Genre: Misdaad / Horror
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Johnny Depp, Heather Graham en Ian Holm
Releasedatum: 7 maart 2002
Plot From Hell
"Only the legend will survive."
Londen, 1888: Scotland Yard-onderzoeker Frederick Abberline onderzoekt de mysterieuze dood van een aantal prostituees door de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper. Zijn onderzoek leidt hem steeds dichter bij de waarheid, wat hem uiteindelijk brengt bij de Koninklijke familie.
Inspector Frederick Abberline
Benjamin 'Ben' Kidney
Liz Stride
Dr. Ferral
Hitman
Mooie sfeer, aardig verhaal, kortom, een goede film. Had alleen van mij wel iets spannender en iets smeriger gemogen (ze lieten vaak het lijk niet eens zien). Ik geef hem 3,5 sterren...
Wolkenmeter
Er werd inderdaad meer gesuggereerd dan getoond, maar het ging er soms toch redelijk bloederig aan toe. Voor de rest: mooie sfeerschepping, goede acteurs, niet echt heel spannend, maar wel een interessant einde
Jordy
Ik keek best naar deze film uit, aangezien de eerste film van de Hughes broers (Menace II Society) één van m'n favoriete films is, en ik Johnny Depp altijd goed vind
hij viel me niet tegen... interessant verhaal, goede rol van Depp (doet z'n Sleepy Hollow karakter een beetje na) en vooral ERRUG mooi gefilmd
3,5 *
shayed
Viel eigenlijk een beetje tegen.Wel mooie omgeving en sfeer en goed acteerwerk, maar weinig spanning. 2,5 sterren
hc
Voor de liefhebbers van Sleepy Hallow helaas wel iets minder van kwaliteit. Erg mooi gemaakte film maar dat is het dan ook wel zo'n beetje. Toch 4 sterren want de dit eindproduct is te mooi om een slecht cijfer te geven.
Blindfold
Deze film had Heather Graham toch als groot nadeel. Wat een doos is dat toch. Ook best knap dat alle hoeren een stel uitgekauwde trollen zijn en haar haar niet eens door de war raakt (laat staan dat haar make-up uitloopt).
Menni
't Is een beetje een zóótje, dat maar niet van de grond wil komen, al zijn de confrontaties tussen Depp en Holm sterk. Verder wordt er een hoop behoorlijk gore scènes tegenaan gegooid en lijken flitsende beelden te proberen een sfeer à la Seven te creëren. Dat klopt (en lukt) toch net niet helemaal. Gezien de cast eigenlijk een schande.
vic
ja blindfold heeft gelijk. De sfeer van de film is perfect maar die Heather graham past toch helemaal niet in die film. Ze heeft maar 1 gezichtsuitdrukking en die gebruikt ze elke film
Yak
Uiteindelijk te weinig onderscheidend om indruk te kunnen maken. Beproefde verteldstructuur, af en toe een schrikmoment, een ontluikende liefde die je al van tien kilometer aan ziet komen, een alles bekennende moordenaar en een happy end met weilandjes en wat niet al. Dit alles is al zo vaak vertoond dat ik me eerder afvraag wanneer de bioscoopbezoeker hier moe van zal worden, dan dat een film met deze ingrediënten met ooit nog zal weten te verrassen.
teaser
Het einde was het beste van de film. Best mooi gedaan met die muntjes. De rest was saai. Ian Holm was weer goed om naar te kijken. Totaal geen gebruik gemaakt van schrikeffecten. De eerste moord (was dat de eerste? Je raakt de tel een beetje kwijt)was leuk gedaan; alleen het mes, en lekker dat bloed dat in de ronte gutst!!
Tonyvdb
beetje cliché hé, deze, wel prachtige shots van nachtelijk London ...
*** 3 op 5 ***
Lis
Ik heb de dvd gehuurt en die gaan we vanavond kijken,ik ben benieuwt!!!
dave-d
heb em in de bios gezien. echt scary was ie nie echt, maar zeker wel vermakelijk!
sydney
Niet echt scary, maar wel goed vond ik. Maar ja ik ben ook Depp fan. Dat brengt me op het volgende. Ik heb hem net af de Johnny Depp Startpaginadochter.
Have fun!!!
Ramon K
Waarom wordt een film als deze gemaakt? Heeft er niemand meer inspiratie? Kan niemand nog een film van betekenis maken?
De gebroeders Hugh wilden geld verdienen, pakten een oude legende op, pleurden er een complottheorietje achter, stopten er een liefdesverhaaltje in, trommelden wat bekende acteurs op, pleurden er nog een verwijzing in naar een bekende GOEDE film, maakten het geheeltje af met met een cliche-sausje....en hoppa weer een produktje klaar!!! Laat het geld maar binnenkomen!!! En dan beloont filmliefhebbend Nederland dit inspiratieloos produkt ook nog met een 3,22 gemiddelde....verbazend gewoon. Zeker, het camerawerk was vaak heel mooi en de acteerprestaties waren degelijk. Maar het is en blijft gewoon een slechte film! 2 sterren
Yak
Ik ben het met je eens hoor (al had ik 0.5 hoger), maar puh-lease spreek je verbazing nou eens niet steeds uit als een veroordeling! Nu klink je alwéér alsof iedereen die deze film 3.5* of hoger geeft moet branden in de hel.
Ramon K
In principe heb je gelijk Yak. Eigenlijk is het ook een soort veroordeling. IK kan het gewoon niet uitstaan dat dit produkt zo opgehemeld wordt. En misschien zetten zulke brandende uitspraken van mij de andere MM'ers juist aan, na te denken over het feit dat ze een te hoge waardering toe kennen aan zo'n clichematige lopende band film.
Ramon K
En veroordeel toch niet altijd mijn veroordelingen Yak!
Yak
Zeer begrijpelijk, al valt het ophemelen met 3 punt nogwat stemmen best mee. Een beetje een gemiddelde film, al met al.
Kijk, daar heb je natuurlijk het volste recht toe. Maar wat ik je eigenlijk wil zeggen, is dat je nogal gauw uit bent op het doen van uitspraken die in één keer iedereen de mond moeten snoeren, in plaats van de discussie gaande te houden.
Ramon K
Naar mijn mening lokken mijn bindende uitspraken juist commentaar en discussies uit. Daarbij onderbouw ik mijn mening altijd, vooral wanneer ik een afwijkende stem geef. Mensen op deze site onderbouwen hun positieve mening over deze film met argumenten als "Johnny Depp doet er in mee en dat is 1 van mijn lievelingsacteurs" " de film was niet scary maar toch 4 sterren" en "de regisseur heeft al goede films op zijn naam staan". Dit zijn oneigenlijke argumenten en ik lok met mijn uitspraken de mensen juist uit om hun waardering van From Hell te verdedigen.....dat is toch de bedoeling van deze site???
Hobbes
nope. from hell is een verhaal van Alan Moore. in een graphic novel.
en als je denkt dat dat verhaal simpel is moet je 't es lezen. sta je wel anders te kijken
feit is wel dat from hell van Alan Moore stukken beter is dan de film idd.
Yak
Ja, eigenlijk heb je daar helemaal gelijk in. Ik kan me ook nogal storen aan mensen die twee woorden en een reeks uitroeptekens wijden aan hun beargumentatie.
Ik rust mijn kaas
en met
-hij was erg mooi gefilmd
-hij was spannend
-hij was goed geacteerd
andolini
Inderdaad, belachelijk gewoon...
Trouwens, de film was erg mooi gefilmd, spannend en goed geacteerd, 3,5*.
precies mijn mening...
ik vond de manier waarop er aan een oude legende een nieuwe draai werd gegeven wél interessant.
Ramon K
Zeker, het camerawerk was mooi en de acteurs deden goed hun best. Maar de rol van Graham was overbodig en daardoor zeer irritant. Ze deed alleen maar mee om publiek te trekken met haar mooie snoetje ( de andere hoeren waren vreselijk lelijk; zeker zo gedaan om Graham nog mooier te laten lijken). Zo irriteerde ik me ook aan de nutteloze verwijzing naar 'The Elephant Man'.
Het camerawerk en het degelijke acteerwerk resulteerden bij mij in een beoordeling van 2 sterren. Die 2 aspekten konden het magere clichematige verhaal toch niet verhullen?
Want laten we nu eerlijk zijn.....zo veel spanning en verassing bood de film de kijker toch niet. Het was al snel duidelijk wie de dader was, de schrikeffecten waren cliche en spaars en je wist al meteen wie er nu weer aan 't mes gerijgd zou worden. Daarbij werden alle moorden op dezelfde manier aan de ogen van de kijker getoond en had de helderziendheid en opiumverslaving van Depp weinig bijdrage aan het verhaal even als zijn familieachtergrond.
Jordy
nogmaals, ik vond het geen matig cliché verhaaltje, maar een spannende thriller waar op leuke wijze bestaande "legendes" in verwerkt waren

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

What's Eating Gilbert Grape
Drama, 1993