• 9.378.090 stemmen

Met onder meer: Johnny Depp, Heather Graham en Ian Holm

Releasedatum: 7 maart 2002

• meJane Bekijk via meJane

Plot From Hell

"Only the legend will survive."

Londen, 1888: Scotland Yard-onderzoeker Frederick Abberline onderzoekt de mysterieuze dood van een aantal prostituees door de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper. Zijn onderzoek leidt hem steeds dichter bij de waarheid, wat hem uiteindelijk brengt bij de Koninklijke familie.

Inspector Frederick Abberline

mooie film leuke sfeer

was tervreden

avatar van film master

film master

zoals raymonb al zei mooie film leuke sfeer het is waar,

maar wel een teleurstellende film.

avatar van MiSs CrY bAbY

MiSs CrY bAbY

Jeetje, wat zat hier een akelige sfeer in zeg. Wel een mooie film, met een grimmig Londen, goede sfeer voor de film, alleen heel vreemd dus. Goed geacteerd, ook leuke bijrol van Robbie Coltrane (Hagrid uit de HP-verfilmingen).

Ik heb deze film vaker gezien en hij blijft me boeien, terwijl de sfeer me echt bijna bang doet maken, daardoor vind ik hem ook zo goed eigenlijk. Akelig, maar wel aanstekelijk.

serpico

Saaie demythologisering van een fascinerend vet verhaal.

Spanningsloos formulewerk met een belachelijke romance, en wat ik nog het ergste vond: Jack the Ripper is helemaal niet eng! Wat er waarschijnlijk mee te maken had was een superintrigerende vertelling van een Londenaar op de plekken waar Jack the Ripper zijn moorden gepleegd zou hebben in het schemerduister, een vertelling van de feiten op onnavolgbare wijze. Juist de onbekendheid van Jack the Ripper maakt hem fascinerend. En dan kijk je deze film en is het opoe Ian Holm; flinke afknapper. Ook werd er weinig aandacht besteed aan de precieze wijze waarop de lichamen verminkt werden (en waar Jack zijn bijnaam aan verdient heeft), in plaats daarvan mogen we aanschouwen hoe Johnny verliefd wordt op een hoertje en hoe een duister en luguber verhaal als dit tóch nog een misselijkmakend Hollywood-einde kan krijgen. En daar ging de reputatie van Jack the Ripper.

avatar van soom

soom

Jaa.. In het begin is het wel erg mooi, sfeervol, prachtige donkere beelden. Om dan wel een beetje boel in te zakken, en een werkelijk alles over the top einde. Begin is echter best mooi, en afgezien van de gore dingen die ik eruit haalde, en waar ik echt niet tegen kon, best een genietbare film. Afgezien van het einde en het feit dat het inzakt op een gegeven moment, toch best mee vermaakt.

avatar van Freak

Freak

@serpico,
Een Hollywood-einde? Niet helemaal, de 'held' gaat dood....

Freak schreef:
@serpico,
Een Hollywood-einde? Niet helemaal, de 'held' gaat dood....
Dat wel, maar tevens gaat Jack The Ripper dood, terwijl hij in het echt niet eens is gevonden. Hem laten voortbestaan zou veel onheilspellender zijn geweest.

avatar van _dangerous_

_dangerous_

mooie vormgeving, maar meer positieve punten kan ik helaas niet noemen

ik had toch wel veel meer verwacht

avatar van wyatt earp

wyatt earp

serpico schreef:

Ik kan me niet herrinneren dat Jack the Ripper dood ging. Wel dat ze hem in een soort gevangenis gooiden nadat ze hem 3 tikken op z'n kop gaven.

De film had een geweldige duistere sfeer, zoals je wel vaker ziet in films van Johnny Depp. Ik hou wel van die sfeer. Zo heel veel gore kwam er niet in deze film voor, maar ik denk ook niet dat dat toepasselijk is. Je ziet genoeg, hoe hij zijn slachtoffers de keel doorsnijd en zorgvuldig bewerkt.

Overigens vond ik het ook niet echt een hollywood einde. Aan de ene kant gaat de 'held' inderdaad dood, maar jack the ripper is ook uitgeschakeld. Als ze hem in leven hadden gelaten was het mooier geweest. Dan was het een mysterie gebleven, zoals het nu nog steeds is. En niemand heeft ziin identiteit achterhaalt. Niemand weet wie jack the ripper ooit geweest is. En dat vind ik zo mooi aan Jack the Ripper.

Kortom: Mooie film met een lekker donker sfeertje. De film is niet helemaal realistisch, maar het geeft wel een beeld wie Jack the Ripper was, en hoe hij te werk ging.

avatar van film-gek

film-gek

Ze weten nu waarschijnlijk wie de Ripper was. Een amerikaanse arts die ten tijden van de moorden in Londen was. Hij was zelfs verdachte maar lieten hem gaan. Hij ging gelijk weer terug naar Amerika. De man haatte vrouwen. Omdat zijn vrouw van hem scheidde.

wyatt earp schreef:

avatar van wyatt earp

wyatt earp

serpico schreef:

Als je goed had gelezen zei ik dat de film niet realistisch was, het klopt niet met de werkelijkheid.

Dat kan wel zijn maar aan de andere kant gaat meneer de agent, abberline, dood. Ik had het zelf liever ook anders gehad. Hier en daar rammelt de film, maar verder vind ik em mooi.

wyatt earp schreef:

Dat had ik ook gelezen hoor, maar daarna zeg je dat de film een goed beeld geeft van wie Jack the Ripper was, terwijl hij juist een compleet verkeerd beeld geeft van wie hij was door hem te personificeren in een ander! Je spreekt dus jezelf tegen: de film is inderdaad niet realistisch en geeft daarom ook geen goed beeld van Jack the Ripper, zelfs een beeld dat 100% zeker niet klopt met de werkelijkheid.

Nouja, goed dan. Ik vind het ontduiken van de feiten om de film minder eng te maken behoorlijk Hollywood anders, of die agent het nou uiteindelijk overleeft of niet. Het feit dat hij stierf deed mijns inziens zelfs helemaal niet ter zake omdat er in de film niet één poging wordt gedaan om ons emotioneel met hem mee te laten leven, dus wat maakt het nog uit? Maar dat is mijn mening, geen feit.

avatar van Mlis

Mlis

De sfeer in de film maakt het erg spannend. Ik kan niet goed tegen horror maar ik was er niet bang voor. Spannend was die wel. Ik vond de bij rol van die van hp ook ontzettend goed spelen serieus. Ik miste zijn baard! Di mysterie staat nog in de top 20 mysteries.

avatar van TonyMontana

TonyMontana

serpico schreef:
]Nou, niet dus, ze wijzen iemand aan als Jack The Ripper terwijl allang bewezen is dat hij het niet was. En ik vind het wél een Hollywood-eind omdat ze per sé hun bad-guy opgepakt en afgehandeld moesten hebben + een happy end voor mevrouw de hoer. Waarvan in ieder geval dat eerste indruist tegen de feiten. Het welwillig veranderen van zoiets is gewoon 100% Hollywood-film.

De film is een verfilming van de Graphic Novel 'From Hell' van Alan Moore.
Het claimt nergens de waarheid te zijn, het is slechts één vd vele theorieën.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Goei verhaal, alleen spijtig da Johnny Depp doodga eh

Al een geluk is het maar film

avatar van Lijkjuh

Lijkjuh

Weer lekker bloederig ^^ De film ik ook erg mooi gemaakt. En Johnny Depp is gwoon een goeie speler. Het verhaal is ook goed in elkaar gezet. Hou wel van duistere films

avatar van vorkje

vorkje

3 sterren voor de mooie beelden, goede acteurs en uitmuntende donkere sfeer. Helaas ben ik niet bepaald te spreken over het einde van de film, de prostituee had moeten sterven en ik zou de film een stuk meer gewaardeerd hebben wanneer, net zoals in het echt, de ripper niet gepakt was.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

schitterende cast, schitterend camerawerk en een meeslepend verhaal, een ideale mix!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

een zeer goeie film, donkere sfeer, fantastisch acteerwerk en ook de stad is goed in beeld gebracht, soms kon ik de wendingen in de film niet volgen en ook het einde dat de ripper door z'n eigen leden in een gekkenhuis word gestopt snapte ik eigenlijk niet. Al bij al een dus een film die zeker de moeite waard is om te kijken!

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Zo moeilijk was het toch niet?
Zijn 'leden' zijn het niet eens met de rippers keuze, zo ver te gaan uit hun ideologie is niet gewenst (komt ook naar voren bij gesprek met Queen Victoria). Ze vinden toch dat hij enige waardering verdient omdat hij het op zijn eigen manier wel uit hun ideologie heeft gedaan..zo zegt ook de Queen. Dus boeten ze hem wel, maar laten em in leven..

Verder prima sfeer en beelden, maar verhaal laat te wensen over, en idd wat velen hier zeggen..te veel hollywood cliches terwijl het verhaal zo mysterieus en daardoor spannend is..valt btje tegen zo

toch 3*

avatar van IcU

IcU

Ik kom er maar niet in. Meerdere malen geprobeert maar het pakt mij gewoon niet. Ik kan heb niet in een keer uitkijken.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuke film maar toch kon het veel beter. Leuke sfeer wel en prima acteerwerk, maar toch kon de film mij niet de hele film blijven boeien. Waardoor weet ik niet, maar hij is toch iets te mild denk ik.

Toch leuke film; magere 3.5 sterren

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Mooie thriller, leuke sfeer en muziek, goed acteerwerk en zo hier en daar wat bloed, wat wil je nog meer:D

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

na 20 minuten al zat

damianodebeste

Leuke sfeer inderdaad ook omdat Jack The Ripper echt heeft bestaan.

avatar van Tarkus

Tarkus

Over Jack The Ripper zijn al vele filmen gemaakt, en dit is er weer eentje.

Maar het is wel een zeer goede, met overtuigende acteerprestaties en een Johnny Depp in topvorm.

Maar ook de rest van de cast is zonder uitzondering goed.

Ook de beelden van het Londen einde 19de eeuw zijn prachtig, puik werk van de decorsbouwers en special effects-crew.

En het scenario is duidelijk, en niet echt verrassend, hoewel de moorden nooit echt zijn opgelost, kom je de theorie, van wat gebeurt zou kunnen zijn en die in deze film wordt verteld, wel meer tegen.

Alleen het einde, wat er gebeurt met Abberline, is zeer verrassend in deze prent, maar wat dat is laat ik u liever zelf ontdekken.

damianodebeste

Ik vond het einde juist een beetje raar en ik dacht dat er dan wel een vervolg is maar die is er niet.

avatar van Thijvij

Thijvij

Het enige minpuntje aan deze film is dat hier de oplossing wordt gegeven voor het jack the ripper verhaal, maar voor de rest een toppertje!

Thijvij schreef:

Inderdaad mee eens het was leuker geweest als ze niet gezegd hadden wie.