menu

Allegiant (2016)

Alternatieve titel: The Divergent Series: Allegiant

mijn stem
2,67 (524)
524 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Sciencefiction
120 minuten

geregisseerd door Robert Schwentke
met Shailene Woodley, Theo James en Naomi Watts

Beatrice en Four besluiten om naar de wereld buiten het hek te reizen. Daar worden ze al snel opgenomen door mysterieuze agenten in dienst van het 'The Bureau of Genetic Welfare'. Ze ontdekken vervolgens de voor hun nog onbekende waarheid over de wereld waarin ze leven.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=IzVft8__zuk

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,5
Hoop dat dit het laatste deel is van The Maze Runner. Ben Jennifer Lawrence wel een beetje zat! 1,5 ster voor originele verhaal dan maar!

avatar van horizons
hardermach schreef:
Hoop dat dit het laatste deel is van The Maze Runner. Ben Jennifer Lawrence wel een beetje zat! 1,5 ster voor originele verhaal dan maar!

Zij speelt niet mee in deze film...

avatar van Shinobi
2,5
Blijkbaar gaat het laatste deel de bios niet meer halen: ‘Divergent’ Finale to Skip Theaters.

Pijnlijk, maar dat krijg je met het uitmelken van zo een matige reeks.

1,5
horizons schreef:
(quote)

Zij speelt niet mee in deze film...


Niet?

avatar van horizons
hardermach schreef:
(quote)


Niet?

Inderdaad. Jennifer Lawrence speelt niet mee in deze film. Zij speelt onder andere in the Hunger Games en Silver Linings Playbook.

Verwar je haar met Shailene Woodley in Divergent?

avatar van Kondoro0614
1,5
The Divergent Series: Allegiant

Waar de film Divergent (2014) nog toppie was, en een film is waarvan je kon genieten zakte de film bij Insurgent (2015) voor mij al weg. Waarna Shailene Woodley haar karakter de haren opeens foeilelijk kort heeft gekregen dankzij Robert Schwentke is deze film qua spanning en sensatie al op de verkeerde baan gezet. Nu hij ook nog eens met een zeer slappe The Divergent Series: Allegiant (2016) komt aanzetten word ik er eigenlijk eerder net zo koud van als wat mijn pilsje vanavond was dat ik er warmer van werd. Kortom, ik vind The Divergent Series: Allegiant (2016) gewoon bar slecht.

Hoewel er prima actie in verwerkt is, is de plottwist zodanig groot in deze film dat ik er in een vingerknip niet meer van kon genieten. De gehele setting stond mij niet aan en met het zodanig grof veranderende script word de film ook niet meer spectaculair en zien we de zelfde fouten die gemaakt word bij de film reeks The Hunger Games (2012). Er word over-de-top gewerkt aan deze film met extreem futuristische momenten waarbij de film eigenlijk nog meer de diarree in geschoven word.

Het verhaal was ook al zodanig dat je er eigenlijk maar snel door heen wou gaan. Bea en de squad willen ontsnappen, dat lukt ze en ze komen in een wereld terecht wat extreem beschadigd is door de mensheid. Na een klopjacht komen ze bij een nieuwe thuisbasis die hun wel kunnen gebruiken. Achteraf blijkt het dat ze dan toch weer de val in zijn gelopen en helpen om een 'schurk' groter te maken.

Nee, deze hele film was niet echt wat in mijn ogen. Dingen gebeuren te onverwachts en de plottwist kon ik gewoon niet bevatten. On dank dat het concept nog niet zo verkeerd is is de rest dat wel. En ook kon je bijna tellen hoe vaak de Green Screen of gewoon het studio gebruik er in voorkwam. Erg slecht afgewerkt. Ik vond bijna niks leuk aan de film behalve de actie scenes. Voor de rest valt het vies tegen en met zijn toch iets te lange speelduur van twee uur werkt bepaald niet mee. Erg zonde.

1.5*

avatar van John Milton
1,5
Dapper dat je het überhaupt nog wilde proberen! IK hield het na de tweede echt voor gezien

avatar van Eazy
horizons schreef:
(quote)

Inderdaad. Jennifer Lawrence speelt niet mee in deze film. Zij speelt onder andere in the Hunger Games en Silver Linings Playbook.

Verwar je haar met Shailene Woodley in Divergent?


Hij maakt een grap over dat de films zoveel op elkaar lijken, lees zijn post nog maar eens.

avatar van arno74
2,5
Qua actiescenes levert deze film nog voldoende vermaak op, maar qua dialogen laat het steken vallen, het stoeretaalgebruik is vreselijk cliché. Ook zitten in het verhaal veel déjà-vu momentjes in uit het vorige deel. Qua futuristische setting zijn ze verder nogal doorgeslagen waardoor al die verzonnen technische snufjes uit de toekomst niet bepaald overtuigen, helemaal niet omdat het zo onnatuurlijk uitziet waardoor je als kijker snel het blauwe scherm achter de personages gaat inbeelden, zoals wanneer Beatrice door de lucht vliegt met een lichaamshouding van "ik zit op een krukje". De makers hebben het zich nogal makkelijk vanaf gemaakt met dit derde deel. Afgeraffeld dus, maar zoals gezegd wel vermakelijk. 2,5*

avatar van missl
2,0
Slecht derde deel, matig verhaal, slechte dialogen en voorspelbaar. Helaas want de eerste 2 delen vond ik wel oke.

avatar van Noodless
3,5
Verrassend goed. Waar ik het vorig deel totaal niet kon smaken weet dit derde deel qua verhaal me wel te verrassen. Dacht weer het zoveelste oorlogje tussen de verschillende groepen, maar de regisseur weet er een draai aan te geven die het geheel ( de drie delen dus ) een heel andere dimensie geeft. Het verhaal heeft hier ( blijkbaar veel hier die dit negatief bekijken ) een enorme plotwending binnen het drieluik waarin heel wat leuke technische snufjes en ideeën te zien zijn. Vaak mooi in beeld gebracht. Het tempo is vrij hoog en door de verrassende plotwending wordt het ook wat spannender en mysterieuzer. Aardige cast overigens die een zekere overtuiging weten te brengen. 7/10

2,5
Eazy schreef:
(quote)


Hij maakt een grap over dat de films zoveel op elkaar lijken, lees zijn post nog maar eens.

The Hunger Games, The Divergent Series en The Maze Runner is toch één pot nat?
Ze gaan allemaal over boze pubers die het tegen kwaadaardige volwassen opnemen.

avatar van Tarkus
3,5
Ondanks de slechte kritieken die ik overal lees vond ik dit deel toch niet zo slecht als men beweert.
Akkoord, het is minder dan de eerste twee films, maar ik vond het toch nog boeiend.
En ook de speciale effecten zijn mooi om zien.
Voor mij hoeft men met deze serie niet eeuwig door te gaan, maar ik ben toch wel ben benieuwd naar het volgende deel.

avatar van The_CrY
4,0
Ik vind dat deze serie toch mooi afgesloten is. Het was ontzettend cheesy, net als de andere delen, maar wederom een leuke kijk met een leuk plot. Heel tof verzonnen waren die drones welke aanvoelden als een Call of Duty gadget. Toch blijven er nog veel vragen over, maar de meeste vragen uit vorige delen werden beantwoord. Het enige wat af en toe wel tenenkrommend was waren de dialogen, maar ook de special effects van buiten de stad; af en toe leek het wel een corny 80s sci-fi film te zijn.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Het is al meer gezegd dat Maze Runner, Hunger Games en Divergent enorm op elkaar trekken. Als ze de verhaallijnen dan nog eens zelf herhalen of lang uitrekken, wordt het al moeilijk om origineel en boeiend te zijn. Ik moet zeggen dat het toch wel verrassend was wat in deze film kwam. Best wel leuk moet ik zeggen. Niet echt geweldig uitgewerkt, maar het maakt je als kijker toch even wakker. De film schrikt er ook niet voor om enkele personages uit te schakelen. Niet echt de grote kleppers, maar toch minder evident voor Amerikaanse blockbusters.

De franchise stopt hier zo goed als mee, zeker in de bioscoop, na tegenvallende kijkcijfers. Misschien niet slecht, en tijd om nog eens iets origineels te brengen.

avatar van Rodger
2,5
Idd het minste deel van de drie,.. maar toch nog redelijk vermaak.
De beelden die gebruikt worden zijn mooi gemaakt.
Je moet het volgens mij in het geheel zien,.. alle delen kort achter elkaar.
2.5**

avatar van John Milton
1,5
John Milton schreef:
Dapper dat je het überhaupt nog wilde proberen! IK hield het na de tweede echt voor gezien
meh. Nu heb ik hem toch nog gezien op de laatste dag van het jaar, doordat mijn vriendin de koptelefoon niet kon vinden en ik wakker werd van Allegiant over de zuilen. 'Zo. Nu kun je er net zo goed naast komen zitten..!'

Nou, dat sluit 2016 niet best af. Het feit dat de laatste film niet meer in de bioscoop komt en als TV film gemaakt wordt, zegt eigenlijk alles. Het verhaal gaat van hot naar her, het geheel voelt als een (zeer) ongeïnspireerd green screen avontuurtje en ook de acteurs zelf lijken er weinig enthousiasme voor op te kunnen brengen, tot en met de heldin aan toe. Naomi Watts, Octavia Spencer, Jeff Daniels, het is moeilijk te bevatten wat ze hier denken te komen doen. Ze houden hun gezegd straks tijdens het afleveren van vaak belachelijke lines, maar dat is mij niet gelukt. Je schiet soms onwillekeurig in de lach.

Net als Insurgent is ook Allegiant matigheid troef, maar dan zoals het een verdere sequel betaamt, in de overtreffende trap. Als ik had moeten gokken zou ik verwacht hebben dat Allegiant een budget van 50 miljoen dollar had gehad, maar dit blijkt 110 miljoen te zijn. Ongelooflijk. Zorg dan dat het op zijn minst niet voelt alsof alles zo uit de computer komt rollen. Van een zoon van cameraman Michael Ballhaus verwacht je visueel trouwens ook iets meer, de cinematografie is niet echt geweldig, en zeker naar het einde van de film lijken sommige effecten ook nogal te lijden. Tijdens het bijna neerstorten van die fighterpod kregen we zowaar een giechel aanval: iets slicker afgewerkt dan dat, maar niet geloofwaardiger dan een scène uit de gemiddelde Asylum film. Dat kan echt niet.

Sommige special effects zijn wel aardig, maar dat maakt anno 2016 natuurlijk de film niet echt meer, zeker niet wanneer de kwaliteit ervan niet consistent is. Regisseur Robert Schwentke lijkt met films als Flight Plan, RIPD en deze twee Divergent films dus vooralsnog niet het niveau van de matige big budget film te kunnen ontstijgen. Waarom dan geen 1?

Het was voor mij de score van Joseph Trapanese die Allegiant aan de haren naar een nipte 1,5* waardering trok. Best vel vet, eigenlijk.

1,5*

avatar van Decec
5,0
Uitstekend actie/avontuur/mysterie/thriller/SF film...
Uitstekend verhaal...
Prima vervolg...
Uitstekend acteerwerk...
Super mooi gemaakte SF...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Heerlijk genoten...

avatar van nadrin
2,5
Ja met die series ben je bijna verplicht om elk nieuwe film te bekijken. Al van bij het begin geloof je geen enkele van de personages. Laat staan de acties. Dan heb ik het niet over het fantasie gedeelte, en dat keldert de gehele prent. En ondanks dat er soms knappe beelden bijzitten. Dat kan de film niet redden. En ik heb het echt gehad met de Tribal toestanden ala Mad Max

avatar van Kondoro0614
1,5
horizons schreef:
(quote)

Zij speelt niet mee in deze film...


'The Maze Runner' klopt ook niet, helaas.. haha!

lezertje
horizons schreef:
(quote)

Inderdaad. Jennifer Lawrence speelt niet mee in deze film. Zij speelt onder andere in the Hunger Games en Silver Linings Playbook.

Verwar je haar met Shailene Woodley in Divergent?


Maakt toch niet uit. Zowel de actrices als de films waarin ze spelen zijn inwisselbaar.

avatar van K. V.
3,5
Het laatste deel nu ook eens bekeken en vond het wel een waardige afsluiter van de reeks. Bij deel twee en nu zeker bij deel drie gaat de film toch z'n eigen richting uit en staat de film toch meer los van The Hunger Games. Ik vond het derde deel toch nog altijd goed en sloeg toch wel een goeie richting in. Het verhaal boeide me wel van begin tot einde.
De cast deed het ook prima en verder zag de film er wel goed uit.

avatar van FlorisV
2,5
Waar de eerste Divergent film goeie winst maakte, speelde Insurgent min of meer quitte. Helaas is dat Allegiant bij lange na niet gelukt, waardoor een 4e en laatste deel er niet meer in zit. Anders dan de vorige delen is het bij dit deel moeilijker om duidelijk te zien wat er nu fout is aan de vijand die Beatrice en Four hier tegenkomen. Want wat is het alternatief van de huidige (weliswaar harde) oplossing? Ook is er geen duidelijke ontknoping om een eventuele trilogie mee af te maken, een 4e deel was duidelijk de bedoeling. Four krijgt in dit deel ook wel erg Rambo-achtige trekken, 4 getrainde soldaten in zijn eentje vloeren is geen probleem. Zijn MILF moeder Naomi Watts is wel erg smakelijk wederom.

Licht voordeel van dit deel is ook dat we niet meer de zielloze dertijn-in-een-dozijn soundtrack van Junkie XL meer hoeven aan te horen. Maar veel beter is het niet. Verder ontbreekt het aan spanning, drama en een zeker gevoel van mysterie, omdat de hele wereld buiten Chicago nu duidelijk wordt.

avatar van FlorisV
2,5
Voor TV wordt het laatste deel geproduceerd met een lager budget, maar Naomi Watts (*poing*!) zit er wel weer in volgens de imdb:
The Divergent Series: Ascendant (TV Movie) - IMDb.

avatar van frolunda
2,5
Ging wel.
Had wat moeite om weer in het verhaal te komen maar mede door de fraaie beelden (het radio-actief landschap),enkele aardige effecten en voldoende actie was het allemaal nog wel te doen.
Vond Allegiant ook net iets beter dan zijn voorganger al werd het nooit echt hoogstaand.
Sommige shots zagen er ook wat nep ooit.
Acteerwerk en regie voldoende maar de totaalbalans is niet echt uitnodigend.

avatar van martijn011
2,5
Dit laatste deel is helaas wel wat minder dan de twee voorgaande delen. Ik begreep dat er ook geen bioscoopfilm meer gemaakt gaat worden. Op zich best jammer, ik heb me eigenlijk best wel goed vermaakt met deze drie films.

Zoals gezegd was dit deel wel de minste. Het zag er soms wel heel erg goedkoop uit allemaal (het rode landschap vooral). Daarbij komt nog dat het originele er wel vanaf is en het meer op een actiefilm begint te lijken met de daarbij behorende clichés.
De cast bevat een aantal grote namen, maar veel halen ze daar ook niet uit.
Matig tot redelijk.

avatar van jippie2010
2,5
Kondoro0614 schreef:
(quote)


'The Maze Runner' klopt ook niet, helaas.. haha!


Pretty sure it was sarcasm.

avatar van Brotherlord Acid
1,0
Tsja... Wat moet ik nog toevoegen? Het is idd niet de beste van de drie films... Jeff Daniels die de rol van de badguy David speelt, die kan ik na twee keer Dumber en Dumber toch nooit meer serieus nemen, dus voor mij was dit deel toch al gedoemd te mislukken...

1,5
Na de boekenreeks stond ik werkelijk te springen om de films. Waar film deel 1 leuk, interessant en vlot was, werd Insurgent al wat vaag en nu, bij Allegiant was ik op zijn zachtst gezegd "not amused". De film lijkt werkelijk in niks op de film. Daarnaast is de film rommelig, is het verhaal compleet uit zijn verband getrokken en lijkt de relatie tussen Tris en Four niet meer zo puur als hij was. De rol van David is in de film niks bij wat hij in het boek is. Ik kan me wel voorstellen dat het laatste deel waarschijnlijk de bioscoop niet eens zal halen. Waar deel 1 nog amusant en geloofwaardig was, is Allegiant een tranendal. Erg jammer. Ik kan er niet meer van maken dan 1,5 ster. Best wel geinig om na het zien van Divergent en Insurgent eens te kijken, maar daarna geloof je het wel.

avatar van Onderhond
1,5
Tja.

Ondertussen het gevoel dat ik deze al zoveel gezien heb. The Hunger Games en The Maze Runner zijn qua opzet en verloop van verhaal té gelijkend. Daarbij worden deze reeksen ook steevast over meerdere films verspreid, iets wat enkel goed werkt als je ook geboeid bent door het verhaal.

Dit derde deel geeft weer een hoop van het verhaal prijs, maar wie dit soort dingen eerder gezien heeft weet dat "niet alles is wat het lijkt". Etc etc etc. Ga het plotje verder niet spoileren, maar wie met verrassing naar deze film zit te kijken heeft allicht nog niet veel films gezien.

De scifi is wat mat, het acteerwerk is pover en het plotje weet niet te boeien. Het is jammer want de opzet van deze films is best groot en er zit ook echt wel potentieel in. Moest het wat serieuzer uitgewerkt zijn dan was er makkelijk wat van te maken geweest. Gemiste kans met andere woorden.

1.5*

2,5
Beter dan het tweede deel.

Dit derde deel weet zich enigszins te onderscheiden doordat het qua verhaal behoorlijk afwijkt van de eerste twee delen. Het plotje is weliswaar wat interessanter, maar dat maakt het nog zeker geen goed verhaal. Opnieuw is het een schamel verhaaltje dat erg voorspelbaar is, maar dat heeft me niet geïrriteerd zoals het me dat deed in de voorgaande delen.

Waar het wel consequent in blijft is in het overtuigen dat Woodley absoluut ongeschikt is om dergelijke films te dragen. Hiervoor is ze veel te statisch in haar doen en laten en weet daardoor nergens te overtuigen. De rest van de cast lijkt het allemaal ook niet echt meer te zien zitten.

Visuele vormgeving ziet er prima uit, maar wel wat minder dan in de voorgaande delen omdat ze wellicht iets te veel hooi op hun vork hebben genomen.

2,5*

avatar van Chelsea94
4,0
Ik vond het wel een toffe film. Hou van de gehel serie en vind het jammer dat er geen vervolg meer komt.

avatar van Henry Spencer
2,5
Typisch product dat mikt op één specifieke doelgroep, maar niet op degelijk basismateriaal kan teren. Het verhaal heeft weinig om het lijf, de dialogen zijn sloganesk en het acteerwerk, tja...
Theo James wil duidelijk de nieuwe Arnold Schwarzenegger worden: al dat in profiel brengen van die bicepsen en tricepsen en die continue stoere blik en gromstem,... Arnold heeft wel meer gevoel voor humor, lijkt me. Voor de rest een beetje een verspilling van het talent van Naomi Watts, Jeff Daniels en Miles Teller, die al bewezen hebben beter te kunnen dan dit. Maar zoals gezegd: als het bronmateriaal maar zo zo is... Of zijn de boeken toch beter? Ik heb ze eerlijk gezegd niet gelezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:50 uur

geplaatst: vandaag om 09:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.