Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: S-VHS
Verenigde Staten / Canada / Indonesië
Geregisseerd door: Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Eduardo Sánchez, Greg Hale, Jason Eisener, Adam Wingard en Simon Barrett
Met onder meer: Adam Wingard, Kelsy Abbott en Lawrence Michael Levine
Gesproken taal: Engels, Indonesisch en Spaans
Plot V/H/S/2
"Who's tracking you?"
Een groep detectives probeert in te breken in een huis, opzoek naar bewijsmateriaal dat mogelijk leidt naar de vondst van een student die al enige tijd vermist wordt. Tot hun grote verbazing vinden ze naast een grote hoeveelheid opnameapparatuur een serie tapes met verschillende afgrijselijke en lugubere opnames.
Larry (segment "Tape 49")
Ayesha (segment "Tape 49")
Kyle (segment "Tape 49")
Steve (segment "Tape 49")
Tabitha (segment "Tape 49")
Herman (segment "Phase I Clinical Trials")
Clarissa (segment "Phase I Clinical Trials")
Dr. Fleischer (segment "Phase I Clinical Trials")
Lena (segment "Safe Haven")
Adam (segment "Safe Haven")
Noodless
Veel beter dan het eerste deel !
Reden : leukere verhalen, overzichtelijker
Phase I Clinical Trials : de rode draad van de film
schept dat eng gevoel met die videocassettes. degelijk.
verhaal 1 : Tape 49 van Simon Barrett : leuk idee met een paar schrikmomenten 3/5
verhaal 2 : A Ride in the Dark van Gregg Hale en Eduardo Sanchez : alwel, bijzonder zombiefilmpje, heel leuk gebracht en lekker veel gore 3,5/5
verhaal 3 : Safe Haven van Gareth Evans en Timo Tjahjanto : beste verhaal, zeer knappe griezelige sfeer en veel gore, jammer van het wezen, beter weggelaten. 4/5
verhaal 4 : Slumber Party Alien van Jason Eisener : leuk idee, akelige sound , maar het minste verhaal door de chaotische uitwerking 2,5/5
Totaal 13/20 dus 6,5/10
Richard_Voorhees
Ik kan er niet beter van maken dan "redelijk". Het eerste verhaal vond ik eigenlijk de beste. Het verhaal deed uiteraard wat denken aan The Eye, maar dat maakte het er niet minder plezant op.
Nog een aantal aardige schrikmomenten, maar helaas komen ze niet allemaal even goed over.
Het tweede segment is leuk en best origineel bedacht en is eigenlijk een beetje vreemde eend in de bijt. Het lijkt er namelijk op dat men wilde dat dit segment iets luchtiger en minder serieus zou zijn dan de rest.
Het derde segment begint best goed, het idee rond de sekte wist me te intrigeren, waardoor ik halverwege helemaal in het verhaal zat. Helaas is het einde dan weer wat raar uitgewerkt en had van mij die duivel en het gemier met de bezeten mensen wel achterwege gelaten mogen worden.
Het laatste segment vond ik eigenlijk de slechtste. Het verhaal was behoorlijk standaard en de uitwerking had gewoon veel beter mogen zijn. Daarnaast ergerde ik me hier ook best aan het "acteerwerk van de kinderen. Ze hadden dit segment misschien beter kunnen maken met mensen met iets meer ervaring. Wel is aan de special effects te zien dat dit segment waarschijnlijk een iets hoger budget had.
Angelo2
Aardig vervolg en beter dan deel 1 die ik met een voldoende toch wat te hoog beoordeeld had. De film begon goed met een vermakelijk eerste filmpje maar echt eng was het allemaal niet. Filmpje 2 was slecht en leek meer komisch bedoeld. Opzich wel grappig gevonden, een zombie met een cam op zijn hoofd Filmpje 3 was redelijk goed alleen het einde met dat wezen verpestte het weer. Film 4 begon redelijk maar werd ook lachwekkend slecht bij het einde. Het hoofdfilmpje was redelijk en bij vlagen spannend. Over het algemeen wel een voldoende en vermakelijk om naar te kijken. Een zesje
-Hoofdfilm 3*
-Film 1 3*
-Film 2 2*
-Film 3 3*
-Film 4 2*
jippie2010
Ik was gecharmeerd van deel 1.
Had daarom ook zin om deel 2 te kijken.
Zelfde concept, maar trok me net iets minder *2.5
Waku
Zelfde concept als deel 1.
Twee mensen in een huis zien diverse video's op tv.
Alleen het derde filmpje met de aziatische sekte deed mij boeien.
Verder was het allemaal matig.
Als je de serie "The Walking Dead"volgt is het zombie verhaaltje zelfs lachwekkend.
Laatse filmpje over Aliens is helemaal rommelig en het hypernerveuze camerawerk in combinatie met afschuwelijke geluidseffecten zelfs irritant.Mocht er een derde deel komen laat ik deze zeker aan mij voorbijgaan.
snarfje5508
Dramatisch slechte film. Acteerprestaties niet om aan te gluren. Totaal fout vervolg op een beter deel 1. De gevonden footages zijn dermate belabberd in elkaar gezet dat het pijn aan de ogen doet. Zelfs als liefhebber van horror is dit een misser van jewelste.
Prima opvolger van het aardige eerste deel. Het leuke concept is hetzelfde gebleven maar de kwaliteit is erop vooruit gegaan (waarschijnlijk had men bij het maken van deze film een hoger budget).
Deze film bestaat uit 4 losse filmpjes en een verbindingsfilm. Van de 4 losse filmpjes springen er met name het 2e (zombies) en vooral het 3e (sekte) filmpje er in positieve zin uit. Die filmpjes zijn lekker hard/grof en bevatten ook de nodige goor. Het 3e filmpje is zelfs boeiend en spannend. Het 1e filmpje (wel wat bloot in) en het 4e filmpje stellen niet veel voor. Met name het 4e filmpje is te belachelijk voor woorden. Het verbindingsfilmpje is dit keer ook best aardig en wordt zelfs op het einde wat creepy.
Ik heb me in ieder geval prima vermaakt met dit 2e deel en de filmpjes kijken zich lekker weg.
filmkul
Deel 2 is niks anders dan deel 1. Weer een aantal filmpjes die gevonden worden en afgespeeld. Er zit totaal geen verhaal in. De 4 op zich staande filmpjes zijn matig tot slecht. Het derde filmpje is nog het minst beroerd. De vierde is echt een uitschieter in negatieve zin. Er is wel veel gore, waar een horror liefhebber misschien nog een beetje plezier aan beleefd.
Goedkope rommel. 1.0
mrwhite
Sterk tweede deel die duidelijk met meer budget is gemaakt maar waar nog altijd aan de echte horrorliefhebber is gedacht.
Tape 49 2,5*
Phase I Clinical Trials 3*
A Ride in the Dark 2,5*
Safe Haven 3,5*
Slumber Party Alien Abduction 3,0*
jipt
Leuk tweede deel, er is duidelijk gegaan voor meer humor en fun dan een sinister en duister geheel (wat het eerste deel was). Duurt niet te lang en het derde filmpje is briljant. 4*
Mai*
Wanneer je moet lachen bij een horror film, is die gewoon echt slecht!! Het verhaal er om heen is gewoon al mega slecht. Nou, eigenlijk is er geen verhaal erom heen. De filmpjes die komen zijn zeer lachwekkend. Ondanks het feit dat bepaalde special effects wel gaaf zijn, is het een but film.
ambrosini
Vervolg op deel I .. niet slecht, maar laatste filmpje.. heb ik niks van begrepen.. je ziet aliens komen en gaan.. wat is hun doel? Filmpje met die sekte vond ik grappig...
van VHS kun je nog gemak wel 10 delen maken... ik vind het maar raar
UmbraVitae
Damn, den eerste vond ik ook al goed (3.5/5) Maar dit vervolg is gewoon subliem. Deze film had echt alle goede zaken op horror vlak. Ik vond echt alle filmpjes iets hebben, het laatste msschn het meest bizarre stuk met die alienachtige wezens, maar minder, oohnee zeer niet, de film had mij van in het begin bij de strot en liet deze niet meer los. Voor mij voorlopig één van de beter films van 2013, msschn wel de beste. Meer van dit!!! Love it!!!! Voor mij een 5/5* en meteen plaatsje in mijn top 10 ever verdiend.
Curriculum
Geweldig gemaakt. Voelde net alsof ik left 4 dead zelf ervaarde! Fantastich gemaakt, mijn complimenten hiervoor. Het gedeelte met Baphomet vond ik tevens erg mooi gemaakt en zeer verontrustend. De ondode jongen aan het eind, die zijn eigen kaak afschoot, zag er tevens luguber uit.
Kortom, een mooie film, die elke echte horror liefhebber zal waarderen.
mixmaster
net wat beter als de eerste V/H/S film.
ook nu weer een aantal brute en met vooral met veel gore, verhalen.
alleen het verhaal met de fietser in het bos vond ik wat minder, de rest is creepy !
ik heb genoten als horrorliefhebber zijnde , en kijk zeker uit naar het 3e deel.
kasabian
Zelfde concept als deel 1.
Alleen het derde filmpje met de aziatische sekte deed mij boeien.
Verder was het allemaal matig.
Laatse filmpje over Aliens is helemaal rommelig en het hypernerveuze camerawerk in combinatie met afschuwelijke geluidseffecten zelfs irritant.2*
Mee eens, wat mij betreft veel minder dan het eerste deel.
Zombieverhaal in het bos is echt bagger. Laatste filmpje met aliens is ronduit irritant.
Verhaal met de sekte is redelijk, maar het einde (papa!) verknalt een hoop.
Het filmpje wat mij het meest boeide was met het camera-oog.
sinterklaas
Ook de 2de deel van V/H/S was weer erg aangenaam. Ik weet me altijd wel erg goed te vinden in dit soort omnibussen aan campy, weirde verhaaltjes. Deel 1 was voor mij ook al een grote verrassing, met deel 2 is het weer nieuwe ronden, nieuwe kansen, nieuwe regisseurs, here we go....
Tape 49 is het hoofdverhaal, die dit keer niet door Wingard is geregisseerd. Ook weer lekker eng opgevoerd met dat feit dat 2 agenten in een donker huis komen waar een kamer bezaaid ligt met videotapes en een tv dat op de ruisstand staat. Nou, laten we maar eens een kijkje nemen:
Clinical Trails, die Wingard op zijn naam heeft staan, is een nog vrij huiveringwekkende opener dat leentjebuur lijkt te hebben gedaan bij The Eye. We volgen hier een jongeman die net een oogoperatie is ondergaan, en zijn beschadigde oog heeft vervangen door een kunstoog met cam erin (mooie toepassing voor zo'n verhaal) En zoals je al kan vermoeden lijkt er iets niet te kloppen met dat oog en krijgen we allemaal enge geesten te zien, die ook nog wel eens plotseling willen opduiken.Wingard was hier zeker wel geinspireerd geweest door Aziatische horrorfilms. De weirdness uit de eerste film is hier ook nog lang niet weg, en aan het einde word deze lekker goor.
A Ride in the Park van Blair Witch regisseur Sanches, haalde weer het standaard thema uit de kast, namelijk de zombies. Dit was toch echt wel een heerlijk fout filmpje wat echt als een tang op een varken sloeg. Tsja, man fietst door het bos en belt met volle liefde met zijn vriendin, komt inene een vreemde gewonde vrouw tegen, hij wil haar helpen, hij word gebeten, hij word ook een zombie en op een gegeven moment is iedereen die die dag het bos heeft betreden een zombie, bezoeken ze een kinderfeestje wat ook best naar afloopt, brokken vlees, bloed, ingewanden, gillende mensen, en... een beetje emotie wanneer de inmiddels-tot-zombie geworden man weer gebeld word door zijn vriendin, zombie word verdrietig omdat zijn vriendin hem zo niet terug kan zien, en schiet zijn eigen kop eraf met een shotgun van een van de feestgenootjes. Einde! Zoo simpel, droog en heerlijk fout.
Safe Heaven van The Raid regisseur Gareth Evans en Macabre regisseur Tjahjanto, vond ik de beste van allemaal. We volgen een groepje backpackers die op doorreis zijn in Indonesie, en een of andere godsdienaar (father) tegenkomen met allemaal occulte verhalen. Ze zouden het interessant vinden om ook eens een kijkje te nemen in zijn klooster, wat ook uiteindelijk gebeurd. Het sfeertje is al snel erg raar aangezien ze niet overal mogen filmen, en de "father" nogal licht ontvlambaar is. Langzaamerhand komen ze erachter dat ze in de val zijn gelokt in zijn samenzwering, waarbij dit hoofdstuk ook echt alle kanten opgaat. De snelle montage uit The Raid word hierin mooi hergebruikt met die rituele massazelfmoord-scene en de verdere actiescene's, naderhand komen er ook nog zombies in bod en zelfs een hele demon met hoorns, dat dus het vervloekte kind moest voorstellen van de overspel die Lena gepleegd heeft (om over de bevalling maar te zwijgen). Lekker gestoord filmpje, met lekker veel bloed en smakelijke geluidjes bij de kills. Het einde was ook lekker weird. Prachtig, overtreffend filmpje met een ruime Indonesische inbreng.
Slumber Party Alien Abduction is van Jason Eisner, die 2 jaar geleden erop stond om een fake Grindhouse trailer Hobo With A Shotgun te verfilmen, waar ik ook erg van genoten heeft. Nu laat hij weer eens wat van zich horen met een totaal andere thema. (Je zou haast denken dat hij zijn Trash-montage ook hier gebruikte) Hier volgen we een groepje pre-pubers die lekker aan het spelen zijn en hun geweldige acties allemaal laten filmen door hun hond, waarbij de camera op zijn rug geplakt is. Dit segment begint als een soort coming-on-age verhaal, met een hoop kattekwaad, maar dat gaat al gauw overboord wanneer er wel heel vreemd licht in te verte verschijnt. En ja hoor, het is een ufo met buitenaardse wezens, die het op de familie gemund heeft. We krijgen hier, zoals te verwachten, een kat en muis (en die hond met die camera op zijn rug) spel voorgeschoteld tussen een stam agressieve Aliens (die er ook erg standaard uitzagen) en de kinderen. Het einde daarentegen was wel erg tragisch. Geen mislukt filmpje. Eigenlijk nog wel goed te doen. Beetje een pre-Dark Skies?
En ook de afloop van Tape 49 is huiveringwekkend en verassend.
Gewoon weer een prima omnibus. De eerste deel was dan wel ietsje beter en origineler. Hier worden echter wel een beetje bekende thema's boven water gehaald. Maar dat wil nog niet zeggen dat ook hier de weirdness ervan afstraald en alles ook weer lekker vlot geschoten is. Vooral de ruizen en storingen die ook hier weer worden gebruikt waren weer erg toepasselijk aanwezig en maakte alles ook nog realistischer. Gewoon weer pure cult als je het mij vraagt. ben benieuwd of er een deel 3 uitkomt.
Curriculum
Verhaal 3 gaat over het wezen, en dat wezen is niet zomaar een wezen, maar een oeroude demon genaamd Baphomet. Weglaten zou onlogisch zijn.
Noodless
Curriculum schreef :
ik bedoel natuurlijk dat het er niet goed uit zag. Weglaten zou inderdaad onlogisch zijn.
MacHop
Wat een bagger is dit zeg! We hadden nog 3 matige verhaaltjes op de plank liggen, die we achter elkaar plakken en als film uitbrengen. Thriller/Horror ?? Hier wordt zelfs mijn schoonmoeder niet bang van.
DeCol
Minder dan het eerste deel. Met name de sfeer gaat achteruit. In het eerste deel had elke tape wel sfeer, dat is hier wel anders.
'Tape 49', de hoofdlijn, is goed, spannend en sfeervol. De beste tape is 'Safe Haven'. Heerlijke spanningsopbouw en geweldige gebeurtenissen. 'Phase I Clinical Trials' is aardig. Sfeer is goed. Het eindigt wel wat plotseling en te makkelijk. Had hier wat anders willen zien. Met 'A Ride in the Park' wordt het al wat minder. Natuurlijk is dit komisch bedoelt, dat kan niet anders. Vrij amateurisch, maar ik kon er om lachen. Tenslotte het vreselijke 'Slumber Party Alien Abduction' met lachwekkende aliens. En chaotisch is niet erg, maar dit was té.
Al met al wel weer een leuke kijkervaring.
AmazingPP
Gisteren gekeken en na het voor mij verrassende deel 1 vond ik dit deel vies tegenvallen. Alleen het tweede filmpje kon me een ietwat bekoren. Nee, ik vond het 1e deel tien keer beter en dat vond ik al niet zo bijzonder. En nu weer ophouden met die filmpjes die gemaakt zijn met een mobiele telefoon. 1*
Halcyon
Beduidend beter dan het eerste deel. Ik ben nog even gaan teruglezen wat ik bij VHS geschreven had en blijkt dat de pijnpunten in dit vervolg net de troeven zijn geworden: originaliteit, geloofwaardige personages en een veel sterkere storytelling. Wellicht dat de totaal andere samenstelling van het regie-team daar mee te maken heeft (enkel Wingard keert terug, als ik me niet vergis). Het lijkt alsof het bedenken van sterke, overtuigende verhalen deze keer primeert op de drang tot experimenteren.
Waarschijnlijk is 'Slumber Party Alien Abduction' mijn favoriet, omwille van mijn persoonlijke voorkeur voor het thema, maar zeker ook omdat het cliché van snoezige aliens hier een angstaanjagende invulling krijgt. Erg sterk gefilmd en beklijvende sound edititing. En daarnaast zijn die vervelende ettertjes gewoonweg ontzettend grappig.
'Safe Haven' komt op een tweede plaats. Kijk, dit is iets wat ik nog niet eerder heb gezien, of alleszins toch niet in deze vorm. Het hele sekte-gebeuren is sowieso al erg naargeestig, maar de setting en de afstandelijke manier van filmen versterken dit gevoel alleen maar. Het spijtige aan de zaak is dat het suggestieve karakter - wat de kijker veel ruimte tot eigen interpretatie geeft - nogal abrupt een halt wordt toegeroepen in de knotsgekke doch ongepaste finale.
Ook 'Phase I Clinical Trials' kent een tamelijk origineel uitgangspunt met een meer dan degelijke uitwerking. De beelden zijn chaotisch waar nodig, maar laten net genoeg zien om de suspense erin te houden en in die zin belichamen ze perfect het concept waar VHS voor staat. Dat er met tastbare personages gewerkt wordt, maakt identificatie (en dus beleving) een heel stuk makkelijker.
Het minste filmpje vind ik 'Ride in the Park', maar dan enkel omdat dit het minst verfrissende deel is uit de reeks. Vermakelijk daarentegen is het wel, al verwacht ik van Sanchez toch iets meer.
Spartaan1986
Tape 49 is het verhaal door de film heen. Net als vorige film zijn deze stukjes wel aardig, maar vond ik de uiteindelijke climax erg matig. Dat vond ik bij deel 1 eigenlijk ook. 2,5*
Clinical Trails: Alhoewel 'geestenhorror' niet bepaald mijn favoriete subgenre is in het horror genre is deze tape erg sfeervol en blijf je gespannen kijken. Ik miste wel een twist. 3*
Ride in the park: Origineel uitgangspunt maar in deze The Walking Dead tijd vind ik eigenlijk elke zombiefilm of segment met zombies erin tegen vallen. Het mist hardheid en het is te kort tijd om echt te shockeren omdat je over de personages amper iets weet en je niet echt mee leeft. Leuk gedaan maar meer ook niet. 2,5*
Safe Haven: Ik ga met de meeste mensen mee dat deze de beste was van allemaal. Ook de langste maar het is het waard. Luguber,sfeervol en bloederig. Vond hier de climax wel iets te veel over de top. Maar toch het beste segment. 3,25*
Slumber Party Alien Abduction: Vervelende tieners krijgen te maken met aliens tijdens een slaapfeestje. Beschamende grapjes tussen de personages onderling, maar qua horror heeft dit deel ontzettend weinig te bieden. Niet spannend, niet eng, niet grappig. Kon hier heel weinig mee. Wat wél origineel was was dat je veel zag vanuit het standpunt van de hond. 2,25*
Uiteindelijk kom ik uit ergens tussen de 2,5* en 3* maar ik rond het af naar boven. Vond hem in zijn totaliteit net iets beter dan deel 1.
wibro
Veel minder dan VHS I.
Overdaad schaadt en dan heb ik het over de gore. Dat was voor mij hier te extreem. Ik kon er de lol er in ieder geval niet van inzien. Bovendien houd ik absoluut niet van zombiefilms een enkele uitzondering daargelaten. Safe Haven had enkele goede scènes, zoals de collectieve zelfmoord, waarbij een tiental heren zich tegelijkertijd door het hoofd schoten , maar ook hier ging het naar het eind toe te veel over de top. Tja, je moet er van houden. Het laatste filmpje had de film nog kunnen redden maar dat party/aliën gebeuren vond ik helemaal niks. Dus, maar snel vergeten dit VHS II, waarvan het eerste filmpje Clinical Trails achteraf gezien toch het beste was.
tattoobob
YouTube - V/H/S VIRAL (VHS-3) - Official Trailer [HD] - m.youtube.com het derde deel is in aantocht.
V/H/S Viral.
HALVE TAMME. (moderator series)
V/H/S is / was prima te doen, V/H/S/2 vind / vond ik 3x niks (behalve het sekte filmpje).
V/H/S Viral.
tattoobob
Ja ik ben stiekem wel fan van deze films....het ene filmpje is beter als de andere maar over het algemeen vind ik het tof.

V/H/S/Beyond

[Rec]²
Horror / Thriller, 2009

Macabre
Horror, 2009
bloemlezingbloedvergietenvhszombiealien abductiongevonden beeldenvideotapeanalogvhs tapes horror anthologypseudo-documentary