• 9.377.104 stemmen

Geregisseerd door: Don Mancini

Met onder meer: Fiona Dourif, Danielle Bisutti en Brad Dourif

Plot Curse of Chucky

"Fear has a new home."

Nica rouwt om de gruwelijke zelfmoord van haar moeder wanneer haar dominante, oudere zus Barb met haar gezin arriveert om hun moeders zaken te regelen. Terwijl de zussen ruziën over Nica's toekomstige plannen troost Barbs jonge dochter zich met een grijnzende, roodharige, sprekende pop met de naam Chucky, die op mysterieuze wijze met de post is gekomen. Maar wanneer een aantal gruwelijke moorden het huishouden begint te terroriseren vermoedt Nica dat de pop weleens de sleutel tot het bloedvergieten kon zijn.

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Ziet er cool uit hopelijk brengen ze deze en alle chucky films samen uit in 1 blue ray box

avatar van TrippelDee

TrippelDee

• 1910 stemmen

mrwhite schreef:

Gelukkig zou ik zeggen en waarom ook niet het is gewoon een stem dus hij kan er nog een paar doen.

'Brad Dourif' (the voice of Chucky) recorded all of his lines in less than a day.

avatar van tattoobob

tattoobob

Turkse gast schreef:

Die kans is wel groot denk ik

avatar van eppy

eppy

Eindelijk hebben ze het weer bij het goede einde. Na deel 1 is er eigenlijk geen goed vervolg meer geweest. Maar deze zet de toon, niet dat de vorige delen bij het grof vuil zijn gezet. Maar je vergeet ze gauw en kan als fan van het eerste (maar ook de reeks) volop genieten.

De toon en de setting zijn goed. Een eng huis, met natuurlijk een verleden. Een familie met allerlei kleine problemen , ergenissen en een kind. En als klapper op de vuurpijl, een good-guy doll.

De sfeer is duister en grimmig, en de effecten niet al te grandeur. Lekker ouderwets, hier een voetstapje en daar wat geritsel.

Tip blijf kijken tot na de aftiteling, er volgt een aangename verassing.

avatar van L.vandam

L.vandam

Een stuk beter als de overige childs play films. De film komt lekker rustig op gang en er zit eindelijk een beetje een scary sfeertje in. De voorgaande delen waren meer komedie..

avatar van Daan258

Daan258

Hoop het in het weekend te kunnen kijken, ben echt heel benieuwd.

avatar van Wernertje

Wernertje

Saai, langdradig en niets nieuws, met het enige verschil dat deze film beter is dan zijn vorige twee humoristische voorgangers. Slecht acteer werk en spanning (irritante) die veelte lang opbouwt. En met de huidige techniek mag je ook verwachten dat chucky wat enger/beter uit de verf komt, maar helaas niet en loopt hij nog steeds houterig en als een robot.

Af een toe kwamen we wat leuke kills tegen en deed chucky zijn ouderwetse trucjes met zijn grappige oneliners, maar ook het einde was weer diep in triest en met name de laatste tien minuten leken meer op een humor film dan een thriller/horror.

Nee ze hadden bij deel 1 moeten stoppen, tenslotte was bij deel 2 de koek al bijna op.

Standaard waardeloze prul.

avatar van xaid

xaid

viel inderdaad wat tegen, Wat ik niet snapte was: Hij deed op het laatst die latijnse spreuk tegen dat meisje en dan hoort ie dan in haar lichaam te zijn MAAR.. als je op het eind credits kijkt dan zie jij hoe Andy Barclay een paket ontvangt met daarin Chucky erin , Hoorde hij nu niet in dat lichaam te zitten van dat meisje ?? :S

avatar van ipman-99

ipman-99

"It's time to play!" ... " !!!

Fantastisch deze nieuwe Chucky !!! 'America's Deadliest Doll is Back With

A Vengeance in "Curse Of Chucky" ! Voor ik deze film zag, heb ik eerst

de vorige delen aan een heropfrissing onderworpen !

Dit is een sequel op deel 3 ..., met natuurlijk opnieuw de 'legendarische' pop van de partij !

Het verhaal neemt zijn tijd en bouwt echt op naar een speciaal 'eng' sfeertje !

De 'uitspattingen' mochten er zeker zijn en dragen toe tot een heerlijke 'Chucky' film !

Absoluut natuurlijk een pluspunt is dat Brad Dourif de stem van 'Chucky' alweer verzorgt !$

Heerlijk grofgebekt !

avatar van mrkos

mrkos

xaid schreef:
Wat ik niet snapte was:

Dat snapte ik ook niet helemaal. Dan zou Chucky inderdaad in het lichaam van het meisje moeten zitten. Wel beter dan de vorige delen dat wel. 3 *

avatar van The Oceanic Six

Ik was als kind best wel fan van de oude Chucky delen. Een moordende pop was origineel en de films waren toch vrij vermakelijk, vooral deel 1. Jammer dat er deze eeuw een paar nieuwe vervolgen kwamen die gewoon echt heel slecht waren. En toen was het wel gedaan met de reeks, totdat ik een tijdje terug zag dat deze Curse of Chucky eraan kwam. Wel direct op dvd, zonder bioscooprelease, dus het zal wel niet al te bijzonder zijn.

Uiteindelijk heb ik er toch wel met plezier naar gekeken. Sowieso is de film veel beter dan de vervolgen van de laatste jaren, al stelt deze Curse ook niet al te veel voor. Maar het is de makers ieder geval gelukt om weer een wat macaber sfeertje erin te stoppen en af en toe de spanning op te bouwen. Verder is Curse of Chucky ook geen topfilm, met dank aan een stel beroerde acteurs en wat matige special effects. Chucky zelf was wel oké, al had ik er net iets meer van verwacht. Wel aardig trouwens dat ze het originele verhaal uit 1988 erbij halen. Het gaf me toch wel het gevoel dat dit geen goedkope cashcow-film moest zijn, maar dat er wel moeite voor is gedaan.

Gewoon leuk om een keertje te kijken, zeker voor de liefhebbers van deze moordende pop.

PS: Kijk vooral na de aftiteling nog even door, dan krijg je nog een geweldig stukje nostalgie met

Alex Vincent - IMDb

avatar van N811

N811

weer een nieuw deel van de klassieke killer pop.

avatar van Elineloves

Elineloves

Best aardig. Hoewel het even duurt voordat de film op gang komt is de toon gezet op het moment dat Chucky in beeld komt. Het huis is een prima locatie, grimmig, donker en onheilspellend. Het verveelde geen moment dat het zich alleen maar daar afspeelde. Chucky zorgt weer voor een paar leuke kills, maar toch voelt het allemaal wat 'traag' aan. Het hele familiegebeuren is eigenlijk niet zo boeiend, om maar te zwijgen over de nanny.

Het is typisch weer zo'n film waarbij je hoopt dat iedereen maar snel aan zijn einde komt, omdat ze vervelend zijn en (te) veel praten. Gelukkig zorgt good old Chucky daar wel voor. Hij was weer als vanouds, alleen wat minder humoristisch. Wel leuk om terug te gaan naar 't prille begin.

Helaas viel ik vijf minuten voor het einde in slaap, maar dat is de volgende ochtend goed gekomen. Op naar nog een deel?

avatar van rep_robert

Wat een saaie poging om deze franchise weer een nieuwe leven in te blazen. De film is amper spannend te noemen, de personages zijn tergend en Brad Dourif als Chucky(die er belabberd uitziet) lijkt een grotere rol te hebben geëist, want hoe het verhaal uiteindelijk aan elkaar geplakt wordt voelt erg gemakzuchtig en vooral ook voorspelbaar aan. Die rolstoel irriteerde mij ook mateloos de hele tijd.

Qua gore worden er leuke dingen geprobeerd, maar toch ziet het er allemaal overduidelijk fake uit en en op andere momenten draaien de camera's uiteraard te vroeg weg.

De film weet echt niet te overtuigen, ondanks de aanwezigheid van Don Mancini.

avatar van code9

code9

Soms best sfeervol, maar verder te serieus vervolg dat veel te veel kansen laat liggen om Chucky 'zichzelf' te laten zijn. Nu kijkt hij wel gemener dan ooit, maar zijn z'n sarcastische opmerkingen - die de vorige delen zo leuk maakten- jammer genoeg op de vingers van één hand te tellen.

avatar van tattoobob

tattoobob

Geinig!!!!

Zeker een leuk begin van een nieuwe reeks....

Het eerste uur vond ik weinig aan maar daarna begon het wel leuk te worden...

Het mocht van mij allemaal wel wat meer"'horror''zijn....ik vind chucky er nu ook minder tof uitzien dan vroeger maar dat kan ook aan mij liggen(ik vind hem er gewoon anders uitzien)

Van mij mogen er best nog meer van deze films komen....er zijn weinig tot geen killers van vroeger meer in films ,dus dan maar dit kleine ventje!!!!

avatar van hendriks

hendriks

vond de andere spannender vroeger maar was toen jonger mischien daarom.

denk wel dat laatste deel is want bekijk na de aftiteling nog evne door komt nog klein stukje met andy en een pistool dus denk dat nu afgelopen is.

maar je weet het nooit met chucky vind wel geweldig dat ze brad dourif hebben gehouden asls stem acteur.

want zeg eerlijk sommige personages moeten geen andere acteurs hebben.

kijk naar elmstreet die is gewoon verbrasterd door een ander neer te zetten minder eng minder herkenbaar nee was ook ee ngrote flop.

jason en micheal meyers maken nooit uit want die hebben een masker al is raar en wel grappig dat Friday the 13th begint met iel ventje en later een reus.

verder nog lepreauchen krjgt ook nu een nieuwe acteur .

lijkt me ook niks warwick davs is lepracuchen al is die serie al geflopt na deel 3.

hoop op nieuwe reeks deen maar denk dat ze vooral veel lfopdilms blijven maken die je totaal niet bijblijven tegenwoordig moet allemaal teveel in ht gareel zonder humor die echt ast bij de films

avatar van ibendb

ibendb

Erg verrast door dit deel.

De Chucky-reeks vond ik best leuk. Al heb ik enkel deel 1, Bride en Seed gezien. De laatste twee waren van bedenkelijk niveau, maar desalniettemin vermakelijk. Al was Seed of Chucky wel érg beroerd. Nu komt men men een straight-to-dvd vervolg. Dat het geen bioscooprelease krijgt, zegt al wat en de trailer zag er nu ook niet bepaald schokkend uit. Toch is dit deel best leuk.

Voor een diepgaand verhaal moet je niet bij deze film zijn. Maar deze film heeft veel andere dingen te bieden. Er was zeker genoeg spanning aanwezig en de personages zijn best aangenaam. Ook enkele scènes zijn erg vindingrijk. Denk maar aan die chili.
Ook het einde was goed en ik was erg verrast. Ik zie Jennifer Tilly erg graag spelen. Wat een zalige dame is dat toch.

Het acteerwerk is matig, maar echt storen deed dit niet aangezien je zelden nog goed acteerwerk vind in slasherfilms. Het sfeertje was best creepy en visueel was de film ook dik in orde. Die flashback met de zonnebloemen was erg sfeervol. De film kakt wat in in het midden, maar als je dat eenmaal hebt doorstaan, komt een zalige finale.

cm_punk

Helemaal geen slechte film. De link naar de delen 1, 2, 3 en 4 zijn op zich goed gelegd. Alleen de reden waarom Charles Lee Ray (in de flashback, link naar deel 1) op de vlucht slaat klopt volgens mij niet. Lee Ray heeft in het begin van deel 1 over dat hij verraden is door Eddie en die donkere voodoo gast. Volgens mij liet Eddie hem ook zitten aan het begin van deel 1, waardoor hij werd nagezeten door die agent en noodgedwongen de pop in moest.

Verder moet iedereen toch wel even na de aftiteling kijken!! Ik maar denken waarom ze die gast als Andy hebben gecast. Blijkt het de echte Andy te zijn van 25 jaar terug
Erg grappig om die foto met zijn moeder te zien (deel 1), die foto van zijn stiefzus (deel 2) en zijn diploma van het leger (deel 3)

ibendb schreef:
. Denk maar aan die chili.

Vond dit wel erg voorspelbaar. Je kon trouwens het rattengif op het eten van de priester zien, dus een verrassing was het niet dat hij dood ging. Daardoor was alles wat daar aan vooraf ging niet heel origineel.

......................

Ik weet niet wat jij zalig vindt aan het einde, welk einde bedoel je eigenlijk? Het waren er wel een stuk of 4/5(LOTR: Return of the King eat your heart out!). Duidt er duidelijk op dat ze niet wisten hoe ze er een eind aan moesten breien.

cm_punk schreef:
Blijkt het de echte Andy te zijn van 25 jaar terug

Vond het niet veel soeps, wat ik hierboven al zeg geldt ook voor het gedoe na de aftiteling. Ze weten totaal niet hoe ze de film moeten laten eindigen. Mij betreft waren ze in de rechtszaal al klaar.

[quote]rep_robert schreef:

True. De dood van die oma had er niet ingehoeven. Wat er naar de aftiteling gebeurd, moet je gewoon wel een leuke twist vinden, gezien Barclay al een tijd niet meer is gebruikt en dit ook niet meer zou verwachten. Nee, niemand maakt mij wijs dat hij verwachtte dat Barclay er alsnog in zou komen. Als je de castlist hebt bekeken, misschien.

avatar van rep_robert

Had het niet verwacht, maar met alles wat ervoor is gekomen voelt het overbodig en vooral ook onlogisch aan.

avatar van ibendb

ibendb

rep_robert schreef:

Met het einde bedoel ik die met Tilly en die met Vincent

rep_robert schreef:

Klopt. Zei ook dat ik er mee eens was dat het in de rechtzaal klaar mocht zijn. Dan was het na de aftiteling met Andy nog enigzins logisch geweest.

avatar van Shinobi

Shinobi

"It's a doll. What's the worst that can happen, huh?"

De Chucky franchise heeft bij mij nooit echt hoog in het vaandel gestaan. De eerste paar films waren op zich nog wel lachen, maar met de laatste paar films gingen ze de mist in door zwarte humor te implementeren. Ik was dus nogal sceptisch toen ik van deze film hoorde.

Gelukkig slaan ze met Curse of Chucky weer de serieuze kant in. Jammer genoeg is het niet geslaagd te noemen. De grootste manco is, is dat de spanning ver te zoeken is en echt eng wordt het gewoon nergens. Het duurt simpelweg te lang voor de film op gang komt.

De kills zelf stellen niet veel voor, al wordt er wel een poging toe gedaan om meer gore te incorporeren. Helaas ziet het er nep uit en veelal draait de camera snel weg. Ik heb dan nog de 'unrated version' gezien, maar aan niks heb ik gemerkt dat het unrated is.

Qua verhaal worden er wat leuke referenties naar de vorige delen gemaakt. Alleen gingen ze iets te veel door op de connectie die Charles Lee Ray met de familie heeft. Tevens had ik het gevoel dat ze moeite hadden om de film proper af te sluiten, ik zag wel drie à vier potentiële eindes langskomen.

Al met al een erg matige poging om de Chucky franchise weer nieuw leven in te blazen. Blijf trouwens wel even zitten bij de eindcredits voor een extra scène waarin je de volwassen Andy zijn opkomst ziet maken, erg tof dat het gewoon dezelfde acteur is.

2,0 Sterren.

avatar van barcam

barcam

Ben al jaren een fan van de Chucky reeks. Hoogtepunt was voor mij "The Bride Of Chucky" wat een perfecte mix was van horror en komedie. Dieptepunt kwam paar jaar later met "Seed Of Chucky" doordat die teveel de komedie toer op ging. Nu is er na negen jaar Curse Of Chucky en dit is een aangename verassing. Met een minimale setting en paar acteurs slaagt men er in om dankzij een uitstekend script de reeks weer op het spoor te zetten. Sfeerschepping is uitstekend en Chucky is weer even akelig als in het eerste deel. Voor de Tiffany fans, blijf zeker kijken tot na aftiteling!

avatar van cartman442

cartman442

Ben sinds kort fan geworden van de chucky films, natuurlijk zijn de 1ste drie films de beste maar ik vind deze film beter dan bride/seed of ChuckY , effecten waren redelijk en het verhaal ook wel.

Gelukkig heeft chucky weer die coole stem en ik vind hem er een stuk beter uit zien.

Heb genoten van deze film, ik geef het een 4

Weet iemand of er rond 2014-2015 nog een nieuwe komt?

avatar van akira124

akira124

Stukken beter dan zijn twee voorgangers. Een mooie setting, goede sfeer en naar mijn mening een uitstekende cast maakt van deze Chucky een aardige thriller

Volwassen film van chucky, kwam een beetje traag op gang maar deed na 20 min boven mijn verwachting aan alle verwachtingen die ik had.

Leuk om te zien wat er voor de andere films zich afspeelde. maar snap even niet hoe de bride of chucky er in verwerkt is. toch maar eens weer de bride of chucky kijken.

drie ***½