• 9.375.027 stemmen

Met onder meer: Denzel Washington, Annette Bening en Bruce Willis

Gesproken taal: Spaans, Engels en Arabisch

Releasedatum: 21 januari 1999

Plot The Siege

"On November 6th our freedom is history"

In The Siege wordt de Verenigde Staten geteisterd door een aantal opeenvolgende terroristische aanslagen waarbij vele doden vallen. FBI agent Hubbard (Denzel Washington) gaat op zoek naar de daders wanneer zijn pad wordt gekruist door CIA agente Elise Kraft (Annette Bening). Zij lijkt infomatie te hebben die ze voor Hubbard achterhoudt. Wanneer bij de aanhoudende aanslagen honderden doden vallen wordt het leger onder leiding van generaal Deveraux (Bruce Willis) ingeschakeld, wat de situatie alleen maar erger maakt.

Anthony 'Hub' Hubbard

Danny Sussman

FBI Agent Floyd Rose

avatar van Airbus

Airbus

Ik vond hem wel appart. Er wordt goed geacteerd, de special effects zijn wel aardig en de set ziet er zeer goed uit...Ik zie Denzel Washington en Bruce Willis zowieso graag acteren, maar in deze film laten ze meteen zien waarom...

3,5 ster

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Krachtige , en zeker in deze tijden erg actuele anti-terreurrsfilm met klasseacteerwerk en een licht -realistische kijk op de zaken. De atmospheer en gebeurtenissen in de film doen denken aan de toestand waar we ( vooral Amerika dan) momenteel in leven maar dan wat overdreven voorgesteld. In the siege worden de gevolgen en de waanzin van het onderwerp " terrorisme " goed aangepakt. Langs de ene kant tonen ze hoe surrealistisch sommige Arabieren bezig zijn , aan de andere kant tonen ze de manier van reageren van Amerika wanneer er werkelijke paniek uitbreekt. Het is allemaal misschien iets te eenzijdig en overdreven ( die kampen) voorgesteld maar je kan nooit de invloed raden van dergelijke gebeurtenissen. Wat in deze film gebeurde leek me beangstigend geloofwaardig. De regie , het camerawerk : het is allemaal erg goed gedaan. Washington is steeds goed , ook hier. Willis keek nog nooit zo somber voor zich uit en speelt z'n rol van de arrogante patrïotische generaal erg goed. Bening levert klasseacteerwerk af. Film wordt hier toch erg ondergewaardeerd.

8/10

avatar van Filmfan89

Filmfan89

vanavond komt ie op tv... ik hoop dat het een leuwke film is

avatar van EmDee

EmDee

Ik vind het geen handige zet om deze film nu uit te zenden. Er komen nl nogal wat vooroordelen in voor.

Integendeel, perfecte timing.

avatar van Purmerend

Purmerend

Inderdaad perfecte timing, en bij mijn weten was het al ongeveer een maand geleden bekend dat yorin deze film zouden gaan uitzenden. Maar ja, ze zeggen wel eens toeval bestaat niet.

Terroristen, aanslagen, angst, onschuldige mensen die getroffen worden en blauwe verf bommen. Het komt allemaal voor in de film, en hopelijk stopt het in de echte wereld.

Voor de film 2*.

avatar van Erikr73

Erikr73

Timing of geen timing, het gaat hier om de film.

Denzel Washington speelt goed, goed verhaal, beetje overtrokken maar dat zet je juist aan het denken. Jammer dat Willis de film zo onderuit haalt, hij moet gewoon in films als Die Hard ( _o_ ) blijven spelen. Maarja, da's mijn mening.

Leuk gedaan trouwens dat Clinton een paar keer aan het begin van de film 'meespeelt', maar aan de andere kant dan weer raar dat je hem verder nergens ziet.

2½*.

avatar van mafiabaas

mafiabaas

Deze film heeft wel wat weg wat er nu allemaal gebeurd in Nederland met terroristische aanslagen. Deze film laat ook mooi zien dat niet elke Arabier een terrorist is en dat is ook gewoon zo.

avatar van djelle

djelle

De film is nu inderdaad opvallend actueel, en heeft qua realismeweergave en statement zeker een bepaalde waarde. Maar voor de rest heeft deze film weinig nieuwigheden of boeiende elementen in petto. De langdradigheid was soms storend en hij had ook enkele overbodige scenes. Bruce Willis kon mij niet echt overtuigen als smeerlap, en is inderdaad veel geschikter en vermakelijker in die hard-films. Daarnaast zijn er ook nog enkele clichés en voorspelbare of flauwe plotwendingen die de film niet zo genietbaar maken. Dit vond ik maar een heel matig (en soms saai) actiethrillertje. (2)

avatar van 007

patat! wat een film. een erg actueel thema wat hem ook ineens intersanter maakt. goed vertolkingen denzel washington en van bruce willis, die hier een meesterlijk patriot/schurk neerzet. nogal standaart in beeld gebracht. het uiteindelijke plot vond ik niet echt waaw, maar de verhaal lijn zit wel goed.

4 sterren.

avatar van erwku

erwku

Prachtig die monoloog van Washington over het martelen van mensen, in die tijd heb ik dit als een beetje belachelijk ervaren, maar sinds Gatanamo Bay, actueler en meer waar dan ooit!

avatar van neo

neo

Wil zelfs beweren dat dit tijdens het maken van de film al op en top actueel was.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Nja, een leuk filmpje om te kijken. Ik vind wel dat hij veel te traag op gang komt en het einde is een beetje teleurstellend.

2,5 *

avatar van Materny

Materny

Sterke film die goed past bij deze donkere tijden.

Denzel is zeer sterk bezig wat helaas niet gezegd kan worden van zijn Benning.

Ook Willis en ''Farouk'' ( ff echt naam vergeten ) spelen aardig.

Sterk plot met redelijk wat plotwendingen die je zeker bezighouden de gehele film.

Helaas zijn het de ongeloofwaardige elementen die deze film verzieken.

Over-the-top elementen wat nooit zal gebeuren in deze moderne tijd.

( Het US army dat een van z'n eigen steden bezet )

( Kampen in een stadion ).

Ook al worden er elke dag 5 bussen opgeblazen dan wordt zoiets nog niet in werking gezet.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Gewoon lekkere film met een aktueel probleem.

avatar van otherfool

otherfool

Amusante film met een interessant uitgangspunt. Natuurlijk over the top, maar het stoort nauwelijks.

3,5*.

avatar van murtcelP

murtcelP

Spannende actiefilm, lekker overdreven maar zet je in deze tijd wel tot nadenken. ***1/2

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

wel goede actiefilm, Denzel washington is altijd goed...

avatar van gondwana

gondwana

Materny schreef:

Over-the-top elementen wat nooit zal gebeuren in deze moderne tijd.

( Het US army dat een van z'n eigen steden bezet )

( Kampen in een stadion ).

avatar van Struan

Struan

gondwana schreef:

geef het nog een paar jaar en het is zo ver...

Ben ik met je eens. Als ik voor 11 sept. een film had gezien over zo'n aanslag op het wtc dan had ik dat volkomen ongeloofwaardig gevonden.

avatar van Ronhart

Ronhart

Sterke film voorspellend, mede gezien dat hij ver voor 11 sept is gemaakt. Natuurlijk wel echt Amerikaans, wit is wit en zwart is zwart en wit overwint uiteindelijk.

Geen meesterwerk maar wel 3,5 ****

avatar van Materny

Materny

gondwana schreef:

Lijkt me toch niet. .

avatar van nightbreed

nightbreed

Onderhoudend maar politiek te correct.

Cijfer: 3

avatar van metaledje

metaledje

Blijft een goede film, met voor mij de legendarische hussini scene.. de 3.5* blijft staan

avatar van The Oceanic Six

Zeer toffe film moet ik zeggen. Het thema is gewoon al boeiend en door de sterke uitwerking is de film al helemaal goed geworden. Met Washington en Willis heb je al 2 hele goede acteurs in je midden. Beiden zetten een sterke rol neer. Vooral Willis vond ik als de kille generaal Deveraux heel erg sterk.

Het was boeiend om te zien wat er gebeurd als er ergens een staat van beleg is afgekondigd. De gevolgen zijn altijd dramatisch en triest. De film was zeer onderhoudend en aardig spannend.

avatar van HPayne

HPayne

Wat een shitfilm. Het onderwerp is aardig, alleen de uitvoering niet. Een erg eenzijdige film met natuurlijk een Hollywood einde. Nee te standaard en te trage film vind ik.

avatar van toxauron

toxauron

Sterke film, meer hoeft niet te worden gezegd. Ikzelf heb op de Brooklyn Bridge gewandeld en ik kan me zoiets niet voorstellen

avatar van briek

briek

In 1998 nog grotendeels fictie, 3 jaar laten plots harde realiteit. Sinds 9/11 is deze film natuurlijk nog straffer, heel New York is in rep en roer als gevolg van het internationale terrorisme, maar de Twin Towers bepalen nog trots de skyline van de stad. De film is bij momenten wat aan de saaie kant, maar grotendeels valt hij wel mee. Sterke regie en goede acteerprestaties, zeker een goede film.

avatar van Apster

Apster

Tijd terug dat ik deze zag, maar wat was deze fout.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Matige actiefilm, die erg ongeloofwaardig is en waarin erg matig geacteerd wordt. Vooral Annette Bening speelt dramatisch slecht en zet een hele irritante rol neer.

Sommige scènes raken kant noch wal, en dan bedoel ik vooral de scène waarin ze in de bar gaan zitten en vieren dat ze 3 terroristen hebben vermoord. Erg vreemd dat ze een feestje bouwen, omdat ze welgeteld 3 mensen hebben 'gestopt'.

Het verhaal in z'n algemeenheid is erg matig en de verschillende verhaallijnen storen elkaar eerder dan dat ze elkaar ondersteunen. Het einde is erg propagandistisch en quasi-emotioneel, maar dat valt nog wel te pruimen.

2*.