• 9.373.864 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Annette Bening en Bruce Willis

Gesproken taal: Spaans, Engels en Arabisch

Releasedatum: 21 januari 1999

Plot The Siege

"On November 6th our freedom is history"

In The Siege wordt de Verenigde Staten geteisterd door een aantal opeenvolgende terroristische aanslagen waarbij vele doden vallen. FBI agent Hubbard (Denzel Washington) gaat op zoek naar de daders wanneer zijn pad wordt gekruist door CIA agente Elise Kraft (Annette Bening). Zij lijkt infomatie te hebben die ze voor Hubbard achterhoudt. Wanneer bij de aanhoudende aanslagen honderden doden vallen wordt het leger onder leiding van generaal Deveraux (Bruce Willis) ingeschakeld, wat de situatie alleen maar erger maakt.

Anthony 'Hub' Hubbard

Fred Darius

Danny Sussman

FBI Agent Floyd Rose

Jordy

Erg foute film. Op zich is het een standaard actiefilmpje met goede vertolkingen, die nog wel voor een redelijke beoordeling in aanmerking zou komen. De manier waarop in deze film elke Arabier in concentratiekampen wordt opgesloten zorgde er voor dat ik, om het zacht uit te drukken, een beetje een vervelende smaak in m'n mond kreeg. Dan wordt er nog heel hypocriet het één en ander geprobeerd goed te maken door ook een "goede" Arabier te introduceren, maar veel hielp dat niet voor mij. Anderhalve ster.

avatar van neo

neo

ben het niet met je eens Jordy.de film geeft goed de werkelijkheid weer.zie bv de aanslag op het world trade center.de actiescenes zijn goed en ik vind bruce willis ook nog wel te pruimen.

Jordy

waarom geeft deze film goed de werkelijkheid weer?? Als je deze film moet geloven moet je nu in Amerika elke Arabier vastzetten in een grote kooi!! nee lekker!!!

avatar van neo

neo

dat zou nu namelijk ook kunnen gebeuren,want ze zijn in amerika al overal invallen aan het doen zijn.als de mensen in paniek raken zou dit mogelijk kunnen zijn.

avatar van dttom

dttom

Maakt de film er toch niet beter op.

avatar van You_bastard

You_bastard

De film was inderdaad met die concentratiekamp voor arabieren een beetje te overdreven. Maar dat de arabieren/moslims meteen als daders werden gekenmerkt zag je in de VS wel. Zonder enige bewijzen zijn ze in die richting gaan zoeken en als een wonder vinden ze een auto met bewijzen erin ook toevallig.

Jordy

ja maar ik vond dat dat in deze film goed werd gepraat

avatar van Indybart

Indybart

overdreven verhaal, goeie film

avatar van FisherKing

FisherKing

Film: mhh;

De reden waarvoor niet....!!

Hoofdrolspelers overtuigen niet... hoezo?

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Ik vond het een beetje teveel explosies en geweld. Verder was de film wel oke. Hij was best spannend alleen was het einde wel erg voorspelbaar.

3,5 sterren

avatar van mellie

mellie

Ik vond de film niet echt spannend, veel terroristische aanslagen en niet veel diepgang in de film. Bruce Willes vond ik ook uitermate slecht in deze film.. Denzel washington vond ik zoals altijd geweldig.

avatar van Droopy

Droopy

Aardige film met een actueel thema.

• 1985 berichten

lang geleden dat ik 'm gezien heb. Kan me herinneren dat ik de film toen wel indrukwekkend vond. Toch binnenkort nog maar eens kijken. Op TV gemist afgelopen maandag...

avatar van BoordAppel

BoordAppel

mellie schreef:

Ligt niet aan Willes denkk, maar aan de schrijvers van t script, zijn rol stelde geen klap voor. Washington was idd geweldig en ook Bening was goed, net zoals de acteurs met minder grote rollen. Verhaaltje werd op t eind wel een beetje overdreven maar ik vond het verder wel een goede film. 3,5*.

avatar van Sjan

Sjan

Aarige film, goeie actie, goed acteerwerk, wel een paar vervelende stukken (zoals in die concentratiekampen, beetje over the top) maar verder bleken de schrijvers van t schript wel redelijk visionair. Ik vond t alleen wel raar dat de Amerikanen in de tijd van terreur tegen hun, elkaar aan gaan pakken en dan bedoel ik dat het leger de fbi uit de weg wil hebben, en de fbi het leger , is dat niet een beetje raar, ze kunnen beter samenwerken lijkt me... 3*

avatar van Diesel

Diesel

De film geeft, zoals neo eerder al zei, een goed beeld van wat er in Amerika zou kunnen gebeuren als er paniek zou uitbreken na een terroristische aanslag. Edward Zwick probeert niet duidelijk te maken dat alle Arabieren terroristen zijn, integendeel, hij laat zien hoe Amerika zou reageren op dergelijke terroristische akties.

Er zijn een paar sterk geregisseerde aktie scènes en zo nu en dan heerst er een zeer passende 'we-are-in-war' sfeer. Jammer dat er in de film een paar scènes zitten die niets bijdragen aan het verhaal.

3.0 sterren waard.

Jordy

Er werden mensen geconcentreed gevangen gehouden. Lijkt mij een concentratiekamp, al heeft dat woord na WOII natuurlijk een exta betekenis gekregen.

avatar van davidov

davidov

Jordy schreef:

ik geef ook toe dat het ver gaat maar misschien gaat het daar wel om, om te laten zien hoe extreem men wel kan geen bij dit soort situaties....ik snap dat dat een vreemde smaak achterlaat maar om de film er mee naar beneden te halen (Weet niet of vanwege de kampen het cijfer omlaag is gegaan) vind ik ook weer een beetje ver gaan. Immers de film draait om 2 dingen, 1 het gevaar van de cellen en 2 wat er gebeurd als het leger de macht over neemt....

zelf vond ik de film een beetje zwakjes, ze laten de grootste dingen gebeuren (bom aanslagen, leger neemt de stad over etc etc) en toch komt het allemaal vrij luchtjes over....alsof het script heeeel serieus is maar het op je af komt als een die hard film, dat is wat bij mij de film niet echt een succes maakte, de mislukte mix van het verhaal en de gevoelens die het moet overbrengen.

dennis1984

Leuke film, heb hem ook op dvd gekocht goede aktie en leuk verhaal met verrassend einde! Cijfer 4

• 1985 berichten

Net deze film weer eens gekeken en deze is op sommige gebieden ineens eng actueel als je kijkt naar de huidige ontwikkelingen in Irak en op het gebied van terrorisme.

Kijk eens naar de parallellen mbt het mishandelen (en vermoorden) van gevangenen, terroristische aanslagen in NY (11-09). Oke, de gevangenen kampen staan nu niet in hartje Brooklyn maar in Iraq en Guantánamo bay. Allemaal een iets andere verpakking, maar deze film is ineens een stuk realistischer dan toen hij gemaakt werd.

Acteerprestaties zijn hier en daar wat ondermaats (willis), maar al met al (en het gegeven van de actualiteit) erg vermakelijk. 3,5 ster.

avatar van braambes

braambes

ik zag de film een eerste keer toen ik een jaar of twaalf was en op die leeftijd is elke film verschrikkelijk spannend, enkele jaren later stel ik vast dat de film inderdaad zwaar overdreven is, maar toch zeker te pruimen; spanning is er zeker, alleen een flauw einde, het anti-arabische is eigenlijk erg aanstootgevend

maar goed ik geef 3.5 *

avatar van mister blonde

mister blonde

braambes schreef:

het anti-arabische is eigenlijk erg aanstootgevend

anti-arabisch? eerder anti-amerikaans.

avatar van davidov

davidov

beide kanten krijgen veel kritiek eigenlijk

davidov schreef:

beide kanten krijgen veel kritiek eigenlijk

en dat is wellicht ook wel de juiste insteek...

dennis1984

Ik vind dat de kritieken wel erg overdreven zijn, bij deze film. Wanneer de eerste reactie op dit forum negatief is, neemt iedereen het over. Ik vond het gewoon een leuke film om een keer te zien met goede actie, die me bleef boeien.

avatar van as

as

dennis1984 schreef:

Ik denk dat je wel in je achterhoofd moet houden dat sommige mensen echt heel erg van film houden en dat kritiek op films een vanzelfsprekende reactie is daarvan. Je doet mensen wel een beetje tekort, vind ik.

as schreef:

Ik bedoel hierbij de eerste persoon in dit forum niet, ik bedoel de rest die erachteraan gaat.

avatar van tess

tess

Goeie film, Denzel Washington was nog niet zo heel irritant in deze film dus dat scheelt weer. Bruce Willis is een heerlijke rotzak (zogenaamd alles voor het land...), dus die wint mijn respect natuurlijk meteen in deze film. Niet dat ik zo'n verdorven figuur ben die zich alleen maar kan identificeren met rotzakken, maar als het op Bruce Willis neerkomt is het wat anders. Goeie acteurs die een rotzak spelen zijn vaak heel leuk.... i(Bijvoorbeeld Jason Isaacs.....heeeeel goed)

avatar van Dion-Fey

Dion-Fey

Deze film doet wat met me...hij raakt me...meer wooren heb ik niet nodig! deze moet je gewoon 2 keer gezien hebben om te kunnen oordelen. het is geen topper maar 3 sterren is 'ie waard!!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert