• 9.377.386 stemmen

Dip Huet Seung Hung (1989)

Actie / Misdaad | 111 minuten

Met onder meer: Chow Yun-fat, Danny Lee en Sally Yeh

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Japans

Releasedatum: 10 november 1994

Plot Dip Huet Seung Hung

"One Vicious Hitman. One Fierce Cop. Ten Thousand Bullets."

Jeff (Yun-Fat Chow), een huurmoordenaar, staat op het punt om zijn loopbaan te beëindigen. Tijdens zijn laatste klus verwondt hij per ongeluk de nachtclubzangeres Jenny (Sally Yeh), die daardoor blind raakt. Om de dure oogoperatie te bekostigen besluit hij alsnog een opdracht aan te nemen: de liquidatie van Triade-leider Hay Wong Hoi. Inspecteur Lee (Danny Lee), die aanvankelijk jacht maakt op The Killer, voelt zich gaandeweg op een vreemde manier tot hem aangetrokken en kiest tenslotte zelfs zijn zijde. Ze erkennen elkaar als wapenbroeders en binden gezamenlijk de strijd aan met de triades.

Insp. Li Ying / Little Eagle

Sidney Fung

Sgt. Tsang Yeh

Hay Wong Hoi

Teddy Wong Hung

Chief Inspector Tu

avatar van Reinbo

The One Ring schreef:

Heel vermakelijke actiefilm dit. De actiescènes worden naarmate de film vordert alleen maar beter, wat eindigt in een zinderende climax en tevens een van de beste actiescènes ooit. Wel doet deze climax ontzettend veel aan The Wild Bunch denken en is hij toch iets minder geloofwaardig en goed uitgewerkt.

Verder heeft de film wat problemen met sentiment en zitten er teveel uitspraken in de trant van 'daar heb je vrienden voor' in. Het verhaal is verder wel leuk om te volgen en de acteurs leveren degelijk werk. Gewoon een erg goede film eigenlijk. Ik twijfel tussen 3,5* en 4*. Het deja vu van The Wild Bunch trekt de film toch helaas naar 3,5*.

En nu Hard Boiled (Lashou Shentan) gaan kijken..., da's pas aktie.

ghostman schreef:

Vroeger was dit een van mijn lievelingsfilms (4-5 jaar geleden ). Let op welke plaats deze film staat in deze top10.

Die is al gebant zie ik

Een nieuwe titel

avatar van The One Ring

The One Ring

Ja, ik zag dat hij op IMDB (sinds kort?) een nieuwe titel had. Die moest hier dus ook komen.

Dip(saus) Hyut Shueng Hung

avatar van kiriyama

kiriyama

Geweldige actiefilm, lekker over the top. Qua verhaal en vooral uitwerking daarvan stelt deze film niet veel voor, maar wat een actie. Vooral die laatste shoot out is er 1 om nooit meer te vergeten. De acteerprestaties zijn oke en er zaten mooie scenes in. Tot nu toe de beste van Woo die ik heb gezien.

avatar van skiLLinho

skiLLinho

Vermakelijke film , maar er zaten wel een paar heeeel onrealistische dingen in.. Zo heb ik nog nooit een arm gezien dat afgeschoten wordt en later weer aan de romp vast zit en hebben pistolen, geweren etc. vooral aan het begin van de film ongelooflijk veel munitie. Die dude hoeft nooit te herladen etc.

Toch is ie wel 4* waard, vond het gewoon heel leuk om er naar te kijken en er was veel, heel veel actie.

skiLLinho schreef:

Zo heb ik nog nooit een arm gezien dat afgeschoten wordt en later weer aan de romp vast zit .

Leg dat eens uit... In welke scene zie jij een arm erafgeschoten worden?

Ik vond het zelf een uiterst indrukwekkende film.

Daarom staat het ook zo hoog genoteerd in mijn top 10.

Het heeft simpelweg alles; (veel) actie, geweld, romantiek, drama en ook nog vriendschap en loyaliteit.

Het einde vond ik ook wel verrassend moet ik eerlijk zeggen.

Ook een erg goede karakterontwikkeling, een heel goed verhaal en de dingetjes die meneer hierboven voor ons allen opsomt valt mij niet op in de film, ze zullen er best in zitten maar dat gaat wel aan mijn aandacht voorbij.

Een mooie 5 die zeker weten blijft staan

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Dat liedje dat je op het begin hoort dat deuntje is ook meerde malen gebruikt door wu-tang clan (raekwon)

weet iemand hoe dat deuntje heet of iets dergelijks?

nee, ik heb het ook al proberen te zoeken, maar helaas

is trouwens een mooi deuntje

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

brymj schreef:

nee, ik heb het ook al proberen te zoeken, maar helaas

is trouwens een mooi deuntje

Dan moet je maar de Instrumental van Striving for Perfection downloaden een openings nummer van Raekwon

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Geweldige film, John Woo heeft hier een van de beste actiefilms aller tijden afgeleverd. Mooi gefilmde actie scenes met gebruik van slow motion wat in deze film erg goed uitpakt. Deze manier van filmen is dan ook later veelvuldig gekopieerd. De scene met de duiven is briljant.

4,5 ster

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Briljante film, persoonlijk niet mijn favoriet van John Woo (Hard Boiled gaat er voor mij overheen) maar blijft geweldig.

avatar van J.T.O

J.T.O

Die melodramatische scènes heb ik eigenlijk niet zo snel kunnen terug vinden of nochtans ik heb me daar niet aan geïrriteerd. Integendeel vond ik bepaalde scènes erg sterk en de zwartwit verhoudingen van Chow Yun Fat en Danny Lee passen hier perfect in. Ironisch is de verhouding uiteindelijk toch wel een beetje misleidend, maar ondanks dat voelt het toch niet zo aan, want immers is het toch redelijk goed uitgewerkt. De Triad is net als de Yakuza een criminele organisatie. De personages krijgen een conflict tussen persoonlijke belangen en de vuistregels van de organisatie. Dit brengt de karakters samen en daarom is het gebeuren met echte vriendschap ook mooi om aan te zien. Mocht er melodramatische scènes aanwezig zijn, dan was het wel in de laatste tien minuten, maar meer dan dat heb ik niet veel kunnen spotten naar mijn gevoel. En verder was de actie prachtig om aan te zien, het werd alleen maar beter en de laatste scène kan Hard Boiled makkelijker bijhouden.

Grappig was ook dat de film mij raakte ergens tegen het eind. Jenny, die eigenlijk niet meer dan een subplot is, pakt plotseling een wapen en richt zich op agent Li om Ah Jong vastberaden te beschermen. Li wijkt een klein beetje uit, want Jenny kan toch niet goed zien. Opeens haalt ze de trekker over en BANG. Li is geschrokken en Jenny barst in huilen uit. Dat had ik echt niet verwacht en Li ziet dat Ah Jong zijn partner helemaal niet gedood kan hebben en bovendien kijkt Ah Jong ook nog droevig dat Jenny helemaal zo overspannen is. Zo mooi….

avatar van the name is bond

the name is bond

waarom ik the killer geweldig vind.

allereerst vanwege de actie en de acteurs (chow Yun) is 1 van mijn favoriete acteurs en John Woo een van mijn favoriete (misschien wel mijn topfavoriet).

daarnaast is mijn belangrijkste reden :

het nummer wat gezongen wordt, is 1 van de weinige nummers waar ik werkelijk kippenvel van krijg.

wat een mooie stem en dito melodie.

vandaag eindelijk het nummer gevonden op u-tube.

weet iemand of deze titelmuziek op dvd te krijgen is.

dank is groot.

avatar van J.T.O

J.T.O

Jic schreef:

1 * was bagger kunnen niet acteren.

Ga je schamen, muts Jij weet blijkbaar niet wat acteren inhoudt

avatar van minus

minus

De vuurgevechten waren een lust voor het oog. Montage truukjes als freeze-frames en wipe-by cuts dragen bij aan de relatie tussen Ah Jong en Li.

***1/2

Jic schreef:
1 * was bagger kunnen niet acteren.

jij hebt er duidelijk geen kaas van gegeten. dit is een prachtfilm, dat ie niet uit hollywood komt en dat nicolas cage of jessica alba er niet in spelen hoeft nog niet te betekenen dat dit rommel is.

alles is gewoon goed aan deze film. De emotionele muziek, dat steeds terugkerende muziekje, prachtig allemaal, dat nummer wat Jenny zingt en wat later weer terugkeerd, het geeft allemaal een tweede dimensie aan dit magistrale stukje film, ook de eindscene vind ik prachtig, Jeff die uiteindelijk dan toch nog aan zijn einde komt, die politie die dus zijn goede maat verliest, en het feit dat Jeff niks meer kon zien, hetzelfde als wat hij Jenny aan het begin had aangedaan, briljant gewoon, heel mooi.
ook de kleinere rollen zijn mooi uitgewerkt, de mattie van de politie en de mattie van Jeff, die laatste heeft nog een heldhaftige scene waar hij volledig bewijst hoe trouw hij is aan Jeff.

een dikke 5

avatar van sambal

sambal

van die standaard hollywood aktiefilms vind ik normaal niks aan

gelukkig heeft the killer daar verandering in gemaakt ik had hem gister bij een vriend gekeke en hij is zo ontzettend bruut maar toch ook zeer goed wat mij betreftde beste aktie film ooit gemaakt 4,5 *

niethie

Een van de beste actiefilms die ik ooit gezien heb, de film bevat een paar prachtig geschoten scenes, goede acteerprestaties van zowel yun fat als lee, de relatie tussen de twee wordt heel goed in beeld gebracht. Ook zit de film vol met prachtige emotionele scenes, en bevat de film een van de mooiste eindes die ik ooit in een film gezien heb (heb dan ook een klein traantje gelaten). Ook is de film heel invloedrijk geweest voor veel latere hollywoodproducties vaak hele goede, maar er is er geen een die aan deze kan tippen. Ook is de film erg vakkundig geregisserd door woo, en reken ik dit tot zijn beste film. Kortom een geweldige actiefilm, vol met prachtig geschoten beelden, mooie actie scenes (compleet met slow motion), en erg goede acteerprestaties.

4,5 sterren (voor deze zeldzame prachtfilm)

niethie schreef:

4,5 sterren (voor deze zeldzame prachtfilm)

over that 70's show zullen we het nooit eens worden waarschijnlijk, maar hier geef ik je 100% gelijk in

niethie

Nou bedankt hoor, zijn we het toch nog ergens over eens

niethie

Ik heb trouwens nog een prachtige 3 disc criterion laserdisc liggen.

avatar van Goto

Goto

niethie schreef:

Ik heb trouwens nog een prachtige 3 disc criterion laserdisc liggen.

Wow, wat heeft die zoal?

avatar van Goto

Goto

niethie

Denk je nou echt dat ik dat er met mijn 16 jaar voor betaalt heb. Heb hem gewoon een keer bij rodisc gekocht voor 20 euro leuke prijs voor zo'n prachtige uitgave. Ik moet je aleen teleurstellen dat was de laatste een oop (out of print) die vind je heus niet zo gauw meer daarom heb ik hem ook gekocht. Heb trouwens nog steeds geen speler.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Er is een box in omloop met 3 van John Woo's sterkste films waaronder deze en dat allemaal voor slechts 12 euro. Destijds bij een FRS filiaal gekocht. Misschien een tipje.