Genre: Thriller
Releasedatum: 19 september 2013
Bekijk via Videoland
Plot Prisoners
"Every moment matters."
Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Prisoners (MusicMeter)
Ralph Dover
Eliza Birch
Anna Dover
Issy_Rafle
Heerlijke film! Zeer spannend. Zowel Paul Dano en Hugh Jackman verdwenen helemaal in hun rollen. Dat kunnen alleen de allerbeste acteurs.
Jake Gyllenhaal was kwalitatief iets minder, maar niet waardeloos...top staaltje acteerwerk.
Hoever ga je om je kinderen terug te vinden? Keller Dover ziet zijn (wereld) gezin kapot gaan en wil er alles aan doen om dat te voorkomen...Zet je wel aan het nadenken...
een 4,0
Soldier-Joey
1 van de beste films die ik heb gezien.
Prachtige sfeer en ik vond hem totaal niet voorspelbaar.
leandra6
Film net gezien. 2e poging. De eerste keer dat ik em wou zien, vond ik de film zo saai dat ik hem afgezet heb.
Ondanks dat het verhaal best leuk is, niet voorspelbaar, is het geen film die blijft hangen. Hij had ook rustig een half uur/uur ingekort kunnen worden. Had de gehele film het idee dat ik iets miste, alsof de film ergens naar toe aan het werken was. En toen ineens was daar de aftiteling... Leuke film? ja, redelijk. Aanrader? Nee, dit is er 1 die je best kan missen.
david bohm
Een wat standaard film met een aardige cast die degelijk werk aflevert. Maar geen imponerend staaltje acteren van Mr Jackman, Mr Gyllenhaal weet eerder te overtuigen. De film is zeker sfeervol en het regent voortdurend maar dat ik van het eindresultaat ondersteboven ben, nou nee. Weinig verrassends gezien. Vermoedelijk ben ik de film zo weer vergeten.
Anne1801
Sterke thriller. Hoewel velen het einde verwacht hadden, zag ik 'm totaal niet aankomen. Maar dat zal mijn onervaren thriller-verleden wel zijn. Goede acteurs, een spanningsopbouw waar je 'u' tegen zegt en een lekker grauw kleurenpallet dat de sfeer goed weergeeft.
Timba69
Zeer goede thriller die hoe verder het verhaal vorderde sterker werd. Deze had, als ik hem in 2013 had gezien, zeker in mijn top 10 gestaan.
bjerik76
Had een goede film kunnen zijn.
Jake Gyllenhaal komt hier zeer ongeloofwaardig over als agent/detective.
Het eind had ik niet zo verwacht, maar door dit eind kan je beetje zelf invullen naar je eigen mening, mijn symphatie voor die vader was weg op het eind.
Ik had op een gegeven moment ook geen medeleven met Kelle Dover, na al die mishandelingen.
Als je zelf een kind van ongeveer 10 jaar heb, dan moet je toch ook wel het een en ander begrijpen als een verstandelijk gehandicapten in diezelfde sociaal/emotionele ontwikkeling zit, en na de ergste mishandelingen nog geen antwoord heeft gegeven.
Verder wel mooi ( iets wat te lang) verhaal en mooie twist.
Jordy86
Hoewel ik me kan voorstellen dat de film voor sommigen wat kil en langdradig is, vind ik het persoonlijk een mooie en sfeervolle thriller. Je moet een beetje van dit soort films houden. De film heeft een goede spanningsopbouw en een aantal onverwachte plotwendingen. Een van de beste thrillers die ik de laatste tijd heb gezien!
AC1
Is niet alleen een thriller maar ook een drama dat de vraag stelt hoe ver je kan gaan om je kinderen terug te krijgen. Zou jij zelf ook dergelijke acties ondernemen of zal je eerder de politie hun werk laten doen en thuis wachten op nieuws? Als je het mij vraagt, is Prisoners is niet alleen spannender en ook boeiender dan de meeste horrorfilms.
Jawaddedadde
Aardige thriller die wel z'n momemten heeft.
Zitten genoeg plotwendingen in om het verhaal gaande en boeiend te houden, echter er zitten hier en daar zijsprongetjes in die of niet erg duidelijk zijn of overbodig zijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet meteen doorhad dat die Taylor gewoon een copycat was. Ook de dode man in de kelder van die pedo-priester zorgde aanvankelijk voor verwarring. Vond het bovendien nogal wat bij het haar getrokken. Maar goed.
Visueel lekker duister en deprimerend. Beetje a la Seven, met die constante regen. Zit ook aardig wat spanning in, dus dat is wel mooi meegenomen.
Vond vooral Gyllenhaal uitstekend acteren. Jackman ook goed, maar zijn rol is 'dankbaarder', om te acteren bedoel ik dan.
MovieMind
Degelijke maar te lang durende en (op het moment) overgewaardeerde film.
Begrijp me niet verkeerd...dit is geen slechte film, maar meer dan degelijk is het ook niet.
kicken77
Matige film. De acties van de vader zijn zeer ongeloofwaardig, dom en wekken weinig sympathie op. Ook de martelpraktijken van de gehandicapte jongen zijn over de top en ongeloofwaardig. Een goed verhaal, maar verder niet goed uitgewerkt.
Bladspinazie
Ik kijk al een lange tijd zeer uiteenlopende films en heb besloten voortaan ook mijn bijdrage hier te leveren. Mijn eerste recensie - beoordeling over een film op Moviemeter.nl dus.
Een thriller waarin vrijwel alle facetten aanwezig zijn; goed verhaal, spanning, gedachte kronkels, tegenstrijdigheden enz.
Zeker het eerste uur van de film dacht ik dat dit een geniaal meesterwerk zou zijn. Volledige inleving in de personages en in mijn ogen fenomenaal acteerwerk van Hugh Jackman. De pure wanhoop, door de slechte communicatie van een kennelijk zeer goede agent, drijven deze man tot waanzin en lugubere daden.
Later in de film begin ik toch te twijfelen of dit wel het meesterwerk is wat het leek te zijn. Vrijwel de gehele film heb ik zitten wachten op een ontknoping waarvan ik zou denken: 'whaaat the fuck, dit is geniaal'. Een film waarvan het einde alles weg leek te gaan hebben van een typische mindfuck, helaas bleef die uit. Daarnaast blijf ik nog met vragen zitten en bevat de film diverse plotfouten.
Dit is een film die zeker een ruime voldoende verdient, maar helaas niet waarmaakte wat in het eerste uur beloofd werd. De bal is voorgelegd, helaas niet ingekopt.
The Director
Dit is een lekkere thriller zeg, de film zit zeer goed in elkaar en wordt vanaf het begin erg goed geregisseerd. Eigenlijk geen moment langdradig, ondanks 145 minuten, tuurlijk als je op details let, dan ga je fouten ontdekken, er zijn nogal wat open eindjes in de film, we heten niet allemaal Peter Jackson . Wolverine Hugh Jackman speelt zijn rol als huisvader erg goed, sowieso zijn alle karakters goed gecast. Grote plus is het realistische karakter van deze film, een aangename verrassing, die erg lekker weg kijkt. Voor mij een van de betere thrillers van de afgelopen tijd.
Dr.Strangelove
In the end we are all prisoners
willemfilm
Sterke thriller. Spannend tot het eind. Wel lang niet langdradig.
BluRay-P
Ik hoor heel erg veel verschillende meningen over de vorige film van Denis Villeneuve, Incendies. De een vind ik het een meesterwerk en de ander vind het scenario verschrikkelijk. Ik kan er in ieder geval niet over oordelen, want ik heb de film niet gezien. Wel heb ik de groots geanticipeerde film Prisoners gezien die sterker zelfs door velen wordt gezien als de beste film van vorig jaar. Ik heb de film eerder in de bios gezien, en heb vorige week de blu-ray schijf in huis gehaald voor een tweede kijkbeurt.
In Prisoners wordt de ergste nachtmerrie van een ouder werkelijkheid. Keller Dover (Hugh Jackman) wordt hiermee geconfronteerd wanneer zijn dochter samen met een vriendinnetje vermist raakt. De vermoedelijke dader, die rondreed in een busje, wordt al snel gevonden maar aangezien hij extreem zwakbegaafd is wordt rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) gedwongen de man vrij te laten. Keller neemt hier geen genoegen mee en ontvoerd de man.
Laat ik er maar geen doekjes om winden, Prisoners is als film steengoed. De film wordt geleidt door twee ijzersterke acteerprestaties; Hugh Jackman, die eerder in de X-men films heeft gespeeld, laat ook zien dat hij ijzersterke rollen kan spelen in films die niet bedoeld zijn als pretentieloos popcorn entertainment. Hier laat hij echt een sterke rol zien. We zien hoe hij als vader het heft in eigen handen neemt maar langzaam ook geen raad meer weet met zijn bedoelingen. Ook Jake Gyllenhaal is ijzersterk. De man is echt aan het groeien, en in de rol van Loki speelt hij geweldig. De slimme detective die tot het uiterste gaat om de zaak op te lossen. Paul Dano is geen geweldige acteur maar hoeft niet heel veel te zeggen en heeft bovendien de juiste kop voor de rol.
Visueel ben ik hier erg over te spreken (belachelijk dat de film geen Oscar-nominatie heeft gekregen in die categorie). Roger Deankins laat een aantal indrukwekkende camerastandpunten zien en tovert een winterachtig landschap op het scherm wat de perfecte setting is om een bijdrage te leveren aan de grimmige sfeer, die tevens ook nog eens wordt versterkt door de muziek op de achtergrond. Lekker duistere belichting, I loved it. Echt een absolute must op Blu-Ray deze film want het ziet er allemaal haarscherp uit.
AC1
Is dan ook digitaal, he, het geprefereerde formaat van Deakins.
Is er het al gezegd geweest dat Prisoners de derde plaats heeft gehaald in de jaarlijkse top 10 van de FilmTotaal recensenten?
Even nog een kleine nabeschouwing. Het verhaal en het hoofdthema doen me wat denken aan Michael Haneke. Hij zou het publiek op een gelijkaardige manier willen confronteren, denk ik. De zogenaamde protagonist van het verhaal die andermans kind zit te folteren ... Holy shit! Dat zie je toch niet vaak. Ongebruikelijk voor Hollywood en daarom waarschijnlijk ook geen Oscars. Who cares!
Sergio Leone
Degelijk.
Het eerste uur is te gezapig. Echt spannend wil het niet worden, al is het wel leuk te gissen wie het gedaan heeft. Nadien neemt het script enerzijds rare wendingen maar anderzijds wordt het wat spannender. De kille sfeer blijft sterk aanwezig en het is dan ook spijtig dat enkele sleutelscènes naar het einde toe te flauw, te Hollywood aandoen. Vooral de finale is doodzonde.
Hugh Jackman kruipt eindelijk nog eens in een personage waarvoor hij écht moeite moet doen - toch ook alweer geleden van 2006. Het is leuk hem zo nog eens te zien, maar hij wordt weggespeeld door Jake Gyllenhaal, die hier één van zijn beste rollen ooit neerzet.
Paul Dano is ook weer goed in z'n love to hate-rol; Melissa Leo had ik weer maar eens niét herkend.
Uitblinker is Roger Deakins, die toch weer een 2,5 uur aan visuele pracht voorschotelt. De kilheid is sterk neergezet en de nietigheid van zo'n typisch rustig dorp werkt evenzeer zwaarmoedig. Af en toe werkt de soundtrack daar ook aan mee, maar kapot ben ik er wel niet van.
En dat laatste vat voor mij zowat heel de film samen.
Degelijk.
Gezapig en leuk? Mijn god!
BluRay-P
I can see you where you are going, maar ik vind Prisoners toch echt niet te vergelijken met het oeuvre van Michael Haneke. Prisoners is meer een thriller met een grungy sfeertje, terwijl Haneke experimenteert en speelt met genre conventies.
AC1
Ik weet niet of Amour of Das Weisse Band spelen met genre conventies maar, nogmaals, de 'goeie' van het verhaal die zowat heel de film een kind zitten te folteren lijkt mij moreel grensoverschrijdend en daarom geschikt voer voor een Haneke film. Je kan de film ook bekijken als een drama waar de grens tussen goed en kwaad meer en meer wordt vervaagd en daarom is Prisoners meer dan een Hollywood thrillertje met een grungy sfeertje. Ik heb het niet over de stijl want die verschilt nogal wat maar net zoals Haneke met Funny Games stelt Villeneuve ongemakkelijk vragen.
prewagemert
Om het maar heel eenvoudig te zeggen, ik vond deze film vanaf het begin tot het einde
een superspannende film met geweldige acteerprestaties.
Hoger als 5.0 kan ik niet gaan, anders had ik dat zeker gedaan.
BluRay-P
Ik doelde meer op films zoals Funny Games en Cache, die overduidelijk qua stijl geïnspireerd zijn door de Franse nouvelle-vague stroming. Verder vind ik Prisoners absoluut geen standaard Hollywood thriller.
Dejive
1 van de betere films van het afgelopen jaar voor mij.
Totaal niet voorspelbaar. Heerlijk geacteerd ook door Jake Gyllenhaal met o.a. zijn lichamelijke trekjes.
Het grijpt je bij de strot en laat je de hele film niet meer los, al was het een lange film. Echt een aanrader.
ChristianBenteke
Zeer goede film. Erg spannend en het wordt ook steeds spannender. Het kijken waard!
rtt
Goede film zonder meer. Meeste is hier al geschreven.
Sterk punt vond ik de onvoorspelbaarheid. Spannend tot het einde toe.
Decec
ongelofelijke... deze film heb ik gevonden en toegevoegd.. en totaal 1911 gestemd...

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Thriller 'Prisoners' met Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman vanavond (25 januari) te zien op televisie

Geprezen thriller 'Prisoners' verdwijnt begin volgende maand van Netflix

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve slaan na 'Prisoners' opnieuw handen ineen voor HBO-serie

Jagten
Drama, 2012