Genre: Horror / Drama
Geregisseerd door: Jeremy Gardner
Met onder meer: Jeremy Gardner, Adam Cronheim en Alana O'Brien
Plot The Battery
"In a land ravaged by the undead, Ben and Mickey must learn to survive... each other."
Op het platteland van Connecticut proberen honkballers Ben en Mickey een zombieplaag te overleven. Noodgedwongen vormen ze een battery: een catcher en een pitcher die samenwerken om de batter, de slagman, te slim af te zijn. Waarbij de slagman in dit geval synoniem staat aan de zombie. Stoere Ben en zachtaardige Mickey verschillen regelmatig van mening over de te volgen koers.
Ben
Laura
Mickey's First Kill
Fresh Slut Zombie
kinjutsu
Vrij originele take op een zombie-movie, met de nodige geslaagde humor. Ook het drama element was goed uitgewerkt. Beviel me wel.
booyo
Heeft de publieksprijs gewonnen op Imagine.
Ik weet niet wat de andere genomineerden waren, maar in ieder geval erg terecht dat deze film een prijs heeft gewonnen. Een maat van me was bij dat festival, en is daarna met de twee hoofdrolspelers de stad in gegaan. Vandaar dat wij de film op hun 'geheime' youtube account konden kijken. Erg, erg, erg tof! Dit mag heel wat meer aandacht krijgen, en het zal me niks verbazen als ze dat ook gaat lukken.
Een erg luchtige horror, gecombineerd met mooi drama. Puik acteerwerk en bovenal lekkere muziek. Het duo dat the battery vormt zijn in het echt maten, die de film zonder intenties voor zichzelf gemaakt hebben (en dat voor slechts 6000 piek), tot eentje besloot de film bij festivals aan te melden. We zullen zien wat er van komt, ik hoop in ieder geval dat het balletje gaat rollen. Aanrader!
Shinobi
Zo nu en dan geef ik indie films een kans in de hoop om in positieve zin verrast te worden en wat dat betreft slaagt The Battery in dat gegeven.
De film heeft een eigenaardige vibe, het deed me ietwat denken aan The Walking Dead. Daar staan ook de onderlinge relaties in de hoofdrol en zijn de zombies maar een noodlottig bijkomstigheid, zo ook in deze film. De onderlinge chemie tussen de twee hoofdrolspelers: Jeremy Gardner en Adam Cronheim werkt prima. Het is duidelijk te merken dat ze in real life ook vrienden van elkaar zijn.
Echt horror vind ik dit trouwens niet, het is dat er toevallig af en toe een paar zombies in beeld komen om dit als horror te kunnen bestempelen. Het is wel mooi om te zien hoe Ben en Mickey moeten zien te overleven. Ben is duidelijk meer de macho en probeert Mickey te harden, die veel liever verdwijnt in zijn koptelefoon om naar muziek te luisteren. Dit is overigens best mooi gedaan, telkens wanneer Mickey zijn koptelefoon opzet hoor je als kijker gelijk de passende soundtrack.
Gelukkig maakt het luchtige tegen het einde wel plaats voor meer horror, als de twee vrienden omringd zijn door allemaal zombies in hun stationcar. Het claustrofobische effect kwam erg goed over en het desperate van Ben die zijn vriend Mickey noodgedwongen heeft moeten doodschieten.
Al met al best een geslaagd projectje te noemen en dan te bedenken dat dit maar voor $6.000,- is gemaakt. Geef het een kans zou ik zeggen.
3,5 Sterren.
Dit is natuurlijk meer drama dan horror en de film is inderdaad wat langdradig en ook wat saai. Maar slecht vond ik het eigenlijk niet want de film mist me wel te boeien en er zaten ook een paar aardige momenten in. Met name de scene waarbij Mickey (gespeeld door Adam Cronheim) zich eentje zat te rukken op een vrouwelijke zombie was uniek
Ook het einde mocht er best wezen. Hoewel er eigenlijk maar twee personen in de film meespelen, deden ze het best aardig en dan met name Jeremy Gardner. Al met al best een aardige film om eens gezien te hebben.
Rednas 2
Deze film zou feilloos een spin off van de populaire serie "The Walking Dead" kunnen zijn. Heeft heel weinig met horror van doen, maar alles met hoe mensen met elkaar omgaan in uitzonderlijke situaties. Acteerwerk vond ik werkelijk zeer goed. Verrassing deze film!
mcdaktari
Ondanks er weinig gebeurd bleef ik toch gekluisterd aan de buis. Ik denk als er ooit een degelijk virus zou komen dat The Battery dan dicht tegen de realiteit zit, het ziet er verder ook vrij realistisch uit en niet van dat overdreven gedoe. En ondanks er een zeer klein budget was hebben ze er toch een aardig filmpje van gemaakt. Het zal de toplijsten nooit halen maar om hem gezien te hebben kan natuurlijk geen kwaad.
Toch 2,5 ster.
Rokal
Saaie film waarin het opviel dat men bijzondeer veel nadruk legt op de interactie tussen de twee hoofdrolspelers zonder enige vorm van diepgang te bereiken. Klaarblijkelijk probeerde men de relatie tussen de twee mannen tijdens hun noodgedwongen gezamenlijke tocht uit te diepen. Alles bleef echter zeer oppervlakkig.
Enkele stukken die interessant hadden kunnen worden zijn verder niet uitgediept. In plaats daarvan heeft men gekozen andere scenes tot in den treure te rekken....en nóg verder te rekken, zeker in de tweede helft van de film.
De wetenschap dat het een extreme 'low budget' film is weet zeker wel waardering op te brengen. Helaas heeft dat voor mij geen kijkgenot opgeleverd. En dat is uiteindelijk toch de bedoeling.
Origineel ja, goed niet echt maar wel apart gewoon om een keer gezien te hebben verder niks bijzonders.
Huggie1960
De slechtste zombie-film die ik tot nu toe heb gezien. Langdradig en geen spanning. Met moeite de rit uitgezeten.
kampsie1
De film was zo zo.. de muziek maakte echter alles goed. Vooral de solo halverwege, geweldig hoe de bebaarde Ben stond te zingen!
Lefgozer
Verrassend leuke buddy movie. Mensen die een pure horrorfilm verwachten kunnen dit aan zich voorbij laten schieten.
Keane1983
Ook mij kon de film niet bekoren. Te traag en te weinig actie.
Dat er inderdaad een paar (in mijn ogen slecht opgemaakte) zombie's voorbij scharrelen wil nog niet zeggen dat het een horror is.
De film moet het voornamelijk hebben van de personages (die ik zelf niet zo heel erg bijzonder vond).
Film kent wel mooie beelden en leuke soundtrack.
Je moet er van houden, ik jammer genoeg niet.
Van mij een 1,5*
gauke
"Battery" heeft hier de betekenis van lichamelijk letsel; je moet het maar weten. Een trage zombiefilm waarin op de keeper beschouwd niet veel gebeurd. Je moet het dan ook van de stemmige sfeer, een aantal karakteristieke scenes en van de beide hoofdrolspelers hebben. Jeremy Gardner en Adam Cronheim kwamen bij mij bijzonder authentiek en fris over.
Vascago
Heel aardig. Meer drama dan horror. Fijn ingetogen en met een goede soundtrack.
Fortune
The Battery is een originele independent zombie film waarbij het gaat om de onderlinge verhoudingen en vaak ook om een soort verveling dat bij een zombievirus komt kijken waarbij er wel constant een spanning is dat het mis kan gaan. De film is wel langdradig, de hoofdpersonen zijn niet perse interessante personages. Dat het over twee honkbalspelers gaat voegt wat mij betreft ook helemaal niks toe.
De film bevat wat mij betreft ook te lange montages van de twee personen die een balletje overgooien of staan te vissen. Het had allemaal wel wat korter gekund. Het einde is dan weer behoorlijk sterk waarbij deze punten wat beter te verteren zijn. Toont wel een soort eigenzinnige visie en durf om een film op deze manier aan te pakken. Wel een aanrader als je van het genre houdt of van films die horror, komedie en drama afwisselen. Hier en daar een beetje actie maar de film is zeker geen crowdpleaser en voor de ongeduldige kijker stel ik voor om iets anders uit te kiezen.
henkula
nee nee, het is geen horror, maar wat wel? de muziek was goed en op de juiste momenten te horen. battery is geen letsel, maar een term uit honkbal.
ichi
mumblegore? Erg tof overigens. Verfrissende take op het genre. Light on gore... de snappy dialogen maken dat ruimschoots goed. Ook voor tegenstanders van ranzigheid heel goed te doen.
wendyvortex
Na drie seizoenen "The Walking Dead" had ik het wel even helemaal gehad met die zombies, maar kijk hier hebben we toch nog een erg geweldige variant: soort van droogkomische humor, waarbij de zombies grotendeels op de achtergrond blijven.
Gemaakt als onafhankelijk filmpje door de twee hoofdrolspelers, maar het ziet er allemaal behoorlijk professioneel uit.
Corcicus
Een heel goedkoop en mager uitgewerkt project dat vnl. in saaiheid en nietszeggendheid uitblinkt. Leek bij momenten meer op een slechte muziekvideo dan op een horrorfilm.
Bob Gray
- 2045 stemmen
Toffe muziek en mooi gefilmde plaatjes van New England, maar voor de rest wel erg saai..
masturbatie scene was wel erg tof overigens
Insignificance
Supertrage zombies met nul dreiging. Voor $6,000 gemaakt, grotendeels uit de losse pols geschoten en twee jongens die de film moeten dragen. Doen ze verrassend aardig. Twee verschillende karakters waar de interactie tussen hen een grotere rol speelt dan de aanwezigheid van de ondoden. Alles in een kalm tempo en lange tijd best fascinerend. Het vuurtje wordt ietwat opgestookt als blijkt dat er meer mensen aan het overleven zijn. Daarna voelt het alsof Gardner zijn hand toch een beetje overspeelt. Z'n film had korter gekund, maar helemaal uitdoven doet het ook weer niet. Zo heeft het slot nog effect. Wellicht net wat te weinig om echt memorabel te zijn, al heeft het een scène die zomaar kan blijven hangen. De One Pitch Bitch is niet alleen bang.
N23
De sfeer was goed, kwam vooral realistisch over. De hoofdrolspelers dragen de film nog verrassend goed. Er gebeurt relatief weinig en komt weliswaar traag over, maar de muziek vulde dan wel weer goed aan. Bijzonder blij verrast.
Blergh.
Het zombiegebeuren is al aardig uitgekauwd, deze film schrapt dan ook nog eens de interessante elementen en houdt een hoop onzin over. Je krijgt twee slackers die in een leeggelopen wereld rondslenteren, da's best tricky om interessant te maken. Het lukt Gardner dan ook helemaal niet, integendeel zelfs.
Een hoop van het werk komt op de schouders van de hoofdacteurs te liggen, maar die zijn beiden onuitstaanbaar. Slecht acteerwerk en vervelende dialogen zorgen ervoor dat het drama voor geen meter vorm krijgt. De humor komt ook al niet echt aan, waardoor er vooral irritatie overblijft.
De regie is al even mak, de zombies zijn weinig aanwezig en goedkoop ogend, de film is amper vooruit te branden en sleept zich naar z'n eind. Als er dan al eens een beetje actie is, dan is het knip en plakwerk van andere films. Het is best leuk om eens wat anders te proberen, maar dan moet je daar ook het talent voor hebben. Dat ontbreekt hier volledig.
Mnee, vervelende film.
Shadowed
Sympathieke maar ietwat kale toevoeging aan het horrorgenre. Gardner weet gelukkig wel dat het gegeven van zombies relatief uitgekauwd is en mikt daarom juist op wat obscuurdere elementen. De film zoekt het vooral psychologisch en houdt zich in mindere mate bezig met spanning. Dat is uiteraard niet erg, maar zorg er dan wel voor dat de schaarse horror die je er dan wel in stopt ook echt werkt. Regisseur Gardner gaat traag te werk en slaagt er geen moment in de ernst of dreiging van de situatie naar voren te communiceren. Wel mag het gezegd worden dat hoofdrolspelers Gardner en Cronheim het meer dan verdienstelijk doen. Dragen met z'n tweeën zowat de hele film. Het einde kon ik daarnaast ook waarderen en de film valt nergens echt stil. Toch, zeker voor een film als deze, moet je als regisseur risico durven nemen. Dat gebeurt in The Battery nauwelijks. Je kijkt dus wel naar iets dat best onderscheidend is, alleen nooit echt durft uit te pakken. Altijd jammer als een film als deze best een eind komt, maar ach.
joolstein
Werkelijk...als ik naar het cijfer van de beoordelingen op IDMB kijk, zal dit een zeer goede horrorfilm moeten zijn...? Nou ik heb films gezien die een onverdiend een turkey-score kregen, die absoluut beter waren dan dit! Oké het leven van de "gemiddelde Joe" in een zombie-Apocalyps zal idd niet zo spectaculair zijn dan in de film. En oké afgezien het feit dat dit enigszins nieuw is om in een zombiefilm te laten zien hoe alledaags het leven eigenlijk dan is. Maar het ontgaat mij echt wat is er nu zo leuk of goed is aan, een reeks fragmenten van twee gasten die ronddwalen, verveeld, kibbelend en de tijd aan het doden zijn? Als een hoogtepunt in de film een langgerekte scène is die de vreugde van tandenpoetsen benadrukt? En er zijn liedjes, heel veel liedjes...En als afsluiter krijg je Ben en Mickey samen in een auto...erg leuk mag je nog een tijdje langer samen met hen mee vervelen. Verschrikkelijk!
Kondoro
Met een budget van maar zesduizend dollar kun je niet veel verwachten. En ook ik was wat misleidt aangezien de film echt erg hoog scoort op IMDb waar ik de score totaal niet snap. Ook op Letterboxd scoort de film onwijs hoog, misschien ben ik dan toch iets té kritisch geweest? Wat mij eigenlijk heel erg tegen stond was de tijdsduur, die 100 minuten is echt iets té veel van het goede, want Gardner weet dat maar amper op te vullen en komt dan met echt een lading en vooral saaie opvulscene waar we één van de tweede hoofdpersonages met ene hoofdtelefoon zien, die eigenlijk ook helemaal niks aan het doen waren.
Na vijftig minuten kwam er eindelijk wat schot in de zaak, en kwamen er ook steeds meer "zombies" in voor, die qua aankleding nou ook niet zó bijzonder waren. Toch wel geinig dat ik elke keer een film zie waarvan ik dacht dat het niet gekker kon, maar toen ik Mickey zag masten op een zombie die tegen het raam van zijn auto aan stond te schuren, vond ik het allemaal best vreemd.
Qua verhaal is het allemaal ook niet zo boeiend hoor. Ik ken ook geen honkbal dus het is allemaal leuk en aardig, maar ik zie geen connecties. Zoals ik al zei kwamen er rond het einde wel wat meer zombies in voor, ik waardeer vooral het feit hoe Gardner hier toch van een onwijs laag budget een aardig C-filmpje wist neer te zetten. Toch duurt het allemaal wel gewoon heel lang, en zit er maar weinig in, en dat vond ik toch een afknapper.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Haute Tension