• 9.376.801 stemmen

Horror / Thriller | 96 minuten

Genre: Horror / Thriller

Alternatieve titel: S-VHS

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada / Indonesië

Geregisseerd door: Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Eduardo Sánchez, Greg Hale, Jason Eisener, Adam Wingard en Simon Barrett

Met onder meer: Adam Wingard, Kelsy Abbott en Lawrence Michael Levine

Gesproken taal: Engels, Indonesisch en Spaans

Plot V/H/S/2

"Who's tracking you?"

Een groep detectives probeert in te breken in een huis, opzoek naar bewijsmateriaal dat mogelijk leidt naar de vondst van een student die al enige tijd vermist wordt. Tot hun grote verbazing vinden ze naast een grote hoeveelheid opnameapparatuur een serie tapes met verschillende afgrijselijke en lugubere opnames.

Larry (segment "Tape 49")

Ayesha (segment "Tape 49")

Kyle (segment "Tape 49")

Steve (segment "Tape 49")

Tabitha (segment "Tape 49")

Herman (segment "Phase I Clinical Trials")

Clarissa (segment "Phase I Clinical Trials")

Dr. Fleischer (segment "Phase I Clinical Trials")

Lena (segment "Safe Haven")

Adam (segment "Safe Haven")

avatar van Linn

Linn

Deze is veel beter als de eerste V/H/S! En dan vooral al omdat Ti West ontbreekt. Dit tweede deel bevat erg leuke kortfilmpjes met die van Tjahjanto als grote favoriet!

De filmpjes van Sanchez en Eisener zijn ook lollig, alleen dan Wingard...Een erg overschat regisseur met een segment dat niks toevoegd. Gewoon een (erg) slechte rip off van The Eye en acteren kan hij ook absoluut niet.

Jammer van Wingard maar verder erg vermakelijk, en in het vervolg meer van Tjahjanto please!!

3,5

Onderhond schreef:
Flarden zoals "watching in order" en "cortex" lijken echter wel wat uit te leggen (zonder daarbij echt heel veel weg te geven).
Was mij niet ontgaan maar zoals je zegt, wordt er dus niks weggegeven. Gewoon wat losse flodders die met heel wat goede wil geïnterpreteerd kunnen worden als de mogelijke aanzet tot wat ooit een verklaring kan worden. Alsof er een sturende kracht schuilgaat achter de films en de afzonderlijke filmpjes slechts hun waarde krijgen in een bepaalde volgorde waarmee dan een boodschap zou kunnen worden gegeven? Zo heb ik het gezien, maar wie wat of hoe wordt volledig achterwege gelaten. Tja, zo kan ik het ook natuurlijk.

Meestal alleen maar positief. De uitleg van zulke dingen is meestal (altijd?) heel wat minder indrukwekkend dan he mysterie.

Linn schreef:

Inderdaad ja, Wingards bijdrage trok op niks. Als enige gelukkig. De rest is allemaal beter, vandaar dat ze het allicht in het begin speelden zodat we er snel vanaf waren.

Onderhond schreef:

Dat is ook wel juist. Nu kunnen we er nog ons eigen verhaal van maken.

Asaharo

Dat hoeft toch ook niet? Ik hou daar wel van als ze alles wat in het ongewisse laten. Liever zoiets dan een geforceerde verklaring.

edit: wat onderhond zegt dus.

Corcicus schreef:
Wingards bijdrage trok op niks..
Waarom niet dan? Veruit het mooist verzorgde filmpje. Vrijwel de enige die zich volledig op het audiovisuele richt (al doet Eisener dat ook wel deels).
Corcicus schreef:
maar Sánchez haalt zwaar uit met originele zombiesplatter..
Niet echt hoor.. is al eerder zo gedaan.

Wingard moet sowieso niet meer in z'n eigen films acteren. Verder vond ik het audiovisueel niet zoveel voorstellen, zeker niet als je er z'n eigen Pop Skull naastlegt. Verder als horror filmpje ook al niet echt geslaagd.

Tonypulp

Mwha, vind hem zo slecht nog niet voor de camera. Ook in ABC's of Death vond ik dat leuk uitpakken. Pop Skull is uiteraard van een andere orde, maar dat neemt voor mij niet weg dat ik het uit dit stel filmpjes wel het mooiste en effectiefste vond vormgegeven. Gaat sowieso zeer goed met de POV stijl om (heb ik wel een zwak voor).

Mjah, ik vind dat hij echt niet kan acteren. Ik zie gewoon steeds de regisseur Wingard, wat die pogingen een erg amateuristische nasmaak geeft. Beetje "bros making a horror flick" vibe die niet misstaat op YouTube, maar geen thuis heeft in films als deze. Daar ging het vorige deel dan ook grotendeels aan ten onder.

Corcicus

Vond Wingards deel vrij saai en het einde ervan was echt gratuit. Bovendien zagen de doden er niet bepaald goed uit met hun goedkope make-up en kostuums. Het leken wel luie carnavalisten. Dus een visueel pareltje zou ik het niet bepaald noemen. Enige voordeel van zijn kortfilm was de stabiele camera

Vond de camera op de helm best wel origineel in Sanchez' deel, maar het klopt dat een film vanuit zombieperspectief reeds eerder werd gedaan zoals in Wasting Away bv. Maar toch, waar heb je al eens een zombie zelfmoord weten plegen uit onvrede met zijn aandoening? En dan dat bruut verstoord kinderfeestje ook, wat een pret.

Corcicus schreef:
Als ik het over het (audio)visuele heb, bedoel ik meer de regie, editing en zijn gevoel voor timing, de sterke ondersteunende soundtrack etc. Dat de doden er niet bepaald mind blowing uitzagen is inderdaad waar

Dat kinderfeestje was erg gaaf, duidelijk het hoogtepunt. Vond het alleen zonde dat, met een regisseur als Sanchez, het zich niet 's nachts afspeelde (of gedeeltelijk). Daar blinkt hij wel in uit ( Seventh Moon (2008) bijv.). Iets zegt me dat ik die zombie-zelfmoord wel eens eerder heb gezien, maar kan me even niet bedenken waar dat nou van was..

avatar van Shinobi

Shinobi

Stukken beter dan het eerste deel.

Waar het eerste deel er vooral amateuristisch uitzag, zonder echt een bepaalde richting op te gaan; vind ik dit deel toch wel iets professioneler ogen. Het zit beter in elkaar en er zit toch wel wat kwaliteit tussen. Bovendien is het een wederom een leuke verscheidenheid aan allerlei bekende horror verschijnselen als: geesten, zombies, demonen en aliens.

Dit keer moet je helaas wel genoegen nemen met vier shorts i.p.v. vijf. Deze zijn in de volgende volgorde:

Clinical Trials, redelijk filmpje over een man die een kunstmatige oog krijgt aangemeten waarmee hij meer ziet dan de bedoeling is, namelijk geesten. Er zitten wat leuke scares tussen en het P.O.V. concept is wel lachen, maar die Adam Wingard had het acteerwerk beter aan iemand anders kunnen overlaten.

A Ride in the Park, geinige short waarbij slim gebruik wordt gemaakt van een Go-Pro camera gemonteerd op een helm. Dit keer gaan we aan de slag met zombies. Gelukkig speelt het zich niet alleen in het bos af, maar wordt er ook nog eens bruut een kinderfeestje verstoord.

Safe Haven, mijn persoonlijke favoriet en ik denk wel van iedereen na afloop van de film. Ik had dit namelijk nooit achter Gareth Evans gezocht, ik zag hem meer als een martial arts regisseur met de films die hij tot nu toe heeft gemaakt. Maar de samenwerking met Timo Tjahjanto heeft dit zeer bloederig en zieke short opgeleverd. Het enige wat je hierover moet weten is dat sektes altijd slecht nieuws zijn...

Alien Abduction Slumber Party, het laatste filmpje met aliens in de hoofdrol. Deze vond ik toch wat minder, het kwam te puberaal over met die kindertjes en de aliens zagen er niet al te best uit.

En dan is er nog de 'wrap around' om de videobanden heen over de twee detectives. Deze vond ik niet al te boeiend eerlijk gezegd en is echt puur bedoeld om de boel bij elkaar te houden, net zoals de inbrekers in het eerste deel. Gelukkig eindigt het nog wel aardig luguber.

Al met al toch wel weer een vermakelijk geheel aan korte horror shorts, een must see voor de horror fans, al is het alleen maar om Safe Haven te zien.

Dikke 3,5 sterren.

Asaharo

Ik vind dat jullie overdrijven wat betreft Adam Wingard's acteren. De man komt misschien een 2-3 minuten in beeld en ik ben er zeker van dat hij de rol speelt omdat zijn gezicht (vooral de bolle wangen) met het artificiële oog wel voor een cool beeld zorgt. Dan kun je zeggen dat zijn tekst doorheen de short ook niet overtuigend was, wat mij niet stoorde, het draait uiteindelijk om de trip, maar het is vooral zijn verhaal dat ongelooflijk zwak is. Die geesten, het meisje. De "verklaring". Het concept opzich met zijn oog is niet zo slecht, de uitwerking helaas wel. Laat het personage terugkeren naar huis en een lsd-trip op zijn oog steken, en de setting gebruiken om wat visuele trucjes te forceren om te eindigen in een paranoïde sfeer bvb. Neen, veel te middelmatig en van Wingard mag je absoluut meer verwachten.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Wel heel aardig dit idee (VHS heb ik overigens nog niet gezien). Het nadeel van dit soort werken is dat vaak de filmpjes nogal in niveau verschillen, het voordeel is dan ook dat elk slecht filmpje nooit te lang duurt. Ik heb weinig zin me er volledig in te verdiepen, maar zo op het oog sloeg dit alles eigenlijk nergens op (en dan bedoel ik hoe dit alles aan elkaar geplakt is middels twee personen die een paar tapes bekijken).

Dat neemt niet weg dat de filmpjes zelf best goed te doen zijn. Die eerste was vaag en behoorlijk eng (met steeds iets te harde schikmomenten in geluid) maar wel leuk, het tweede filmpje met zombies was vooral erg grappig, de derde met de sekte was vol gore maar die vond ik wel veruit de saaiste van de vier, en het vierde filmpje met de aliens begon heel sterk met die harde knallen maar verzandde nogal in middelmatigheid. De lage kwaliteit van de beelden en sterke belichting hielpen wel mee met de sfeer en alle filmpjes hadden zo ook een eigen stijl. Wederom vond ik film drie hier de minste in, ietwat saai en ook figuurlijk kleurloos.

Al met al wel 3,0* samen, maar ik kijk toch liever een Cloverfield dan, met slechts één verhaal.

avatar van Shinobi

Shinobi

mjk87 schreef:

Dan zul je The ABCs of Death (2012) waarschijnlijk helemaal niks vinden.

tattoobob

Nee want die was veel slechter dan deze.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Shinobi schreef:

Dan zul je The ABCs of Death (2012) waarschijnlijk helemaal niks vinden.

Wellicht niet, maar doordat het er zovelen zijn wellicht als gimmick weer wel. Ik zet hem op mijn lijstje, wel benieuwd daarnaar nu. De trailer ziet er humoristisch uit in ieder geval.

avatar van The Oceanic Six

Vrij behoorlijke film, ook leuker dan de voorganger. Wat zit er trouwens weinig tijd tussen VHS 1 en 2 zeg. Ik ga niet de moeite nemen om alle video's te benoemen, maar het meeste was goed te doen en onderhoudend. Daarbij krijg je net als bij VHS 1 vrij veel gore en spanning. Maar net als bij VHS 1 vind ik het weer wat lastig om dit als een film te zien, met al die losse video's. Toch heb ik me anderhalf uur goed vermaakt in deze periode dat er weinig nieuwe horror van niveau beschikbaar komt.

avatar van Fortune

Fortune

V/H/S/2 heeft precies dezelfde structuur als de eerste film, wat niet perse storend hoeft te zijn maar ze hadden het wat mij betreft ook op een andere manier mogen doen. Een verhaal waarbij er mensen naar verschillende videobanden kijken waar allerlei geschifte taferelen op te zien zijn.

Het wrap-around verhaal vind ik ontzettend ongeloofwaardig in deze film waarbij het in de eerste film meer gestoord en minder serieus moest voorstellen.

Jammer genoeg heeft dit deel geen samenhang in de filmpjes waar het in de eerste film vaak over macht en voyeurisme gaat. De eerste film laat ook de verdorvenheid en losbandigheid van de jeugd zien wat ik wel kan waarderen. Dit deel moet het hebben van zombies, sektes en aliens. Gelukkig houd ik daar wel van en zit er nog wel originaliteit in de filmpjes. Visueel is het allemaal aan de betere kant maar voor mij zit er minder spanning in deze filmpjes. Je kan het allemaal visueel mooier maken maar ik mis de gortigheid en lompheid van het eerste deel.

Wat mij betreft mogen ze het ook hierbij houden. Een derde deel zal zeker nog meer willen uitpakken qua visueel spektakel en zal nog minder eng worden.

Ongeloofwaardig???

Duuuuuuuhh

avatar van clockwork72

clockwork72

Een 2e deel dat beter is dan het eerste deel? En dan ook nog eens een horrorfilm? Apart..

avatar van Fortune

Fortune

tattoobob schreef:
Ongeloofwaardig???
Duuuuuuuhh

'Duuuuuuuhh,' het geluid dat 16-jarige meisjes of Argentijnse, epileptische waterbuffels maken.
Wat loopt die kerel nou de hele tijd in dat huis te doen? Hij loopt de hele tijd weg van verreweg de meest interessantste kamer en laat dat meisje daar alleen achter voor het gros van de film. Als een filmpje is afgelopen dan komt hij even binnen en is weer weg. Dat meisje krijgt op een gegeven moment een bloedneus en is vervreemd, apathisch naar een televisiescherm aan het staren en hij loopt weer weg om de badkamer te filmen of zoiets. Overigens vind ik dit weer ontzettend typisch zo'n stelletje dat een verlaten huis insluipt. Niet boeiend en ongeloofwaardig.

tattoobob

Tis een horror film...tuurlijk is het ongeloofwaardig...maar daar ga je toch serieus niet opletten..

Tof.

Had er na de eerste niet veel van verwacht. Jammer genoeg start Wingard het viertal met het minste van de hoop. Wingard zelf kan écht (maar dan ook écht) niet acteren. Daarbij is z'n short ook niet bepaald spannend, terwijl het hi-tech The Eye idee niet eens zo slecht is.

Sanchez is meteen een pak leuker. Vlotte zombie horror/comedy, vooral het tweede deel van de kortfilm is grappig. Derde filmpje is duidelijk het hoogtepunt. Evans en de regisseur van Macabre gaat lekker los. Eerste deel is creepy hoewel er niet veel gebeurt, tweede deel is aardig gestoord en weet een lekker twisted sfeertje neer te zetten.

Laatste short is ook opvallend leuk. Geen fan van Eisener maar hier weet hij toch iets leuks af te leveren. Lekker direct en lawaaierig filmpje dat door z'n korte speelduur ook erg effectief blijft.

Fijne collectie shorts dus, veel beter dan het brakke "vriendjes die een horrortje maken" eerste deel, meer kwaliteit, alleen jammer van Wingard (en dat terwijl hij écht wel goeie films kan maken).

Onderhond schreef:

Wingard zelf kan écht (maar dan ook écht) niet acteren.

Wat is voor jou dan de reden, wat betreft het acteren van Wingard, dat het zo zwak aanvoelt? Bij andere users, die dezelfde mening hebben, ben ik daar trouwens ook wel benieuwd naar.

Het voelt goedkoop, YouTube kwaliteit. Semi-amateurs die meespelen in hun eigen film om de kostprijs te drukken. Het wordt er ook niet beter op als je weet dat hij de regisseur is natuurlijk. De slechte acteerprestatie beïnvloed tegelijkertijd ook de spanning, want z'n reacties zijn extreem amateuristisch.

Asaharo

Oke, helder antwoord. Ik vind vooral dat het script ( als er al sprake was van een script ) en de uitwerking ervan zorgt voor het gebrek aan spanning. Neem nu Enter The Void, het acteren in die film was ook niet om naar huis te schrijven maar daar heb je dan wel tegenover dat men perfect weet wat men doet om sfeer te creëren. Ik vind dat je Wingard eerder daarop moet afrekenen dan op het acteren.

Maar ik vind Wingard niet eens in de categorie "slechte acteurs" vallen. Eerder een non-acteur. Iemand die nog onwennig en op een onnatuurlijke manier natuurlijk probeert over te komen.

You tube kwaliteit??

Op mijn 55 inch hd scherm was daar niets van te merken.