Genre: Misdaad / Horror
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Johnny Depp, Heather Graham en Ian Holm
Releasedatum: 7 maart 2002
Plot From Hell
"Only the legend will survive."
Londen, 1888: Scotland Yard-onderzoeker Frederick Abberline onderzoekt de mysterieuze dood van een aantal prostituees door de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper. Zijn onderzoek leidt hem steeds dichter bij de waarheid, wat hem uiteindelijk brengt bij de Koninklijke familie.
Inspector Frederick Abberline
Benjamin 'Ben' Kidney
Liz Stride
Dr. Ferral
Yak
Uiteindelijk te weinig onderscheidend om indruk te kunnen maken. Beproefde verteldstructuur, af en toe een schrikmoment, een ontluikende liefde die je al van tien kilometer aan ziet komen, een alles bekennende moordenaar en een happy end met weilandjes en wat niet al. Dit alles is al zo vaak vertoond dat ik me eerder afvraag wanneer de bioscoopbezoeker hier moe van zal worden, dan dat een film met deze ingrediënten met ooit nog zal weten te verrassen.
Aardige film, met alweer een goede rol van Depp, maar helaas een dramatisch miscaste Graham.
Het verhaal was al wel bekend, al is dit ook maar 1 van de theorieen, ik heb het allemaal al eens beter gezien (en vooral veel spannender) in het superieure Jack the Ripper.
Maar toch best de moeite waard verder.
Madecineman (moderator films)
Geloof niet dat deze film aan mij besteed is. Zelfs na de tweede kijkpoging kon hij mij niet boeien. Deze film probeert zo z'n best te doen om de naargeestige sfeer van het industriële London begin 20e eeuw weer te geven dat het gewoon een parodie van zichzelf wordt. Eigenlijk is From Hell gewoon een enge Disney voor 16+ publiek.
Er zit nog wel een verwijzing in naar een film die er wel in slaagde om een goed verhaal te vertellen in het engeland tijdens de industriële revolutie.
Halcyon
Sobere thriller die zich, op de amoureuze uitspattingen tussen Abberline en Mary na, vrij goed aan de waargebeurde feiten houdt. De Hughes-brothers weten op een ongeziene manier de bedreigende en sinistere sfeer van de 19de eeuwse Whitechapel-wijk op het scherm te toveren. De dampende straten, de helrode lucht, de weerspiegeling van natgeregende kasseiën, ... erg sfeervol allemaal. Maar ook inhoudelijk heeft From Hell heel wat te bieden. De doordachte plot, destijds (en nog steeds trouwens) een van de mogelijk geachte oplossingen rond het Jack the Ripper-mysterie, is het uitgangspunt van deze film. Het leuke aan deze hypothetische aanpak, althans hypothetisch tot op zekere hoogte, is de blik die je krijgt op de hypocrisie van de rijken, welgestelden en zelfs het koningshuis. Spijtig is dan weer wel dat in deze versie een pasklaar antwoord wordt gegeven op het anders o zo intrigerende mysterie rond een van 's werelds beruchtste seriemoordenaars.
Deels fictie, deels non-fictie, maar zondermeer een sterke film over de ganse lijn.
From Hell bevat trouwens nog een leuke verwijzing naar de "Elephant Man" (John Merrick).
Rudeo
Duistere sfeer wat de film erg spannend maakt en boeiend verhaal over een van de gruwelijkste moordenaars uit de geschiedenis.
En Johnny Depp zet een erg geloofwaardige rol neer, echt een aanrader. Heb genoten van deze film.
Montorsi
Een best leuk uitgewerkt verhaal en plot. Helaas zag je al van mijlenver aankomen wie The Ripper is, kwam de spanning niet echt goed tot zijn recht, en is dit niet de beste rol van Depp. 2.5*
%%%%%%
Tegenvaller Jhonny depp speelt erg goed maar de film opzich viel me allemaal wat tegen.Wel zitten er mooie beelden in.Maar kwa spanning en verhaal is het allemaal erg tegenvallend. 2,5 inderdaad eenkeer kijken is genoeg.
serpico
Saaie demythologisering van een fascinerend vet verhaal.
Spanningsloos formulewerk met een belachelijke romance, en wat ik nog het ergste vond: Jack the Ripper is helemaal niet eng! Wat er waarschijnlijk mee te maken had was een superintrigerende vertelling van een Londenaar op de plekken waar Jack the Ripper zijn moorden gepleegd zou hebben in het schemerduister, een vertelling van de feiten op onnavolgbare wijze. Juist de onbekendheid van Jack the Ripper maakt hem fascinerend. En dan kijk je deze film en is het opoe Ian Holm; flinke afknapper. Ook werd er weinig aandacht besteed aan de precieze wijze waarop de lichamen verminkt werden (en waar Jack zijn bijnaam aan verdient heeft), in plaats daarvan mogen we aanschouwen hoe Johnny verliefd wordt op een hoertje en hoe een duister en luguber verhaal als dit tóch nog een misselijkmakend Hollywood-einde kan krijgen. En daar ging de reputatie van Jack the Ripper.
hellblazer93
Leuke film maar toch kon het veel beter. Leuke sfeer wel en prima acteerwerk, maar toch kon de film mij niet de hele film blijven boeien. Waardoor weet ik niet, maar hij is toch iets te mild denk ik.
Toch leuke film; magere 3.5 sterren
Uiterst sfeervolle thriller met Depp, die wederom uitstekend acteert. Niet heel erg spannend maar wel genoeg onderhoudend en vermakelijk. Weinig tot geen gore voor de echte horrorfans maar absoluut met liefde gemaakt. Goed.
Vascago
Gisteravond voor de 3e keer gezien. Redelijk filmpje met mooie beelden van het oude Londen. Een redelijk tot goed acterende Depp, maar die man kan volgens mij ook niet slecht acteren, maar een superslechte Graham. Ook zoals altijd als ik haar zie iig.
Het verhaaltje lijkt op een 1ste gezicht nogal vergezocht, maar de politie zocht in werkelijkheid ook in de hogere kringen op een gegeven moment.
Dat plotje met die opium vond ik dan weer erg irritant. Ook dat gedoe met die klapjes op de slapen was waardeloos.
De moorden waren redelijk maar hadden wat mij betreft nog wel water explecieter in beeld gebracht mogen worden.
Al met al toch nog een redelijk filmpje vooral dankzij de mooie beelden van Londen, Depp en het feit dat Jack The Ripper gewoon een interessant personage is.
OlafK
From Hell is slechts een matige detective-thriller met een goede Depp, maar zonder ook maar een moment iets bijzonders te bieden.
Sterke punt van de film is Depp en de bij vlagen goede sfeersetting van de film. Vooral dit laatste was soms echt geweldig. De gebroerders Hughes weten op perfecte wijze een sobere, (g)rauwe sfeer te creeëren.
Daarmee is ook echter alles gezegd. Vooral wat betreft het script is het soms huilen met de pet op. De stukken tussen hoertje Mary Kelly (Graham) en Inspector Abberline (Depp) waren bij vlagen om van te huilen, net als het cliché einde. Die stukken paste gewoonweg totaal niet bij de rest van de film, die wél sfeer wist uit te ademen.
Dat is erg jammer, want ik was als kijker nadat de film afgelopen was behoorlijk teleurgesteld. 2 sterren.
®Tc
Jack The Ripper is een erg boeiend persoon. De man werd nooit gevat en we zullen ook nooit weten wie hij was. Nochtans gebeurde het verminken van de slachtoffers erg secuur en zouden ze niet zo maar uitgekozen zijn. Genoeg vreemde situaties om de vraag te gaan stellen: 'Kreeg Jack The Ripper bescherming van hogere hand?' Een genoeg boeiende vraag voor de broertjes Hughes om erover een film te maken. Maar levert dit eeuwig mysterie ook een goede film op?
Wel, het is zeker een redelijke film maar met dit materiaal moet je meer kunnen doen. Jack The Ripper zelf blijft wat op de achtergrond en het is vooral een politiethriller. Waar je met Jack The Ripper zijn ziekelijke geest sterke scènes zou kunnen maken kiezen de heren regisseurs voor de softe aanpak. Men probeert er wel een bepaalde sfeer in de brengen maar om die compleet te maken is deze film gewoon teveel binnen de regels.
Blijft het enorm verkeerd om de moorden opgelost te zien geworden ! Maar ja het is een film die recht uit Hollywood komt zeker? Zie je ook aan de middelmatige romance tussen Depp en Graham. Totaal geen nut en puur cliché.
Rest me nog enkel te zeggen dat The Elephant Man even in beeld kwam. Vond het opzich wel een goed idee. Jammer dat de rest van de ideeën minder goed was.
Filmkriebel
Eén van de spectaculairste, maar minst geloofwaardige theorieën rond Jack the Ripper. Het kan natuurlijk allemaal, gezien niemand tot op heden weet wie Jack the Ripper is, behalve dat hij anatomische kennis had en zeker een hoogopgeleid iemand moet geweest zijn Dat Ian Holms ogen op het einde van kleur veranderden vond ik zo'n ergerlijke nep-truc, alsof de regisseur ons absoluut van de boosaardigheid van het personage wilt gaan overtuigen (wat niet meer hoefde). Voor een boeiend mysterie als Jack the Ripper vond ik de film over het algemeen niet erg spannend overkomen. Dat kwam misschien ook omdat het hele verhaal me intussen welbekend is.Het beste aan de film is de duistere, decadente sfeer. Daar hou ik wel van. Het maakt alles authentieker.
jumpstylemovie
Beetje een twijfel tussen een 3* en een 3,5*
Sterkste punten aan deze film zijn Johnny Depp en de kostuums/decors. Verhaal is ook goed al is het nooit echt compleet duidelijk geworden in het echt geloof ik.(?) De film duurt wel erg lang. Mijn gevoel vertelt me voor een 3* te gaan dus dat zal ik voor nu ook maar doen
Leuk.
Lang geleden wel een keertje gezien, stond me nog bij als een goeie film. Die mening blijft na herziening.
Toch is er weer een kwaliteitsverschil tussen de twee helften. In de eerste helft wordt er nog nadrukkelijker cinema gemaakt. De moorden en de stadszichten krijgen nog ruimte en aandacht. Halverwege neemt het Ripper plotje zelf over en is het gedaan met kijken. Enkel volgen rest.
Wel blijft de mooie duistere sfeer. De Hughes broertjes zijn er goed in geslaagd om een erg sfeervol Londen neer te zetten. Op een iets modernere manier in beeld gebracht dan doorgaans het geval, wat ook alleen maar positief is.
Een echte horrorfilm is het niet, hoewel het verhaaltje zich daar best voor zou lenen. Weinig gore en ook niet echt spanning. Als whodunnit ook niet super geslaagd en het liefdesverhaaltje is sowieso matig. Zie het zelf meer als een hervertelling van één van de Ripper theoriën, en daarin slaagt het wonderwel.
Ook één van de betere rollen van Depp trouwens. Vind het zeker een goed acteur, maar heb hem niet zo graag als bekkentrekkende clown. Z'n maniertjes kan ik wel hebben, maar niet als piraat of andere wacko.
En met Book of Eli in het verschiet misschien wel leuk om nog eens wat andere Hughes films te proberen.
Elineloves
‘ "From Hell". Well at least they got the address right. ‘
Dit is wellicht een van de beste filmervaringen ooit voor mij. Jaren nadat ik From Hell voor het laatst gezien heb, koester ik hem nog steeds in mijn hart. Vanavond was de eindelijk de herziening weer, en ja.. ik ben opnieuw verliefd geworden op deze film. Wat een gothische sfeer hebben ze weten te creëren zeg! De achterbuurten, discriminatie, prostitutie, armoede, drugs.. en schokkende moorden op de straathoertjes. Allen zijn overtuigend en mooi in beeld gebracht.
Prachtige shots van een negentiende eeuws London. De donkere steegjes, de opiumhuizen en de smog en rook waar je niet omheen kunt kijken (Letterlijk en figuurlijk). De film zit boordevol visuele verrassingen, al dan niet hoogstandjes. En dan heb ik het nog niet eens over de beeldige kostuums en de sfeervolle decors gehad. Authentiek. Absoluut.
Ian Holm? Klasse acteur. Robbie Coltrane? Blijft toch altijd ‘Hagrid’, maar wist een puike rol neer te zetten als adjudant die hier en daar een vermakelijke one-liner er door gooide. En dan hebben we Johnny Depp natuurlijk. I love him. Die man kan niks fout doen bij mij, zeker niet als hij iemand speelt die ze niet helemaal op een rij heeft. Dit soort rollen passen toch het best bij hem, en hij weet ze met volle overtuiging over te brengen. De gekwelde Fred Abberline is dan ook weer een succes. Zelfs Heather Graham, voor mij een van de meest irritante actrices die ik ken, viel reuze mee.
Ook zit er een apart gevoel voor zwarte humor in de film. Bij sommige scènes weet je niet goed of je nou moet (of mag) lachen of dat je geschokt moet zijn. Nergens krijg je een blik op de slachtoffers, en in hoeverre zij toegetakeld zijn. Dit laat in ieder geval genoeg aan de verbeelding over.
Jawel, ik ben weer verkocht. Dat het verhalenderwijs misschien niet helemaal klopt, ach. Jack the Ripper is nou eenmaal een (al dan niet de bekendste) seriemoordenaar ooit en er zijn tig verschillende theorieën hierover. Mooi dat het geen directe kopie is van de meest aannemelijke, maar dat het ook eens vanuit een ander perspectief wordt verteld: de kansarme mensen van Whitechapel. Perfectie? Absoluut niet, maar na bijna 10 jaar opnieuw verliefd worden geeft voor mij aan dat het een regelrechte topper is.
TMP
Tijd geleden dat ik deze voor het laatst heb gezien. Sfeervolle film. Sterk acteerwerk van Depp en Graham. Genoeg spanning in deze film.
Insignificance
Rood, groen en zwart in grijs Londen met wel erg veel muziek. Soms ligt het er wat te dik bovenop, maar door de bank genomen is het sfeertje wel in orde. Het uitklapbare opstapje van de koets en de groene lampen zijn wat dat betreft best effectief. De aristocratische inslag geeft de theorie wat kleur en biedt bovendien een stekelig contrast met het smerige Whitechapel. Qua scenario is het hier en daar wat behelpen. De opiumvisioenen en de romance hangen er wat bij, de laatste moord is ook niet erg overtuigend, maar vervelend wordt het ook weer niet. Daarvoor is de rode draad iets te boeiend. Blijft al met al een redelijk filmpje.
Minotaures
''One day men will look back and say I gave birth to the Twentieth Century.''
Een redelijke combinatie van misdaad en gruwelhorror.
Het is een verhaal dat op waargebeurd feiten is gebaseerd. Zulke verhalen vind ik altijd al interessant, omdat er zo een combinatie van realiteit en creativiteit ontstaat. Diegene die weten wat er toen afspeelden, zullen het ongetwijfeld kennen en het op sommige vlakken voorspelbaar vinden. Het interessante aan Jack the Ripper is dat het nooit opgelost is. Dat is wat het extra interessanter maakt.
In de film zijn de slachtoffers vrienden van elkaar en de moorden waren gewoon een executie van getuigen van iets wat de Koninklijke familie liever niet wilt hebben. Dus de moordenaar is gewoon iemand die daar dichtbij staat, de persoonlijke huisarts in dit geval. Ik kan me herinneren dat het vroeger ook een beetje (of geheel) die kant op ging, maar er geen bewijzen voor zijn gevonden. Het is erg simpel, je vocht tegen iets wat 'out of your league' was.
De personages die hierin voorkomen vond ik niet zo bijster interessant. Gewoon een groepje hoeren, een rechercheur die visioenen kan zien en dingen kan 'voorspellen' en dan nog de Koninklijke familie en andere edele heren die een deel uit maken van een complot en sekte.
De sfeer vond ik prima aanwezig, het voelde lekker duister en onaangenaam om in zo'n tijd te leven. De settings van London, Whitechapel zien er goed uit, je hebt een goed indruk van hoe vies, rommelig en chaotisch het daar was en in wat voor status de meeste mensen leefden. En de kostuums en vervoer zien er ook prima uit.
Wat ik een beetje jammer vind is de lengte van de film. Meer hoef ik over de speelduur niets te zeggen. Het einde vond ik ook een beetje tegenvallen, dat Depp's personage zelfmoord heeft gepleegd en dat Graham's personage eigenlijk nog leefde, terwijl haar personage officieel Jack's 5de en laatste slachtoffer was. Dat Franse dame die nog even langs kwam was dus enkel om de kijker te misleiden door te denken dat Graham als laatste stierf, terwijl Jack dat Franse meid had gedood.
Toch nog een redelijke misdaadfilm uit de 19de eeuw met goed acteerwerk van Depp en de rest.
maxroelofs
Niet geweldig.
Leuk dat ze een eigen draai hebben gegeven aan het verhaal. Van mij hoeven ze de geschiedenis niet te volgen en mogen ze gewoon creatief zijn in het bedenken van nieuwe situaties. Interessant verhaal over Jack the Ripper. Jammer dat het na een tijdje al duidelijk was waar het naar toe ging. Dit had ik naar ongeveer 30 minuten al door. De rest van de film is slechts een uitwerking van dat wat al verwacht werd. De clichés stapelen zich maar op tot het einde toe.
Het einde had een grote verbazing met zich mee moeten brengen dat hij het was. Was ik de enige die nadat hij eerder in de film het kistje had geopend al kon raden wie het was.
Acteerwerk is zeer matig. Depp kijkt eigenlijk de hele film door een beetje sloom en praat tussendoor nog wat. Graham was wel aardig.
Leuk dat er af en toe wat werd geëxperimenteerd met de editing.
Leuke sfeervolle thriller, die het verhaal rond Jack the Ripper in een nieuw jasje steekt.
De gebroeders Hughes hebben er zeker wat van gemaakt. De film heeft veel sfeer en Londen komt soms lekker donker en grauw over. Onplezierig om te lopen, wetende dat de gvreesde jack ieder moment uit een donker steegje kan opduiken. Johnny Depp speelt een leuke rol. Hij legt er veel humor in en zijn rol doet erg aan die van Sleepy Hollow denken.
Verder heeft de film een leuk whodunnit verhaaltje. De moorden zijn best goed. Hoewel de film in verhouding weinig gore bevat, is de film toch redelijk spannend. Wel moet ik zeggen dat Heather Graham enigszins miscast is en er voor haar rol toch iets te goed uit ziet. Maar verder dus een fijne film, met een leuke sfeer en goed acteerwerk.
Sergio Leone
Aangenaam.
From Hell is vooral onderhoudend door de meer dan geslaagde sfeerschepping. De opbouw van het verhaal is minder overtuigend. Zo is de romance om van te kotsen en slepen bepaalde zaken wat aan.
De whodunitplot zit redelijk goed in mekaar en weet te boeien, maar gaat op het einde onderuit. De bezetenheid van Jack the Ripper met die zwarte ogen is lachwekkend.
Wat wel weer leuk is zijn de bezoekjes aan het opiumhuis. Het mag dan wel niet origineel zijn, het werkt wel.
Johnny Depp stijgt weeral in mijn achting. Ik heb hem altijd al een fantastisch acteur gevonden, en hier laat hij weer zien waarom. Zijn personage Frederick Abberline is behoorlijk grijs, maar hij weet het toch weer voor mekaar te krijgen de kijker te boeien.
De acteerprestaties van de ondersteunende cast zijn van wisselend succes. Ian Holm is zeer goed, maar Heather Graham is redelijk miscast.
Het Londen van eind 19e eeuw is een godsgeschenk voor filmmakers. Er valt zoveel met te doen op het vlak van sfeerbeleving. De Hughesgebroeders houden het grimmig. Het is bijna altijd donker, de stille steegjes worden vaak opgezocht en de hoeveelheid mist is talrijk aanwezig. De muziek is nu niet zo speciaal, maar algemeen gezien is de sfeer erg geloofwaardig neergezet.
Weinig hoogstaande maar aangename zit.
Jack The Ripper is een legende geworden die nog altijd onduidelijk is gebleven. Er hangen vele theorieën rond deze moordenaar en dat geeft voer tot een boeiend verhaal. De film begint veelbelovend met een spannende thriller die doet denken aan Sherlock Holmes of Vidocq. Maar al snel wordt het nogal saai. Men wil verwijzingen gebruiken naar diverse theorieën en daardoor gaat het tegelijkertijd ook nergens over. Depp is zeker niet in vorm en ook Heather Graham is miscast. Echt slecht wordt de film ook niet, maar na het veelbelovende begin wordt het ook nergens echt beter en blijf je als kijker met een kleine teleurstelling achter. Hier had meer mee gedaan kunnen worden.
Donkerwoud
Sfeervolle en gestileerde kijk op de legende rond Jack the Ripper. Het voelt van begin tot eind als een spookhuisrit door het gitzwarte London vol vieze straten, criminele bendes, opiumkits en een gruwelijke moordenaar die een spoor van lijken achterlaat. Jammer alleen dat de oplossing van het mysterie er zo dik bovenop ligt dat de uitkomst bij weinig kijkers zal verrassen. Daarnaast weet het net niet helemaal de juiste balans te vinden tussen vermakelijke pulp en historische fictie. Het is net iets te serieus om hier van te kunnen genieten alsof het heerlijke onzin is, maar het is ook net te lollig om erin mee te gaan alsof het een serieuze representatie van gebeurtenissen betreft.
royals
Mooi middeleeuws drama. Beetje ondergewaardeerd. Maar misschien had Tim Burton hier een betere film van gemaakt. Meer richting Sweeny Todd.
Vinokourov
Johnny Depp is detective en speurt naar Jack the Ripper! Altijd leuk zo'n mysterie zou je zegen en het het laat 19e eeuwse Londen komt ook heel sfeervol naar voren. Het jammere is alleen dat deze film verzandt in flauwe complotstuff. Ian Holm spant de kroon met al die onzinnigheid.
Tonypulp
Verrassend! Ondanks m'n gematigde score toch positief verrast. Niet echt mijn ding en Depp vind ik doorgaans verschrikkelijk. In zo'n 'normale' rol is hij echter goed te pruimen. Beter dan wanneer hij gek/grappig probeert te doen, that's for sure. Verder een opvallend levendige film. Straten stralen werkelijk sfeer uit en qua plot nog aardig vlot verteld met enkele bloederige uitstapjes. Ondanks dat is het bepaald geen film die zich leent voor het horrorgenre, maar het af en toe tonen van ''ballen'' geeft From Hell nét dat extra rauwe randje waardoor het nog redelijk vermakelijk is.
Deze film heb ik vroeger al eens gezien en toen vond ik het allemaal maar matigjes. Maar nu ik hem herzien heb vind ik de film toch een stuk beter. De film staat betiteld als een Misdaad / Horror maar is naar mijn mening toch niet meer dan een Misdaad / Thriller. Hier en daar gaat het er misschien een beetje grof aan toe, maar dat heeft in mijn ogen niets te maken met Horror.
Het verhaal omtrent de aan opium (daardoor ziet hij visioenen die later blijken uit te komen) verslaafde inspecteur Frederick Abberline (verdienstelijke gespeeld door Johnny Depp) die opzoek is naar de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper die een aantal prostituees bruut (wel met grote precisie) heeft vermoord weet zeker te boeien en ook met de uitvoering zit het wel goed. Met name de sfeer is wel lekker en dat komt vooral op conto van het fraaie in beeld gebrachte sfeervolle London van 1888 met zijn steegjes en lugubere buurten. De film is hier en daar wel wat langdradig en echt spannend wordt het helaas ook niet. Wie uiteindelijk achter de moorden zit op de prostituees, en dus Jack the Ripper is, vond ik persoonlijk niet verrassend en was eigenlijk ook snel te raden. Ondanks dat vond ik het einde wel goed en ook wel tragisch en dan met name vanwege wat er met Frederick Abberline gebeurt. Het was voor hem natuurlijk wel een mooi einde.
De cast doet het overigens verdienstelijk en dan natuurlijk vooral Johnny Depp die ik destijds ook altijd een leuke en goed acteur vond (na zijn eerste tenenkrommende "Pirates of the Caribbean" film begon ik daar toch anders over te denken en nu zie ik hem eigenlijk niet meer graag in films). Heather Graham (in de rol van prostituee Mary Kelly) vind ik altijd leuk om te zien in films (ik vind haar altijd een mooie verschijning), maar hier vond ik haar wel zeer braafjes spelen en dan ook nog in de rol van een prostituee. Ze is zelfs niet bloot te bewonderen en daar is ze normaal gesproken niet vies van. Robbie Coltrane in de rol van sympathieke sergeant Peter Godley, die min of meer over inspecteur Frederick Abberline waakt, is het vernoemen ook waard en hij speelde misschien nog wel het beste van allemaal.
Gewoon een degelijke Misdaad / Thriller die zich aardig wegkijkt en waarvan het verhaal ook weet te boeien. Wel jammer dat het nergens spannend wordt, want anders was het gewoon een goede film geweest.
Roger Thornhill
Sfeervol en lekker naargeestig, met Depp die het hier gelukkig naast z'n bizarre trekjes (opiumgebruik en visioenen) redelijk straight speelt en een supporting-cast propvol notabelen. Minpuntjes zijn dat Heather Graham voor iemand met zo'n veeleisend beroep in zulke armoedige omstandigheden wel èrg frisse appelwangetjes heeft en dat ik aan zijn stem al kon horen wie Jack the Ripper was / speelde, maar als geheel is dit toch een fraai en rijk historisch moordmysterie inclusief zwarte Victoriaanse onderbuik.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

What's Eating Gilbert Grape
Drama, 1993