Genre: Misdaad / Horror
Geregisseerd door: Albert Hughes en Allen Hughes
Met onder meer: Johnny Depp, Heather Graham en Ian Holm
Releasedatum: 7 maart 2002
Plot From Hell
"Only the legend will survive."
Londen, 1888: Scotland Yard-onderzoeker Frederick Abberline onderzoekt de mysterieuze dood van een aantal prostituees door de beruchte seriemoordenaar Jack the Ripper. Zijn onderzoek leidt hem steeds dichter bij de waarheid, wat hem uiteindelijk brengt bij de Koninklijke familie.
Inspector Frederick Abberline
Benjamin 'Ben' Kidney
Liz Stride
Dr. Ferral
Pacino88
Deze film wordt bij mij alleen maar beter des te vaker ik hem zie, hopelijk is dat bij jou ook zo?
Trouwens vreemd dat er nu al mensen stemmen terwijl hij vanavond op tv komt
Misschien kijken mensen hem op dvd?:S
ik denk dat ik deze ga kijken,maar Amadeus komt er ook op,één van de 2 zal ik moeten opnemen.
D0N4LD
leukie film, niets nieuws beetje vergezogd. standaard film ik had er meer van verwacht
3/5
alexis
spannende film die bol staat van symboliek... grappig om vooraf te weten dat de film in praag is opgenomen. je gaat er toch opletten. het einde was nog spannend omdat je het niet aanzag komen. terugdenkend was het wel logisch dat die "ouwe" jack the ripper moest zijn.
D0N4LD
***1/2
volgens mij is het wel een spoiler wat je zegt.....
Lotteke
Ja, deze is zeer goed. Al meerdere keren gezien en toch krijg ik er nooit genoeg van.
Depp is sterk, Graham is ok.
Spannend verhaal, paar smerige beelden en zeer mooie film locaties.
Carow
Goede film, echt gruwelijk... misschien iets té... Tot 5 uur wakker gelegen om onbekende redenen... (dat heb ik normaal nooit hoor) wel erg goed, maar ik had wel verwacht dat het einde zo zou zijn.
Ik vond het einde een beetje vaag... als ik het goed had begrepen ging inspecteur Abberline dood door een overdosis opium... (belachelijk! wie laat johnny depp nou doodgaan in een film!)
-x- Carow
Fangs (crew films)
Prachtig gefilmd en erg interessant, vooral het einde met de bekendmaking van Jack the Ripper, maar niet echt . Johnny Depp is wederom erg goed in zijn rol als verslaafde en helderziende inspecteur, maar Heather Graham doet het niet bepaald goed. Waarom de makers voor haar hebben gekozen is mij een raadsel. Toch nog 3.5 sterren, vooral door dat heerlijke einde en door dhr. Depp.
JackTorrance
wisten jullie trouwens dat The London Dungeon is nLoden een hele uitgebreide Jack-the-Ripper sectie hebben?
die is geweldig!
Aardige film, met alweer een goede rol van Depp, maar helaas een dramatisch miscaste Graham.
Het verhaal was al wel bekend, al is dit ook maar 1 van de theorieen, ik heb het allemaal al eens beter gezien (en vooral veel spannender) in het superieure Jack the Ripper.
Maar toch best de moeite waard verder.
Angrod_Pallanén
Jack the Ripper was voor mij altijd al een mysterie waar ik zoveel mogelijk van zou willen weten. Toen ik deze film opmerkte in het programma boekje toen was ik al bereid om [b] A Nightmare on Elm Street [b] (kwam gelukkig 15 min. later die avond) over te slaan. Maar dat was niet nodig, maar ik kan wel zeggen dat áls ik het had gedaan het zeker waard was: verklaring: 1.Johnny Depp is voor mij dé acteur 2. Heather Graham 3. Jack the Ripper en de theorie van deze film 4. Een Londense wijk nagebouwt in Praag, dat wil iedereen wel meemaken...Het verhaal was inderdaad heel erg goed en ik vond de ontknoping weliswaar wat voorspelbaar doch heel goed verwerkt. Pracht film die ik om de zoveel tijd nog wel een keer wil zien. De hele film was geheel mooi en net ( je zag immers weinig vies of gruwelijks) totdat de keel van die rode werd doorgesneden, nep en overbodig zou ik zeggen
Madecineman (moderator films)
Geloof niet dat deze film aan mij besteed is. Zelfs na de tweede kijkpoging kon hij mij niet boeien. Deze film probeert zo z'n best te doen om de naargeestige sfeer van het industriële London begin 20e eeuw weer te geven dat het gewoon een parodie van zichzelf wordt. Eigenlijk is From Hell gewoon een enge Disney voor 16+ publiek.
Er zit nog wel een verwijzing in naar een film die er wel in slaagde om een goed verhaal te vertellen in het engeland tijdens de industriële revolutie.
U-96
- 2077 stemmen
Hoewel From Hell erg sterk en vlot startte, begon het later toch wel wat af te zakken en minder boeiend te worden. Door deze film krijg je toch wel wat algemene informatie te weten over de enorm legendarische Jack the Ripper, hoewel ik de motieven van hem maar vaag naar voren vond komen in de film...
Johnny Depp vond ik goed in zijn rol zitten, maar Heather Graham daarentegen vond ik slecht gecast. Beetje onzichtbaar akteerwerk...
Over de film heerst een lekker ouderwets sfeertje en als geheel vond ik het toch wel een aangename film. Ook een best onverwachts einde...
3.0 sterren...
jaspertje3
Net iets te langzame film waardoor je af en toe wat moeilijk je aandacht erbij kan houden. Voor de rest lekkere ranzige scenes af en toe en de uiteindelijke dader zie je ook niet echt aankomen, tenminste ik had 't zo gauw niet in de gaten
Johnny Depp speelt aardige rol, natuurlijk weer het bekende drugs en opium haha
Kortom, aardig filmpje die van mij 3,5 ster krijgt.
Tim Burton
op zich wel goeie film, maar als je hem meerdere keren kijkt gaat hij toch wel een beetje vervelen.
XxXDEPPFANXxX
Opzich wel goed gefilmd, alleen het verhaal vind ik wat minder
Johnny Depp is goed maar ik snap ook niet waarom ze Heather Graham hoer hebben laten spelen?!?!
xangadix
PartyMarty
Ik vind Heather eigenlijk altijd toch wel vrij zichtbaar.
Pieter Montana
Als Grote Johnny Depp fan zal ik deze wel eens moeten zien.Trailer ziet er alleszins goed uit
Julie
ik vond deze film een ongelooflijke perfecte film om thuis om 12 ur 's nachts te bekijken (dat heb ik toch gedaan) en hij is de moeite waar 3.5*
Pieter Montana
De ontknoping was inderdaad wel voorspelbaar
maar dat Abberline zelfmooord zou plegen was voor mij een totale verassing
Johnny Depp maakt zijn lijstje van uitstekende films altijd maar langer en langer.Hij was zowat de enige reden waarom ik deze film wou zien.Zo'n KLASSEacteur!Deze keer doet hij zijn rol van Ichabod Crane nog een keer over maar nu wel minder komisch maar meer het personage uitgewerkt.
De scénes waar hij de opium gebruikt en zijn "visioenen"ziet zijn prachtig gedaan!
De film blijft je aandacht erbijhouden en zorgen toch voor veel filmplezier.Dankzij de spanning,mooie sets(Londen in Praag),goed camerawerk,het verhaal,de mooie Graham en de klasse van Depp geef ik 4*
koreaan
Het mysterie zal wel nooit worden opgelost.
Al wordt het in de film geloofwaardig over gebracht wie de daadwerkelijke dader was.
De sets schetste perfect de donker straten van het vroegere london.
Jan on fire
Wel een goede film.. heb me zeer zeker vermaakt. Vond alleen de oude Jack The ripper film toch een stuk beter. Maar deze is zeker wel 3.5* waard. Met name omdat Depp gewoon altijd goed de "aparte" figuren speelt.
kijkert
Zaterdagavond na een half uur in slaap gevallen.
Gisteravond weer geprobeerd en na een uur uitgezet.
Wat vreselijk saai, de film wil maar niet op gang komen.
Wel mooie beelden enzo hoor, maar die hangen ook in het museum.
Vanavond nog één poging doen om het tweede uur te zien, maar ik verwacht er niet veel van, het moet wel heel snel op gang komen dan, anders kijk ik hem alsnog niet af, denk ik.
kijkert
Nou, ik heb de andere helft ook gezien.
Geen verschil: blijft saai, saai en saai.
anderhalve ster is erg veel. Laat ik eens gul zijn.
Goodfella_90
Kon je de verleiding van het stemmen niet langer weerstaan Kijkert?
kijkert
Kon je de verleiding van het stemmen niet langer weerstaan Kijkert?
Ik wou de film afzien, had hem niet voor niets geleend.
Een film die ik uit saaiheid maar halverwege afzet is vrij zeldzaam, en de anderhalve ster zijn wat dat betreft vanuit mijn oogpunt niet te laag.
Het was gewoon vreselijk saai.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

What's Eating Gilbert Grape