• 9.377.419 stemmen

Met onder meer: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal en Viola Davis

Releasedatum: 19 september 2013

Plot Prisoners

"Every moment matters."

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Keller Dover

Alex Jones

Eliza Birch

avatar van Pim1993

Pim1993

Zeer strakke spanningsopbouw. Chronologisch gezien top neergezet. De film heeft een sterk realistisch karakter wat het meeleven met de hoofdpersonen een veel sterker effect geeft. Tevens weergeeft het verhaal mooie dilemma's. Zoals: In hoeverre is het geoorloofd eigen rechter te spelen als je daadwerkelijk denkt een spoor gevonden te hebben. Ik kon me aardig goed inleven in de situatie van Anna's vader, al moet ik er wel bij vermelden dat zijn volhardendheid flink angstaanjagend werd naar het einde van de film toe.

De film verloopt hier en daar wat traag, misschien zelfs langdradig maar loopt uit op een zenuwslopende klopjacht. Stiekem toch wel fan geworden van Jake Gyllenhaal. Zag hem in een soortgelijke rol in 'Zodiac' en net als daar is zijn prestatie echt uitstekend. Ook de rol van Hugh Jackman als 'bezorgde' vader die voor eigen rechter speelt om zijn gezin niet teleur te stellen kwam erg goed uit de voeten. Wel jammer misschien dat zijn personage helemaal niks bereikt in de film. Al met al is dat ook wel het lot wat hij over zichzelf heeft afgeroepen.

Zijn er dingen minder aan de film? Hij kon wat korter of het tempo kon wat hoger liggen. Het motief van de dader wordt helaas niet duidelijk waardoor er eigenlijk een symbolisch aspect in de film ontstaat die helemaal niet boeiend is voor het verhaal en ook helemaal niet nodig is. Met die zin bedoel ik de rare doolhoven en de drug die ze moeten drinken. Zou dit te maken hebben om het karakter van het oude vrouwtje aan te spitsen? Redelijk overbodig in in mijn optiek.
Dat aspect net vermeld in de spoiler heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Als iemand daar een antwoord op zou kunnen geven hoor ik dat graag!

Het eind vind ik wel wat hebben, maar tegelijkertijd toch ook wel weer jammer. Had er echt nog wel vijf minuten voor over gehad om net iets meer te kunnen zien!

Nét geen meesterwerk, wel een prachtstuk!

avatar van Pim1993

Pim1993

horizons schreef:
Eh, ze wilden die kinderen zeker wel vermoorden. Anders was dat laatste doolhof wel op te lossen.... [/Spoiler].

Ik denk zelfs misschien dat Alex de enige was die het laatste doolhof wist te ontcijferen waardoor hij nog altijd in leven werd gehouden. De priester vertelde over de echtgenoot van het oude vrouwtje dat hij kwam biechten over een tiental moorden, lijkt me duidelijk dat het echtpaar met z'n tweeën te werk gingen en samen kinderen gingen kidnappen om ze vervolgens te vermoorden als de doolhoven niet werden opgelost.

avatar van Rinky

Rinky

Een goede film is misschien nog wel de beste omschrijving. Heftig verhaal waarbij je begrip krijgt voor de acties die Hugh Jackman als vader onderneemt.

De setting/sfeer pas perfect bij het verhaal.

De laatste tijd ben ik ook steeds meer een fan geworden van Gyllenhaal. Weet zijn rol prima neer te zetten.

avatar van hydex

hydex

Dit is geen film voor mij.. Met alle respect hoe kun je nu een film goed vinden waar het sadisme van afspat.. Kom op zeg die scenes waar die jongen in gemarteld werd gaan echt te ver. dit had deze verder goede film niet nodig. Ik had echt last van deze film, ik zie de lol niet in om het "slechte in de mens" zo uitvergroot neer te zetten.

avatar van Rinky

Rinky

hydex schreef:

Misschien hadden sommige scenes iets minder gekund ja hoewel het fysieke geweld niet altijd te zien was.

Het was (in mijn ogen) vooral interessant om te zien welke keuzes mensen in het nauw maken en tot hoever ze daarin doorgaan. Het personage van Hugh Jackman zou volgens mij doorgaan met martelen tot die gast dood was, het personage van Terence Howard had een heel andere limiet.

Daarbij toont de film ook aan dat een drama als deze heel veel impact op een gezin heeft. Ook op dit vlak laat de film 2 mogelijkheden zien. Terence Howard blijft een beetje op de gulden middenweg hangen waardoor hij z'n gezin behoud, Hugh Jackman daarentegen verliest de thuissituatie uit het oog en aan het eind van de film is hij alles kwijt.

avatar van milco4

milco4

Een prima film waarmee ik me zeer heb vermaakt! De grauwe sfeer past zeer goed in de film en het acteerwerk is van een prima niveau. Zeker een aanrader en persoonlijk staat hij voor mij in de top 3 van beste films die ik heb gezien uit 2013.

avatar van Fryce

Fryce

Wauw! Heerlijk, goed spel, lekkere beklemmende sfeer, goed verhaal. Deze film heeft bijna alles op de juiste plaats.

avatar van chebby

chebby

Langdradig, voorspelbaar en het einde vond ik erg teleurstellend.

Ik snap het goede cijfer dan ook niet.

avatar van Masqada

Masqada

Degelijk.

Had steeds het gevoel dat ik simpelweg naar een lange detective zat te kijken. Wel een goede, maar verder dus geen bijzondere film.

Film kwam echt sloom op gang en ook sommige plot uitwerkingen konden echt veel beter.

Al met al heb ik me wel gewoon vermaakt.

3,0

avatar van AC1

AC1

Lang geleden dat ik zo in spanning naar iets heb gekeken en dat voor meer dan 2 uur lang. Ik was bijna blij dat de film eindigde en dat ik terug kon ontspannen. Het was zelfs geleden sinds Donnie Darkie dat ik Jake Gyllenhaal goed vond. Deze regisseur moet ik volgen. Ik kijk al uit naar 'Enemy'.

avatar van mixmaster

mixmaster

in 1 woord geweldig !!!

wat een schitterende film , met uitmuntend acteerwerk en een zinderende sfeer.

alles is goed in deze film , en voor mij is dit dan ook een topper.

avatar van Edie

Edie

Sterke film met een prima Jake Gyllenhaal, waar ik voorheen echt geen favoriet van was. Vrij spannend, mooie setting en de film nam zijn tijd overal voor. Wel weer een film om eens gezien te hebben en misschien over 10 jaar nog een keer.

Een krappe 4* dan.

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Goede, spannende film. Ik was even bang dat dit weer zo'n film zou worden waarin ongeloofwaardige, doorgedraaide kluizenaars de daders zouden zijn.

De dader is inderdaad doorgedraaid en best wel een kluizenaar, maar niet ongeloofwaardig!

Het einde had van mij ook nog wel iets uitgebreider gemogen.

Jake --> Dikke duim

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Wat een sterke film is dit zeg met prachtig acteerwerk.. Spannend van begin tot het eind en een goed verhaal.

Dikke 4,5*

jumpstylemovie

Geen ijzersterke film zoals het gemiddelde zou doen vermoeden, maar zeker wel goed. In het begin moest ik het even aanzien maar het laatste uur van de film is erg goed. Ik vind alleen Hugh Jackman niet zo fantastisch en het einde was doodzonde.

Maar niet beter dan Django Unchained, godverdomme!

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

jumpstylemovie schreef:

Maar niet beter dan Django Unchained, godverdomme!

Hugh Jackman is ook zeker niet één van mijn favoriete acteurs, maar ik moet zeggen dat hij hier toch wel een ijzersterke rol neerzet. En wat vond je niet goed aan het einde dan?

gebruiker_56935 schreef:

En wat vond je niet goed aan het einde dan?

Dat het open was.

avatar van horizons

horizons

jumpstylemovie schreef:

Dat het open was.

?
Dat was toch niet open. Boef gepakt. Kinderen bevrijd. En Gyllenhaal hoorde het fluitje. Jaja, ik hou van positieve eindes.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Sterke film!dDonker sfeertje.goede acteerprestaties.alleen soms wat langdradig.en jammer van het open einde.

horizons schreef:

?

Ah ja, hij hoorde het fluitje inderdaad. Het is al weer even geleden dat ik hem zag. Cijfer blijft het zelfde hoor.

avatar van AC1

AC1

Svenniboyke schreef:

Naaper!

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Deze film werd door velen als de beste film van 2013 verkozen.

Dus met hoge verwachtingen de film bekeken, maar deze werden niet ingelost.

Een te trage opbouw, weinig spanning en de film duurt een half uur te lang waardoor je je afvraagt wanneer de film eindelijk aan z'n topmomenten gaat beginnen.

De film gaf mij ook niet het gevoel dat ik aan het kijken was naar een unieke of uitzonderlijk goede film.

avatar van Number23

Number23

Na er een paar nachten over geslapen te hebben, haal ik er toch een halfje af. Toegegeven, het verhaal was meeslepend en verveelde geen minuut, maar het ontroerde me niet genoeg.

Jackman kan weinig fout doen bij mij, hij zet een prachtrol neer.

Howard is prima als moreel middelpunt in het verhaal.

Davis zet een sterke rol als moeder neer, indrukwekkend als je bedenkt dat ze zelf geen kids heeft. Gyllenhaal is niet slecht, maar omdat hij een zenuwtrekje aan zijn personage geeft, zie je te goed dat hij aan het acteren is.

Bello zet een rol neer die tientallen andere actrices net zo goed hadden gedaan.

Leo doet het aardig hier, maar ik heb nog steeds een hekel aan dat mens.

Dano is de absolute topper van de film, geweldige acteur en perfect gecast voor deze rol.

avatar van ser9e

ser9e

Nee, mooie stukken, maar de slechte stukken zoals het eind geven de doorslag: geen topper.

avatar van the crook

the crook

Ondanks mijn bedenkingen, achteraf toch een van de beste films van 2013. Jackman, Gyllenhaal en Dano leveren top acteerwerk in dit spannende verhaal. Bello vond ik maar matig.

Het laatste half uur vond ik het verhaal een beetje inzakken en werd het geheel wat minder spannend, maar dan heb je al twee uur op het randje van je stoel gezeten.

4,0

avatar van petjedunb

petjedunb

top thriller,een van de betere films van 2013

4,0

avatar van flmfrk

flmfrk

Deze intrigerende film laat goed zien hoe verschillend ouders kunnen reageren als hun meest waardevolle bezit plots verdwenen is. Verdrink je verlamd in je verdriet of neemt je woede en frustratie de overhand? Hugh Jackman is goed gecast als de altijd bedeesde vader waar de stoppen doorslaan.

De vermeende verdachte is een labiele, door zijn moeder klein gehouden simpele ziel. Fantastisch neergezet door Paul Dano. Zijn karakteristieke, meelijwekkende kop doet de vraag rijzen of hij nu dader of slachtoffer is. Juist dit contrast zorgt ervoor dat je je gaat afvragen of de brute daden van Keller om de waarheid te achterhalen wel te rechtvaardigen zijn. Maarja, wat zou jij doen? Deze vraag – de kern van de film – houdt ook agent Gyllenhaal bezig als hij zijn vraagtekens begint te krijgen bij de motieven en het gedrag van Keller.

De ultieme climax wordt knap tot het einde van de film bewaard. Wat je ervan leert? Een ouder doet alles, maar dan ook alles voor zijn kinderen. En de hel op aarde bestaat... Kijken!

Voor

Broeierige sfeer, wat is toch het verhaal achter de dader, einde van de film.

Tegen

Gyllenhaal speelt z’n rol tamelijk matjes.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

'Blijf vooral zitten want sommige dingen verwacht je niet en sommige dingen snap je niet'

In twee en een half uur wordt geprobeerd een ijzer sterk verhaal neer gezet te worden.

Het begin, we maken als kijker kennis met de twee families die in de zelfde straat wonen en bij elkaar komen voor het feest Thanks Giving.

De kennismaking is vrij kort tot dat het verhaal echt gaat begin, maar inmiddels weet je dan eigenlijk al genoeg over de personage's.

Na deze korte kennismaking is het tijd om het verhaal te gaan opbouwen, zo begint het al meteen dat de meisjes van de twee families vermist raken.

Als kijker volg je vanaf dat moment de zoek tocht naar de vermiste meisjes, de zaak wordt onderzocht door agent Loki (Jake Gyllenhaal) en ondertussen zoekt (vader) Keller (Hugh Jackman) op zijn eigen manier naar zijn dochter Anna (Erin Gerasimovich)

De verschillende personage's nemen je overal mee naar toe en zo kom je als kijker soms voor verrassingen te staan, maar tegelijk natuurlijk ook voor niet voorspelbare momenten.

Persoonlijke durf ik dan ook weinig te zeggen, aangezien ik zo min mogelijk spoilers wil gebruiken.

Voor regisseur Denis Villeneuve is het een grote uitdaging om een verhaal in meer dan twee uur te verwerken tot een complete film, net als voor elke andere regisseur.

In die lange lengte weet het verhaal lekker goed op te bouwen en wordt er de tijd genomen alles één voor één in beeld te krijgen.

Elk moment is spanning waard en zeker als we het hebben over een zoektocht en af en toe misschien zelfs een soort van kat en muis spel.

Na zo ongeveer ander half uur houdt de film echt vast en ben je als kijker benieuwd wat je nog meer kan gaan verwachten.

Sommige scene's die dan volgen zijn spannend en soms ook wel bruut qua geweld en op zo moment weet de spanning goed naar voren te komen.

Maar helaas wordt de spanning af genomen en krijg je op sommige momenten niet meer te zien wat er gebeurt, de scene wordt dan beëindigd met een overgang.

Ondanks de spanning af en toe afgenomen wordt blijf je als kijker je verbazen en kom je zelf iets meer te weten, toch weet de spanning op zulke momenten weer op te bouwen.

Op het eind is het tijd voor de ontknoping en ten slotte ook nog tijd voor een andere zoektocht

Laat op dat moment de regisseur het zelfde te gaan doen als bij andere scene's een overgang te plaatsen, voor in die plaats krijg je te maken met een open eind (oeps, heb ik toch iets verklapt)

Tijdens de aftiteling krijg je dan nog even de kans om na te denken over de vraag die je over houdt, want sommige dingen gaan misschien iets te snel of zijn onafgemaakt.

avatar van vantagev82

vantagev82

Geweldige film, prachtige grijze sfeer. Zowel Jake als Hugh zetten geweldige acteerprestaties neer. Absolute aanrader!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Van begin tot het eind zat ik aan de buis gekluisterd,dat zijn de film

ervaringen waar ik naar op zoek ben.

Prisoners (2013) is voor mij in een woord samen te vatten : Goed.