Genre: Actie / Fantasy
Speelduur: 127 minuten / 135 minuten (dvd extended cut)
Alternatieve titel: Spider-Man 2.1
Geregisseerd door: Sam Raimi
Met onder meer: Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Alfred Molina
Gesproken taal: Engels, Russisch en Mandarijn
Releasedatum: 14 juli 2004
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Spider-Man 2
"There's a hero in all of us."
Nieuwe avonturen van Peter Parker, sympathieke student, parttime fotograaf en superheld. Nadat hij in de vorige film geslaagd is voor zijn high-school diploma besluit Peter colleges te volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij met diverse persoonlijke problemen zit wordt hij geconfronteerd met de briljante Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus is veranderd.
Spider-Man / Peter Parker
John Jameson
Dr. Curt Connors
Joseph 'Robbie' Robertson
Angrod_Pallanén
Dat zijn gewoon echte gebouwen ze worden alleen bewerkt met de computer, die scène is opgenomen in Chicago ofzo, was in de making-off..
BlueSword
erg leuke film, maar ik verwachte niet anders.
beetje TE voorspelbaar maar toch zeker vermakelijk.
de special-effects zijn gewoon SUPER en spiderman is gewoon 1 van mijn favo superhelden strip.
af en toe wel een beetje te soap-achtig maar hoort er ook bij.
kom maar op met deel 3!
film_kaza
was erg leuk. alleen heeft het een open-einde.
3,5
film_kaza
dit deel is veel spannender dan deel 1. deze is leuk om 2 keer per jaar te zien. toen deel 1 op tv kwam vond bedacht ik dat ik dit deel veel beter vond.
Olivia
Leuke en spannende film en actie, erg goed verteerbaar en vermakelijk, maar toch....vond deel 1 beter.
Op een een of andere manier vond ik Peter Parker in de 2e film niet zo stoer als ik gehoopt had. Althans, hij word er wel stoerder op, in de actiescenes en de vechtscenes met Dr. Octopus
Ik vind 'm vooral erg sullig en onsympathiek op een gegeven moment. Mijn zusje, ook Spiderman-liefhebber(we zijn beiden opgegroeid met die hele oude tekenfilmserie)vond 'm maar een beetje een eng en zeurderig knulletje.
Ik heb 'm wel 2 keer gezien, maar ik kan me er vreemd genoeg niet veel meer van herinneren, behalve de actiescenes, die staan me nog goed bij, maar als ik 't hier zo lees kwam de rest idd erg soap-achtig over, wel jammer.
Ik kijk echt heel erg uit naar deel 3. Hoop dat 't echt Spiderman(als karakter gegroeid)op z'n best gaat worden.
Mug
Spider-Man 2 mag zich in het korte rijtje zetten van 'de sequel is beter dan deel 1'. Raimi kreeg een beetje meer carte blanche na het succes van deel 1 dus zijn 'handtekening' is meer te zien in deel 2: de kettingzaag-scene is het meest duidelijke voorbeeld. Veel betere humor (veelal op hand van de baas van de krant), spectaculairdere actie-scenes, en een veel betere villain ipv die Green Goblin die weggelopen scheen te zijn uit een aflevering van de Power Rangers.
Helaas zijn het weer de transformaties in overduidelijke computerpoppetjes die de film enigszins de das omdoen. Maar gelukkig overheerst het vermaak. Kom maar op met deel 3, hopelijk zit er een opwaartse lijn in de Spider-Man verfilmingen.
BoordAppel
Soms valt de CGI inderdaad op maar het laatste shot van Doc Ock is helemaal in CGI! Dat ziet er echt heel erg indrukwekkend uit, had er echt geen idee van dat het Molina niet echt was.
Angrod_Pallanén
Er is geen moment geweest waarop de CGI mij teleur heeft gesteld, die shot die jij beschrijft BA vond ik juist het minst mooie, terwijl die echt prachtig was. Kan je nagaan wat de rest was.
lowhusky
leuker dan deel 1, doc oc ziet er wel dom uit 4,5*
jaws 2
domme film vond deel 1 veel spannender en cooler hopelijk maken ze het in deel 3 beter
Materny
Vindt deze slechter dan z'n voorganger.
Veel meer gezeur en gejammer wat de film niet ten goede komt.
Ook vondt ik de Green Goblin van vorig deel véél en véél beter dan Doc Oc.
Cgi zag er idd strakker uit dan bij deel 1, maar als je dat afweegt tegenover de andere aspecten van de film kom ik tot de conclusie dat deze zwakker is.
orbit
- 12092 berichten
Doet weinig tot niets onder voor de voorganger, erg geslaagd dus
Boothead
Wat een heerlijke films zijn het toch. Kijk uit naar deel drie!
nummervlinder
Voor een koopje kunnen kopen op DVD en... ik ben onder de indruk, ik twijfel nog, 4 of 4, 5 of 5*...
john constantine
Een goeie comicverfilming!! Goed verhaal de actiescenes waren ook prachtig om te zien. Alleen vond ik deel 1 hardere actie hebben! Ik had alleen wat meer verwacht van dr. Octopus, die had ik nog wel iets meer in actie willen zien. Maar voor de rest is de film goed. 4 sterren!!
Angrod_Pallanén
Met die tentakels die de doktors aanvallen, die auto die een café binnenknalt en die glasscherven die die vrouw vermoorden, vond ik hard zat eerlijk gezegd.
jesje
bijna even mooie film als deel 1..Hopen dat deel 3 even goed is!
Super geacteerd en leuk om te kijken!
jack-sparrow
deze film is net iets beter als de eerste
vooral de bad guy : doctor otto octavius
en dan ook nog het betere presteerwerk van tobey .
ik geef 4.5
finalman
Goeie film, maar met 1 ding was ik zeker niet akkoord,
dat sommigen (te veel naar m'n mening) de ware identiteit van Spiderman weten. Was dat nou echt nodig? De spanning voor het 3e deel zal dan wegvallen over het feit dat men weet dat Peter zelf Spidey is
Maar kom, toch een 3,5* voor de special effects en de knappe Kirsten Dunst
auto pilot
Goeie film, maar met 1 ding was ik zeker niet akkoord,
Maar kom, toch een 3,5* voor de special effects en de knappe Kirsten Dunst

Ik kom maar op twee: MJ en Harry (en May zal het misschien ook wel weten, maar dat is niet écht duidelijk gemaakt).
Verder: al veel besproken, ik neem aan dat je het over het 'treingeval' hebt. De mensen in de trein weten dat het een tiener/twintiger met bruin haar is, verder geen naam of andere opvallende uiterlijke kenmerken (die heeft Peter ook niet). Heb jij enig idee hoeveel mensen in NY aan deze uiterlijke kenmerken voldoen? Daarbij hebben de mensen in de trein gezworen het geheim te houden, en al zouden ze naar een krant stappen of zo, komen ze geen stap verder. Mensen zijn toch héél slecht in gezichten onthouden, dat blijkt vaak genoeg uit allerlei politieonderzoeken. Hetgene dát ze weten is te algemeen om achter de ware identiteit te komen of een goed profiel te kunnen schetsen, en ik verwacht dat een sensatiekrant als de Bugle bijvoorbeeld iedere week wel een gek op de stoep heeft die claimt de ware identiteit van Spider-Man te weten.
auto pilot
Minder bij herziening. The series rock en daar is Spider-Man 2 geen goede uitwerking van. De film is overdreven sentimenteel, cliche en de actiescenes zijn kinderspel. Ik mis een goed verhaal en interessante personages.
Visueel is het allemaal ook weinig bijzonder. Net zoals X-Men slaagt ook deze comic verfilming er niet in om sfeervol te zijn. The series zijn donker van karakter en bovenal erg sfeervol, dat is deze film niet. Raimi's visie op Spider-Man bevalt mij niet. 2*
Over welke series heb je het? De tekenfilmseries uit de jaren 90? Heb je die sindsdien nog eens bekeken?
Als er iets in het Spidey-universum duidelijk níet donker is, is het wel die tv-serie. Duidelijk gemikt op kinderen van onder de 12: nauwelijks doden (ja Uncle Ben, maar dat gebeurt niet ín de serie, en ik geloof dat ze daadwerkelijk MJ ombrengen, nou chapeau), té veel censuur en Spidey mag in die serie niet veel meer doen dan een beetje webschieten en af en toe drijgen met iets zwaars op iemand gooien. Écht vechten doet hij in die serie nooit. Ja, donkerder dan de 70s serie en de 'Spider-Man and his amazing friends'-serie, maar moet het qua sfeer en duisterheid duidelijk afleggen bij de comics, de MTV Spider-Manseries en de films.
Marvel heeft zelf gewerkt aan de 90s series, daarom kloppen de verhaallijnen enigszins, maar Fox Kids (de amerikaanse dus) heeft ze té veel censuur opgelegd om écht recht te doen aan de verhalen. Dat doen de films m.i. toch beter.
finalman
inderdaad, ik bedoel dat treingeval.
Maar je mag Harry ook niet vergeten hé.
thunderball
Prachtig vervolg op de originele film, die al zo goed was!
Misschien niet zo overdonderend, maar dat kan ook bijna niet voor de tweede keer, maar alles is weer aanwezig, de hoofdpersonen zijn beslist niet van bordkarton maar echte karakters, de SFX zijn nog beter als bij het eerste deel en alles, spanning, emotie, ontroering, humor en actie, zijn goed vertegenwoordigd.
zeker een ruime vier, richting de vijf!
Hilarious
Wow echt een geweldige film. Er was echt goeie actie, spanning en geweldige special effects.
Tobey Maguire en Kirsten Dunst waren gewoonweg fantastisch, echt super geacteerd.
En wat was ik blij dat MJ eindelijk wist wie Spidey was.
Supergoeie film en prachtig vervolg, een aanrader.

Spider-Man 3

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
Fantasy / Sciencefiction, 1983

Jurassic Park
Avontuur / Sciencefiction, 1993
new york citydual identitygeheime identiteitliefde voor iemands levenpizza boy vervolgsuperheldgebaseerd op stripdokterwetenschappertentacledoodwetenschapsuper villainmarvel cinematic universe (mcu)teenage herosupervillainteenage lifespidermanspider-manmarvel comicssony's spider-manspider mancomic book adaptation