Genre: Thriller
Bekijk via Videoland
Vandaag om 20:35 uur op VTM4
Plot Prisoners
"Every moment matters."
Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Prisoners (MusicMeter)
Eliza Birch
Anna Dover
merijn82
- 1931 berichten
Eens, Seven lukte dat wel inderdaad. Wat een impact en rauwheid, op het einde. Maar, en het is wellicht heiligschennis voor sommigen; ik vind Prisoners in zijn algemeenheid dan weer wat beter dan Seven. Ik kon hier meer mee op de één of andere manier. Nou heb ik sowieso niet zo heel veel met Seven hoor, buiten het feit dat het gewoon een goede film is natuurlijk. Ligt bij jou anders waarschijnlijk, gezien je top10.
The One Ring
Denis Villeneuve moet nu even oppassen. Na Incendies en Prisoners begint hij bij mij de reputatie te krijgen van een regisseur die aangetrokken wordt door enorm gekunstelde scripts.
Bij Prisoners is dit extra jammer omdat dit lange tijd niet het geval lijkt te zijn, waar Incendies al vanaf bijna het begin vrij idioot was. Prisoners is namelijk vanaf het begin een uiterst sfeervolle thriller (Roger Deakins is echt een held met licht!) en een zeer geloofwaardige uitwerking. Het hele onderzoek is goed doordacht uitgewerkt en de emoties en dilemma's die de personages ondergaan worden goed uitgewerkt. De martelscènes maakten misschien niet zoveel los bij me als bij andere wellicht, misschien doordat het uit hetzelfde jaar komt als Zero Dark Thirty en ik dat onderwerp daar al eindeloos besproken heb, maar buiten dat om is het eerste anderhalf uur/ 2 uur uitstekend. Ik vond ook vooral Gyllenhaal hier erg fijn. Vond ik lange tijd een matig acteur, maar hij groeit steeds meer en hij doet hier erg veel met heel weinig. Jackman is ook prima, maar heeft daarvoor ook gewoon meer materiaal om mee te werken. Paul Dano krijgt weinig dialoog, waardoor zelfs hij de boel eens niet kan verpesten.
Maar goed, dan komen we ineens aan bij de motivatie van die jongen die zichzelf neerschiet. Die was dus niet werkelijk de dader, maar iemand die zelf ooit ontvoerd en mishandelt is, ontsnapt is en vervolgens sterk de behoefte voelt om zijn eigen kidnapping het te beleven als de dader en dus te doen alsof hij zelf de twee meisjes ontvoerd en vermoord heeft. Daarvoor breekt hij doodleuk in bij de familie om maar de kleren van de slachtoffers te hebben. In feite wil hij verdacht wordt. Echt waar, wat voor 'n flutscenarist schrijft dit soort flauwekul? Ik weet dat ieder mysterie wat valse paden heeft, maar zo geforceerd als deze kom je ze gelukkig zelden tegen. Het is voor mij het moment dat de film veranderde van een rauwe, complexe en verontrustende film naar gewoon een Hollywoodthriller. Iets wat in de finale doorgezet wordt door de werkelijke kidnapper een weinig interessante en zelfs vrij bezopen motivatie mee te geven: een strijd tegen God, waarbij het niet zozeer om de verdwijning van de kinderen draait, maar om de reactie van de ouders. Je verzint het niet zou je zeggen, maar Villeneuve is dus zo iemand die kennelijk door dit soort nonsens aangetrokken wordt en het wederom met zulke serieusheid brengt dat je zou denken dat hij meent dat hij een nieuw evangelie heeft ontdekt. Helaas is het pure pulp, alleen dan minder leuk.
Jammer, want er zat hier zo veel potentie in. Dat bewijst zelfs de climax nog. Die autotocht waarin Loki het meisje naar het ziekenhuis brengt is nogal typisch in verhalende zin, maar is bijzonder hallucinant geschoten. Een prachtig moment, waarvoor Deakins eigenlijk gewoon een Oscar verdient. Helaas stelt de film zijn eigen topmomenten teleur door ze in zo'n onzinnig totalpakketje te stoppen.
jacobine_rodijk
Waarin ik heel erg moest wennen aan Gyllenhaal in de rol van een "bad-guy, probleemrijke achtergrond"
Gyllenhaal een "badguy"?
DiDa
Hij draait bijna nergens. Echt heel raar, terwijl de meest lompe films vaak overal gedraaid worden. Wanneer een film weinig draait ligt dit vaak aan het feit dat de film in de VS slecht heeft gepresteerd. Prisoners was en is nog steeds een topper in de VS, dus ik snap niet waarom deze in NL zo weinig wordt vertoond.
Maar je moet hem echt snel nog kijken, want het is echt een topper!
schram101
Heel vreemd ja, scoort toch heel behoorlijk zo te zien.
Pathé draait hem wel, alleen niet zo vaak en vooral op tijden dat ik op kantoor zit. Maar ga het inderdaad wel proberen, is wel een must-see naar mijn idee.
Dominootje
Qua uiterlijk en gedragingen. Niet zozeer qua karakter
In ieder geval anders dan dat ik tot nu toe van hem heb gezien ^^
wwelover
Een van de sterkste films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Vond het verhaal van begin tot eind erg goed in elkaar zitten. Ook een film waar je zelf een beetje mee kan puzzelen. Uitstekend geschoten en goede muziek. De cast is erg sterk. Jackman doet het heel goed net als Gyllenhaal en Paul Dano. Opmerkelijk wel dat Melissa Leo die oudere dame was..
Was behoorlijk weggeblazen door de film.
astonm
Lang niet meer zo'n goede thriller gezien. Nagelbijtend gewoon. Enige minpunt voor mij is dat het personage van Bob Taylor een beetje over the top was.
Masterbrain
Geweldige film is dit zeg na een hele hele lange 10 maanden van deze jaargang eindelijk eens een film om van te smullen en op het puntje van je stoel te zitten kijken alhoewel soms het een beetje hier en daar speculeren begint van hij is de dader en dan weer nee toch niet , maar ik zit wel een beetje zo van hoe zit het met Hugh Jackman.
voor mij de beste film van het jaar , maar dan in de Genre van DRAMA.
BRAVO!!!
DownBusiness
Wat een film! Duurt lang maar heb mijzelf geen minuut verveeld. !!!
schrans
Sterke film, waarbij een who-dunnit ook erg mooi het lijden van de ouders in beeld brengt. De vertolkingen zijn erg goed en de plot was vrij spannend en soms zelfs gewoon wat creepy. Een minpuntje vond ik toch dat het hele slangen en doolhofgedoe niet wat verder werd uitgelegd.
predator
- 1954 stemmen
Bijzondere film. De elementen los hebben we wel eens eerder gezien (seven, silence of the lambs, mystic river, twin peaks), maar het geheel zit sterk en compact in elkaar. Dramatische en emotionele aspecten zijn door de lengte goed uitgewerkt en het acteerwerk is prima.
supersnoop
Goeie film. Spanning acteerkunsten zijn top. Jammer dat je niet te zien krijgt hoe de meisjes ontvoerd worden. Ondanks dat de film lang duurde heb ik me niet verveelt.En heeft een goeie open einde, dus verwacht wel een deel 2.
4 sterren ceker!
schumacher
Goeie ruwe trage film maar dat trage is wel in de positieve zin bedoeld
Ik vond deze film heel goed, er waren een 2 tal dingetjes die ze helaas niet laten tonen hebben tijdens de film van het hoe enz...Dat is de reden waarom ik helaas geen 5 kan geven.
Helemaal het einde dat tonen ze ook niet volledig maar daar kan je het wel weten he hoe het dan toch met deze is afgelopen, denk dat dat wel overduidelijk is.
Ik heb me dus werkelijk geen seconde verveeld ondanks deze 2u2àmin duurd (ong).
Franklin1975
Een van de beste films van dit jaar. Een film die ook lang bleef hangen en daardoor ook op WhatIWatch een nog hogere score kreeg van mij dan na afloop van mijn bioscoopbezoek.
Een film waarvan we het verhaal al veel vaker hebben gezien, maar die zelden zo goed en kundig is uitgewerkt als in deze film. De 150 minuten lijken lang, maar hij verveeld geen moment. Geen enkele acteur verzaakt of steekt ver boven de anderen uit, al speelt Hugh Jackman wat mij betreft wel de rol van zijn leven.
predator
- 1954 stemmen
Alleen snap ik niet hoe het kan wij als kijker het lijk in de kelder met de labyrinten-ketting linken aan de vermissing, maar dat dit bij de politie niet het geval is, of eigenlijk pas heel erg laat. [/quote]
Ik vraag me af of iedere kijker die link meteen door had.
Piratje
Een meesterlijke film die aanleunt met dramatische gebeurtenissen uit onze omgeving.
Bovendien ook uitstekend vertolkt door Doven (Hugh Jackman), één van de vaders van de twee meisjes die ontvoerd worden. Ook de rechercheur (Jake Gyllenhaal) vertolkt prachtig zijn rol.
Maar Dover neemt hardhandig, naast de politie, de zoektocht in handen.
Deze film laat zo'n 2,5 uren aan een stuk een spannend verhaal zien van wat er achter de schermen, ouders en politie, gebeurt. Aangrijpend dramatisch angstaanjagend en vooral geloofwaardig op enkele fragmenten na.
Op enkele vraagtekens na is dit de beste film die ik dit jaar gezien heb. Een aanrader voor iedereen.
Het verhaal is dubbel doorweven. Van de kant van de ouders die niet weg kunnen met hun verdriet. En de totale inzet van de rechercheur die zelfs door de ouders met schuld verweten wordt.
Zoals je merkt liggen de meeste scores erg hoog en geef ik de max. 5,0* vooral omdat het aanleunt bij de actualiteit van de laatste jaren.
Breur
Net gezien in de bios in België. Heerlijk spannende thriller die het me af en toe goed benauwd wist te maken. Komt (helaas) akelig dichtbij de realiteit. Verder zoals eerder te lezen een vergelijkbare film als seven en the lovely bones. Acteerwerk tilt deze film naar een hoog niveau. Ik zit alleen nog met één vraag:
de vermoorde man in de kelder van de priester, is dat de man van de tante, oftewel de dader die kinderen gevangen hield? Wordt imo niet duidelijk (genoeg) verteld.
Ekeil
Zelden een film gezien waarin je zo wordt meegezogen in het verhaal. Door een zekere traagheid in de film blijf je echt op het puntje van je stoel zitten. Ik moest me inhouden niet vooruit te spoelen omdat je ZO benieuwd bent naar de volgende scene. Echt een aanrader, je moet wel stalen zenuwen hebben. Persoonlijk vond ik het einde briljant, exact op het juiste moment, past ook bij de film.
Breur
Klopt Breur.
Thanks
had in de tussentijd nog wat erover opgezocht en blijkbaar heb ik de halsketting met labyrinth gemist. Dat was wel een duidelijke link.
xaid
Ramnnn
Verschrikkelijk goede film waarin ik continu op het puntje van mijn stoel heb gezeten van de spanning. Zowel Hugh Jackman als Jake Gyllenhaal speelden een van de betere rollen die ik van ze heb gezien.
Absoluut een aanrader voor een ieder die van thrillers houdt.
Te degelijk.
Een nogal trage en grimmigere versie van The Lovely Bones, die tegengewerkt wordt door een te lange speelduur en wat matige plotkinkjes om alles aan elkaar te breien.
Wat Villeneuve wel goed doet is het sfeertje uitbouwen tijdens het eerste half uur. Een druilerige omgeving waar het ook constant lijkt te regenen. De kilte en koude is goed voelbaar en ideaal voor een politiethriller/kidnap film als deze. Het is meteen ook hetgene wat me van deze film vooral zal bijblijven.
Acteerwerk is solid maar wat dik aangezet, enkel Jackman kon me niet echt overtuigen. Hij ging er geregeld over vond ik, wat het drama wat te dik aangezet maakt. De rest van de cast doet het wel aardig, maar iets subtieler was leuk geweest. De enige die me positief verraste was Gyllenhaal, normaal vind ik hem niet best maar hier speelt hij best goed.
Na een uurtje neemt het plot over (buiten inderdaad de scene die TOR al aanhaalde, knap gefilmd maar jammer genoeg qua timing en verloop nogal cliché) en da's niet meteen het beste deel van de film. Allemaal aardig uitgemeten, de politie kan geen 10 seconden vast komen zitten of het volgend puzzelstukje dient zich al aan. Verder wordt alles netjes uit de doeken gedaan, de laatste scene daarin is ook echt wel een downer.
Wat deze film een beetje de moeite maakt is de grimmige setting en Gyllenhaal's personage. Verder iets te doorsnee en braaf gebracht. De reden tot hype ontgaat mij een beetje.
m1701
Wow hele goeie en sterke film!
Het trage verhaal komt allemaal ten goede aan het spannende verhaal.
Acteerwerk van beide was ook top!!!
Zeker moeite waard om voor naar de bios te gaan.
Heerlijke film zonder al te veel sentimentele rommel van de vrouwen.
Top einde!!!!!

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Thriller 'Prisoners' met Jake Gyllenhaal en Hugh Jackman vanavond (25 januari) te zien op televisie

Geprezen thriller 'Prisoners' verdwijnt begin volgende maand van Netflix

Jake Gyllenhaal en Denis Villeneuve slaan na 'Prisoners' opnieuw handen ineen voor HBO-serie

Jagten
Drama, 2012