• 9.378.203 stemmen

Spider-Man 2 (2004)

Actie / Fantasy | 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Alternatieve titel: Spider-Man 2.1

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn

Releasedatum: 14 juli 2004

Plot Spider-Man 2

"There's a hero in all of us."

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Spider-Man / Peter Parker

John Jameson

Dr. Curt Connors

Joseph 'Robbie' Robertson

soom

Wederom speelt Tobey een toprol als Peter, Kirsten Dunst is weer terug als zijn vriendinnetje Mary Jane. Ze spelen wel goed allebei.

avatar van as

as

Is raimi een klootzak?

Elfman & Raimi Split On "Spider-Man"

Source: About.Com

A surprisingly outspoken Danny Elfman revealed to About.com that he's had a falling out with "Spider-Man" director Sam Raimi and won't be back to compose the music for the third film.

"I'm not working on Spider-Man 3. I'm out of that. I won't miss not doing it. Spider-Man 2 was a miserable experience. It's like my connection with Sam got completely severed. As far as I'm concerned, he went to sleep, somebody put a pod next to him and when he awoke, he wasn't the same person I'd known for a decade" says Elfman. "He went from right there number two on my list of favorite directors to the exact opposite of what I look for in a film experience which is everything I could do on Spider-Man 1, I couldn't do on Spider-Man 2. He got so intensely attached to the temp music that I couldn't even adapt my own music close enough. Let me put it that way. I couldn't get close enough to me, least of all anybody else who was in the temp score."

You will hear Elfman's theme in "Spider-Man 3" in any case because Raimi owns it - "He can do whatever he wants. It's the first time I've ever walked from a director in 20 years and hoefully the last time I have to turn my back on somebody but it became like intolerable. And I've been on some heavy duty films, so to say that, it had to be pretty bad. I've been in war zones you couldn't believe in 55 films but this is the first time I said, 'I've had it. It's just not worth it. I'd rather go back to waiting tables than to do Spider-Man 2 again, to have to have the same experience."

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Bizar. Ben benieuwd naar Raimi's kant van het verhaal.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik ook, leken me allebei trouwens redelijk sympathieke mensen.

avatar van Gehenna

Gehenna

Hier heb ik eigenlijk maar weinig woorden voor! Ik had er enorm hoge verwachtingen van en die werden overtroffen écht een van de leukste films die ik afgelopen jaar heb gezien! Alles zit er in wat je je maar kan bedenken ik vind hem dus 4* waard.

avatar van Witch-king

Witch-king

Deze film vindt ik nog net iets leuker dan deel 1.

Ik vindt het bij de films ook leuk hoe de slechterikken tot stand komen.

Erg goeie sfx.

4,5 sterren.

avatar van filmgeak

filmgeak

De 2 nieuwe slechterikken gaan Venom en Sandman zijn.

Ga maar eens nakijken op imdb.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, het zegt me alleen niks.

Link IMDB

avatar van 007

Erg goede film. Goed verhaal, mooi gefilmd en goed geacteerd. Er zitten enkele prachtige scenes in. Er is zelf af entoe een beetje humor die toch weel een glimlach op je gezicht tovert. Goed einde ook.

ik vond em beter dan de eerste.

4 dikke sterren, die ook dik verdient zijn.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

wisten jullie dat de 1e kandidate voor de rol van Mary Jane Kate Hudson was?? Ik ben superblij dat dat niet doorging...

over de film: ik verwachtte een spectaculaire vervolg en dat was hij ook.

Turkeyloverz schreef:

over de film: ik verwachtte een spectaculaire vervolg en dat was hij ook.

Waarom ben je daar blij over? Kate Hudson had het wel aangekund lijkt me? of is dat de reden niet dat je daar blij om bent?

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Hij is blij dat Kirsten Dunst Mary Jane heeft gedaan en niet Kate Hudson. Lijkt me nogal duidelijk.

avatar van Diesel

Diesel

Minder bij herziening. The series rock en daar is Spider-Man 2 geen goede uitwerking van. De film is overdreven sentimenteel, cliche en de actiescenes zijn kinderspel. Ik mis een goed verhaal en interessante personages.

Visueel is het allemaal ook weinig bijzonder. Net zoals X-Men slaagt ook deze comic verfilming er niet in om sfeervol te zijn. The series zijn donker van karakter en bovenal erg sfeervol, dat is deze film niet. Raimi's visie op Spider-Man bevalt mij niet. 2*

Angrod_Pallanén schreef:

Dat begrijp ik wel, maar waarom? Had Kate Hudson dat niet aangekund dan?

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Interessantere film dan de eerste. Vooral door de vijand. Die pompoenetjes-schieter vond ik maar niks.

us_raider schreef:

Je bedoelt the Goblin? wat was er mis met de goblin dan?

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Aardige film, geheel anders dan de meeste superhelden films. Hier wordt een hoop aandacht besteed aan de romance tussen peter en MJ, en ook de persoonlijke strijd van Peter met zichzelf. De actie en dergelijken blijven eigenlijk op de achtergrond.

Zeker een film die de moeite waard is.

Ik moet wel zeggen dat ik de computer animaties af en toe werkelijk belaberd slecht vond. Het leken soms net Playstation 1 beelden als spidey over de daken vloog. Stelde me toch teleur dat ze animaties van het niveau 8 jaar geleden hebben gebruikt.

3,5

avatar van incH_

incH_

goede film niet alleen acie dus das wel beter... ik vind deze ook beter dan de eeste...

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Iedereen maakt welis fouten, we zijn niet allemaal perfect in de nederlandse taal, en misschien is hij wel gewoon een lettertje vergeten, en ook pas 14.

JonathanTucker schreef:

Ja, ik zit inderdaad gewoon een beetje té erg te zoeken naar de spelfouten dat hij maakt.

Ik zal het niet meer doen, en hem in zijn waarde laten, met eventuele spelfouten.

avatar van otherfool

otherfool

Ik ben niet zo'n fan van de Spiderman bad guys, en ook al niet van Maguire als de superheld, maar ook ik moet om: qua actie, sfeer en relatieve diepgang gewoon een erg goede film.

3,5*.

avatar van P.G.

P.G.

Spiderman 2 is een goede film maar er zit mij een stukkie dwars uit de film:

Op een gegeven moment wil Doctor Octopus Peter Parker spreken. Hij vind hem in een soort van cafe met Mary Jane. Vervolgens gooit die een auto op hem af!
Hoe wist die dat Peter Parker zo spectaculair zou reageren en de auto zou ontwijken samen met MJ? Hij wil hem immers iets vragen maar als de auto raak was gegaan dan lijkt het me moeilijk om de vraag aan hem te stellen, er van uitgaande dat Doctor Octopus niet weet dat Peter Parker Spiderman is.

Misschien is dit iets te ver doordacht maar ik wilde het toch ff kwijt.

Voor de rest is Spiderman 2 echt een goede film en ik kan niet wachten tot 3 uit komt.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Deze heb ik uiteraard ook, goed in elkaar gezet.

Ben benieuwd hoe deel 3 zal uitpakken aangezien dit deel een open einde heeft.

avatar van RemyBl

RemyBl

Tegenvallende superheldenfilm. De film is zo plat en soapachtig... Waarom Raimi hier voor gekozen heeft en niet voor een andere verhaallijn vraag ik me erg af. Tijdens het kijken had ik constant het gevoel dat ik dit alllemaal al eens gezien had en zoals andere al hebben opgemerkt is de film behoorlijk sfeerloos en niet spannend. Het sterkste punt van de film zijn de actiescenes. Vergeleken met een andere superheldenfilm Batman Begins, zijn deze actiescenes wel goed geschoten en vooral goed gemonteerd. Misschien voor de volgende SpiderMan film wat meer van dattum en wat minder van dat gelul er omheen.

2 *

avatar van Starry Night

Starry Night

Leuk, een tweede deel dat minstens even goed is als het eerste. Ik vind dat te merken is dat beide films zo'n beetje tegelijkertijd zijn opgenomen (heb ik me laten vertellen althans). Ze vormen een eenheid. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de Harry Potter-serie. Ik vind die eenheid erg prettig.

Oh, en wat mij betreft meer dan genoeg actiescènes. Graag het 'gelul' in deel 3 handhaven. Als ik actie wil dan ga ik wel in een achtbaan zitten.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Starry Night schreef:

Leuk, een tweede deel dat minstens even goed is als het eerste. Ik vind dat te merken is dat beide films zo'n beetje tegelijkertijd zijn opgenomen (heb ik me laten vertellen althans). .

Klopt niet.

avatar van Starry Night

Starry Night

BlueJudaskiss schreef:

Klopt niet.

Nee? Nou, des te knapper dan.

avatar van Waku

Waku

Sprak iets minder aan dan de eerste Spiderman.

Toch weer volop leuke special effects.

Soms een beetje overdreven.

Toch een ruime voldoende.

Spiderman 2 vond ik stukken beter dan deel 1!

(zie post Spiderman 1 wat ik er van vond)

3,5 sterren

avatar van code9

code9

Daar waar deel 1 met de ingetogen Tobey Maguire en de bevallige Kirsten Dunst nog een redelijk verfrissende film was is deel 2 met dezelfde spelers vooral een aaneenschakeling van cliché's. Tijdens het wel erg flauwe begin was ik even bang dat het op een flop zou uitdraaien, maar dat viel achteraf nog wel enigszins mee. Toch trekt dit 2e deel veel te veel naar een parodie op zichzelf en dat was nu juist niet de intentie van deze films. Resultaat: het is helaas écht een levend stripverhaal geworden, al is Dr. Octopus wel een prettig gestoorde schurk om naar te kijken.

Peter Parker, nog zo sympathiek in deel 1, begint hier op den duur irritant onbenullig te worden. En als je dan toch kiest voor 'held kiest voor werk en niet voor meisje' dan had de film tenminste moeten eindigen bij het afscheid in de haven. Dat wordt dan vervolgens verziekt door het zo gewenste 'feel-good' einde, als Mary Jane haar bruidegom voor het altaar laat staan, in de armen valt van Peter en de legendarische (....) woorden spreekt: 'go get them, tiger'....

Ook vond ik de special effects -op een enkele uitzondering na- niet heel bijzonder en soms gewoon zwak - bijvoorbeeld de metro die met TGV-snelheid langs bordkartonnen gebouwtjes vliegt...

Her en der bevat de film wel aardige geluidseffecten.

Ondanks deze minpunten is Spiderman 2 niet heel slecht en heb ik me op zich wel vermaakt. Toch hoop ik dat het onvermijdelijke deel 3 van beduidend betere kwaliteit zal zijn.