Genre: Misdaad / Horror
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Johnny Depp, Heather Graham en Ian Holm
Releasedatum: 7 maart 2002
Plot From Hell
"Only the legend will survive."
Londen, 1888: Scotland Yard-onderzoeker Frederick Abberline onderzoekt de mysterieuze dood van een aantal prostituees door de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper. Zijn onderzoek leidt hem steeds dichter bij de waarheid, wat hem uiteindelijk brengt bij de Koninklijke familie.
Inspector Frederick Abberline
Benjamin 'Ben' Kidney
Liz Stride
Dr. Ferral
JoeHallenbeck
Hoe kwam je eigenlijk tot de veronderstelling dat Depp de Ripper zou zijn?
tovenaar
Ik ging deze film kijken, omdat -vraag me alsjeblieft niet waarom, want ik kan niet vertellen hoe het komt- ik dacht dat in From Hell, Johnny Depp de rol van de Ripper speelde.
Hoe kwam je eigenlijk tot de veronderstelling dat Depp de Ripper zou zijn?
Hehe, doet die Joe het toch he
. Ik weet het dus ook eigenlijk niet zo. Ik denk dat het komt vanwege het feit dat toen de film uitkwam ik niet zoveel aandacht aan de film had geschonken. Ik wist alleen dat Depp erin speelde en dat het om Ripper ging. Een een-tweetje tussen mijn linker- en rechterhersenhelft, heeft de vaak excentrieke rollenkeuze van Depp gelinkt aan Ripper denk ik.
mimi mouse
Toch knap, zo'n inspecteur die op opium gáát. Denk niet dat mijn baas er erg blij mee zou zijn overigens...Wat de film betreft: ben in slaap gevallen dusse 2 sterretjes voor dat wat ik gezien heb.
Angie
ga hem waarschijnlijk vanaaf bekijken. iemand nog tips wat ik voor die tijd moet etne en vooral wat niet (pasta in tomatensuas bijv.) Is het trouwens erg horror of is het nog wel smakelijk?
De GeuS
Volgens mij speelt de film zich alleen maar af in het donker (schemering/nacht). Als ik het me goed herinner dan zijn er redelijk wat bloederige details te zien, maar niks dat je ervan zou weerhouden om tijdens deze film te eten....
morpheus
Degelijke en spannende Thriller. Depp is ook oerdegelijk in welliswaar (wederom) een Sleepy Hollow-achtig karakter maar net weer even geraffineerd aangepast aan deze film. De overige cast die ondermeer bestaat uit Ian Holm is even betrouwbaar. Het duistere London van 1888 wordt goed weergeven wat zorgt dat From Hell een perfecte sfeer heeft waarin het donkere verhaal zich ontvouwt. Ik ken de graphic novel niet en vond het verhaal soms wel wat vaag, wat zich ook uit in een paar onduidelijke, modderende scenes. De in hollywood obligatore liefde tussen de vrouwelijke en mannelijke lead had ook een wat overbodig gevoel, hoewel dit verhaaldraadje genigzins storend was in het geheel.
De uiteindelijke motief van de gruwelijke moorden tegenover de goede setup van de climax valt ietwat tegen maar over het algemeens is het einde wel sterk en donker.
From Hell is nergens echt vernieuwend maar is wel een (dik) bovengemiddelde en goed duistere Thriller.
***1/2
as
Ben bezig met de strip '' From hell'' van Allan Moore en Eddie Campbell. Wat een constructie, dat verhaal zeg! Heel anders dan de film. De strip heeft zoveel meer lagen dan de film. Hier is het een wat standaard slasher maar in de strip is het verhaal een ingenieuze constructie van verschillende verhaal lijnen, verleden/heden( lees:verleden) en bloeddorst/psychologie van de mens. Super!
De GeuS
Prachtige film; sterk geacteerd door Johnny Depp en Ian Holm, gecombineerd met sfeervolle beelden en panorama's van het oude London.
Echt een film om 's nachts in het pikkedonker te kijken; stem verhoogd naar 4,5 ster....
JP
tuurlijk, dat Depp zijn rol uit SH nog eens even dunnetjes over doet & Ian Holm sterk spel liet zien, klopt als een bus, maar is inmiddels echt door iedereen gemeld en nu dus wel een beetje bekend. Heb de film zojuist bekeken & miste veel verwachte spanning (wat was het toch elke keer weer verassend wie er geslashed ging worden en wat werd dat toch ook elke keer weer verschrikkelijk origineel in beeld gebracht). Veel verwachte spanning? Eigenlijk miste ik zo'n beetje alle spanning en irriteerde ik me mateloos aan de anti-climax op het eind van de film. 2*
De GeuS
En wat is hiermee je punt....?
BoordAppel
Hoe komen mensen daarbij? Volgens mij zijn het toch echt 2 totaal verschillende karakters en hebben de films ook totaal geen raakvlakken.
WiLL
Als jij denkt dat Depp in From Hell en Sleepy Hollow dezelfde rol speelt dan betwijfel ik of je beide films wel echt gezien hebt :s
jassonn
Vind ik ook,ze lijken op elkaar omdat hij in beide films de "onderzoeker"speelt,verders zijn het wel 2 andere karakters.
JP
grappig dat jullie daar nu op reageren (het is hier al zeker 10 keer gezegd), maar het niet over het feit hebben dat ik de spanning in de film volledig gemist heb. Wat denken jullie daar van?
The Marshal
Dag mensen!
Ik ben nieuw hier, dus excuseer mij als ik nu opmerkingen maak die al gemaakt zijn (ik heb niet de hele discussie omtrent From Hell doorgelezen).
De vergelijking die tussen het karakter van Depp in Sleepy Hollow (SH) en From Hell (FH) worden gemaakt lijken me niet helemaal op zijn plaats. In beide films speelt Depp weliswaar een agent/detective, maar met een zeer verschillende insteek.
Het karakter is SH is geen serieus personage, maar meer een parodie op de 'serieuze onderzoeker'. De hele film heeft overeigens deze licht komische inslag.
Het karakter uit FH is daarentegen volledig serieus en wederom weerspiegelt hierin dit teneur van de film.
jassonn
Wat zou ik daar van moeten vinden dan?
The Marshal
Doet het feit dat de uitleg van de moorden in de film aantoonbaar niet overeenkomt met de werkelijkheid afbreuk aan de beleving van de film?
Met andere woorden: vormt het combineren van feiten en fictie tot een verhaal dat de indruk moet wekken dat het de werkelijkheid weergeeft een probleem bij het kijken naar de film?
sn@ke
- 2077 berichten
Naargeestige , donkere thriller over jack the ripper. Depp zet overtuigend de aan opium verslaafde dedective neer. Graham acteert niet slecht , net zoals Holm. Ik had al na korte tijd vermoedens wie the ripper was en ik kreeg mijn gelijk bij het einde. Dit bewijst de wat gewone doorsnee - misdaad - filmprocedure die in from hell gebruikt wordt. Toch wist het me erg te boeien en vond ik hem desondanks erg spannend. De donkere sfeer wordt bekomen door de onderbelichting , de rode gloed en de gruwelijke beelden af en toe. Vakwerk.
7,5/10
Valerie12
ik Vond deze film SPANENNEND!! Johnny Depp speelde ijzer sterk,je moet de film dan ook echt niet onder het eten kijken.(is een tip) !
Maar speelde ook zo sterk(JD)
Lekker Spannend
tjp1994
zeer ok. goed geacteerde en zeer doordachte film, met heus conspiracy element
Madecineman (moderator films)
Wat een waardeloze saaie vergezochte film! Ik vond die hele samenzweringstheorie waar op het laatst de koningin van engeland en de vrijmetselaars bijgesleept werden kant noch wal raken. Hoe help ik een simpel plot snel om zeep door het overbodig ingewikkeld te maken. Ben tijdens de pauze bijna de bios uitgelopen.
eviludy
Eindelijk een keer een goede thriller zoals ik ze lang niet gezien heb. Ik wist trouwens niet veel van Jack the Ripper voor ik deze film zag.
Ik vond hem erg spannend en Depp deed weer eens een 'good job'
zo wil ik ze vaker zien.
4/5
Slapstick
Goede, sfeervolle Jack the Ripper fictie. Johnny Depp zet, zoals altijd, een sterke rol neer.
Mijn complimenten voor de kostuums en decors die, hoewel historisch verre van correct, een mooi en spannend geheel opleveren.
Naar mijn mening zeker 4,5 sterren waard!
JackTorrance
Wat een waardeloze saaie vergezochte film! Ik vond die hele samenzweringstheorie waar op het laatst de koningin van Engeland en de vrijmetselaars bijgesleept werden kant noch wal raken. Hoe help ik een simpel plot snel om zeep door het overbodig ingewikkeld te maken. Ben tijdens de pauze bijna de bios uitgelopen.
what the fuck......
Dus de zeer goede acteerprestaties, de exact-nagemaakte decors, het prachtige filmwerk, de sfeer, het juist zeer puike verhaal etc waren allemaal niet aan jou besteedt?
jammer.....
Nu ja, er schijnt een Rambo 4 aan te komen
Die theorie over de Koningin van Engeland is overigens niet zo heel erg ver gezocht.
Het koningshuis zou achter de moorden zitten om idd een slippertje met nare gevolgen (een baby) te verdoezelen.
Dit is 1 van de meer gangbare theorien (alhoewel natuurlijk opgemerkt dient te worden dat het nooit ECHT is opgelost)
Wanneer je op google zoekt op jack the ripper, krijg je als optie een site die iets van Casebook heet ofzo.
Da's een zeer uitgebreide informatieve site met alle feiten die er maar zijn.
Bijzonder interessant!
Madecineman (moderator films)
die theorie over de Koningin va nEngeland is overigens niet zo heel erg ver gezocht.
sterker nog, als je je een beetje verdiept in de geschiedenis van deze zaak, zul je merken dat dit juist een va nde gangbaardere theorien is.
Het gaat mij niet zozeer of die theorie al dan niet op waarheid gebasseerd is. Ik vond het de film niet ten goede komen ik verwachte een spannende thriller en geen documentaire. Zoals ik al schreef had het plot voor mij niet zo ingewikkeld gemaakt hoeven te worden het komt een beetje geknutsseld over om toch maar wat "zwaarte" aan de film te moeten meegeven.
Freak
Dan had het dus een straight-forward-slasher-movie geworden, en had hij dus nooit in mijn top-10 gestaan
Op de nummer 5 na kan ik me ook best vinden in je persoonlijke top10 hoor
Maar niet ieder thriller hoeft in een "gooi-smijt-litersbloed over het scherm vloeiende" pulp te verzanden. Kijk maar naar Silence of the Lambs, Arlington Road of Monster om maar wat te noemen. Films die mij op het puntje van m'n stoel hadden zitten toen ik ze voor het eerst zag. Iets wat ik van deze slaapverwekkende onzin niet kan zeggen. Maar goed hij komt vanavond op de TV wie weet als ik niet goed in slaap kan komen ga ik hem nog eens kijken.
Freak
Deze film wordt bij mij alleen maar beter des te vaker ik hem zie, hopelijk is dat bij jou ook zo?
Trouwens vreemd dat er nu al mensen stemmen terwijl hij vanavond op tv komt
Ik mag jouw top-10 ook wel trouwens, alleen Lost in Translation vond ik echt behoorlijk saai :/

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

What's Eating Gilbert Grape
Drama, 1993