The Maze Runner (2014)
Releasedatum: 25 september 2014
Bekijk via Disney+
Plot The Maze Runner
"Remember. Survive. Run."
Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Maze Runner (BoekMeter)
- The Maze Runner (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
In Nederland moeten we nog geduldig zijn;
pas vanaf 25 september 2014 in de bioscoop (20th Century Fox - via Warner Bros)
Seam
Plot klinkt interessant. Combinatie van The Cube en Haze, twee erg sterke films. Wel jammer dat de film dan weer om kinderen/jeugdigen moet draaien. Zoiets kan in mijn ogen alleen leuk uitpakken als de sfeer grimmig is.
jarno1975 (moderator series)
Verfilming van The Maze Runner - James Dashner (2009) - BoekMeter.nl
Nicole_1989
Wow, klinkt super spannend! Ben erg benieuwd! Het is wel meestal zo met deze verhalen dat de ontknoping erg sterk kan zijn, of juist een enorme flop... In ieder geval ga ik deze zeker zien!
schram101
Film voor bakvissen? Of is deze anders? De tijd zal het leren, maar dit ziet er al heel anders uit dan 'soortgenoten'.
Genre
Verre van bakvissenvoer.
Seam
Boeken waren heel goed en soms zeer rauw. Kan echt niet wachten!
Fueledable
Ik zag net de trailer op tv. Ziet er interessant uit, ik ben benieuwd!
Goldie63
Draait hier in Sittard al in Foroxity. Ga m toch wel erg snel kijken, lijkt me zeer de moeite waard!
mcdaktari
Zoals ik het bij IMDb zie, word de film goed beoordeeld, aan het hoge gemiddelde te zien. Nog een dikke week wachten. Heb er zin in.
empirekees
Ik moet steeds denken aan die game, Temple Run. Zal wel aan mij liggen.
tbouwh
Voor 5 euro kun je naar de voorpremiere bij oa Pathe, valt nog binnen de Nat. filmdagen
juliegirlxoxo
Net terug van de avant premiere!ben benieuwd naar het 2de deel!!
Cygor
Erg goede film.
De meeste acteurs zijn nog niet zo bekend maar doen het erg goed.
De sfeer zit er vanaf het begin erg goed in en je bent gewoon benieuwd wat er verder gaat gebeuren.
Verheug me nu al op het 2de deel
Yannickzz
Prima vermaakt tijdens het bekijken van deze film. Uitstekende cast, mooie special effects en een behoorlijk aantal spannende scenes.
Maar wat een teleurstellend einde. Een einde waardoor het hele plot in duizend stukjes valt, en hoe meer je erover nadenkt, hoe erger het wordt. Ik heb niet de boeken gelezen, maar ik hoop dat er nog voor veel dingen een logische verklaring komt in de volgende film(s).
flaphead
In de voorpremiere gezien. Tegenvaller.
De beeldvorming en het thriller/mysteriegehalte zijn prima, de setting voelt goed aan. De link met Cube is snel gelegd. Gaandeweg begint te film steeds meer te rammelen, struikel je over plotgaten/onlogischheid en neemt het drama-gehalte en de clichés flink toe. De slotscenes zijn teleurstellend en zo ga je toch met een jammerlijk gevoel weg.
Het gemiddelde zal uiteindelijk zeker wel gaan zakken, want het is echt geen hoogvlieger. Hoe dan ook is al duidelijk dat er een tweede deel komt, dat wordt tenslotte letterlijk gezegd.
Momfromhell
Gisteren in de voorpremière gezien en vond het echt een goede film. Openingsscène was top en je zit gelijk goed in de film! Goede special effects en zeer zeker spannende stukken. Ik kijk uit naar de rest van de trilogie.
TomBroers
In een bomvolle zaal gisteren gezien bij JT.
Vanaf het eerste moment zit je meteen lekker in de film, de heerlijk mysterieuze sfeer die de hele film aanblijft laat je tot het einde niet los. De drang naar antwoorden drijft de film lekker voort waardoor het geen enkel moment saai word. De spanning word op enkele momenten goed opgevoerd, en ook de setting ziet er top uit.
De voor mij onbekende acteurs deden het prima, al was het lastig om Will Poulter serieus te nemen in deze rol, na zijn rol in een van mijn favoriete comedy's, We're The Millers, maar dat terzijde.
Als je de kans hebt zou ik deze film zeker in de bios gaan zien! Ik had vrij hoge verwachtingen van deze film en die zijn allemaal waargemaakt, het is ook wel vrij duidelijk dat er een vervolg aan zit te komen, die ik ook zeer zeker zal gaan kijken in de bios!
Genre
Het 2e deel is intussen al bevestigd voor 18 september 2015 aangezien deze film het zeer goed gedaan heeft aan de boxoffice. Ik heb de boeken gelezen en kan persoonlijk niet wachten voor het 2e deel.
frans123
Dus je kent het verhaal al? Wat maakt het dan zo spannend?

Maze Runner: The Death Cure
2018

Maze Runner: The Scorch Trials
2015

Avonturenfilm 'Kingdom of the Planet of the Apes' scoort bij critici: 'Meeslepend vervolg met levensechte CGI'

'Maze Runner'-trilogie wordt massaal gestreamd op Netflix, maar hoe staat de ontwikkeling van het nieuwste deel ervoor?

Veronica komt in mei met recordaantal films en televisiepremières

Klitschko
Documentaire / Biografie, 2011