• 9.379.104 stemmen

Met onder meer: Dylan O'Brien, Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster

Releasedatum: 25 september 2014

Plot The Maze Runner

"Remember. Survive. Run."

Thomas ontwaakt op een dag in een lift, zonder enige kennis hoe hij daar terecht is gekomen. Hij kan zich niet meer herinneren wie hij was. Eenmaal buiten komt hij erachter dat hij in een afgesloten wereld terecht is gekomen met 60 andere jongens van zijn leeftijd, die proberen te ontsnappen uit een steeds veranderend labyrint.

avatar van Ebella

Ebella

De film is traag, hij begint heel langzaam. Er wordt veel tijd besteed aan de uitleg van de gemeenschap en de rollen van iedere jongen. Blijkbaar is er in de vorige drie jaar niemand op het idee een om een risico te nemen, iedereen leeft liever in de gesloten gemeenschap dan de vrijheid op te zoeken. Deze brave groep jongens veranderen opeens als Thomas komt, dan wordt wel de drive gevonden om verder te kijken dan de hoge muren. Hierdoor voelt de film onwerkelijk en op vele momenten zelfs saai aan.

De hele recensie is op Ebella.nl te lezen: Recensie The Maze Runner

avatar van siperke

siperke

Vond het een plezier om naar te kijken, zou hem zo 4 sterren geven, helaas weer zon irritant einde, zoals divergent, hunger games, . . .

Uiteraard om er een vervolg aan te schrijven en het verhaallijntje weer compleet commercieel uit te melken. please producers, houdt het af en toe eens met 1 film ipv altijd vervolg op vervolg

avatar van Nierika

Nierika

Tenenkrommend slecht. De houding van bepaalde personages, de reden waarom ze daar opgesloten zaten, de lijdzaamheid waarmee de jongens hun situatie ondergingen, de absurditeit van het bestaan van de grievers, de onmogelijkheid van bepaalde bewegingen van het labyrinth, het gemak waarmee wonder boy de uitgang vond, alles aan die film tast de grenzen van de stupiditeit af. Het ergste van al is dat ik verdorie niet anders kan dan dit vehikel een 0,5 te geven, wat teveel eer is voor deze aanfluiting van het menselijk intellect. En wie koopt nu in godsnaam het vervolg op dergelijk flutboek van zo'n snertschrijver?

avatar van richardd.

richardd.

Nierika schreef:

Hahaha wat een reactie dit.. Ik vond het ook geen geweldige film maar als je een Mystery / Sciencefiction gaat kijken kun je toch verwachten dat niet alles realistisch is. Dus kom dan niet aan met dat dingen niet echt waren.. Zeg dan niks.

avatar van FillumGek

FillumGek

Cube-light. Net als in de horrorfilm draait het hier om een enorm labyrinth dat voortdurend van vorm veranderd. Hier ontbreken echter de dodelijke traps en vooral het geweld. De PG13-rating en een cast vol jeugdigen houden de film wat te braaf. Want wat krijg je dan? Een achtbaan van CGI-geweld waarbij vrijwel iedereen steeds nét aan de dood ontsnapt.

The Maze Runner begint nochtans goed. Waarom wordt Thomas daar wakker? Wie is hij? Waarom kan hij niet weg? Wie zijn de andere gevangenen? Ik hou wel van de mysterieuze sfeer en ben benieuwd naar verklaringen. Ook het feit dat sommige waren gestoken door een kwaadaardig iets zorgde voor hoge verwachtingen. Op dat moment twijfelde ik ook aan de rating en zelfs heel even aan het genre. Misschien toch wat horrorinvloeden?

Maar de actie is als een Disney-attractie. Snel, lawaaiierig, binnen de lijnen en geen ruimte voor experimentjes. De grievers zagen er niet eens zo slecht uit, maar het feit dat hun krachten makkelijk werden ingedamd door een stel tieners maakte ze plotseling makke lammetjes. Die jonge bende deed me teveel denken aan de Lost Boys van Peter Pan. Af en toe kwam het gezanik me de keel uit.

De uiteindelijke verklaring is licht bevredigend, al kennen we het trucje van weer een outbreak natuurlijk wel.

avatar van Glennekeeeee

Glennekeeeee

geen slechte film, maar ook geen hoogvlieger al leek het dat wel te worden na de eerste speelhelft.

de film begint goed, vaag, misterieus en een opbouw die er toch de nodige vaart inhoud. het misterieuze rond the maze blijft voor een zekere spanning zorgen en de eerste kennismaking van Thomas met the maze zorgt ervoor dat die spanning ook gerechtvaardigd word. ondanks het beperkte budget zijn ook de effects sterk (op de eindscène na) het einde laat wel wat de wensen over en is éen grote opzet wat toch spijtig is want je blijft wat op je honger zitten. alles bij elkaar is the maze runner een degelijke film en een degelijke opzet naar wat nog komen zal al mogen er wel wat meer misteries opgelost worden en mogen ze het iets groter zien maar dat zal wel het geval zijn dankzij de goede box office prestaties. maar wat voor mij het grootste minpunt was was de hoofdrolspeler. het personage van thomas is het enige dat iet of wat uitgewerkt word maar o'brien doet er niets mee en dat is spijtig aangezien de rest van de cast wel meer dan degelijk speelt. hopelijk krikt hij zijn niveau op in de volgende delen of moeten ze de focus verleggen naar andere personages

geen nieuwe harry potter of hunger games maar wel éen van de beter YA actiefilms die zichzelf en de kijker ook serieus wilt houden

avatar van Nierika

Nierika

richardd. schreef:

Ik zeg nergens dat "dingen" niet echt waren. Ik durf het bijna niet te stellen, maar misschien ben jij wel diegene die beter niks zegt.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Het begint echt goed!

En ik hoopte op een soort Cube verhaal (geweldige film).

Maar al snel gaat het verhaal alle kanten op, en daar door verdwijnt de mythe en het mysterieus van het doolhof.

De spanning ebt snel weg, en het lijkt steeds meer op The Hunger Games achtige film.

En het verhaal is een rommeltje.... Jammer want de potentie was hoog.

2 1/2 ster

avatar van Bxian32

Bxian32

Op zich een aardig gegeven maar slecht uitgewerkt. En dan weer zo'n soort van open einde. Kom op zeg, moeten we vandaag de dag meteen 3 films uit zitten om een verhaal te kunnen volgen?

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Een open einde is toch zo raar niet als er een vervolg op komt? Voor de hand liggend zelfs.

Ik vind dat ook niet hinderlijk. Dat is tegenwoordig bij zo veel films. Een beetje grote productie heeft al gauw een vervolg. Tja, dat zal geld in het laatje brengen he.

avatar van Banjo

Banjo

• 2036 berichten

Een open einde in deze film vind ik ook logisch.

Bijna elke film heeft dat tegenwoordig...

avatar van Bxian32

Bxian32

Ik wil gewoon een afgeronde film zien en niet aan 3 delen vast zitten om een verhaal te kunnen volgen. Is een beetje de filmvloek van de laatste jaren helaas...... maar blijkbaar verschillen de meningen daarover. Los van dat snap ik het volgende niet echt: nu zitten daar al 3 jaar jongens, maze wordt constant onderzocht, is zelfs in kaart gebracht en die onderzoekers zitten dus al 3 jaar te kijken naar iets waar helemaal niets gebeurt, en dat had veel zin omdat?

avatar van Noodless

Noodless

Het gegeven is best leuk en het labyrint is de kracht van de film. Mysterieus, griezelig en mooi weergegeven. Het verhaal wordt geleidelijk aan opgebouwd en is voldoende spannend. Toch heb ik een paar bedenkingen bij het verhaal : Jaren zitten ze het labyrint uit te kammen omdat het voortdurend veranderd, maar wanneer er een griever sterft zijn ze er de volgende dag voor onderzoek er dadelijk bij. Heel raar. Op een bepaald moment zijn de Grievers wel heel gemakkelijk te verslaan. En zo zaten er nog wel een paar bedenkelijke scènes in. De grievers zagen er wel goed uit, maar angstaanjagend is iets anders. Het hoofdpersonage wist mij alvast geen indruk te maken. Zeker niet verveeld, maar er zat veel meer in. 6,5/10

avatar van nadrin

nadrin

Goed verhaal en met de nodige actie. Zodat er voldoende tempo in zat ondanks dat er inderdaad vrij veel verteld en verduidelijkt moest worden. Ik kijk alvast uit naar de vervolgen.

avatar van K. V.

K. V.

Naar deze keek 'k al een tijdje uit. 'k vond het een prima avonturenfilm, al had 'k nog meer van het doolhof zelf verwacht.

De cast deed het prima en verder zag de film er ook niet slecht uit.

Een leuke film en 'k kijk al uit naar deel 2.

avatar van Kelkelly

Kelkelly

Een populaire film wat een echte hit is, het verveelde me helaas. Wel leuk bedacht maar daar blijft het bij.

avatar van Ella

Ella

goedkopere aflevering van de hungergames. weinig spectaculair, en een openeinde dus er komt vast een deel 2

Heb deze film net gezien via Pathe Thuis en hij bevalt me goed. Het was me van te voren wel duidelijk dat er een boekenserie van was, dus ik keek met de verwachting dat er een open einde zou zijn, dus dat kon me niet meer tegenvallen. Ik vond het een redelijke film, hier en daar een plotgaatje, maar al met al goed acteerwerk van enkele bekende acteurs (Game of Thrones / Teen Wolf).

Aanrader voor wie van boekverfilmingen houd. Je moet er ook niet te diep over nadenken, het is gewoon een leuke film.

avatar van housemoviewatch

housemoviewatch

Redelijke film. Ik miste wat meer actie. Dit kwam voornamelijk pas aan het eind. Jammer want de film was zoveel hoger beoordeeld als er meer spanning en actie inzat. Verhaal was wel zeer origineel en het acteer werk prima.

avatar van psychopath

psychopath

Niet heel bijzonder met een vaag einde en vage cyborgs, leuk voor een keertje.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Een soort filmversie van 'Lost', maar dan met kinderen. 'The maze runner' steunt immers op hetzelfde uitgangspunt van de reeks, namelijk veel vragen die opgeroepen worden zonder dat er meteen een antwoord gegeven wordt. Voor beide betreft het een groep mensen die tegen wil en dank gevangen zitten op een eiland (in het geval van the maze runner: een eiland omgeven door muren). In beide is de hoofvraag: wie zijn the others, de anderen (in het geval van the maze runner: de mensen achter het labyrinth).
Helaas echter kan 'The maze runner' die mysterieuze sfeer niet lang vasthouden. Eens in de doolhof vervaagt de film naar een minder interessant project, en komen de fouten in het script zachtjes bovendrijven. Hoogtepunt hiervan is de vraag: 'hoe komt het personage Gally tegen het einde van de film op zijn eentje door die doolhof, zonder daar ooit eerder te zijn geweest?' Pas dan wordt duidelijk dat dit maar een matige film is, verborgen door de vlotheid waarmee de film zich presenteert. De finale is dan ook significant: een verklaring die vaag doet denken aan 'Cabin in the woods' en een open einde.

avatar van Kasander

Kasander

Een echte chips-film. Dus zo eentje voor op de bank met chips en cola en lekker lui uit kijken...

(Hoop stiekem wel op twee vervolgen)

avatar van Vlinder24

Vlinder24

Super film! Van begin tot eind boeiend.

Goed verhaal, spannend, ben erg benieuwd naar deel 2!

avatar van pat1984v

pat1984v

Het werd mij al snel duidelijk dat deze film om een verfilming van en jeugdboek ging. Ik vind dat de film wat ongemakkelijk begon. Achteraf denk ik dat men een mysterieuze sfeer wilde opzetten. Helaas kwam dit niet zo op mij over.

Verder kijkt het wel lekker weg, en ik denk dat het wel meelift met het succes van The Hunger Games. Maar dat zien we wel vaker.

avatar van Tarkus

Tarkus

Van deze film verwachtte ik wel veel, en hij stelt me niet teleur, integendeel.

Dat het verhaal is gebaseerd op een jeugdverhaal is duidelijk, maar toch is het ook een goed verhaal dat nog werkt voor een volwassen publiek.

De, jonge, cast doet het prima en ook de beelden en speciale effecten zijn prachtig.

Dat er een vervolg op komt maakt het einde van de film heel duidelijk, ik kijk er alvast naar uit.

avatar van Nixon17

Nixon17

Goed verhaal maar harry potter niveau echt gemaakt voor tiener jongetje tussen de 12 en 16 jaar. Zonde want het had echt een top film kunnen zijn als het iets meer de diepte in was gegaan ipv vechten door popie jopie jongetjes in het zand wat niks toevoegd aan het hele verhaal.

avatar van The Brain

The Brain

Matige film. Het lijkt meer op een oefen klas voor nieuwe acteer talenten.

Er zitten wel wat spannende momenten in de film maar de opbouw is erg traag met veel saaie stukken. Natuurlijk wil je weten waarom die jongeren opgesloten zitten in een labyrint. Helaas geeft dit deel daar onvoldoende antwoord op, zodat je noodgedwongen ook het vervolg moet gaan zien. Een slap aftrekseltje van de Hunger Games en die konden mij ook niet erg bekoren.

avatar van zeffie

zeffie

Heb me goed vermaakt met het kijken naar deze film, kreeg totaal niet het gevoel (zoals nogal wat anderen op deze site) dat ik naar een aftreksel of een aangepaste kopie van een eerdere film zat te kijken. Deze film heeft een aangename, complete mix van alles wat in een sciencefiction/actie film behoord te zitten, wat dat betreft werd ik op mijn wenken bedient. Ik kijk iig al uit naar het volgende deel.

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Leuke onderhoudende film, alleen het einde vond ik helaas zwak. Zoals hierboven al beschreven werd een mix van the Cube en Hunger games.

avatar van Pelagatti

Pelagatti

Matige film. Te veel binnen de lijntjes. Er is weinig van het doolhof te zien. Creatures in het doolhof stellen teleur en halen het mysterieuze uit het eerste gedeelte van de film grotendeels weg. Einde juist wel weer interessant. Maar verder enorm voorspelbaar!