• 9.373.321 stemmen

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Alfred Hitchcock

Met onder meer: Tippi Hedren, Rod Taylor en Jessica Tandy

Plot The Birds

"...and remember, the next scream you hear may be your own!"

Melanie Daniels is aan het winkelen in San Francisco als ze Mitch Brenner ontmoet, die op zoek is naar vogels als cadeau voor de verjaardag van zijn zus. Hij herkent Melanie, maar doet alsof hij haar voor een assistent verkoopster aanziet. Zij speelt het spel mee. Melanie besluit de vogels zelf te kopen en naar Bodega Bay te rijden, waar het verjaardagsfeest van Mitch z'n zus plaatsvindt. Daar wordt ze echter aangevallen door een zeemeeuw, wat het begin is van een aantal aanvallen van een steeds groter wordende groep vogels.

Melanie Daniels

Deke Carter

Traveling Salesman at Diner's Bar

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Voor een "War of The Worlds"heb je geen aliens nodig,vogels zijn al even angstaanjagend."The Master of Suspense" kan mij toch weinig bekoren met een redelijk doodsaai eerste uur waar er amper iets te beleven valt.Dan is het natuurlijk een meesterwerk door wat in die tijd al VERBLUFFEND moest geweest zijn!!Rod Taylor en Tippi Hedren(beiden nog in leven)moeten gillen en met de armen zwaaien en laat de vogels maar het werk doen.Toch door het angstaanjagende laatste uur en die geweldige scene nabij de school krijgt deze film van mij 4*

avatar van tiffany

tiffany

Mega film!

Damn wat doet hitchcock mij toch altijd glunderen!

avatar van Bigby

Bigby

Was een goede film. Ben alleen tegen het einde in slaap gevallen. Ik had een gebrek aan slaap, maar de film was ook wat langdradig. Hij kon op momenten toch boeien. De scene bij de school is daar een goed voorbeeld van. Verder viel me op dat er geen muziek gebruikt wordt. Dit zorgt voor een heel andere beleving van de beelden.

avatar van Stephan

Stephan

Bigby schreef:

Is je wel eens opgevallen dat Spielberg ook vaak geen muziek gebruikt bij heftige scènes? Kijk bv. eens naar de T-Rex scène in JP en de geboorte uit het asfalt in WotW.

avatar van neo

neo

Is wel een stuk van Debussy te horen in de film.

avatar van soom

soom

valt tegen. Hitchcock heeft beslist betere films gemaakt dan deze film. Rear Window lijkt me een veel betere film dan deze! Ook al heb ik de neiging om angstig te kijken naar een te grote groep vogels, ik vind het niet bepaald goed!

avatar van otherfool

otherfool

Misschien wel de beste van Hitchcock. De slotscene met al die vogels rondom de auto is spannender en enger dan vele serial killer/oorlog/horror films bij elkaar. Voor mij onbegrijpelijk dat deze niet in de top 250 staat.

4,5*.

avatar van Doom

Doom

Me tweede Alfred Hitchcock film en zeker weten niet mijn laatste want ze bevallen me wel.

The Birds kan niet tippen aan Rear Window maar het is wel een erg goede film met een moeizaam opgang komend begin. Duurt een beetje lang voordat de echte spanning erin komt, maar wanneer het eenmaal zover is is het wel genieten hoor!

Heerlijk gewoon vogels als creep, echt een goed idee. Het script zit dus wel goed in elkaar, het originele idee uiteraard ook. Er zaten geweldige spannende momenten in de film waarbij geen muziek werd gebruikt, ben ik niet gewend maar het beviel me eigenlijk best wel.

Hoe je die kraaijen daar bij die school ziet zitten is gewoon erg gaaf, ook een heel erg mooie scene btw.

Het acteren was redelijk, maar er zaten wat mindere goden in zoals degene het dochtertje speelt. Verder vond ik het erg jammer dat je de aanval op het huis waar 'ze' opgesloten zitten niet van buiten af ziet. Het leek me wel erg mooi om die hele zwerm vogels richting het huis zien te vliegen of een aanval opende op het huis.

Film eindigde goed, gewoon een zeer goede film van Hitchcock. 4*

avatar van crown_secure

crown_secure

Prima film, alleen het einde was echt te snel afgelopen. Ze rijden weg en meteen klaar, film afgelopen. Geen info over aanvallen, waarom de volgels het nou deden enz enz. Het einde is te open. Dit soort eindes hou ik niet van, lijkt een soort totale verspilling van me tijd. Tegenvaller, de film was verder uitstekend. 3,5

avatar van soom

soom

Soms verbaas ik me over berichten die ik eerder heb gepost, als ik ze teruglees.

Valt tegen?

Nee dus.

The Birds is absoluut een goede film. Alfred Hitchcock heeft een sterk staaltje kunst gemaakt, en deze film is zeker weten erg spannend.

avatar van beyron

beyron

Waarom staat deze niet in de top 250? Dit is een zeer goede film, één van de beste Hitchcock's. De adembenemende slotscene is zo indrukwekkend dat de film af is, open einde of niet. Dit is absolute top.

avatar van italian

italian

wat een goede film zeg!

er zit heel wat spanning in en de de special effect zijn voor het jaar dat deze film gemaakt is zeer goed.

naarmate de film vordert kan je alleen de vogels nog horen en niet meer zien wat de spanning vergroot

pracht van een film

avatar van Wouter

Vind dat Hitch minimaal vijftien betere films gemaakt heeft....

avatar van Ramon K

Ramon K

Ik vind van niet.

avatar van italian

italian

ik ook! samen met vertigo,rear window, north by northwest en psycho zijn dat zijn beste films

avatar van mister blonde

mister blonde

Psycho, the Lady Vanishes, North by North West, Rear Window, the 39 Steps, Strangers on a Train, Notorious maar veel verder kom ik niet, hoor.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik vind het een geweldige goede film, maar hij had nog meerdere malen spannender kunnen zijn als er enge muziek onder werd gezet, dat kost hem een halve punt.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ramon K schreef:

Ik vind het slot juist perfect....waarom vielen die vogels nou aan...en waarom stoppen ze met aanvallen...er moet toch een reden zijn..?

Als je die nieuwe uitgave op DVD hebt verklaart dat alles. in een schitterende 5 minuten vol sarcasme legt Hitchcock uit dat het wraak is.

avatar van BlueSword

BlueSword

ik kan me niet alles herinneren van deze film maar ik weet nog wel dat ik deze erg spannend vond ook al is het zo een oude film. (waar ik normaal een hekel aan heb...tenzij die erg goed is )

erg goed en aardig mooi gemaakt voor een 1963 film.

had btw de boek ervan ook gelezen in het engels...moest... (ongeveer de enige boek die ik gelezen heb in mijn hele leven)

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Drs. DAJA schreef:

Hitch vertelde Peter Bogdanovich in een van de interviews die hij met hem had dat een einde dat hij stiekem koesterde zou zijn geweest dat de auto San Francisco binnenreed en dat dan de hele Golden Gate Bridge vol zou zitten met vogels

Dat zou pas een geweldig einde zijn geweest (niks mis met het einde dat er nu aanzit overigens)

avatar van raymon

raymon

Een van Hitchcock beste film, echt heel goed!!

Het verhaal, de specail effects en THE BIRDS.... echt een van Hitchcock beste. Het is goed dat hitchcock geen muziek heeft gebruikt maar gewoon het gekrijgs van vogels, Tip: zet je tv hard dan is het veel indruk wekkender.

hele goeie film, 5*****

+volgens mij heeft deze film FROM DUSK TILL DOWN geinspireerd want het is ongeveer het zelfde verhaal, een vreemde komt in een klein dorp- the birds, een stel overvallers komen in een cafe- From dusk..., maar dan worden ze aan gevallen door een stel vogels- The birds, maar 's nachts worden ze aangevallen in de bar - from dusk till dawn

snap je nu waarom????

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Eerst en vooral;
Ik heb de dvd gekocht en 'alternatief einde' en 'Deleted Scenes' waren heel teleurstellend;
Je zag gewoon het script getypt met daarin de dialogen en de omschrijving...

De film komt traag op gang, maar het heeft wel een zeer goede spanning, vooral de finale, dat ze bijna door de deur gaan, dat the birds door de barricades aan de ramen kunnen

Jammer dat de reden waarom? niet echt wordt uitgelegd.

Op sommige momenten miste ik toch dreigende muziek,
en de special effects zijn helaas nu een beetje voorbijgestreefd, maar in zijn tijdskader zal dit wel revolutionair geweest zijn.
Wanneer de vogels door de schoorsteen komen, zie je dat er 2 opgezette vogels in de haren van de moeder zitten

Eigenlijk vind ik die special effects eerder 'charmant' dan storend.

The Birds is beter dan Vertigo, maar kan niet tippen aan Rear Window en Psycho

4 *

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Heb de dvd gekocht, binnenkort maar eens kijken.

Trouwens wel heel afwijkende meningen, ik ben benieuwd wat ik er van zal vinden...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

BlueSword schreef:
(ongeveer HET enige boek die ik gelezen heb in mijn hele leven)

Wees er maar trots op... Overigens een erg goede film! Het is alweer een tijdje geleden dat ik 'm heb gezien. Wel jammer dat toch de effecten een beetje aan kracht hebben moeten inboeten. Wel een mooie scene op dat klimrek!

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Ja, wat moet ik hier van zeggen.
Saai vond ik de film zeker niet (ook niet het eerste uur), maar superspannend was het nou ook weer niet. Ik vond dat er een paar mooie scens inzaten, o.a. de eindscene waarbij Melanie en de familie tussen de kolonie van vogels door naar hun auto gaan, er gebeurt niks, maar de angst is voelbaar.

een krappe 4* voorlopig, en ik ga denk ik gauw de bekendste Hitchcocks maar eens zien (Vertigo, Rear Window, Psycho en North by Northwest)

avatar van kort0235

kort0235

Zeker naar mijn mening niet de beste van Hitchcock, maar toch een goede film. Echt spannend vond ik hem niet, maar de spanning die er is wordt goed opgebouwd.

Voor mij blijft Vertigo de beste Hitchcock!

avatar van youri_bonito

youri_bonito

Zonder special effects te gebruiken, wat een vogels, durfde de duiven voor mijn deur niet meer aan te kijken

4* voor een klassieker, maar naar mijn mening heeft Hitchcock er betere gemaakt.

avatar van the spies

the spies

Zo worden ze niet meer gemaakt. Geniaal.

avatar van lulkoek

lulkoek

dit is echt de meest belabberde hitchcock film in jaren! tussen al die meeslepende thrillers, opeens een slecht soort horrorfilm, ik vond hem werkelijk k*t! het is gewoon hetzelfde tot het einde, en dan ook nog slecht geacteerd!

0,5*!

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een geweldige film is dit toch. Ware suspense, heel zorgzaam opgebouwd. Hitchcock pakt me altijd, met welke film dan ook. Toch vindt ik dit niet een van zijn beste. Persoonlijk kies ik dan voor Vertigo, daarna Psycho, daarna Rear Window en dan pas deze film.