• 9.374.245 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Annette Bening en Bruce Willis

Gesproken taal: Spaans, Engels en Arabisch

Releasedatum: 21 januari 1999

Plot The Siege

"On November 6th our freedom is history"

In The Siege wordt de Verenigde Staten geteisterd door een aantal opeenvolgende terroristische aanslagen waarbij vele doden vallen. FBI agent Hubbard (Denzel Washington) gaat op zoek naar de daders wanneer zijn pad wordt gekruist door CIA agente Elise Kraft (Annette Bening). Zij lijkt infomatie te hebben die ze voor Hubbard achterhoudt. Wanneer bij de aanhoudende aanslagen honderden doden vallen wordt het leger onder leiding van generaal Deveraux (Bruce Willis) ingeschakeld, wat de situatie alleen maar erger maakt.

Anthony 'Hub' Hubbard

Danny Sussman

FBI Agent Floyd Rose

avatar van otherfool

otherfool

Amusante film met een interessant uitgangspunt. Natuurlijk over the top, maar het stoort nauwelijks.

3,5*.

avatar van The Oceanic Six

Zeer toffe film moet ik zeggen. Het thema is gewoon al boeiend en door de sterke uitwerking is de film al helemaal goed geworden. Met Washington en Willis heb je al 2 hele goede acteurs in je midden. Beiden zetten een sterke rol neer. Vooral Willis vond ik als de kille generaal Deveraux heel erg sterk.

Het was boeiend om te zien wat er gebeurd als er ergens een staat van beleg is afgekondigd. De gevolgen zijn altijd dramatisch en triest. De film was zeer onderhoudend en aardig spannend.

avatar van 606

Zeer leuke film en ja bekend verhaal en dat nog wel voor het gebeure met 9/11.

Hadden ze toen maar hetzelfde gedaan als in de film (klinkt hard)

Goed acteerwerk van bekende acteurs en zelfs 1 uit soprano's

3,5 ster

avatar van gotti

Een nogal voorspelbaar en conventioneel werk, waar Washington eigenhandig de vloer aanveegt met een stel Arabische terroristen. Desondanks sfeervol genoeg. En geschreven door een Nederlander. Ook leuk: Menno Meyjes - imdb.com

avatar van Zeriel

Zeriel

Jordy schreef:

waarom geeft deze film goed de werkelijkheid weer?? Als je deze film moet geloven moet je nu in Amerika elke Arabier vastzetten in een grote kooi!! nee lekker!!!

Dit is helemaal de boodschap vd film niet! De film blijkt heel goed te voorspellen wat er in grote lijnen gebeurt bij terroristische aanslagen door arabieren. Ongelovelijk eigenlijk dat deze film een paar jaar voor 11 september is gemaakt.

De film waarschuwt juist voor de mogelijke reacties, die zulke aanslagen zouden kunnen hebben. Een hetze tegen arabieren, het opheffen van burgerrechten, tot het martelen aan toe!

De film heeft dit akelig precies voorspeld.

De hoofdpersoon; Denzel, verzet zich hier juist tegen met alle macht. Maar dat had voor mij niet eens gehoeven, het gaat erom wat je als kijker ervaart.

Zoals jij het zegt Jordy, zou een film over de holocaust (of welke misdaad dan ook), die realistisch laat zien wat er gebeurde door de nazis, dan een pleidooi zijn om alle Joden uit te roeien! Dat is natuurlijk onzin.

avatar van mahouopenzo

mahouopenzo

Deze film kun je vergelijken met een traditioneel lekker blondje; zolang het je amuseert is het goed, maar als je iets verder kijkt merk je dat er enkele mankementen aan zijn.

Ik had de film al eerder gezien en toen vond ik hem overigens steengoed. Maar gisteren, na herziening, stelde hij mij toch lichtjes teleur. Dat ondanks de goede cast en toch wel een sterke Denzel Washington alweer...

The Siege wisselt goede momenten met mindere af en dat iets te vaak naar mijn goesting. Vooral het einde is minder. Neem die scene dat die auto zomaar het FBI-hoofdkantoor kan binnenrijden vol met explosies... beetje overdreven me dunkt, zeker als je weet hoe zo een kantoor, toen al (voor 11 september) beveiligd was. Wat ik overigens ook wat cru vind, is het feit dat ondanks die honderden dode Amerikanen, de film het toch klaart om de Arabieren als slachtoffers te verklaren. En ik weet dat dit allesbehalve de bedoeling was en dat het grootste deel dat ook waren, maar het wordt gewoon verkeerd gebracht. En dan helemaal op het einde gaan de Christenen, Joden en Arabieren nog eens allemaal fijn hand in hand "No Fear" lopen te schreeuwen, wat een sentimenteel gedoe, zeg.

Besluit: het is een degelijke film die zeker wel eens een keertje te bekijken waard is, maar een topper is het allesbehalve. 3 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Inderdaad een standaard terroristen thriller met een hoop Actie en veel dingen die ontploffen. Maar toch zeker nog te doen en ik heb me toch wel uitstekend vermaakt. Denzel Washington was weer goed bezig als FBI agent die te maken krijgt met (Natuurlijk) Arabische terrorristen die aanslagen plegen op New York onder de leiding van Bin Talal (klinkt als Bin Laden). Het klopt ook dat The Siege pas echt horror werd na de aanslagen op de WTC. En volgens mij hebben we al een beetje een waarschuwing gekregen in de film want ik weet niet welke scene het meer was maar als je heel goed oplet zie je 2 seconden een shot van een streeptrekkende vliegtuig uit het niets. Das best wel scary eigenlijk. Verder draait de film om terroristische organisaties oprollen en onderhandelen. Verder was Bruce Willis ook perfect als die general die op alle slakken zout legde.

Verder een onderhoudende thriller.

avatar van Minotaures

Minotaures

Wederom een geslaagde thriller waarin de brute daden van terroristen en hun aanslagen aan bod komen.

Het is een spannende thriller, waarin allerlei stappen & processen, politieke- en wetregelingen worden besproken. En met zulke films heb je het vaak met diep uitgewerkte personages te maken met een plottwist en verrassingen.

Als eerst is het verhaal goed bedacht, met hier en daar wat mazen, om de kijkers ermee te confronteren en te verrassen. Bij mij is dat aardig gelukt, alleen is het af en toe wat voorspelbaar. Maar er zijn genoeg wendingen die ik niet aan zag komen. Met zulke films zijn het ook vaak dezelfde soort personages; FBI, CIA, leger, vermeende terroristen en informanten. Dus die komen ook allemaal aan bod. Washington speelt hier uitstekend - zoals altijd -, Bening ken ik helemaal niet, maar haar vond ik niet zo interessant (al voegt haar CIA-personages heel wat toe). En Willis als generaal - met een verdachte verhaal en achtergrond om hem heen - speelt zijn rol ook prima.

Je merkt dat dit ook erg groots is opgezet, de bezetting door het leger, New York en al haar wijken, een stadion als gevangenis, bus- en gebouwaanslagen, het 'filteren' van Amerikaanse burgers tot alleen maar buitenlanders om zo de daders te vinden etc. Allemaal goed voor elkaar en duidelijk op beeld. De scène waarin een bus ontploft en dat allemaal langzaam bewerkt vond ik ook geweldig om te zien. Erg netjes en onderhoud. Het is ook interessant om te zien wat er gebeurd binnen een grote en belangrijke stad in Amerika om ze zover te krijgen om het stad binnen te vallen met 10K+ man en honderden panstervoertuigen en er een zone van creëren.

Enkel wat ik vond tegenvallen was de speelduur. Tegen de 2 uur. Op een gegeven moment kon ik het niet laten om op de pauze-knop te drukken. Niet 1x, maar zeker 4x. Dat vond ik jammer, want het had mijn aandacht niet de hele tijd. Dat had te danken aan de vele scènes die onnodig waren en makkelijk weg konden worden gelaten.

Het geeft je inderdaad een vreemd gevoel dat dit gemaakt is voor de afschuwelijke gebeurtenissen op 9/11.

Een spannend en onderhouden thriller waarin de samenzwering, activiteiten, voorbereidingen en onderzoek naar aanslagen hier belangrijke punten spelen. Best een leuke aanvulling op je collectie waar films zoals The Kingdom, Body of Lies en Unthinkable in je filmkast staan; kortom een terroristische afdeling van films.

avatar van schram101

schram101

Aardige film die af en toe wat standaard is maar een stuk beter had gescoord als het net wat geloofwaardiger in elkaar zat. Denk hierbij aan scenes als direct met getrokken pistool 5 meter een kamer binnen rennen.. en die scene op het eind waarbij de FBI en het leger elkaar met zijn allen onder schot houd... kom op he.. Ook is de 'plottwist' met Samir al duidelijk zodra zijn personage geintroduceerd is . Daarbij is zoals Minotaurus boven mij al zegt de film ietwat langdradig.

Toch is het allemaal nog best vermakelijk en is vooral de busontploffing erg sterk verfilmd. Washington speelt een rol als altijd en dus ook vermakelijk als altijd. Willis is aardig, maar niet opvallend.

avatar van Theunissen

Het verhaal was in eerste instantie best ongeloofwaardig maar drie jaar later na 9/11 eigenlijk niet meer. Ondanks dat de film zich best lekker wegkeek was soms te overdreven en te Amerikaans. Bruce Willis speelt in deze film niet de gebruikelijke rol van Good Guy en ik vond hem best wel irritant. Maar slecht speelde hij zeker niet en dat geldt ook zeker voor Denzel Washington en Annette Bening,

avatar van Spetie

Goede degelijke film, die er lang in slaagt om spannend te blijven.

Best een interessant onderwerp ook, omdat het terrorisme in 1998 nog niet zo heel actueel was, maar enkele jaren later wel degelijk werkelijkheid werd. Het is een vrij standaard thriller, maar wel eentje die redelijk goed uitgevoerd wordt. Denzel Washington en Annette Bening spelen behoorlijk goed. Bruce Willis heeft weinig te doen, maar overtuigt niet in de korte speelduur die hij heeft als soldatenleider. Jammer ook dat de soldaten hier nogal cliché als slechteriken worden afgeschilderd.

Toch vermaakt het allemaal wel en is het op momenten ook best spannend. De aanslagen zijn indrukwekkend en realistisch en geven een prima beeld van hoe het er daadwerkelijk aan toe zou kunnen gaan. Jammer dat het op het einde allemaal een beetje inzakt, maar al met al is The Siege een prima wegkijker. Niet groots, niet heel goed, maar wel aardig en absoluut vermakelijk.

avatar van scorsese

Goeie film waarin New York wordt geteisterd door een aantal terroristische aanslagen. Een verhaal dat later bijna werkelijkheid zou worden. Alhoewel de film naar het einde toe wel wat doorslaat, blijft het zeker wel boeiend en ook spannend. Verder ook prima acteerwerk van de gehele cast.

avatar van arno74

arno74

Beangstigend dat in 1998 Hollywood in staat is om zo'n film te produceren, met onderwerpen als cellen moslimterroristen, de aversie van die moslims tegen de USA, martelingen door waterboarding (water wordt als martelmiddel in de film genoemd), recht op een rechtzaak, en teksten als dat ze in eigen land worden aangevallen. Een film over moslimterroristen in die tijd maken is nog te begrijpen, maar lag het echt zo voor de hand dat de USA marteling als reactie zou inzetten? De werkelijkheid heeft de fictie overtroffen, en Hollywood heeft het met deze film zien aankomen. Ik vind het dan ook best een ondergewaardeerde film.

Hoe het leger een rol in de film speelt is erg over de top, en ook de clichématige schietscenes waarbij de kogels om de oren vliegen en alleen de bad guys worden geraakt, maar voor de rest kun je het verhaal van deze film moeilijk ongeloofwaardigheid verwijten.

Het biedt verder prima actie, een redelijk hoge tempo, en overtuigende acteerprestaties, m.u.v. Bruce Willis, die mede dankzij deze film een Razzie scoorde. Daarbij moet ik wel zeggen dat hij wel behoorlijk slechte teksten als dialoog had, en dat valt hem niet te verwijten.

avatar van Daniël44

Daniël44

Een aardige film met erg goed acteerwerk. Maar het was nou niet echt spannend of boeiend. Gewoon een redelijke film: 3 sterren.

avatar van Insignificance

Insignificance

Eentje die inmiddels met andere ogen zal worden bekeken, maar het resultaat blijft toch zo ongeveer hetzelfde. Iets wat Zwick wel vaker doet, heb ik het idee. Op het oog grote onderwerpen aan de kaak stellen, om die vervolgens vooral in te zetten om het publiek te bespelen en er op vrij goedkope wijze mee proberen te scoren. Best jammer, want dit is enige tijd best een solide en strakke thriller.

Het opent allemaal vitaal met een behoorlijk tempo en personages die elkaar bestoken met vlotte en vinnige dialogen. Niet zo subtiel, maar het schiet lekker op. De terreurdreiging zit er meteen in, het zaakje is aan het rollen en Bening heeft, zeker in eerste instantie, wel een boeiend rolletje te pakken. Dan valt dat iets te heldhaftige momentje van Washington in de school nog wel voor lief te nemen.

Als hij het geweten van de film gaat uithangen door iets te preken over martelen, is het al beduidend minder. Het wordt bijna potsierlijk als hij nog eens dunnetjes overdoet en aan Willis heb je niks met deze formele houding. Sowieso wordt het een steeds grotere bende zodra het leger zich ermee gaat bemoeien. Wat een relevante film had kunnen zijn, is zo niet meer dan een Hollywood boertje.

Aardig.

Beetje verrassend voor een film van Zwick, ik ben doorgaans nogal allergisch aan zijn films. Maar heb deze toch vooral gekeken voor de hoofdrol voor Washington, toch meestal een teken van enige kwaliteit. En gelukkig won Washington het van Zwick.

Al moet ik zeggen dat ook de regie nog wel meeviel. Klassiek Hollywood natuurlijk, maar de actiescenes waren best aardig en Zwick weet er verder ook best nog wel wat spanning in te leggen. Sommige zaken zijn schromelijk overdreven uiteraard, maar dat mag wel in een film als deze.

Gezien de release datum en de gebeurtenissen van de afgelopen 20 jaar nog steeds een relevante film, al gaat Zwick dan niet zoveel verder als het obligate "ze zijn niet allemaal zo" en "America will prevail", met die uitzondering dat de anti-martial law houding allicht niet zo vanzelfsprekend is voor een Hollywood product. Er lijkt hier af en toe nog wat verwarring over te bestaan, maar mij leek het toch wel érg duidelijk dat de film de aanpak van Willis' personage sterk veroordeelde.

Typische Washington film verder. Hijzelf weer goed op dreef, bijgestaan door een aantal goeie bijrollen. Verder wat leuke actiescenes en beperkt randdrama. Niet verkeerd dus.

avatar van IH88

IH88

“In this game, the most committed wins.”

The Siege is een indrukwekkende film, maar heeft duidelijk twee gezichten. Het eerste uur is uitermate sfeervol en het gevoel van angst en paranoia door alle aanslagen slaat ook over op de kijker. Washington, Bening en de andere acteurs leveren vakwerk af. De busscene is nog steeds een sterk staaltje filmmakerij. Je zou zeggen dat de film na 9/11 is gefilmd met de terroristische aanslagen, moslimextremisme en vreemdelingenhaat. Maar de film komt toch echt uit 1998. Een knap staaltje voortschrijdend inzicht van Edward Zwick.

Wanneer het leger onder leiding van Willis New York binnenstormt wordt het wel wat minder. Van de ijzingwekkende suspense blijft weinig over en het wordt een wat vreemde en weinig subtiele film. Moslims in stadions, FBI en het leger die met getrokken wapens tegenover elkaar staan, een twist die je al van verre aan ziet komen… Subtiel is het allemaal niet. Gelukkig is het einde wel sterk en zit de film over het algemeen goed in elkaar.

avatar van jippie2010

jippie2010

Helemaal niet slecht!

Het verhaal is prima uitgewerkt en stijgt ook boven het gemiddelde uit.

De onderhuidse spanning wordt goed opgebouwd en zorgt voor verdieping. Totdat het typische pretentieuze Amerikaanse moraal om de hoek komt kijken. Voor nu reken ik het niet te zwaar aan maar kan zijn dan ik in de toekomst mij beoordeling moet herzien. *3,5

avatar van Shadowed

Shadowed

Zwakke Zwick.

Als regisseur is Zwick geen drama, maar tot nu toe is dit wel zijn minste film die ik zo van hem zie. Dit is echter pas mijn vierde, en ik ben van plan nog meer van hem te bekijken. Als regisseur tot solide films in staat, maar dus ook tot wat meer luie films in staat.

The Siege is vooral te simpel en te makkelijk geschreven, dit is vooral merkbaar richting de slotfase. Het hele idee van een soort lockdown is een groots uitgedacht idee en daar hoort dus ook een groots uitgedachte finale bij. Zwick kiest echter voor de simpelste uitweg. 1 moord, 1 opoffering en 1 arrestatie. Hele kwestie is gelijk over. Zwak.

Naast het schrijfwerk zijn er ook nog andere mankementjes. Voornamelijk in het acteerwerk. Washington doet het wel goed, maar Bening is werkelijk dramatisch. Willis loopt er ook wat verloren bij, maar weet zich gelukkig nog net boven water te houden. Zijn rol krijgt voornamelijk weinig ruimte van Zwick.

Eerste helft van de film is voor de rest relatief oninteressant. Op een paar bovengemiddelde maar korte actiescènes na wordt er nergens vaart of spanning gecreëerd. Het verhaal wil niet opstijgen, de situatie roept te weinig dreiging op en de intensiteit is helaas nauwelijks voelbaar. Terwijl je met zo'n idee die elementen er juist uit moet kunnen halen.

De tweede helft is wel wat leuker, vooral omdat de film wat grootser wordt. En zo dus ook de actiescènes, die echter wellicht wel net wat te lomp zijn voor een setting als deze. Maar het is boeiend en weet daarmee dus stukken beter te zijn dan de eerste helft.

Personages zijn voor de rest totaal niet interessant. Zowel het liefdesleven van Bening als het dilemma van Shalhoub. Standaard uitgedachte zijplotjes die er met de haren bijgesleept worden. Zwick probeert daarmee een vorm van subtiliteit en sympathie op te wekken, maar het is vooral tijdsverspilling.

Film is voor een concept dat nog best leuk uit de hoek wil komen niet al te interessant. Enkele stukjes zijn wat beter en de tweede helft is wat grootser en onvoorspelbaarder, maar de zeer makkelijk uitgedachte slotfase doet het cijfer dat officieel 2,5* moest zijn dalen naar 2,0*.

avatar van TMP

TMP

Een dertien in een dozijn film, die je binnen de kortste keren weer vergeten bent. De cast is nochtans zeer behoorlijk, met naast grote namen als Denzel Washington en Bruce Willis ook de nodige bekende gezichten in allerlei bijrollen. Als je bedenkt dat de film dateert van vóór de aanslagen op de Twin Towers is het plot op zich best goed gevonden. De uitwerking is echter veel minder, het is allemaal veel te zwaar aangezet en mede daardoor nergens echt spannend. Ook de personages weten niet te boeien.

avatar van K. V.

K. V.

Deze film was op tv en me er ook maar eens aan gewaagd. De film is toch al van 1998, maar ziet er toch nog altijd goed uit. Ook vreemd, zeker met het thema terrorisme, om dan de Twin Towers te zien.

De film zelf was zeker niet slecht. Het verhaal was zeker niet slecht en de cast deed het ook prima.

Wat opviel dat er wel nog veel gerookt werd in de film. Een prima film.

avatar van Brabants

Brabants

The Siege is een prima thriller met een sterk vertegenwoordigde cast die het prima doet. Erg bijzonder dat het thema snel werkelijkheid wordt nadat deze film is uitgekomen.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

The Siege, en alweer zo'n product die bij uitkomst best wel wat tegenviel, de vraag anno 2023 en dus 25 jaar later was eigenlijk waarom dat ook al weer was.

En ach, zo slecht lijkt het allemaal niet. Sterker, The Siege komt eigenlijk best degelijk en solide voor de dag. Terrorisme en aanslagen waren iets dat opkwam en nu nog steeds actueel zijn in die zin, het roept net als in de film een bepaalde angst op met aanslagen en afpersing die huis en haard raken, en er is het gebruikelijke gehakketak tussen de verschillende 'agencys' met macht, allemaal wil ze het laatste woord, de zaak zelfstandig oplossen en zo weinig mogelijk prijsgeven van werkwijzes en contacten. En natuurlijk is er de grijze schemerzone waarin bijvoorbeeld een CIA opereert met het helpen om installeren van verzetshaarden die zich later tegen de hand die voed keert. Tot daar best oké, en dan zie ik zoiets als het volgen van de eerste verdachte door de vingers omdat ik het wel heel bijzonder vind dat de undercovers al op locatie zijn. Alsof ze wisten waar de gevolgde heen ging. Maar fijn, verder is het gebruikelijke gepuzzel en gezoek naar de naald in de hooiberg best aardig gebracht.

Zoals gezegd tot daar best oké, maar heel langzaam beginnen er vanaf daar toch scheurtjes in het geheel te komen. Het eerste punt is toch Willis die gewoon niet eng overkomt als doorgeslagen officier. Dan de inval bij de pizza etende terroristen, wat een knulligheid, wat een hoop schoten gelost, wat een amateurisme. En dan staan de SWAT leden ook nog keurig op een rijtje alsof ze onkwetsbaar zijn. Dan is er toch wel de erg gekleurde scheiding tussen goed en kwaad met een wel hele slecht Devereaux en zijn mannen tegenover Here Jezus Denzel. De druppel is vervolgens de door het leger aangerichte verwoesting bij de garage, zou het misschien ook handig zijn iemand levend te pakken om te ondervragen...?

Het is vooral het beeld van het bad ass leger met hun interneringen en ingrepen die subtiliteit missen. Want hier had toch meer ingezeten met momenten die qua situatie aan het uitstekende Patriots Day doet denken. En een paar keer een sterke spanningsopbouw zoals rond de busgijzelingen. Maar helaas vergaloppeert de film zich dan toch ernstig in een soort zucht om te interessant en te spectaculaire te willen zijn, iets dat natuurlijk ten koste gaat van de geloofwaardigheid. Aan Washington ligt het niet die intens en sterk is als altijd. Jammer, want hier had meer ingezeten.

avatar van bertkruijswijk

bertkruijswijk

Een redelijke film, zoals je ze vaker ziet in dit genre. Het verhaal vond ik niet bijster sterk en wat vaag (vooral de rol van het personage van Anette Bening vond ik soms wat onduidelijk) en de dialogen waren soms wel slecht en onbegrijpelijk, maar daar tegenover staat dat er goede actiescenes inzitten, dat de ontploffingen door de terroristen goed in beeld waren gebracht en dat je in dit soort films altijd wel 2 of 3 goede acteurs hebt zitten. Dat is nu het geval met Denzel Washington, Bening en Bruce Wilis (die in mijn ogen ten onrechte een razzie heeft gekregen).

Blijkbaar was deze film controversieel, omdat het moslims zou wegzetten als terroristen. Dat vond ik nou wel meevallen. Dit soort aanslagen zijn helaas ook in het echt gebeurd, dus in die zin is de film realistisch, maar als je kijkt naar hoe vervolgens de overheid en het leger elke Arabier oppakken, vastzetten, zelfs martelen en daarmee een hele groep over een kam scheert, dan lijkt er toch meer sprake van een anti-nationalistisch beeld, dat de film probeert op te roepen. Maar goed, dat is uiteraard mijn interpretatie.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Niet echt mijn cup of tea.

Veel actie zat hier niet in en de voorstelling van terrorismebestrijding en moslimdreiging zijn nogal simplistisch als je het mij vraagt, al denk ik dat dat meer ligt aan de studiobonzen die meer zagen in een stigmatiserende actiefilm dan in een doordachte reflectie over het onderwerp waarbij bvb Amerikaanse bemoeienissen ook meespelen. Want 9-11 bevestigde het gevaar en zorgde ervoor dat The Siege een tweede leven kreeg. Denzel kan de boel niet redden en Willis heeft eerder een bijrol. Een film die me niet kon warm krijgen.

avatar van Hrundi v. Bakshi

Hrundi v. Bakshi

Gisteren na 25 jaar The Siege herbekeken. De Twin Towers op de achtergrond zijn pijnlijk om te zien, maar het plot is nog pijnlijker. Wreed terrorisme en excessief militair ingrijpen: het was fictie, maar werd onze geschiedenis.

9/11, de retoriek van Trump, de razzia's van ICE... het zit er allemaal al in. Het lijkt wel of politici en terroristen deze film als handleiding hebben gebruikt in plaats van als waarschuwing. Destijds leek het overdreven, nu is het gewoon het nieuws van de dag. Life imitating art, maar dan op de slechtst mogelijke manier.