Martyrs (2008)

geregisseerd door
Pascal Laugiermet
Morjana Alaoui,
Mylène Jampanoï en
Catherine BéginFrankrijk, begin jaren ’70. Als de 10-jarige Lucie na maanden spoorloos verdwenen te zijn geweest wordt teruggevonden, zit haar lichaam onder de wonden. Er is echter geen spoor van seksueel misbruik; waarom ze werd ontvoerd en door wie, is een raadsel. Vijftien jaar later, en geholpen door haar vriendin Anna, zoekt Lucie genoegdoening...
4,5
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 22:06 uurpuckb96 schreef:deze reactie... daar moet ik toch altijd weer effetjes om lachen. Van die zielige moraalridders

Een reactie van iemand op Bol.com
Vandaag binnengekomen met de post. Heb hem vanavond een uur gekeken, maar de misselijkheid en afgrijzen begon al snel. Kijk, ik houdt van een goeie horror en het mag ook best goor zijn, maar wat deze film doet dat gaat veel te ver.
Een eng en vieze film opnemen is een ding opzich, maar dit is een film dat vol is gestopt met traumatische belevingen en onnodig duidelijk in beeld wordt gebracht. Ik zie de regisseur van deze film als een man/vrouw die de spot drijft met getraumatiseerde mensen en zich niets aantrekt van wat deze film met mensen zal doen.
Dus na iets meer dan een uur gekeken te hebben, heb ik de dvd uit de speler gehaald en hem doormidden gebroken, en ik denk dat iedereen dat het best kan doen want dit is onverantwoord. Deze film zal bij bijna alle kijkers iets beschadigen, en bij mensen zoals ik, verdriet en walging opwekken!
Vraag me dan wel weer af hoe 't komt dat dit dan een groter publiek aantrekt dan andere genoemde films. Is de omschrijving uitnodigender? De kaft? Ik verwachte een heftige film en kreeg een nog heftiger verhaal. Hoe verbloem je dat?
Het verhaal van
bol.com slaat overigens nergens op.
"Ik zie de regisseur van deze film als een man/vrouw die de spot drijft met getraumatiseerde mensen en zich niets aantrekt van wat deze film met mensen zal doen" ? Die mensen dienen per definitie niet naar horror films te kijken, welk genre daarbinnen dan ook. Wat een kolder.
"Deze film zal bij bijna alle kijkers iets beschadigen, en bij mensen zoals ik, verdriet en walging opwekken". Klopt, behalve dan het stukje 'beschadigen'. Daarom is de film dus ijzersterk.
Heb er met verschillende mensen over gesproken en mijn walging en waardering over uitgesproken. Waardering dient derhalve nog opgetrokken te worden naar een hoger niveau.

4,0
[permalink] geplaatst op 29 december 2011, 22:38 uurTriple G schreef:puckb96 schreef:
Het verhaal van
bol.com slaat overigens nergens op.
heheh, daar heb je helemaal gelijk in.
Mensen zien die dingen juist als een slecht punt, maar dat kan juist ook positief zijn bij een bepaalde film.
dat ie iets doet met je......
1,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2012, 23:11 uurJemig de pemig, wat een overgewaardeerde film zeg.
Ok het is orgineel en de eerste 3 kwartier zijn zeker te pruimen, maar nadat anna alleen blijft is het gebeurt met de film. Een langdradig deel volgt, met een eind dat je geen bevredigend gevoel geeft.
Het is dus mijn mening uiteraard en dat de meesten het zo goed vinden is hun mening.
Spannend?even!goor?ja!aanrader?nee!
3,0
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 10:49 uurHeb hem gisteren op aanraden van een collega gekeken. Vond het geniaal acteerwerk. Bizar donkere sfeer.
Meestal zoek ik in een film toch een sprankje hoop of hoop op een goede afloop. Dat ziet er hier niet in, dat merk je al in het begin.
Desalniettemin vond ik de clu, de verhaallijn mager, te mager, en ongeloofwaardig. Wellicht dat er 1 zo'n gestoorde per eeuw opstaat maar een hele organisatie neee, en de reden, om after dood experience te krijgen, mwoah..
3 sterren voor het geniale acteerwerk..
4,5
[permalink] geplaatst op 15 januari 2012, 12:04 uurmilanvanson schreef :

Best wel geloofwaardig. De mens is voor alles in staat. Ook op gebied van 1 gestoorde die een hele organistie kan meeslepen, maar dan op andere gebieden dan, is in de geschiedenis genoeg aan bod gekomen. Helaas ! Dus voor zo'n onderwerp dat hier in deze film wordt aangesneden, lijkt de mens daar best bekwaam voor. Hoe absurd ook !
De verhaallijn , gezien het genre, is net wel erg sterk met heel wat troeven zoals de sfeer, de gore, de spanning......want voorspelbaar is het allerminst, tenzij je natuurlijk al heel wat gelezen hebt over de film. Ook over het einde kan je hier eindeloos discussiëren, zie maar de reacties bij deze film op moviemeter.

[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 11:54 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHeb hem eergisteren bekeken, overdag welliswaar omdat ik geen held ben met horror, maar ik wilde deze veelbesproken film wel graag zien.
En het was een stomp in de maag. Het eerste gedeelte was spannend. En het tweede gedeelte was bikkelhard. Ik had walgelijke mishandelingen verwacht. Maar daarintegen kreeg je mishandelingen die een mens moet kunnen overleven en je helemaal kapot kan maken . En dan de reden waarom, ik dacht dat ik gek ging worden van woede.
Ik zie deze film dan ook ergens wel als negatief beeld over de eeuwige en niet te stoppen drang van de mens om alles te willen weten, waarbij niets of niemand geschuwd word en alles maar moet kunnen voor dat beetje meer weten.
5,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 22:58 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPer toeval bij deze film uitgekomen, maar damn wat een film.
Het eerste gedeelte is gaaf, niet echt mijn ding maar voor de liefhebber top! Echter het tweede gedeelte laat je op het puntje van de stoel zitten.
Het gevoel van complete onmacht die het 'subject' te verduren krijgt en waarmee zij zich op een gegeven moment mijn inziens ook verzoent, gezien het feit dat ze geen weerstand meer biedt.
Ze heeft zich verzoent met de andere proefpersonen die te zien zijn in het boekje van de mademoiselle (M). Ze weet dat haar eind nadert.
Het slot is geniaal, een groep mensen die maar een doel hebben; te achterhalen of er enige vorm bestaat na het leven. M krijgt uiteindelijk een antwoord.
Hier wordt de film dubbelzinnig.
Verplaats je in de gemartelde, zou je zelf je martelaar het antwoord geven. In eerste instantie dacht ik ook nee. Maar Anna kan ook denken dat wanneer zij 'het antwoord' geeft, de martelingen zullen stoppen in de toekomst.
Anna heeft een trip gehad vlak voordat ze het gesprek met M heeft. Maar je ziet alleen de weg ernaartoe, dus ook hier kun je weer twee kanten op heeft ze iets gezien, of niets.
De climax is briljant!
De conclusie die door M wordt getrokken na dat ze het verwerkt heeft, het is immers een dag later, geeft ruimte tot discussie, heerlijk dubbelzinnig weer. Dus voor degene die stellen dat de regisseur zich er zo snel van afmaakt, think twice

2,0
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 16:47 uurgister gekeken, maar vind het niet echt een supergoede film ofso.
Er zit niet echt een heel goed verhaal in vindik.