• 9.372.844 stemmen

Heaven's Gate (1980)

Drama / Western | 219 minuten (originele versie) / 149 minuten (ingekorte versie)

Genre: Drama / Western

Speelduur: 219 minuten (originele versie) / 149 minuten (ingekorte versie)

Alternatieve titel: Michael Cimino's Heaven's Gate

Geregisseerd door: Michael Cimino

Met onder meer: Kris Kristofferson, Christopher Walken en John Hurt

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 16 juli 1981

Plot Heaven's Gate

"What one loves about life are the things that fade."

James Averill is de sheriff van Johnson County, Wyoming. Doordat het erg goed gaat in de regio, trekken er veel nieuwe immigranten naartoe. Deze nieuwe immigranten kunnen nauwelijks profiteren van het economische succes en enkelen van hen stelen vee van schatrijke landeigenaren om zichzelf in leven te kunnen houden. Dit tot grote ergernis van de landeigenaren, die een dodenlijst opstellen met 125 immigranten en er premiejagers op afsturen. Averil is verliefd op Ella, die een bordeel runt, maar hij heeft concurrentie van Nathan D. Champion, een van de premiejagers. Alle drie spelen ze een andere rol in het conflict tussen de grootgrondbezitters en de immigranten, wat de driehoeksverhouding alleen maar complexer maakt.

Nathan D. Champion

Major Wolcott

Mayor Charlie Lezak

avatar van scorsese

kappeuter schreef:

Nu te zien op Prime Video!

Ja, en toevallig werd deze film van de week nog besproken bij Zomergasten door Hoyte van Hoytema. Op Prime staat echter de versie van 150 min.

avatar van scorsese

Redelijke film over een aantal landeigenaren die niet blij zijn met alle migranten die komen. Een groots opgezette film die het tijdsbeeld prima weet neer te zetten. Het ziet er ook allemaal prachtig uit. Mooie aankleding en mooi camerawerk. Wel nogal langdradig. De personages weten niet echt te boeien en er zijn veel momenten waar verhaaltechnisch weinig gebeurd.

avatar van jipt

jipt

Originele versie gezien op blu-ray. Ijzersterke film die nergens te lang duurt. Weer een zwarte bladzijde van de VS waar ik niks van wist. Terwijl het onderwerp nog steeds actueel is, ook in NL. Dikke 4*/4,5*

avatar van frans123

frans123

Wat ik gelezen heb hier en elders was de film een flinke flop.

Hij is nu op Prime Video, net aanbegonnen , half uurtje, maar kan mij niet boeien. ( Bij dat kwartier of langer dansen lopen de mensen al de zaal uit...) Irritante Hurt. Denk niet dat ik er mee verder ga , want het verhaal boeit mij niet, plus ook nog een behoorlijke zit.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

Een film met een reputatie, maar ook de film van de hand van de regisseur van The Deer Hunter dus ik was blij dat ik hem eindelijk kon zien. Alleen blijkt de reputatie toch te kloppen. 't Is inderdaad een project dat aan alle kanten rammelt. Het verhaal schiet alle kanten op, zonder dat ook maar één van de vele personages uit de verf komt.

Een film kan ook alleen maar epische proporties aannemen als het verhaal de kijker toch een kleine beetje mee kan nemen. Dat lukt niet. Zo blijft enkel een film over die visueel, en dan vooral qua productiewaarde - sets, kostumering, e.d. -, naar iets episch neigt. Dat betekent helaas niet dat de film er visueel ook bovenuit steekt, integendeel. Het is vaak slordig geschoten en spaarzame actiescènes zien er hopeloos gedateerd uit.

Spijtig, maar ik ben toch blij dat ik hem eindelijk van m'n denkbeeldige must see-lijstje kan schrappen.

1,5