menu

Spider-Man 2 (2004)

mijn stem
3,42 (3234)
3234 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Fantasy
127 minuten / 135 minuten (DVD extended cut)

geregisseerd door Sam Raimi
met Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina

Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=enmFqm_N_ZE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Miron
3,5
De karakter ontwikkeling is voor een comic verfilming erg goed uitgewerkt imo.

Kijkt ook wel lekker weg met een aantal sterke actiescènes.

Het beste deel uit de reeks

en daarom dus een 3,5.

3,5
Deel 1 en 2 zijn gelijkwaardig. Alle twee goed.

avatar van Minotaures
3,5
Stukken leuker als deel 1 ervaren.

Qua effecten is het hier een beetje op vooruit gegaan. Waar de effecten verbeterd overkwamen, zat er genoeg humor in. Meer geslaagde humor, tijdens het eerste half uurtje. Zo ervaar je hoe verdomd lastig het is om full-time superheld met doodnormale dingen uit het leven te combineren. Zijn studie ging naar de maan, evenals zijn relatie's en baan. Evenals de leuke humor, is het weer glimlachjes trekken met J. Jameson en zijn grappig en geld besparende zinnen.

Een redelijk interessante bad-guy is Dr. Octavius. Een hoog-intelligent geleerde die zijn lust voor wetenschap (op een verantwoordelijk manier) kwijtraakte en zo de macht over zijn 'klauwen' verloor. Waardoor die in hun trance kwam en (redelijk logisch) handelde qua snode plannen. Dus qua rivaliteit had was deze een interessantere en betere uitdaging dan de Green Goblin.

De actiescènes waren verbeterd en spannender dan deel 1. Je hebt hier geen confrontaties op verlaten locaties, maar gewoon tussen mensen, in winkels, etc. De treinscène vond ik wel een indrukwekkende scène. Ongeveer het allerbeste confrontatiescène uit de Marvelfilms. Een keiharde rit! Wel jammer dat M.J. en tante May weer sleutelfiguren spelen tussen Doc Ock en Spider-Man, die ze weer moet redden.

Ongeveer na een uur heb je ook Peter's beslissing om geen verantwoording op zijn krachten meer te nemen en meer tijd voor zijn familie, vrienden, school en banen nemen. Zolang duurt zijn rust niet, aangezien die telkens met gevaarlijke omstandigheden wordt geconfronteerd waar die noodzakelijk zijn pak aan wil trekken om zo in actie te komen. Na een goed gesprek met zijn tante en ontvoering van zijn vriendin neemt die zijn superhelden verantwoording weer op om Doc Ock de kop in te drukken. Een kleine pauze wat geen 15 minuten duurt, dat kon erbij en maakte het absoluut niet minder.

Het dramatische-gehalte is hier redelijk wat afgenomen. Maar er zit nog genoeg 'ik mis oom Ben' en liefdesruzie tussen Peter en M.J. Opzich is het niet opmerkelijk irritant, aangezien het een goed tempo heeft en ze nergens (te) lang op blijven doorgaan.

Zo vader, zo zoon. Zal je bij Osborn kunnen zeggen. Harry blijft vanaf het einde van deel 1 tot, met en verder Spider-Man haten op zijn vader's dood. Een sterk einde met Harry die de mask van de Green Goblin op zich zal nemen en een verdere en intense strijd met Spider-Man, nu wetend zijn beste vriend, zal voeren.

Met meer en sterkere vijanden op de loer, ben ik hoog benieuwd naar deel 3. Tot zover waren de Spider-Man films erg vermakelijk en op een juiste moment grappig en spannend.

Op naar Spider-Man's 'donkere' kant...

avatar van bane!!!!
1,0
ik snap niet dat mensen deze film mooier vinden dan deel 1 ik vind deze film de slechtste spiderman film in de eerste film is er meer actie vind deze film saai

avatar van pierrrke
4,0
bane!!!! schreef:
ik snap niet dat mensen deze film mooier vinden dan deel 1 ik vind deze film de slechtste spiderman film in de eerste film is er meer actie vind deze film saai


Komop een 1 voor een superheldenfilm vand de bovenste plank ? Alsof deze zoveel verschilt van de eerste die je een 4,5* geeft . Deze is trouwens visueel nog een stap hoger als de eerste die regelmatig nep oogde. Als je de eerst nu ook een laag punt gaf hoorde je mij niet zeuren, het kan gewoon zijn dat het je films niet zijn. maar ik wil nu wel eens van jou weten wat deze zooooveel slechter maakt dan zijn voorganger?

Akron777
Ik kan me niet zo vinden in al die superhelden. Desondanks wel erg mooi gemaakt. Ze hebben wel wat aandacht besteed aan de man achter de superheld, dus ook het kijken waard als je geen verstand hebt van de stripboeken.

avatar van Donkerwoud
3,5
Vooralsnog het beste deel uit de franchise.

avatar van Theunissen
3,5
Vindt dit deel ook persoonlijk het beste van de Spiderman cyclus. Zit misschien minder actie in maar het verhaal vond ik beter en ook de humor is leuker. Zelfs de schurk Dr. Otto Octavius vond ik beter.

avatar van brigittedam
5,0
Deze spider-man vond ik echt geweldig gaaf!!! Heb enkel deel 1 en 2 gezien, ga nu dus natuurlijk ook deel 3 nog kijken, maar deze vond ik echt geweldig. Hele gave actie delen en veel meer diepgang en gevoelens. Wat ik echt fantastisch vind aan deze films is dat er elke keer een element van de goedheid van de mens in wordt verwerkt. Zoals het stuk waarbij spiderman de trein/tram probeert te stoppen, het hem lukt en allemaal handen vd passagiers hem vasthouden zodat hij niet valt. Prachtig shot en echt geweldig goed neergezet. Ze dragen hem daarna naar binnen, eervol en al. Helemaal geweldig. Al met al echt een topfilm! Had ik niet verwacht!!!

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Ik ben bezig met het herzien van de Spider-Man trilogie en na deel 1 kom je natuurlijk bij deze uit. Wat me vooral opvalt is dat de kwaliteit echt hoog ligt. Meestal is een vervolg toch wel minder, maar bij deze Spider-Man 2 zeker niet. De film is zeker zo goed als het origineel, zo niet misschien zelfs nog wat beter.

Waar deel 1 natuurlijk grotendeels over het ontstaan van Spider-Man ging, daar neemt deel 2 ruim de tijd voor een beter plot met een interessante vijand, Doc Ock. Ik vond de Green Goblin uit Spider-Man 1 was suf met zijn pakje en vliegende plankje. Maar deze doctor met mechanische tentakels is echt wel stoer! Het levert ook geweldige actie op, waarbij het gedeelte met de op hol geslagen trein echt imponeerde! Sowieso weet de film te imponeren qua actie en visuele vormgeving. Het ziet er allemaal schitterend uit en op 1 of andere manier voelt het ''echt''. Wel jammer dat er af en toe een moraal in het verhaal is gepropt. Toen alle passagiers na het stoppen van de trein voor Spider-Man gingen staan, dat was echt bagger.

Maar gelukkig is dit geen inhoudsloze actiefilm geworden. Er wordt juist veel tijd genomen om de verhalen van oa Peter, Mary Jane, dr Octavius en tante May te vertellen. Er is vooral veel meer tijd voor het liefdesplot tussen Peter en Mary Jane. En het stoorde zeker niet, het was zelfs onderhoudend. Tobey Maguire doet het toch wel heel behoorlijk als Peter/Spider-Man. Zijn schuldgevoel over de dood van zijn oom, zijn verborgen liefde voor Mary-Jane, zijn twijfels of hij wel Spider-Man moet blijven spelen, wat hij met zijn leven wil...ik vond het sterk weergegeven.

Spider-Man 2 is een fantastische blockbuster geworden. Zeker zo leuk als deel 1. Visueel prachtig en het verhaal weet toch het einde te boeien. En ook erg fijn dat er regelmatig wel wat humor voorbij komt (die hoofdredacteur van de krant vind ik echt hilarisch ). Maakt het toch prettiger om te kijken. Knappe prestatie van Raimi.

4* (er stonden 3,5*)

puckb96
Wat een tegenvallend tweede deel zeg.

avatar van tristanrc1
4,5
De beste uit de Spider-man reeks. Een goede balans tussen actie en drama en een uitstekende Mcguire maken dit tot een van de betere vervolgen op het gebied van superhaldenfilms.

avatar van Film Pegasus
2,5
Film Pegasus (moderator)
Andere troeven dan de eerste film. Peter Parker krijgt gelukkig wat meer inhoud, de rest loopt er evengoed maar wat bij. Het verhaal is iets harder, al blijft dit met momenten een foute sfeer in de stijl van de 90's Batman films.De scène met de trein is wel leuk. Maar grote troeven heeft de film niet echt in huis. Geen Goblin (god zijn dank) maar evengoed een freak met dr. Octopus. Hopelijk levert de nieuwe Spidermanreeks die vanaf 2012 komt, wat betere films.

avatar van j3ff5kywalker
3,5
Heb de film al een aantal keer gezien, blijft een leuke film

avatar van Dennissssss
3,5
Iets leuker vervolg in de Spider-man reeks. Gewoon wat interessanter om naar de kijken en leukere actie scene's. Alleen ik vind die rol van J.K. Simmons in beide delen echt ongeloofwaardig / slecht. Waar slaat dat op? Dat hij steeds van die onzin berichten in de krant zet, over dat spider-man een schurk is, inplaats van een held? Dat slaat toch nergens op? Als ze spider-man in de film zwart willen maken, doe dat dan wat subtieler.

3,0
Lange tijd geleden dat ik hem gezien heb dus vanavond maar eens de Blue Ray versie bekeken. Moet zeggen dat hij geweldig is en blijft beter dan deel 1. Meer actie en een betere verhaallijn.

avatar van PROPAYNE
3,0
Spiderman 2 is de beste in de trilogie van Sam Raimi vind ik persoonlijk.
De vijand Doc Oc is zo veel beter als de suffige Goblin in deel 1, verder is het verhaal ook vele malen beter. Al Blijven Maguire en Dunst me zwaar teleurstellen als Peter Parker en Mary Jane,
totale misscast. J.K. Simmons is juist geniaal als Jonah dat dan weer wel!! En Alfred Molina speelt ook zijn rol met klasse.
Slap eerste deel, sterk tweede deel, bizar slecht derde deel.

En ik ben echt een ultieme SPIDEYFAN!! al 30 jaar......
Laat alsjeblieft die nieuwe film een topper zijn..

PS; Jonah maakte spiderman in de krant altijd zwart,(in de comics), hij heeft een hekel aan mannen met maskers, hij hij zo zijn redenen voor...

avatar van Daan258
3,5
Erg goed 2e deel.

Vroeger was ik nogal heel erg fan van Spider Man, ik heb deel 1 denk wel 1000x gezien
maar op één of andere manier nooit het 2e deel, ik heb ook geen idee waarom.
maar ik heb hem nou eindelijk gezien en dit deel is ook echt super.
leuk verhaal, goed geacteerd, zeker weer door Tobey Maguire en Kirsten Dunst .
ook genoeg actie in de film, echt top.
maar deel 1 blijft denk toch wel het beste deel van de Spider Man reeks.
het 3e deel heb ik ook nooit helemaal gekeken alleen maar het begin, dus ik ga die ook zeker snel bekijken

Een dikke 3,5* voor deeltje 2

avatar van tommykonijn
4,0
Nadat ik het eerste deel na lange tijd herzien had, besloot ik deze ook nog maar eens op te zetten. Deze film heb ik ooit met moeite uitgekeken, ik was vroeger namelijk niet helemaal kapot van Spider-Man. Ik vond het niet leuk, maar deze film is wel duidelijk een verbetering ten opzichte van het eerste deel.

Het eerste deel noemde ik 'flitsend'. Maar deze is dit nog net iets meer. De Special Effects zien er fantastisch uit! Ook het slingeren van Spider-Man ziet er wat beter uit als in het eerste deel. Dan bedoel ik vooral de momenten waarop Spider-Man in gevecht is in de trein en deze tot stilstand brengt of bij het eind-gevecht. Verder heeft de film ook wel veel hetzelfde. Er komt weer een bad-guy tot stand, genaamd Doc Ock en deze vind ik toch net iets beter dan The Green Goblin, al vond ik die ook niet slecht. Ook het acteerwerk van de cast is weer goed. Tobey Maguire doet het prima als de spinachtige superheld en Kirsten Dunst ook. James Franco brengt het slechter worden van het personage Harry ook goed in beeld.

Deze film blijft, evenals de eerste film, het gehele speelduur leuk. Er zitten niet echt vervelende scenes in en de film weet een goede belans te vinden tussen actie en verhaal. Daarnaast bevat de film ook een goed einde en een sterke score van Danny Elfman.

Ik zou de film bijna 4,5* geven, maar ik geef hem toch nog een half puntje lager. Voor nu vind ik hem net iets beter als het eerste deel, maar niet zo veel dat ik hem een hoger punt geef. Al met al is dit een zeer sterke en vermakelijke film.

4*

avatar van RuudC
2,5
Weer zo’n nietszeggend dramafilmpje. Sam Raimi lijkt de weg behoorlijk kwijt te zijn. Wat wel echt scheelt is dat er in deze Spidermansequel weinig keuzes worden gemaakt, maar daarmee ook nergens de plank echt misslaat.

Ik vind het vooral vervelend dat het eigenlijk nergens over gaat. Mary-Jane komt te weinig aan bod, of het is weer een hoop gejammer. Harry loopt alleen maar te huilen en van de hoofdredacteur van de Telegraaf word ik ook niet bepaald vrolijk. Net als bij andere Spidermanfilms blijft mijn kritiek staan dat Tobey MaGuire een ongelooflijk saaie superheld is. En over superhelden gesproken, waar is in godsnaam de actie en het spektakel? Erg veel is er niet. Alfred Molina zet een redelijk overtuigende Dr. Octavius neer. Zonder enige twijfel het leukste karakter van de film, maar daar was ook niet veel voor nodig. Ondanks dat de film maar een beetje dooremmert, maar ik eerlijk bekennen dat ik me ook niet heel erg verveeld heb. Spiderman is nooit mijn favoriete superheld geweest en Sam Raimi zal dat niet kunnen veranderen.

avatar van Naomi Watts
2,0
Al een kleine vooruitgang op het eerste deel.


De humor wordt eigenlijk nog meer slapstick dan het al was. Op komisch gebied het ene dieptepunt na het andere. James Franco is dan wel weer een enorm lichtpunt, zijn potentie kwam hier al tot uiting maar naast hem is Molina nog zo'n lichtpuntje. Prima acteur ook, alleen jammer dat Raimi totaal niet overweg kan met de tragiek van Otto Octavius.


Weer zo'n niet leuk rolletje van Campbell, weer een aaneenschakeling aan niet leuke humor, mislukte character development, zwaar ondermaatse choreografie, convenience troef en een cast die verder ook weinig kan. MaGuire blijft een waardeloze PP en ook Dunst komt nog steeds niet goed uit de verf. Raimi blijft problemen hebben om de key elements van een comic verfilming tot een succes te brengen. Zeer spijtig.


Dat oppervlakkige welles/nietes gedoe werkt voor geen meter, al is het moment dat MJ de identiteit van Spidey ontdekt wel de moeite waard maar Raimi moet die payoff ook gelijk weer teniet doen door zogenaamde humor. Het was leuk zolang het duurde. Erg jammer. Iets beter maar nog steeds niet beter. Leuk voor young adults, very young adults.

avatar van rep_robert
3,5
Geef is voorbeelden van de slapstick humor, toch jouw voornaamste kritieken steeds maar weer

avatar van Naomi Watts
2,0
De freefall van Parker als zij web opraakt, ook Jameson wordt meer slapstick. Al heb ik niet alleen problemen met dat soort humor, 99% van de humor is van tergend niveau. Weet ook nie twaarom ik alleen slapstick blijf noemen .

avatar van Ajax&Litmanen1
4,0
Ik geef je een jaar of 2, draai je toch weer bij zoals bij Lord of the Rings

avatar van Naomi Watts
2,0
Verwacht het niet, qua blockbuster gebied ben ik al helemaal bijgeleerd. Alleen totale kennis over contemplatieve cinema rest mij nog. Verwacht ook niet met de jaren "onvolwassener" te worden waardoor ik deze klucht ga waarderen . LOTR stamt ook weer van jaaaaaaaaaaaren geleden, en dat was nou net het tegenovergestelde.

Zie de overeenkomst daarnaast ook niet. Die heeft een veel minder leeftijd gevoelige toon en is lOTR veel kundiger in elkaar gedraaid. En daar kwam de wijsheid ook later .

avatar van RuudC
2,5
Ik vond het eerlijk gezegd ook vrij slapstickachtig. Echte voorbeelden kan ik me al niet meer voor de geest halen.

avatar van Naomi Watts
2,0
Werd in deel 3 nog slapsticky-er, zoals dat segment met Jameson en zijn kalmeringspillen .

congo
Spider-Man 2.1

Prima vervolg op Spider-Man, maar mist helaas het lekker wegkijkende tempo van het eerste deel. Ik heb het idee dat de film net iets teveel opgaat in de subplots. En dan wordt dit deel nog als het beste deel in de reeks gezien. Eerlijk gezegd vind ik Dr. Octopus (Alfred Molina) ook maar een heel erg softe schurk en eigenlijk helemaal niks vergelen met de Green Goblin. Het verhaal in dit deel is echter wel veel interessanter dan deel 1, en natuurlijk heeft deze film visueel ook haar hoogtepunten: die scène met die trein ziet er visueel erg goed uit. Ja, dit tweede deel heeft weer verbeteringen en verslechteringen maar over het algemeen een subliem vervolg hoor.

avatar van pieterTk
3,0
Leuk. Daar is het mee gezegd. Wel iets leuker dan deel één, maar nog steeds niet echt spectaculair.
3*

avatar van AmazingPP
4,0
Deze film van de maand gezien vanaf Blu Ray en het is een zeer vermakelijk tweede deel geworden. Een perfecte balans tussen superheldenfilm, drama en popcornvermaak. Raimi zet gewoonweg een goede film neer. De CGI is natuurlijk alweer gedateerd en dat kun je dan ook zien, maar daar kijk ik doorheen. Ik kijk altijd wat de mogelijkheden waren in het jaar van productie en veel beter dan dit zal het toen niet geweest zijn. Het verhaal zit prima in orde, er wordt prima geacteerd en ook de muziek is prima op zijn plaats. Had ik al prima gezegd? 4 *

Gast
geplaatst: vandaag om 03:43 uur

geplaatst: vandaag om 03:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.