Genre: Horror / Thriller
Alternatieve titel: S-VHS
Verenigde Staten / Canada / Indonesië
Geregisseerd door: Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Eduardo Sánchez, Greg Hale, Jason Eisener, Adam Wingard en Simon Barrett
Met onder meer: Adam Wingard, Kelsy Abbott en Lawrence Michael Levine
Gesproken taal: Engels, Indonesisch en Spaans
Plot V/H/S/2
"Who's tracking you?"
Een groep detectives probeert in te breken in een huis, opzoek naar bewijsmateriaal dat mogelijk leidt naar de vondst van een student die al enige tijd vermist wordt. Tot hun grote verbazing vinden ze naast een grote hoeveelheid opnameapparatuur een serie tapes met verschillende afgrijselijke en lugubere opnames.
Larry (segment "Tape 49")
Ayesha (segment "Tape 49")
Kyle (segment "Tape 49")
Steve (segment "Tape 49")
Tabitha (segment "Tape 49")
Herman (segment "Phase I Clinical Trials")
Clarissa (segment "Phase I Clinical Trials")
Dr. Fleischer (segment "Phase I Clinical Trials")
Lena (segment "Safe Haven")
Adam (segment "Safe Haven")
Hoe groter het scherm, des te beter de acteerprestaties ofzo
serrotone
Had niet veel van deze film verwacht, maar nadat ik het bekeken heb ik toch wel een positive mening gekregen. Schrikmomenten zaten er goed in en zoals vele van dit soort films kwam het realistisch over. De special-effect was niet top, maar dat brak de spanning niet.
Gluon
Ik houd wel van dit soort films, deel 1 vond ik echt goed, en dit deel begon ook ijzersterk
Maar ik vond de film steeds ongeloofwaardiger worden
Kan het niet tippen aan het eerste deel !
zjandannybob
Maar ik vond de film steeds ongeloofwaardiger worden
Kan het niet tippen aan het eerste deel !
Mee eens enkel het eerste filmpje was wel leuk, vond de rest erg overdreven, nep en totaal geen spannings opbouw hebben. 1 van de weinige dvds die ik niet eens de moeite vind om te bewaren in mijn verzameling, prullebak in.
Beter niet kijken of je moet echt niets te doen hebben, film wekt totaal geen spanning op en zit maar vreemd in elkaar, vooral het laatste half uur slaat echt nergens op.
Franza
Helaas niet mijn soort film.
Ik vond de kleine filmpjes niet leuk,niet spannend en niet schrikbarend.
Niet mijn soort film helaas!
xaid
vond deel 1 al niet al te best dus ik sla deze over niet mijn ding dit , v/h/s 1 ( 2012) en deel 2 in 2013 beetje te snel
Elineloves
Ik kon me het eerste deel niet meer goed herinneren, mijn vriend had hem helemaal niet gezien, maar toch was ik benieuwd geworden naar deze V/H/S/2. En gelukkig, niet teleurgesteld. Ik werd vermaakt, maar ook zat ik telkens met een 'Waar heb ik nou in godsnaam naar gekeken' gevoel.
De ene 'tape' werkte beter dan de andere, maar allemaal wel vrij bovengemiddeld. Ik vond de man met het 'robotoog (Clinial trials)', de zombies (A ride in the park) en de commune (Safe haven) de uitschieters. De andere waren wel oké, maar konden de eerstgenoemden niet overtreffen. Voor mij was het alien gebeuren (slumber party alien abduction) het minste van allemaal, terwijl die door anderen blijkbaar erg goed ontvangen wordt.
Erg vermakelijk.
Geen spanning matig verhaal een echte B-Horror maar dan in de negatieve zin van het woord.
knusse stoel
Afwisselend wel spanning maar in onze ogen te veel bloed voor de camera.
Vooral bij de sekte, daar gingen de "bloedspuiten" geheel open.
Het zijn verschillende verhaaltjes en sommigen gingen dus wel.
Maar toch niet geheel ons genre. Houdt je van bloederig, dan zit je hier (volgens ons) wel goed.
moviespotter
Sorry, maar ik vond deze film echt super slecht. De stukjes waren niet spannend. De plank naar mijn mening flink misgeslagen. Totaal geen spanning...
onemanorgy
Nadat ik vhs 1 had gekeken, wist ik eigenlijk wel wat ik kon verwachten. Het zombie en het sektefilmpje vond ik echt super, de rest eigenlijk vrij "mwoh". Toch vond ik dit deel beter dan deel 1, het iets meer relaxede filmwerk hielpen hier ook aan mee. Ook weer geen hoogvlieger, maar wel een film met enkele zeer originele invalshoeken.
Net als het eerste deel nogal 'hit and miss', al is het meer 'miss' ditmaal. Het filmpje 'Safe Haven', geregisseerd door Gareth 'The Raid' Evans torent met kop en schouders boven de rest uit. Daarin wordt precies de juiste toon getroffen en qua smerige bloederige special effects kom je flink aan je trekken. De rest van de filmpjes is sporadisch effectief, maar er zijn te weinig enge momenten en alles is eigenlijk veel te flauw en vergezocht. Het lijkt erop dat de slim gevonden gimmick al weer is uitgewerkt.
mcdaktari
Je mag zeggen wat je wil maar voor een horror film vond ik het helemaal zo slecht nog niet, zeker het sekte filmpje vond ik goed gemaakt, die afslachtingen zagen er behoorlijk realistisch uit.
Ik wil niet zeggen dat alle filmpjes even goed waren maar er zatten er toch een paar aardige horrortjes bij.
Pazmaster
Iets beter dan z`n voorganger maar nog steeds geen voldoende. Het ziet er qua special FX soms best nog wel goed uit, maar soms ook weer niet. Verder is het een rommelig en onsamenhangend geheel met verschillende verhalen. De 1 iets beter dan het ander, maar soms ook ronduit belachelijk. Niet heel slecht maar toch ook geen voldoende. 2,5 ster
Daan258
Het eerste deel vond ik al echt helemaal niks, maar toch uit verveling dit deeltje ook maar gekeken.
Maar ook met deze film heb ik me totaal niet goed vermaakt, er zaten een paar geinige stukken maar meer niet.
Ietsjes beter als het eerste deel maar nog steeds slecht.
Barry83
Omdat ik het eerste deel gezien heb wist ik wat ik kon verwachten. Goede filmpjes wisselen elkaar af met ontzettend slechte...dus 2.5 *
HALVE TAMME. (moderator series)
Deel 1 is/was prima te doen,deel 2 vind/vond ik 3x niks simpelweg omdat de filmpjes mij niet interesseerde.
Barry83
Ook die van die Zombie en Sekte filmpjes niet? Die vond ikzelf nog wel redelijk te doen. Rest was inderdaad bagger eerste klas.
HALVE TAMME. (moderator series)
Zombie filmpje : Slecht,ik ben door de jaren heen verwend denk ik met vele malen betere zombie films/filmpjes.
Sekte filmpje : Enigste wat mij hierin aanspreekt is,dat ze met een aantal in een cirkel stonden en tegelijkertijd zichzelf van het leven beroofde,maar over het geheel blijft het een onvoldoende
tattoobob
Zombiefilmpie was inderdaad niet vernieuwend...maar het filmpje met de asians was zeer zeker hoog staand..
Hoogtepunt van de film....
JacoBaco
Niet per se slechter of beter dan de eerste. 4 maanden geleden deel 1 gekeken, dus deze ligt nog fris in het geheugen. Ook bij deel 1 zat er een tape tussen die ik niet zo goed vind. Die met het koppel. Bij deze vond ik het verhaal met het oog de minste, maar weer wel beter dan met het koppel. Het zombieverhaal vind ik eigenlijk best origineel. Een zombie met een camera die vervolgens zelfmoord pleegt. Misschien hebben ze zich laten inspireren door Warm Bodies, dus zombies met emoties en het besef dat ze zombie zijn. Het is een heel kort, maar goede tape. Het verhaal met de sekte duurt het langst en is ook mijn favoriet. Wel jammer dat de soort Minotaurus die geboren wordt, er niet zo goed uitziet. Verder kreeg ik de indruk dat ze bij deze tapes minder goede acteurs hebben waardoor het wat minder aannemelijk wordt.
knusse stoel
Redelijke horrorfilm, niet echt mijn stijl maar het ging. Het was te bloederig maar wie weet hou je ervan. Zelf hou ik van de onderhuidse spanning met haartjes die overeind komen. Waar vandaan komt het onheil?
paul83
Vreselijk vervolg met amateuristische filmpjes (jullie snappen me wel). Het zombie verhaal was toch wel het toppunt hiervan. Het filmpje met de sekte was dan nog wel ok, maar duurde ook te lang.
Slechte SFX, slechte acteerprestaties en dan doel ik voornamelijk op het segment met de zombies en de aliens.
Nee, beetje jammer.
El ralpho
Meer van hetzelfde
Het vervolg van VHS is precies wat je er van kunt verwachten; meer van hetzelfde. Dit houdt in dat er weer een serie tapes met diverse afgrijselijke en lugubere opnames gevonden wordt, die weer door een aantal verschillende regisseurs geregisseerd zijn. Tijdens het bekijken van de video's van de slachtoffers door speelt zich eveneens nog een sub-plot af wat eveneens het concept was van de eerste film. Het eerste deel was van sterk wisselende kwaliteit, en ook in dit vervolg is dit niet anders. Dit heeft ook sterk met smaak te maken, omdat ik zelden de meningen zo sterk uiteen heb zien lopen als bij deze titel. Wat de een dus een geweldige short kan vinden is voor de ander pure rommel en visa versa. Wat mij direct opviel was dat net als bij het eerste deel ik steeds minder enthousiast werd over het concept. De eerste short vond ik erg sterk, tot ik bij de laatste short belandde die ik ronduit bagger vond. Hieronder loop ik ze allemaal even langs.
Clinical trials:
Veruit de beste van de vier, en meteen een short die over het algemeen juist als een van de mindere gezien wordt. Ik vond deze juist sterk, met veel schrikmomenten en een goede spanningsopbouw. Het verhaal mag dan overduidelijk van The Eye gejat zijn, maar beter goed gejat dan slecht verzonnen. Dit filmpje leunt ook niet zozeer op de gore, maar echt op de onderhuidse spanning zonder dat er weinig bloedvergieten nodig is. Een hele prestatie vandaag de dag. Klein min-punt was dat je op enkele momenten wel iets te goed zag dat de geesten in de make-up hadden gezeten. Verder niks op aan te merken! 4,0*
A ride in the park: Een slagje minder maar nog steeds behoorlijk goed is deze tweede short die het zombie genre op een leuke komische manier onder de loep weet te nemen. Een uitgebreide close-up over iemand zijn darmen die uit zijn maag gerukt worden had van mij niet gehoeven (nietszeggende gore noem ik dat) maar voor de rest was ik hier zeker over te spreken. Een short met veel creatieve vondsten die niet zo zeer eng is, maar wel erg vermakelijk. 3,5*
Safe heaven: De kwaliteit gaat flink omlaag in deze derde short die over het algemeen zeer goed ontvangen word, maar mij absoluut niet wist te bekoren. Dit is jammer, want Safe heaven duurt veruit het langste van alle vier de video's. Dit komt onder meer omdat de aanloop van dit filmpje eigenlijk veel te lang is waarbij er ook een te lange tijd veel te weinig gebeurd. Als de hel dan uiteindelijk losbarst barst deze zo hard los dat de term overdaad schaadt ook al vrij snel in mij opkwam. Toen ik hoorde dat Gareth Evans de regie op zich had genomen verbaasde mij dit niks. Bij zijn film The Raid vond ik het namelijk op een gegeven moment ook te lang duren en te overdreven worden wat hier ook het geval was. Daarbij zagen sommige effecten er hier niet al te best en werd er maar zoveel mogelijk sensatie in het filmpje gestopt om het allemaal interessant te houden. Aan mij niet besteed. Pluspunt was het lugubere wezen wat uit de buik van de vrouw kwam deze zag er indrukwekkend en twisted uit. Voor de rest vond ik het maar zeer matig. 2,5*
Slumber party alien abduction: Dieptepunt was het laatste filmpje, waarbij ik eigenlijk niet spoil als ik zeg dat het hier over aliens gaat gezien de titel van deze laatste short. Deze laatste video viel met name tegen omdat hij ongelofelijk chaotisch was en je veel te weinig zag. Ongetwijfeld om de goedkope aliens te verhullen want die waren overduidelijk gewoon wat mannen in een pak. verder een hoop geboem en geknal, en de makers dachten verder dat ze er wel waren. Nou bij mij niet dus. 1,5*
Het verhaal wat als rode draad door alle video's heenliep was wel nog een kleine slag spannender dan het eerste deel, maar blijft overduidelijk als kapstok dienen om de shorts aan elkaar te lijmen. In het geheel geef ik dit vervolg dezelfde beoordeling als zijn voorganger. Een redelijke titel dus, die in mijn ogen veel verder had kunnen komen als ze de kwaliteit van de eerste twee shorts vast hadden weten te houden.
Paull
Opzicht geen slecht vervolg...
[/quote]
Scene 1 waar ze seks gaan hebben, had geen toevoeging
[quote]
Keane1983
Een horror van TOP formaat.
Daar waar ik over deel 1 vrij negatief was, ben ik bij deze film uiterst positief.
Ten eerste was " de rode draad" van de film een stuk interessanter om naar te kijken en ten tweede waren de 4 filmpjes wat vlotter van aard dan in zijn voorganger.
De 4 korte filmpjes kende een kleine inleiding (op de 3de na dan) en barste dan in volle hevigheid los.
De gore was volop aanwezig en lekker in beeld gebracht.
Een kleine impressie die ik had van de 4 filmpjes.
1: Goede schrik effecten, lekker beklemmend alleen de make-up was iets minder
2: Lekker veel gore (ow my god i love my zombies)
3: Inleiding duurde net iets te lang maar het wachten wordt beloond met een hoop gore en zombies
4: De minste van de 4. Het was erg rommelig en slecht in beeld gebracht Aliens zijn gewoon niet zo mijn ding. Idee was wel leuk en de camera opzet doormiddel van de hond was leuk gevonden
Het rode draad verhaal vond ik ook persoonlijk een stuk prettiger kijken dan zijn voorganger met ook iets meer gore en spanning.
Kortom, voor mij een erg geslaagde film die zeer zeker van zijn fouten heeft geleerd.
Van mij een 4,5*
Bottleneck
Wow dat derde filmpje over de sekte... Goede opbouw, perfecte setting van een oud gebouw, al die ruimtes met vreemd gedoe erin, een ongemakkelijk sfeertje en langzaamaan ontaardt het in totale gekte. Die sirene er ook bij, of de bliepjes in de medische ruimte. Waanzinnig filmpje, al hadden de 'zombies' en de duivel er niet eens bij gehoeven, dan was het akelig realistisch gebleven maar het paste er goed bij. (ruim 4*)
De andere drie delen verbleken hierbij; de eerste vond ik zwak (2*), veel spookjes en schrikmomentjes, Wingards derde matige bijdrage aan een omnibus, ik snap de lyrische stemming rondom hem niet. Het tweede filmpje is vermakelijk met een leuke point-of-view en veel gore (3*) maar het laatste filmpje is te chaotisch, zowel plot als camerawerk. 1,5* voor de sound en het idee.
De tussenstukjes als verbindend element zijn wel prima; spannender en rustiger dan in het eerste deel. Ik blijf het ook een leuk concept vinden, in een obscure ruimte telkens een nieuwe videoband voorgeschoteld krijgen. En hangt bij die gozer nou z'n hele tong op halfzeven onder z'n bovenkaak
Als geheel 3,5* vooral dankzij Safe Haven, die had ik wel als losse film gemaakt willen zien.
area51
Dit moet werkelijk een van de slechtste films ooit gemaakt zijn.Enkele verhalen waarin mensen elkaar opeten : dit is het.Maar goed dat ik hier niet voor betaald heb , ik zou betaald moeten worden om deze onzin te ondergaan.Have fun...

V/H/S/Beyond

[Rec]²
Horror / Thriller, 2009

Macabre
Horror, 2009
bloemlezingbloedvergietenvhszombiealien abductiongevonden beeldenvideotapeanalogvhs tapes horror anthologypseudo-documentary