• 9.375.447 stemmen

Horror / Thriller | 96 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: S-VHS

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Indonesië

Geregisseerd door: Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Eduardo Sánchez, Greg Hale, Jason Eisener, Adam Wingard en Simon Barrett

Met onder meer: Adam Wingard, Kelsy Abbott en Lawrence Michael Levine

Gesproken taal: Engels, Indonesisch en Spaans

Plot V/H/S/2

"Who's tracking you?"

Een groep detectives probeert in te breken in een huis, opzoek naar bewijsmateriaal dat mogelijk leidt naar de vondst van een student die al enige tijd vermist wordt. Tot hun grote verbazing vinden ze naast een grote hoeveelheid opnameapparatuur een serie tapes met verschillende afgrijselijke en lugubere opnames.

Larry (segment "Tape 49")

Ayesha (segment "Tape 49")

Kyle (segment "Tape 49")

Steve (segment "Tape 49")

Tabitha (segment "Tape 49")

Herman (segment "Phase I Clinical Trials")

Clarissa (segment "Phase I Clinical Trials")

Dr. Fleischer (segment "Phase I Clinical Trials")

Lena (segment "Safe Haven")

Adam (segment "Safe Haven")

Tonypulp

Moet het niet gewoon deze Eduardo Sánchez zijn?

Wát een lijst met namen zeg Pfoeh!! Veelal favorietjes.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Is met die eerste precies zo het geval

Tonypulp

Alleen Ti West en Wingard (nu dus weer) zijn daar van een hoog niveau, dit is toch wel een grote stap vooruit.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ja je hebt gelijk. Zie nu trouwens wat je bedoeld met Eduardo Sanchez. Moet even gewijzigd worden!

Fortune

Yeah! Handjevol mensen op MM blij dat er vervolg komt.

tattoobob

Yesss...eerste deel was echt mijn ding!!!!!

Hoop dat deze net zo vetjes word

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Deel 1 was al zeer creepy en entertained! prachtig gewoon die gefilmde VHS beelden. Hopelijk verliest het niet zijn kwaliteit zoals bij Paranormal Activity 2. Maar het is leuk dat er eens films worden uitgebracht met een hoop shorts bij elkaar zoals "Creepshow" vroeger.

avatar van Actarus

Actarus

Vond de eerste een positieve verrassing, in tegenstelling tot wat velen degradeerde...die 5 filmpjes waren echt creepy, bloederig en mysterieus...jaja, meer van dat please!

eens eens eens

avatar van Shinobi

Shinobi

Qua verhaal dus ook een vervolg, nu zijn blijkbaar detectives eropuit gestuurd om te kijken wat er met de jongeren is gebeurd lees ik.

Zolang de filmpjes maar weer goed in elkaar zitten vind ik het best.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Teaser ziet er goed uit,ik ben benieuwd.

Fortune

Heb je de eerste al gezien jeroentjuhh?

Tonypulp

Nee nog (steeds) niet, maar gaat zeker snel gebeuren

avatar van EW101

EW101

Die namen zien er inderdaad niet verkeerd uit. Jason Eisener en Gareth Evans heb ik zelfs eens beloond met een 4,5*.

avatar van Solis

Solis

Het eerste deel vond ik erg tof, kijk dus uit naar het tweede deel!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

" S-VHS must set a record for gore. Makes the first one seem tame"

Heb de eerste (nog) niet gezien maar dit beloofd wat

avatar van EW101

EW101

jarno1975 schreef:

" S-VHS must set a record for gore. Makes the first one seem tame"

Heb de eerste (nog) niet gezien maar dit beloofd wat

Een record voor de gore? Dat is een lange weg om te gaan , maar wie weet?

Ik heb mijn twijfels ,maar een goede poging moet wel lukken denk ik zo.

avatar van Corcicus

Corcicus

Amai, de verwachtingen zijn wel erg hoog gespannen wat mij betreft. Sanchez, Eisener en Evans in één film? Als dit misloopt, ben ik een jaar slecht gehumeurd!

avatar van killer13

killer13

trailer ziet er zalig uit, beter dan de 1ste! al iets bekend over releasedatum?

Ik heb hier zin in.

avatar van $pecial

$pecial

Zag net op Facebook dat 'ie beschikbaar is op VOD in Amerika!

Fortune

En je kan hem via Itunes zien (alleen in US?)

EEN STERK VERVOLG

De eerste film vond ik al tof en na dit deel ben ik fan geworden. . .

Tuurlijk vind je het ene filmpje beter als de andere.......maar man " Timo Tjahjanto" bewees in

Macabre (2009) al dat ie een tof filmpie kon maken maar hij doet het nog even dunnetjes over in zijn aandeel in deze film HEERLIJK..

De andere filmpjes zijn ook zeker goed te noemen maar deze springt er bij mij boven uit......

eindelijk weer heerlijke horror!!

tattoobob

Maar geen record voor gore hoor.....al zit er genoeg viezigheid in!!!!!!

Tonypulp

Beter dan het eerste deel. Simon Barerett, eerst nog verantwoordelijk voor één van de shorts, regelt in dit vervolg de wrap-around story. Dat doet hij verrassend genoeg beter dan Wingard (die op zijn beurt juist een short heeft gemaakt dit keer). Vooral de manier waarop hij eindigt getuigd van veel lef.

'Clinical Trials' van Wingard opent dit vierluik sterk. Hij vertolkt zelf de hoofdrol in een filmpje vanuit de eerste persoon. Slim gegeven hoewel het qua opzet wel erg vergelijkbaar is met Gin Gwai (2002) . Dat mag de pret niet drukken want het is niet de eerste de beste regisseur die hier aan het werk is. Visueel het sterkste segment en qua sound design top notch zoals we van hem gewend zijn.

Daarop volgt een samenwerking van Gregg Hale en Eduardo Sanchez. De samenwerking tussen die twee blijft sterk en dit keer gaan ze aan de slag met een stel zombies. Dit gebeurt op een vergelijkbare manier als de shortfilm 'Dark Times' ( aanrader ) maar dan een stuk kleurrijker. Fijne aanvulling, maar op geen enkel vlak schiet het er bovenuit. Zeker niet als je ná Wingard komt en voor de beste van allemaal, namelijk...

....Tjahjanto en Evans, want die maken met hun short 'Safe Haven' V/H/S 2 tot een must. Shockingly good Een bloedstollend stukje cinema zoals je alleen van hen had kunnen verwachten. De dynamische uitvoering lijkt vooral van de hand van Evans te komen, terwijl het choquerende een fijn staaltje iconisch werk is van Tjahjanto. Al meteen zéér herkenbaar in zijn manier van werken na het ziekelijk briljante en onheilspellende Macabre (2009) . Hij herhaalt ongeveer hetzelfde trucje, maar doet er wat mij betreft de juiste schepjes bovenop. Ongelooflijk sterk!

Last but not least is Eisener aan de beurt. Vond ik op voorhand al een sterke en terechte toevoeging aan het team en dat blijkt terecht. Meer sci-fi invloeden dan horror, maar juist daardoor blijft het wel bij. Nogal platvloers en typerend begin voor zijn doen, maar daarna barst de bom en gaat hij los met geweldige belichting waardoor de stereotype aliens doeltreffend werken.

Zal velen nog doen verbazen en de fans van het eerste deel zullen alleen nog maar enthousiaster worden.

avatar van 6-6-6

6-6-6

Leuke filmpjes, ik heb iig lekker zitten te smullen.

Nu nog even op zoek naar deel1.

avatar van Corcicus

Corcicus

Inderdaad heerlijk filmpje, maar in tegenstelling tot het eerste deel vond ik het hier vrijwel nergens eng worden en de eerste helft flirt echt duidelijk met de grens van horrorcomedy. Het eindfilmpje van Eisener vond ik ietwat teleurstellend en vooral luidruchtig, maar Sánchez haalt zwaar uit met originele zombiesplatter.

Wie hoopt op antwoorden komt bedrogen uit, het mysterie wordt er enkel groter op en sommige elementen die daaraan moeten bijdragen komen echt als van de pot gerukt over. Bv. het meisje dat plots het bewustzijn verliest wanneer ze naar de filmpjes kijkt en haar collega steekt gewoon een nieuw filmpje in ipv naar het ziekenhuis te hollen, kom nou. Het filmpje met de sekte vond ik veruit het beste, de sekteleider wordt echt krankzinnig goed vertolkt. Maar het gebrek aan professionaliteit v.d. filmploeg maakt het geheel gewoon weer hilarisch om naar te kijken en breekt zo de hele spanningsboog.

Kortom, topentertainment waarin al eens gelachen mag worden, maar verwacht er aub niet te veel van.

Wordt volgens mij uitgelegd op het achtergelaten filmpje op de computer, maar de monoloog is op dat moment zowat onverstaanbaar. Flarden zoals "watching in order" en "cortex" lijken echter wel wat uit te leggen (zonder daarbij echt heel veel weg te geven). Er zal wel ergens een die hard zijn die de hele monoloog probeert uit te filteren.