Nog even onderbouwen waarom ik het matig vond. Spannend was het wel in sommige scenes maar doodsteek was het feit dat ik meer meeleefde t.a.v. The Grievers dan met de jonge helden.
Vrij essentieel punt lijkt mij.
clubsport
de spanningsopbouw in het labyrinth had beter gekund , de vormgeving ervan was meer dan goed .
de acteersprestaties waren ook goed maar niet meer dan dat .
film overall goed maar had er toch irts meer van verwacht.
alvinvdv
Maze Runner lost de hoge verwachtingen voor mij helaas niet in.
Oppervlakkige personages, slechte dialogen en ik vond sowieso het verhaal en de twist op het einde totaal niet geloofwaardig.
Het eerste kwartier begint veelbelovend, maar al gauw werd de film saai en vermoeiend.
Al na 1 dag krijgt de hoofdpersoon te horen dat hij anders is dan de rest, omdat hij zogenaamd nieuwsgierig is. De rest vond het blijkbaar doodnormaal om wakker te worden zonder geheugen in een gigantisch doolhof. Ook de robotspinnen (?) vallen uit de toon van de film en kleine dingen zoals bijv. die jongen met de kop van een pitbull die dan op het einde in z'n eentje nog zonder voorkennis de rest weet te vinden aan het einde van het doolhof..
Het is natuurlijk een boekverfilming voor kinderen, maar ik was blij toen hij was afgelopen.
Ik zou het niet beter kunnen verwoorden....
Diederik58
Als je vermaakt wil worden is dit een prima film. Het kijkt lekker weg. Er zal wel een vervolg komen. Zou ook iets voor Netflix of HBO kunnen worden.
Cali
The Maze Runner
De volgende film over jongvolwassenen die op mysterieuze wijze in een anti-utopie
Een dystopie heet zoiets.
Waardeloze film dit. Ik wil die van mijn leven graag terug en ben jaloers op mijn vriendin die nog wat slaap mee heeft gepakt tijdens dit misbaksel.
mistersinister94
Zo ik heb deze eindelijk vanavond gezien. Ik hoorde positieve dingen over deze film.
Mooie special effects goed acteerwerk de cast doet het geweldig. Ze acteren allemaal erg geloofwaardig dat ze niet weten waarom ze vast zitten in het doolhof
het enige wat ik nog wel wat jammer vond aan deze film was dat ik hoopte dat de doolhof wat angstaanjagender zou zijn, dat er nog val kuilen en veel meer boobytrap s in zaten
en dat de scenes in het doolhof wat langer duurde. Ik vond dat het net leek of dat doolhof niet zo lang was om uit te komen.
Maar verder geslaagde en spannende film
een 7
Actarus
Verrassend goed!
Een soort Cube meets The Hunger Games, maar dan veel beter dan deze laats genoemde. Een spannend ritje en mysterieus tot het einde. Knap in beeld gebracht!
Brabants
Dit eerste deel van de tetralogie over een duister experiment waaraan tienerjongeren moeten deelnemen is zeker wel een vermakelijke film. Deze sciencefictionfilm kent een simpel verhaal wat zeker haar tekortkomingen kent, maar het is onderhoudend en met vlagen lekker duister en spannend. Visueel gezien is het zeker knap in mekaar gezet en daarmee creëert het een sterke sfeer, waarbij je als kijker jezelf voortdurend afvraagt waar het heengaat. Het mysterie wordt aan het einde enigszins ontbloot en roept gelijk weer een arsenaal met nieuwe vraagtekens op. Het volgende deel laat hopelijk niet lang op zich wachten.
VincentL
Een dystopie heet zoiets.
De strekking van wat ik bedoel is je in ieder geval duidelijk.
Vanwaar is het een misbaksel?
RuudC
Dit is toch zonder twijfel de beste fantasy/SF film die nadrukkelijk voor tieners is gemaakt van de laatste jaren. Het neemt eindelijk zijn publiek serieus en laat flauwe figuren en kalverliefdes achterwege. Nu vind ik The Hunger Games ook best leuk, maar het concept van The Maze Runner spreekt me meer aan. De uitwerking vind ik ook beter. De film biedt een toffe mix van spanning en mysterie aan. Een fraai staaltje dystopie om tientallen jongens totaal onvoorbereid in een doodeng doolhof te knikkeren. Met het genre in het achterhoofd, heb ik hier helemaal geen gekke dingen gezien. Met andere woorden: ik kan me nauwelijks vinden in de punten van kritiek die ik hier lees. Het acteerwerk is goed en visueel veel sterke staaltjes gezien. Het doolhof is het belangrijkste onderdeel van de film en erg overtuigend op het scherm. Aangezien het een serie is, raken de jongeren er relatief snel uit, maar ik ben erg benieuwd naar het vervolg.
Mondragon
Weer zo'n vreselijk slechte kinderlijke film, die helemaal belachelijk werd toen er een soort van grote spinnen tevoorschijn kwamen.
jacksparrow
Ik begrijp de hoge punten voor deze film echt niet. Een onzettend slap aftreksel van de Hunger Games, de spinnen van Harry Potter en een berg B-scripts op een hoop.
Het verhaal zit barstensvol gaten en raakt kant nog wal. 2.0 voor de visual effects maar dat is dan ook alles.
the new guy
Erg goede start met goede introducties van omgeving en personen, maar gaat verder nergens echt de diepte in. Er blijft een prima film over maar een meesterwerk is het bij langen na niet, daar mist echt nuance voor. Acteerprestaties zijn goed, leuk om veel acteurs te zien die je als kindje kent en nu als adolescent het geld verdienen. Leuke film, ik wacht op een vervolg.
RuudC
Behalve dat deze tieners ook voor hun leven moeten vechten, zie ik eerlijk gezegd maar weinig overeenkomsten. Bovendien verschenen de originele boeken relatief kort na elkaar en zijn de concepten behoorlijk verschillend. Daarnaast zijn de spin-schorpioen hybrides een stuk origineler dan de grote spinnen uit Harry Potter. als ik zou klagen over gebrek aan originaliteit, zou ik dat een stuk eerder bij HP doen.
Als het verhaal barstensvol gaten zit, heb je er vast geen probleem mee ze te benoemen?
tattoobob
Martyrs????uuuuh nee
heeft niets uit of met die film..
tattoobob
Ik vind het zelf een beetje op de Hunger Games lijken en tot nu toe eigenlijk ook wel boeiender.
Behalve de raakvlakken verder met The Cube reeks zie ik verder wel een origineel filmpje en ben erg benieuwd hoe dit verder gaat volgen.
Acteerprestaties waren op nivieau en ook visueel zag de film er prima uit.
De monsters vond ik er ook top uitzien en dat gebeurt ook niet altijd in zulk soort avonturen films.
Jaa ik ben benieuwd hoe dit verhaal verder gaat lopen.
martijnk
Ik vond dit toch wel een leuke film, keek goed weg. Visueel zag het er allemaal prima uit, het acteerwerk is dan iets minder maar ach dat mocht de pret niet drukken.
Paar dingen die ik wel onzinnig vond, de uitgang was geblokkeerd dat zag je want aan het einde werden die beesten gesquashed en was de uitgang dus gesloten. Toch weet Gally ook nog uit de Maze te komen terwijl hij zelfs niet eens de weg naar de uitgang weet laat staan dat hij vervolgens die deuren open krijgt.
Uiteraard wordt Chuck dan neergeschoten en gaat alsnog dood, wat voorspelbaar was gezien dat beeldje e.d. Ik vind het jammer dat dat er dan weer in moet, beetje cliché. Ook is het natuurlijk weer een kleine dikkerd die Chuck hoewel ik me afvraag hoe je daar dik kunt worden als je daar al jaren alleen maar fruit en groente zit te eten. Ik heb ze althans geen snickers zien verbouwen of friet zien bakken.
Waar ik me ook aan stoorde was toen iemand zei, ja en dan klim je op de muur en wat ga je daar dan doen? Lijkt mij dat een doolhof juist supereenvoudig is op te lossen als je die muur opklimt, je hebt overzicht en je hoeft alleen maar naar het uiteinde te lopen en je daar met een touw te laten zakken. Dat sloeg dus ook nergens op maar daar werd verder niet op in gegaan. Ja de klimops reikten niet ver genoeg, maar ze hadden touw genoeg en ze hadden zelfs een toren met ladders gemaakt maak dan gewoon een hele lange ladder.
Verder is de clue totaal niet duidelijk, dat er een vervolg komt met een nieuwe test is duidelijk maar wat nou het doel is van die tests weet niemand nog. Ik vraag me af of de schrijvers dat zelf ook al weten.

Maze Runner: The Death Cure
2018

Maze Runner: The Scorch Trials
2015

Avonturenfilm 'Kingdom of the Planet of the Apes' scoort bij critici: 'Meeslepend vervolg met levensechte CGI'

'Maze Runner'-trilogie wordt massaal gestreamd op Netflix, maar hoe staat de ontwikkeling van het nieuwste deel ervoor?

Veronica komt in mei met recordaantal films en televisiepremières

Klitschko
Documentaire / Biografie, 2011