• 9.377.055 stemmen

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Shailene Woodley, Theo James en Kate Winslet

Releasedatum: 3 april 2014

Plot Divergent

"What makes you different makes you dangerous."

Het verhaal speelt zich af in het futuristische Chicago. Beatrice (Shailene Woodley) is een van de vele tieners die op haar 16e uit een van de vijf groeperingen moet kiezen waarin de stad is verdeeld: oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Uit een test moet blijken welke het beste bij haar past. Beatrice maakt aan de hand van de test haar keuze en krijgt in haar gekozen fractie te maken met een heftige inwijding, die het uiterste van haar vraagt. Maar niet alleen van haar. De concurrentie is groot. Wie zal het halen en wie wordt voor eeuwig verbannen?

Beatrice "Tris" Prior

Andrew Prior

Marcus Eaton

Jeanine Matthews

Left4Dead

Muziek van Zimmer en Junkie XL (toont zich goed in de filmindustrie) is prachtig, chapeau. Goede cast maar de hoofdrollen zijn niet voor de groten weggelegd hier. De regisseur heeft eerder een geweldige film afgeleverd en ik had dit keer weer goede hoop. Meteen valt op dat het camerawerk geweldig op de beelddrager staat, genieten dus op zijn top dankzij muziek en beeld.

Een rustig begin waarin we Beatrice leren kennen en meteen mee krijgen dat ze een gave bezit en ook tegendraads ingesteld is. Een meid met een eigen wil en gedachtegang. Ze wordt tijdens de klassenverdeling ingedeeld bij de Onverschrokkenen, een groepering waar ze altijd al respect voor had en een soort politie eenheid is. Eigenlijk gaat alles weer dezelfde kant op zoals altijd, een held en leider is geboren. Het enige wat is nog rest is het bewijzen van haar kwaliteiten.

Na een half uur is er totaal nog geen echte binding te krijgen met de hoofdpersonen, het is een apatische wereld en gevoelens zijn alleen maar toegelaten wanneer ze functioneel zijn. Beatrice haar training vind plaats, het is de vraag welke functie ze zal krijgen. Daarvoor zal de strijd aan moeten gaan met haar lotgenoten en alles op alles moeten zetten om niet factieloos te worden.

Een film die een mengelmoes van andere films bevat. Films zoals Soldier, Equilibrium en een fiks aantal tienerfilms, noem ze maar op. Origineel is geen bewoording die bij deze film past. Na drie kwartier begin je jezelf af te vragen "wat willen we hier nu"! Momenten van verveling loeren om de hoek, tijd voor echte actie. Het stoerdoenerij hebben we na vijfenveertig minuten wel door, niets nieuws onder zon en langzaam aan wil het bloed irritant aandoen. Puberhormonen en puppyliefde op zijn hoogtij, we worden er een beetje mee dood gegooid de laatste tijd en het is een slaapverwekkend proces. Het enige wat me wakker houd is de soundtrack.

De locaties zijn leuk gekozen, een half post apocalyptisch gevoel borrelt op. Het reuzenrad deed me denken aan die van Prypiat in de Oekraïne, desolaat door verwoesting. Het soort en met paintballavontuur doet me de film er bijna uitgooien, wat een eindeloze traagheid,. We zitten pas op een uur en moeten nog een dikke uur en een kwartier. Ik sta echt op het punt om de film er uit te gooien. Het enige wat ontbreekt is Hilary Duff en de lady en de vagebond, wat een tienergezwijmel.

De spanning ontbreekt echt op alle vlakken, dit komt zowel door de cast, het script als de regie. Tjezusss wat een armoede, ik weet dat de wereld op vele vlakken in een crisis verkeert maar moet dan ook nog één van mijn grootste hobby's in crisis gestort worden met zulke aftandse troep. Koop een goed verhaal en ga daar eens mee aan de slag, we hebben dit nu allemaal wel gehad en zitten niet allemaal in de pubertijd.

Genoeg gezeikt, tijd voor de afrekening.

Acteerwerk: 1.5

Sound: 3.5

Verhaal: 0

Regie en script: 0.5

Beeld: 3.5

Het gemiddelde komt dan op 1.8 en rond het dan met moeite af naar 2**. Een drama en draak van een film waarbij mijn steeds trillende duim vaak neigde om de eject toets in te drukken. Ik wordt moe en boos van deze tienertroep.

avatar van Djoiszle

Djoiszle

Prima film, met een prima verhaal. Jammer van alle negatieve feedback hier.

Left4Dead

Klote film, met een nul verhaal. Jammer van die positieve "feedback" hier

avatar van gauke

gauke

Het boek heb ik niet gelezen dus deze productie had voor mij meer verrassingen in petto dan voor andere gebruikers hier. Een Hunger Games-achtig gebeuren dat neergezet werd in een angstaanjagend en visueel gedetailleerd Chicago van de verre toekomst. De verschillende personages kregen van de regisseur ruim de tijd om zich te introduceren. Shailene Woodley is voorzien van een natuurlijk overkomende schoonheid en wist zich bijzonder goed in de rol van de hoofdpersoon in te leven. Haar tegenspeler Theo James ziet er absoluut als hunk uit en was voorzien van een schitterende tattoo (zie filmposter IMDb), maar had de gehele film dezelfde gelaatsuitdrukking.

avatar van mordang

mordang

Het verhaaltje is redelijk voorspelbaar en mist diepgang, maar dat hoeft geen groot probleem te zijn. Zelf het feit dat het een welbekende kruising is van thema's uit andere films die kaskrakers waren mag ook geen probleem zijn. Ik zag een menu van Hunger Games, Enders Game en snufje Elysium en Dredd, en een sausje lichte romance uit een dozijn ander films.

De heldin is een kwetsbare schoonheid die zich kranig weert, de Held is inderdaad een hunk met stille wateren (en diepe gronden). Alles is er om er een mooi feestje van te maken. En toch mist het iets. Het mist pit, het mist een scherp randje...het mist een rafeltje om over te zeveren. Ondanks de actie, de doden en al de zaken die dramatiek op moeten leveren, blijft het een brave film.

Het kijkt lekker weg, maar zorgt tevens dat het niet doorstoot naar een betere categorie actie/sci-fi film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Burger.

Heb nou alweer een film van hem waar ik hetzelfde probleem opmerk. Film begint nog best geinig. Allemaal misschien wel wat achter de feiten aanlopend. Hunger Games, maar ook in minder mate Twillight reeks. Maar ergens kan ik die sci-fi toekomst dingen wel hebben. Tempo zat er zelfs best aardig in. Vrij snel gaat ze a la Harry Potter bij een team en daar moet ze knokken voor een plek. Nergens mind blowing origineel werk, maar vermakelijk. Maar dan blijkt Burger een zwak te hebben voor films die niet echt meer weten waar ze heen willen en erg saai worden. Had ik in mindere mate bij Limitless ook al. Maar hier is het erger. Ik miste bijna de gehele een urgentie waarom ik het moest volgen. Oké ze wil bij dat team, maar dat duurde en duurde en dan hoort ze erbij wat boeit mij dat eigenlijk. Winslet is wel een beetje geïntroduceerd als soort van baddy. Maar nergens goed genoeg om de dreiging en spanning te voelen. Uiteindelijk komt die coupe er wel, maar tegen die tijd was het too little too late.

2 sterren.

avatar van Mood Indigo

Mood Indigo

wake up gauke,

slap voortborduursel van het harry pottergenre, worden ze een griffioener, een

waldesdorfer of toch republikein.

begint veel belovend, maar verliest al gauw zijn drive en mond uit in een

langdradige b film.

hoofdrolspeelster kan niet imponeren en blijft hangen in het

ïieeeeuuw, whats that ? " syndroom.

door het tekort aan special effects wordt de filmmuziek een ware draak.

avatar van vcrrr

vcrrr

@Mood Indigo: Bitch please...

avatar van Barry83

Barry83

Wat een kinderachtige film. Erg simpel romantisch tienerfilmpje. Was twee uur afzien en was blij toen deze film eindelijk afgelopen was. Enigste pluspuntje was die Shailene Woodley, best een mooi mokkeltje in deze film.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vermoed dat hier weer een vervolg op komt. Het is niks aparts deze film maar om nou te zeggen dat het heel slecht is? Ik heb genoeg slechtere gezien, en om een keer gezien te hebben kan geen kwaad vind ik. Maar nogmaals een topfilm is het niet. Dan vind ik "The Hunger Games" toch beter, en daar hebben ze ook best veel van afgekeken maar hetzelfde niveau haalt ie niet.

avatar van fiekjepiekje

fiekjepiekje

Leuke film, maar het is niet zo'n creative film.

avatar van preciious

preciious

Ik vind het een mooie film. Het is een apart bedacht verhaal. De film is erg goed afgesteld qua sfeer, uitstraling en acteurs. Het enige minpuntje vind ik de vrouwelijke 'actrice'. Ze kan erg goed acteren maar ik vind haar nogal jong overkomen, rond de 19 jaar? Ze had wel iets meer overwicht moeten hebben in de film. Voor de rest is het een topfimpje.

avatar van Noodless

Noodless

Ik had ook het gevoel van een soort Hunger Games, al bewandelt het script toch andere wegen.

Dat gevoel zal zeker liggen aan de jonge cast en de verschillende opleidingen die ze moeten ondergaan bij hun gekozen groepering. Misschien wat te lang uitgesponnen waarbij de opleidingen veel tijd van het verhaal in beslag nemen en waardoor de spanning en de vaart wat ontnomen wordt. De film duurt sowieso veel te lang. Wel een opmerkelijke goede acteerprestatie van de jonge Shailene Woodley die mij althans onbekend is. Naar het einde toe zit er minder pit in de film en kwam de ultieme slotscène te gemakkelijk over. Zeker niet slecht, maar de Hunger Games biedt toch wat meer. 6,5/10

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Van begin tot einde vermaakt met deze film.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Tja, ik kan blijkbaar niet echt warm lopen voor voorspelbare tienerfilms. Ik vraag me echt af hoe de doelgroep naar een film als deze kijkt, zijn de zakdoekjes in de bioscoop niet aan te slepen ofzo in bijvoorbeeld de scène waar de hoofdrolspeelster en Four hand in hand staan? Daar lijkt ie wel voor gemaakt te zijn in ieder geval. Of is de doelgroep bijvoorbeeld wel verbaasd door enkele dingen die in de film gebeuren die je allang al ziet aankomen? De beelden in deze film zitten goed voor elkaar, maar net als The Hunger Games doet het me allemaal weinig. Slap verhaal, voorspelbaarheid ten top, het acteerwerk ook niet denderend. Wel een leuk meisje in de hoofdrol dus die zit financieel wel goed de rest van haar leven. Nog ietsje minder dan The Hunger Games.

avatar van Lee92

Lee92

Ben het met Left4Dead volledig eens!

Weer voor de zoveelste keer typisch Amerikaanse rotzooi!

Maakt niet uit waar je als acteur of regisseur je geld mee verdient!

Maar ja, kijkers met een laag IQ zijn al gauw ergens tevreden mee. Hoeven ze nergens bij na te denken! Geef mij maar een film waar je lekker onderuit gezakt naar kan zitten kijken en toch tegelijkertijd op het puntje van je stoel zit vanwege de geboeidheid van de film!

Bestaat niet veel meer, lijkt het wel!

Vindt je het gek, dat er steeds meer aandacht komt voor veel betere films uit andere landen dan Amerika? Ik niet!

Lee92 schreef:

Ben het met Left4Dead volledig eens!

Weer voor de zoveelste keer typisch Amerikaanse rotzooi!

Maakt niet uit waar je als acteur of regisseur je geld mee verdient!

Bestaat niet veel meer, lijkt het wel!

Gelukkig zijn er de film uit Azië, Frankrijk en Scandinavie er nog. Daarnaast zijn er een paar heerlijke series met goede regisseurs/acteurs en scriptschrijvers die meer uit een serie halen dan tegenwoordig uit veel films gehaald wordt. Daar staat kwaliteit nog hoog in het vaandel en is het budget ernaar.

Voor mijzelf.........ik trek gewoon steeds meer een lekkere golden oldie uit de kast!

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik weet niet wat ik er van moet vinden. Het is teveel een mix van andere films, zoals The Hunger Games en Harry Potter. Het valt niet direct met elkaar te vergelijken, maar ze vertonen raakvlakken. Shailene doet het prima, leuk om haar weer samen te zien met haar TFAOS liefde. Het acteerwerk van de cast is niet altijd even sterk, het wisselt behoorlijk. Ook de vele voorspelbare gebeurtenissen en het opgedrongen liefdesverhaal kon me niet bekoren. Maar goed, ik heb de boeken nooit gelezen, misschien was ik dan wel enthousiast.

Best een behoorlijke portie actie, ook goede scènes (naar beneden moeten springen en vertrouwen dat je goed terecht komt), maar over de grote lijn is het niet onderhoudend genoeg om echt spannend te worden.

avatar van james_cameron

Slim bedachte, onderhoudende variant op The Hunger Games, in boekvorm ook bestaande uit drie delen. In filmvorm worden het, net als bij The Hunger Games, ook vier films. De opzet is niet bijster interessant, maar gaandeweg wordt de film wel steeds spannender. Shailene Woodley is in ieder geval perfect gecast in de hoofdrol. Vakkundig gemaakt en net als bij The Hunger Games met veel bekende gezichten in de supporting cast. Of de plot spannend genoeg kan blijven om uit te smeren over vier films valt te bezien, maar dit eerste deel kan er in ieder geval mee door.

avatar van theswagger

theswagger

je moet ook het boek gelezen hebben, wil je het wat beter snappen en leuker maken.

ik vond het een goeie film met goeie acteurs

avatar van juliegirlxoxo

juliegirlxoxo

Best wel goede film niet te veel op aan te merken.

Leuke effecten tussen gegooid en niet te veel tralali en tralala.

Maar ik vond dat het leeftijdsverschil tussen de twee hoofdpersonages nogal groot oogde, zei is 16 en hem schat ik in de eind 20...natuurlijk staat er op liefde geen leeftijd maar ik vond het nogal vreemd ogen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Erg fijne film, alleen zag ik deze in het vliegtuig en dat is natuurlijk geen topklasse.

Welk erg vermakelijk.

avatar van doctari

doctari

De zoveelste "young adult film", en een van de minste die ik gezien heb (ik heb Twilight gelukkig nog steeds kunnen vermijden).

Het geheel voelt als een slap aftreksel van The Hunger Games en heeft een van de minst overtuigende postapocalyptische settings die ik ooit gezien heb, de onderverdeling van de maatschappij in vijf klasses raakt kant noch wal en de film houdt zich geen moment aan zijn eigen interne logica.

De eerste drie kwartier ofzo zijn nog wel te doen, daarna wordt het echt een aaneenschakeling van tamme actiescenes eindeloze droomsequenties en vreselijke clichematige ontwikkelingen.

Het neemt zichzelf daarbij allemaal ook nog veel te serieus (Hunger Games had ten minste nog leuke bijrollen) en het tempo ligt veel te traag (ongetwijfeld om de boel te rekken voor de onvermijdelijke vervolgdelen).

Nee, dit is saaie, slappe hap, die geen moment overtuigt en nauwelijks vermaak weet te bieden

avatar van APPEL68

APPEL68

Prima film! lekker zitten en kijken maar

avatar van tbouwh

tbouwh

Zeer geslaagde halve variant van the Hunger Games-trilogie die ontzettend vermaakt.

Ik was wel wat sceptisch, omdat ik bang was dat het verhaal wat te onorigineel zou zijn, maar het tegendeel blijkt waar.

Het verhaal is mijns inziens goed en origineel. De opzet met verschillende facties en kinderen die kunnen kiezen tot welke factie ze behoren vind ik goed bedacht. Zo ook het idee van ´Divergents´, zij die niet te controleren zijn, omdat ze niet tot een vaste categorie behoren.

Ik heb de boeken nog niet gelezen, maar dit ga ik zeker doen, want het verhaal sloeg zeker aan.

De verfilming vind ik al zeer geslaagd. Het futuristische Chicago is mooi neergezet en de ´bootcamp´ binnen Onverschrokkenheid is gaaf om naar te kijken. Ook de stunts ( van een dak af springen, uit de trein, abseilen langs wolkenkrabbers ) zagen er allemaal ontzettend vet uit. Dit is ook te zeggen van het realisme waarmee Tris´ dromen worden weergegeven in de 2e fase.

Woodley is erg goed gecast, heb genoten van haar personage en acteerwerk. De romance kon niet uitblijven, maar stoort niet. Naar het einde toe vond ik de film wel iets van zijn geloofwaardigheid verliezen, door de vrij standaard actiescenes en gebeurtenissen. Het open einde laat echter veel ruimte voor uitbreiding van het verhaal.

Ik heb ontzettend genoten van deze film, die bij vlagen niet voor the Hunger Games onderdoet.

Heel goed, kleine 4,5*

avatar van TommyG

TommyG

Zeer voorspelbare film voor de kids. Het niveau van verhaal en acteren is echt heel erg laag... "Nu moet je uit de trein springen anders hoor je er niet meer bij..." Kom op nou. Dit is een stoere lagere school conversatie.

avatar van wiprecords

wiprecords

Left4Dead schreef:

Genoeg gezeikt, tijd voor de afrekening.

Acteerwerk: 1.5

Nee dan kun je beter een game als left 4 dead spelen, dat is tenminste wel iets om trots op te zijn.

Nou sorry van je beargumenteerd commentaar, ik vond het een meer dan aardige film en keek best lekker weg.

Sound: 3.5

Verhaal: 0

Regie en script: 0.5

Beeld: 3.5

avatar van wiprecords

wiprecords

nou sorry hoor, iemand die left for dead als naam heeft om films te beoordelen, moet die wel serieus genomen worden?

Ik vond het een erg leuke film en helemaal niet zo slecht als de persoon left for dead doet voorkomen.

wiprecords schreef:

Heb ik nooit om gevraagd. Ik schrijf alleen mijn mening maar op, meer niet!!

En waarschijnlijk volg je het leven niet in al haar facetten want mijn pseudo is weldegelijk ergens van afgeleid. Maar voor the thrill of it, ik neem jou bloedserieus.

P.s. Ik heb de game nooit gespeeld, vind niks aan zombiegames. Vond de naam leuk en de poster van de game leuk bedacht. Zover mijn uitleg aan jouw wat betreft mijn meningen. Ik hoop dat ik je niet nog meer schuldig ben wiprecords, het is tenslotte een site waar je je mening mag ventileren.

avatar van Guardian2010

Guardian2010

Het begon best wel interessant. Alleen beetje vaag.

Hoofdrolspeelster zag er mooi uit en dat scheelt.

Alleen erg mager verhaal, veel onduidelijke dingen, bv met haar ouders.

De testen was wel aardig, alleen wel zoetsappig.

Voorspelbaar einde en afgeraffeld. Zal wel weer een deel 2 komen om nog te cashen. Alleen of dat de moeite waar is... (tenzij zij weer meespeelt natuurlijk )

Matig.