Genre: Thriller
Releasedatum: 19 september 2013
Bekijk via Videoland
Plot Prisoners
"Every moment matters."
Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.
- IMDb (8,2 / 919078)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Prisoners (MusicMeter)
Ralph Dover
Eliza Birch
Anna Dover
Tarkus
Sterk misdaaddrama met een goed scenario.
Puike vertolkingen ook, van de ganse cast.
De vergelijking met Se7en, zoals op de hoes staat vermeld, gaat me wat ver, maar toch is ook de spanning hier te snijden en is de afloop wel verrassend.
Smith
Na alle reacties en waarderingen hier, ging ik er vandaag eens lekker met hoge verwachtingen voor zitten.
Mijn conclusie is een aardige film (niet meer dan dat), die gerust een uurtje korter had mogen duren
Een tegenvaller dus
mwoeb.
Ik voelde mij gebruikt tijdens het kijken van Prisoners. Vies en vuil, alsof iemand in je nek aan 't hijgen is. Terwijl jij zelf de "mouthbreather" bent en als een voyeur alles beschouwt, zelfs al wil je niet.
In tegenstelling tot de meesten vond ik Gyllenhaal zijn performance wel te pruimen, Jackman iets minder. De echte credits gaan hier wel naar Dano, altijd in zijn sas wanneer hij weer eens een sociaal gehandicapt iemand mag vertolken.
christian
Net gezien in de bios in België. Heerlijk spannende thriller die het me af en toe goed benauwd wist te maken. Komt (helaas) akelig dichtbij de realiteit. Verder zoals eerder te lezen een vergelijkbare film als seven en the lovely bones. Acteerwerk tilt deze film naar een hoog niveau. Ik zit alleen nog met één vraag:
de vermoorde man in de kelder van de priester, is dat de man van de tante, oftewel de dader die kinderen gevangen hield? Wordt imo niet duidelijk (genoeg) verteld.
Corcicus
Bijzonder sterke thriller die heel wat mystery in zich draagt. Echt een uitschieter in het genre. Bleef spannend tot het einde en werd deksels goed geacteerd.
puti
Heerlijke film, ongekend spannend met een heel beklemmend sfeertje.
Vond het net zo spannrnd als Seven.
Paul Dano zet alles wat ie doet heel goed neer. Rest van de cast ook top
SlickRick
Wat een geweldige film in zijn genre.
Eindelijk eens een die niet voorspelbaar is en je de volledige speelduur vast houdt.
Vooral Gyllenhaal vond ik erg sterk.
Leno
Het acteerwerk en het interessante personage dat Gyllenhaal speelt maken deze film al de moeite waard. Het verhaal is verder niet erg origineel, maar het drama is goed is balans en krijgt gelukkig nooit de overhand. De setting is perfect en de mooie opbouw zorgt voor spanning, al stelt het einde wel iets teleur.
vinnna
Holy shit.. wat een aangrijpende film zeg. Heerlijk geacteerd ook en zeker door onze vriend Paul Dano en Jake Gyllenhaal.
Ja dit is een juweeltje!
Gruffalo
Ben niet zo blown away zoals veel anderen waarvan ik veel positiefs heb gehoord. Hoewel er op zich niet heel veel op de film aan te merken valt, was de film voor mij gewoon te cliché. Hij miste gewoon originaliteit. Dat is eigenlijk alle kritiek die ik me zo kan bedenken . Het is moeilijk om zo'n spannende film stom te vinden. Goed filmpje, maar het vergeten waard.
Norma
Mijn hoge verwachting na alle lovende kritieken is gelukkig waargemaakt, ik vond het een uitstekende film. Het komt niet vaak meer voor dat de afloop me weet te verrassen. Bovendien vind ik het prettig dat het niet het soort onthulling is die als een donderslag bij heldere hemel komt maar meer eentje die de puzzelstukjes aan elkaar legt. Ik vond de film spannend, niet op een manier die maakt dat je op het puntje van je stoel zit maar wel zodanig dat ik voortdurend geboeid heb zitten kijken en me steeds afvroeg waar het toe zou gaan leiden. (al was het maar m.b.t. de martelingen; hoe ver zou hij gaan?)
De acteurs zijn goed en in visueel opzicht is het een geweldige film. Niet dat de locaties nu zo spectaculair zijn (al was dat openingsshot in het besneeuwde bos wel ‘wow”) maar het is gewoon zo enorm sprekend en sfeervol- zelfs, of misschien wel juist, de scènes in de regen en in de avond- in beeld gebracht. Ik kan eigenlijk maar een heel klein minpuntje bedenken: de film duurt een seconde of vijf te lang. (ik had liever gezien dat het was afgekapt op het moment dat Gyllenhaal de indruk wekt het fluitje te negeren, dat had het einde een net iets wranger tintje gegeven)
Arnie
Niemand nog de meesterlijke Titanic-referentie opgevallen?
Goede thriller verder, beklemmende sfeer, af en toe zeer sterke staaltjes hallucinante cinematografie. Was tot op pakweg 1,5 uur zeer onder de indruk van de spanningsopbouw. Maar dan hapert het toch bij Villeneuve, en weet hij het door te clichématige ontwikkelingen net niet af te maken. Het blijkt langzaamaan dan toch een vrij normale thriller te zijn, zonder al teveel diepgang. De thematiek was al duidelijk; de uitspattingen die het ondraaglijke leed van het verlies van een kind met zich meebrengt bij de vader van Anna staan symbool voor meer. Het leek er ook enige tijd op dat Villeneuve werkelijk iets interessants hiermee zou gaan doen. Maar om het dan in één scene van een gek geworden oud vrouwtje zo banaal over iemands lippen te laten komen is er absoluut over, en na 2,5 uur zorgvuldig opgebouwde spanning erg teleurstellend.
Stelling 12
PrIsoners is Bizar,spannend, rauw, je ervaart empathie en afschuw. Misleidend of toch niet? Kijk zelf maar.
Vijf sterren is daarom verdient.
K. V.
Naar deze keek 'k al een tijdje uit en me er nu eens aan gewaagd. Het was wel een redelijk lange film, die spijtig genoeg in het midden wat langdradig was, maar naar het einde toe gelukkig weer interessanter en spannender werd. Misschien hadden ze hem beter een half uurtje korter gemaakt.
De cast deed het ook prima en zaten goed in hun rol. Het kwam wel realistisch over.
'k vond hem zeker de moeite om eens gezien te hebben, alleen mocht hij iets korter geweest zijn.
Faerie
Man, wat een film! Van begin tot eind ijzersterk, spannend, rauw en realistisch. Ik voelde de woede van Keller en de machteloosheid van zijn vrouw. Daar ga ik voor in een film, dat je er echt helemaal in zit. En wow, wat een choquerend moment was het even toen Alex Jones ineens dat hondje aan de riem optilde. Jake Gyllenhaal was ook érg sterk. In het begin ergerde ik me aan hem (/zijn rol natuurlijk) omdat hij toen nogal een lambal leek te zijn die het niet zoveel interesseerde. Toen dacht ik nog, ze hadden beter een lelijke dikke, onsympathiek ogende acteur hiervoor kunnen casten om het geloofwaardiger te maken. Maar dat veranderde vervolgens helemaal.
Een dikke 5 sterren van mij voor deze film!
Insignificance
Ergens onderweg is er een afgezaagd momentje waar Loki het niet meer ziet zitten, de boel overhoop gooit en in de rommel verrassenderwijs een volgende aanwijzing vindt. Het is zo'n scène waarbij Villeneuve zich in z'n eigenlijke kaarten laat kijken. Die van een nogal ordinaire politiethriller over een vergezochte kidnap.
Het smoort de thematiek waarmee hij van start gaat tot een punt waar er niks meer over is. Incendies had last van iets soortgelijks. Die harkte meer door z'n scenario heen. Hier gaat het wel iets soepeler, al ben ik niet zo kapot van Jackmans personage. Intens, oké, maar van tijd tot tijd ook erg geforceerd in zijn reactie.
Dat neemt niet weg dat de opening zowel qua ambiance als moraal overtuigt. Grauw en grijs met het alom aanwezige snertweer (Fincher is nooit ver weg) en hetgeen zich zoal afspeelt in het leegstaande gebouw is iets waar je, net als de Birches, zo je bedenkingen bij kan hebben. Viola Davis is daar weer eens ijzersterk.
In plaats van zich daarop te concentreren, trekt Villeneuve gaandeweg meer en meer narratieve registers open die in geen enkele verhouding staan tot de worstelingen van de ouders. Wat een stemmige film was, wordt ineens een pulpromannetje dat zich in allerlei bochten wringt richting een wel erg ongerijmde clou.
Ik vond het totaal niet passen bij de sfeer die het uitademt. Alsof hij twee films in één probeert te maken, maar het bijt elkaar meer dan dat het elkaar omarmt. Als me iets van het slot bijblijft, zal het het autoritje over de fraai belichte wegen zijn. Verder verzandt het in een doolhof, waar Villeneuve blijkbaar dol op is.
Alathir
Goed verhaal, sterke cast met goede acteerprestaties. De film gaat misschien hier en daar wat langzaam, maar volgens mij versterkt dit juist het verhaal. Het zet de kijker aan om mee te denken met rechercheur Loki en de band met de personages wordt erdoor versterkt. Ik werd zelfs heel eventjes emotioneel gepakt door de film.
Een aanrader.
Rodger
Super film.. weer ff geleden dat ik zo een goeie film heb gezien.. gewoon in het rijtje van The Silence of the Lambs, Seven, of Kiss the girls tussen zetten.
Van het begin tot einde een boeiende thriller.
5.0 ***
Mijn Updates +
Mijn Films +
Iron Maiden
Film begint en eindigt sterk, maar 153 minuten is toch echt te lang.
Had het verhaal nét iets meer tempo gehad, was het voor mij zeker een film die ik had beloond met 4 sterren en daarbij dus ook een top 250 notering.
De film zit goed in elkaar, maar bij een herziening (wat dus gister het geval was) merk je toch wel dat het aan iets ontbreekt in deze thriller.
Roosx1990
Gister gekeken mt me vriend zat op het puntje van me stoel .
Beetje jammer alleen hoe de film eindigt!
aspers
Bijzonder spannende thriller die ons continue op het puntje van de stoel weet te houden! Zelden zo,meegezogen in een verhaal. En het feit dat mijn vrouw de hele rit wakker is gebleven zegt genoeg.
Maar... Het is er wel eentje die meer vragen oproept, dan antwoorden geeft. Als iemand de verlossing kan geven, dan hoor ik het graag!
Hoe zit het met Bob Taylor (de jongen die tijdens het verhoor zelfmoord pleegt)? Is hij er enkel op uit om zichzelf verdacht te maken? Of werkte hij samen met (zijn voormalige ontvoerder) Holly Jones? Waarom al die moeite doen om die kleren te gaan jatten? Waarom zaten die slangen in die kisten? Ja, ik weet dat die man van Jones (lijk in de kelder) ze als huisdier had, maar dan nog zie ik niet in waarom hij ze in de kisten moest doen.
Wat doet het verhaal van de vader van Keller ertoe?
Voor de rest was alles wel duidelijk, en ook het einde kon ik wel mee leven. Al had het van mij wel iets langer door mogen gaan.
Maar goed, de vragen zijn voor mij niet storend genoeg om deze film een slechte beoordeling te geven. Ik heb me gewoon ontzettend goed vermaakt. Aanrader: 4,5*
Ruben/
Spannende misdaadfilm. Het getuigt van kwaliteit dat men zo'n lange speelduur de spanning er tot op het einde weet in te houden. Toch was ik enigszins teleurgesteld met het einde dat een beetje makkelijk aanvoelde en ik eerder als een anticlimax ervoer.
AmazingPP
Gekozen als beste film van 2013 op deze site, maar dat blijft, naar mijn bescheiden mening, altijd een kwestie van smaak. Dus wacht ik altijd eerst mijn eigen oordeel af en heb ik vandaag deze film bekeken. Vond ik "Incendies" al een prachtige film (waarom geen Nederlandse Blu Ray release hiervan??), deze vond ik minstens net zo goed. Prachtig plot, geweldig acteerwerk van heel de cast, mooi geschoten en perfect ge-edit. Erg goede film. Ergens bovenaan deze pagina las ik iemand die schreef dat op de hoes een vergelijking stond met "Seven" en dat hij het daar niet mee eens was. Nou, daar ben ik het op mijn beurt dan weer niet mee eens, want deze kan zeker in het rijtje van "Seven" en "The Silence of the Lambs". Het is een geweldige thriller / drama die je zeker als filmliefhebber niet mag missen. Ik ga niet teveel verklappen, maar nog 1 ding: het einde vond ik geniaal. Vijf dikke sterren. 5 *
baspls
"Pray for the best, but prepare for the worst."
Zeer sterkte film. Spannend van het begin tot het eind.
Goed geacteerd. In een drama moet elk personage zijn karakter met overtuiging spelen en realistisch overkomen, hier is dat goed gelukt. Jake Gyllenhaal doet het goed als de rechercheur. Ook Hugh Jackman is goed als de bezorgde vader. De verdere cast is ook sterk, kan me niet herinneren veel gezichten eerder te hebben gezien.
Op een dag zijn de dochters van Keller Dover en Franklin Birch spoorloos verdwenen. Het enige aanknopingspunt is een camper die die zelfde dag in de straat stond. Rechercheur Loki word met de zaak belast en is vast besloten om de meisjes te vinden. Het onderzoek levert echter niet veel resultaat op en Dover besluit het heft in eigen hand te nemen.
Het verhaal heeft aparte wendingen. Een priester die niet alleen vertelt wat iemand gebiecht heeft maar ook nog iemand heeft vermoord (volledig terecht overigens). Heel apart en duister allemaal. Het einde en de conclusie was origineel, dit is niet zo'n slecht doordacht en voordehandliggend mystery-filmpje maar een echt mystery. Dat er zulke zieke mensen zijn die "een oorlog met god voeren", echt eng. Het ergste is dat het in de realiteit ook aan de gang is.
Erg sterk plot, vol drama, spanning en mysterie. Een keer wat anders dan Sherlock Holmes maar ook erg goed. Veel beter dan CSI en andere vage tv-series, Prisoners toont aan dat er tegenwoordig ook goed doordachte films gemaakt kunnen worden.
Jóhann Jóhannsson heeft een goede soundtrack gemaakt, niet erg herkenbaar maar het werkt goed bij de film en versterkt de spanning.
De film ziet er goed uit. Goede cinematografie. Geen overdosis CG zoals je tegenwoordig vaak ziet. De film heeft mij vanaf het begin tot het eind weten te boeien, het was zelfs zo spannend dat ik hem in één keer af moest zien. Een tip voor de gene die van een goede detective houdt.
Boneka
Prisoners is een geslaagde "thriller" met een goede opbouw en "fijn" slot waar alles toch net even wat anders afloopt. De film duurt wel wat lang en had wellicht wat korter mogen duren. Maar de karakters worden goed uitgediept. Vrijwel de hele cast speelt sterk. Vond alleen de rol van Terrence Howard wat zwakjes. Die liep er maar een beetje bij. En dan waren er ook wat minpuntjes. Rechercheur Loki doet wel erg veel alleen. En zijn vlucht naar het ziekenhuis komt bepaalt niet serieus over. Daar gaan de haren van Peter R. de Vries van stijgen. Een combi was beter geweest. Verder had de muziek wat meer naar voren gemogen. Ook het ene meisje komt als een duveltje naar boven toe. Kennelijk wisten ze niet hoe dit in beeld te brengen.
Maar afgezien van de minnetjes is de film verder gewoon heel goed. Wel wat mistroostig neergezet, rauw en grauw, maar het plot is verder gewoon goed. Of de tic van Jake Gyllenhaal erbij hoorde weet ik niet, maar anders heeft ie het goed gespeeld. De rol van Paul Dano is uitstekend te noemen.
tattoobob
Jazeker die hoorde erbij.
Boneka
Misschien dat die slangen in die kist ons op dwaalspoor moesten brengen. Ik ging toen van het ergste uit dat de ontvoerde kinderen werden gebruikt als voedsel.
Ook voor wat betreft de zelfmoord en of hij iets te maken had met de ontvoeringen blijft natuurlijk een vraag. Natuurlijk ook raar om al die kisten open te maken, terwijl je niet weet of ze giftig zijn. Of was de rechercheur een slangenkenner? Dat vond ik wel vreemd. Overigens deze film had een beetje de uitstraling van Seven.
ILDIB
geweldige rollen en spel en sfeer. Helaas te lang. Het niet weten maakt de film sterk maar zorgt ook te vaak voor wakken in aandacht. De slotscene is helaas vreselijk en verpest Nog bijna de film zo ongeloofwaardig.

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Thriller 'Prisoners' met Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman vanavond (25 januari) te zien op televisie

Geprezen thriller 'Prisoners' verdwijnt begin volgende maand van Netflix

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve slaan na 'Prisoners' opnieuw handen ineen voor HBO-serie

Jagten
Drama, 2012