• 9.378.621 stemmen

Spider-Man 2 (2004)

Actie / Fantasy | 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)

Alternatieve titel: Spider-Man 2.1

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn

Releasedatum: 14 juli 2004

Plot Spider-Man 2

"There's a hero in all of us."

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Spider-Man / Peter Parker

Dr. Curt Connors

Joseph 'Robbie' Robertson

avatar van clairest

clairest

Heb genoten van deze film. Deel 1 had van mij 3,5 sterren en dit deel krijgt er 4. Ik vond dit octopusmonster kunstig en indrukwekkend, in tegenstelling tot het monster in deel 1. De dramatische verwikkelingen tegen de gebouwen aan vond ik pakkend en mooi. Die gouden munten in de bank waren leuk, stripverhaalachtig, ik had associaties met het geldpakhuis van Dagobert Duck. Leuk gegeven dat Parker 'gewoon' probeert te zijn, maar dat uiteindelijk toch niet hoeft.

avatar van as

as

Van Aint it cool news: Interessant!!

Topher Grace Vs. Your Friendly Neighborhood SPIDER-MAN?

Ahoy, squirts... Quint here and I'll be goddamned if this isn't the weirdest bit of casting yet. I love Topher Grace, who has just been announced by HOLLYWOOD REPORTER as being cast as the 2nd of two villains in SPIDER-MAN 3, but I'm a little confused by this casting.

Don't get me wrong. I love the idea of Grace in the movie. However, if the rumblings I've heard about who villain #2 is going to be are true... then this doesn't fit.

He have a source deep inside Sony who has seen the wardrobe and effects tests. These tests were later confirmed by Raimi. The source said there was a ton of sand being used, which fit in with all the Sandman rumblings I've heard out of the industry. We've heard from him/her/it very recently and he/she/it made mention of seeing something else.

There were apparently 3 different busts featuring VENOM in different poses. One, apparently, had an arm pointing its claw-like fingers out, one had an open "monster mouth" and one was just a regular bust. These were in the vein of McFarlane's vision of the character. There was also a lot of black cloth laying about the wardrobe area.

I've been sure Venom wasn't going to be in the film, but this source has nailed a few specifics in the past, so I'm inclined to believe him/her/it.

If this is true, then does that mean Topher Grace is Venom? That doesn't fit. I could see Thomas Hayden Church as Venom, though. So, then does that mean Topher is Sandman? He's not a fit for either character.

But no matter what, we know that Topher Grace is playing one of two villains in SPIDER-MAN 3 and Thomas Hayden Church is playing the other villain. I love Venom as the polar opposite of SPIDER-MAN, but would rather see him develope over a couple movies... and certainly not being in a movie with Sandman, who has very, very similar powers. What do you folks think?

Dus toch Venom?

avatar van Renate

Renate

in de tekenfilm zat ook nog een ander meisje? felicia of iets dergelijks. ze had een masker waarmee ze in een soort katje kan veranderen.

of zit ik nu te dromen.

weet iemand dat?

zou haar ook wel graag en een spiderman film willen zien.

Naomi Watts

Ja inderdaad. Felicia Hardy, ook wel bekend als Black Cat. Met Felicia had Peter ook nog een relatie.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Soms wel jammer dat de 3.75 onbreekt Daar zou deze film voor mijn gevoel perfect in thuishoren. Aangezien Spiderman toch wel een van m'n favoriete superhelden is en ik deze film ook een van de betere in het genre vind zet ik hem toch maar weer terug op 4*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Briljant. Uitgebreider bericht volgt nog.

avatar van as

as

Ach joh, doe maar niet ..

avatar van P.G.

P.G.

Vette film! De actie is veel beter als in deel 1 en ook het

''rondvliegen'' ziet er mooier uit.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Waarom stem je er dan niet op?

avatar van welleweirdo

welleweirdo

veel minder goed dan de eerste film, mar toch vermakelijk.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

leuke film, zo af en toe een beetje aan de trage kant. Dr Octopus vond ik erg goed gedaan. Wat minder vond ik dat gedub over wel of niet Spiderman zijn.

Angrod_Pallanén

Ik heb hem besteld en binnekort krijg ik hem oja, is het waar dat er een Spider-Man 3 komt?

Naomi Watts

Klopt inderdaad, staat op voor 2006.

Angrod_Pallanén

Ik heb hem binnen en dit is nou echt een perfect voorbeeld voor een perfecte film. Deze film slaat dus bij mij aan. De "spanning"ookal weet je dat het goed komt is te snijden, de actie is geweldig en de special effects zijn adembenemend. De hele tijd heb ik genoten en ik ben dolblij dat er een deel 3 aan komt. Dit deel is namelijk beter dan deel 1. Zowel Tobey als Kirsten zijn geweldig. En Rosemary Harris is echt goed. Ook vind ik dat meisje van Joan of Arcadia een aardige bijrol hebben. Eigenlijk alle bijrollen waren goed....
Kortom een geweldige, perfecte film die slechts één misstap kent: Het moment dat de menigte in de trein/metro zegt "If you want to get Spider-Man you have to go through me" vond ik om te kosten zo cliché.

Angrod_Pallanén

Heb de extra's gezien en bovendien nog een keer gekeken en deze verdient een plekje in mijn top 10 en heeft daarmee Pirates of the Caribbean weggekickt!

avatar van willbee

willbee

4 sterren voor deze film. Vond hem wel evengoed als deel 1. Special effects zaten goed in elkaar

Angrod_Pallanén

Oeh, die poster van IMDb ziet er nog beter uit...op deze ben ik wel een beetje uitgekeken...Maarre volgens IMDb staat Spider-Man 3 gepland voor 2007...

Naomi Watts

Kan zo langzamerhand vertraagt zijn. Ach, als die er maar komt.

Angrod_Pallanén

Daar gaat het idd om. Maar eerlijk gezegd vind ik dat het na deel 3 over moet zijn. Ik bedoel, het is een succes formule maar als ze deel 3 spetterend maken hoeft er van mij geen deel 4 te komen...Waar zou die over moeten gaan? De dood van Spider-Man en zijn zoontje die hem opvolgt

avatar van erwku

erwku

Normaal gesproken heb ik een verschrikkelijke hekel aan stripvefilmingen. De meeste zijn toch echt troep en een zielig soort Amerikaanse Neo-Mythologie. jammer.

De eerste Spidermand verfilming vond ik trouwens wel een uitzondering, zeer aardig, met veel zelfspot, goede acteurs, vooral Dafoe, en een heerlijke Dunst. Vond de special effect een beetje tegenvallen.

Ongelovelijk maar waar, vond dit deel veel beter en vooral amusanter!

Dit is een Voorbeeld hoe je een Grootste actie/avonturen film moet maken.

Alles klopt. Het verhaal is verassend, redelijk meeslepend(vooractiefilm begrippen) en een redelijk subtiele schurk.(Dunst is mooier dan ooit trouwens!)

Spiderman 2 laat zien dat een standaard-formule niet altijd gepaard hoeft te gaan met grote chliches, zoals

in Bruckheimer films vaak/altijd het geval is.

Voor mij kan deze in het rijtje klassiek actie/avonturen films als Indiana Jones.

Alle Lof voor Sam Rami,

iemand trouwens Army of Darkness &evil dead 2 gezien???

GEWELIDG!

Oja een geweldig grappige cameo van Bruce Cambell!!!

avatar van Black Power

Black Power

Een leuke film om de tijd te doden maar echt niet 1 van mijn favorieten!!!!!

avatar van Dementor_20

Dementor_20

Waar blijft venom, en die gozer (weet zn naam ff niet) in het gele pak ??? Die kan zo keihard slaan ofzo geloof ik. Maar venom is wel erg tof !!

avatar van mikoz

mikoz

En wat vond je van de film ?

Naomi Watts

Die gele is Shocker trouwens.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Er zijn wel meer helden die ik persoonlijk een beetje mis, bijvoorbeeld had peter parker naast mary jane nog een meisje die heette dacht ik felicia. Zij was heel erg belangrijk in het hele spiderman verhaal, en ze was ook nog die black cat. Ook was die doc. heel erg belangrijk in spiderman (die in een lizard veranderd), die had ik ook wel graag willen zien. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer villains, die niet allemaal kunnen worden laten zien, maar ik vind het wel jammer dat de hobgoblin/green goblin zo veel aandacht krijgen terwijl die juist niet zo heel leuk waren. Maar ik dwaal af, ik vond het een leuke film die wel wat meer diepgang toonde dan de voorganger. Spannend, en Doc Oc is wel weet een leuke villain. Wel stom eigenlijk dat zo veel mensen achter zijn identiteit kwamen, dat gebeurde nooit, en het maakt het wat minder tjah... mysterieus en spannend om zijn identiteit zo geheim mogelijk te houden... leuke film iig.

Angrod_Pallanén

Over de strip word uitgelegd op de DVD, en ook het gemis van de tweede vrouwelijke tegenspeelster van Peter Parker die in de strips wel voorkwam, maar in de film werd vervangen door het meisje van Joan of Arcadia.

avatar van phantomlord

phantomlord

De film was super goed. De 127 minuten waren zo om en ik vond dat de film niet verveelde.

Deze film verdient 4 sterren

Filicia was de black cat in de strip/ tekenfilm.

Ik vond het ook jammer dat doc. conner een kleine rol had.

avatar van bvonk

bvonk

leuke film! alleen het "wil niet meer spidy zijn" momment duurde wel wel erg lang en werdt een beetje irri maar voor de rest een geweldige film!

4.5

avatar van aegron

aegron

Hij is zo mogelijk nog slechter dan deel 1. Als ik soap wil kijken, dan kijk ik wel the bold and the beautiful of iets dergelijks....

Slechte humor, slechte oh wat is het toch zwaar om superheld te zijn, bah.