• 9.374.678 stemmen

Dip Huet Seung Hung (1989)

Actie / Misdaad | 111 minuten

Met onder meer: Chow Yun-fat, Danny Lee en Sally Yeh

Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Japans

Releasedatum: 10 november 1994

Plot Dip Huet Seung Hung

"One Vicious Hitman. One Fierce Cop. Ten Thousand Bullets."

Jeff (Yun-Fat Chow), een huurmoordenaar, staat op het punt om zijn loopbaan te beëindigen. Tijdens zijn laatste klus verwondt hij per ongeluk de nachtclubzangeres Jenny (Sally Yeh), die daardoor blind raakt. Om de dure oogoperatie te bekostigen besluit hij alsnog een opdracht aan te nemen: de liquidatie van Triade-leider Hay Wong Hoi. Inspecteur Lee (Danny Lee), die aanvankelijk jacht maakt op The Killer, voelt zich gaandeweg op een vreemde manier tot hem aangetrokken en kiest tenslotte zelfs zijn zijde. Ze erkennen elkaar als wapenbroeders en binden gezamenlijk de strijd aan met de triades.

Insp. Li Ying / Little Eagle

Chief Inspector Tu

avatar van MasterRRR

MasterRRR

Goodfella_90 schreef:

Er is een box in omloop met 3 van John Woo's sterkste films waaronder deze en dat allemaal voor slechts 12 euro. Destijds bij een FRS filiaal gekocht. Misschien een tipje.

Hoe heet die box dan?

newG

Ik heb hem als single dvd special collector's edition gekocht 2.99€ in de free record shop (Hasselt België) . Toch leuk dat je hem met deze disc in zowel engels gedubt als orgineel cantonees kunt bekijken. Tuurlijk heb ik de orginele taal voor mijn 1ste kijkbeurt gekozen.

Over de film zelf, vond dit maar een actiefilm die helemaal geen actiefilm wil zijn... Tijdens die ongelooflijk uitstekende actiescene's druipts het bloed uit je dvd speler.Je weet gewoon dat dit onrealistisch is: mensen die maar niet dood gaan of revolvers die de kogels uitspuwen als machinegeweren, HEERLIJK. Maar dan wil John Woo er zo van die emo scenes inproppen waardoor de film steeds zijn vaart verliest. echt jammer... Het verhaal leek ook împrovisatie a la minute, want soms ging het echt van de hak op de tak... Ook het gebrek aan goede dialogen dwingt me om deze film streng te beoordelen en maar een schamele 2.5* te geven...

avatar van J.T.O

J.T.O

Opzich waren de emotionele scènes niet eens zo slecht. Alleen de laatste scène was een beetje over de top, maar voor de rest was het wel te doen, past perfect bij thema’s van zijn handelsmerk, namelijk “Heroic Bloodshed” & “Bullet Ballet”. Overigens is het verhaal niet hak op de tak, er zit wel een duidelijke verhaallijn achter, zie de keuzes tussen die men moet maken tussen professie of gevoelens. Het gaat niet veel dieper dan dat, want films zoals “A Better Tomorrow”, “Bullet in the Head” en zijn andere films bevatten dezelfde thematiek en kenmerken. Er is geen ander film die dezelfde kaliber heeft of die enigszins vergelijkbaar is naar mijn mening.

avatar van Onslaught

Onslaught

Zeer goede actie film uit de handen van John Woo. Een regisseur waar ik helaas nog te weinig van heb gezien om echt goed te kunnen oordelen.

The Killer is een actie film zoals die in mijn ogen vertoont hoort te worden! Er gaat geen moment voorbij zonder dat er iets gebeurt. Als ik de inhoud moet omschrijven dan heb je voor 2/3 actie en voor 1/3 romantiek/drama. Een perfecte combinatie dus.

Als ik de actie onder de loep neem dan krijg je te maken met zeer mooie schietscenes en enkele achtervolgingscenes. Vooral op het einde merk je hoe serieus er aan deze film is gewerkt.

Voorderest is het muziek redelijk. Het beeld kwaliteit had beter gekunt, maar is niet storend. Acteerwerk is ook voldoende voor een actiefilm als deze. En als laatste is Chow Yun-Fat natuurlijk geknipt voor de rol als huurmoordenaar.

Nee deze film bestempel ik zeker als een must see voor actie liefhebbers en krijgt van mij daarom een 4.0.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Tot nu toe had ik niet echt positieve ervaringen gedistileerd uit John Woo `s oeuvre.

The Killer brengt hier verandering in. John Woo trakteert zijn kijkers hier op een lekker gewelddadig, over the top actiespektakel. Daarnaast ergerde ik mij hier minder aan zijn geforceerde pogingen om wat symboliek in zijn films in te brengen. De actie speelt zich af op meerdere locaties, waardoor de film fris van vorm blijft. Daarnaast ervaarde ik af en toe ook wat suspense in zijn films en niet een volledig afgebakerde showroom die aan de ene kant veel wapengekletter bood en na de draaiing weer een portie aan romantiek/relatieve rust. Het werd allemaal lekker in elkaar gemixed. De botenrace illustreerde hoe sfeervol Woo het plegen van een moord in beeld kan brengen.

Onwijs gaaf waren ook de vele patronen die bij de wapengevechten in de lucht zweefden. Verder kon de romantische invalshoek mij niet storen en vond ik de muziek mooi, zelfs bijna licht ontroerend. Actie zoals actie voor mij hoort te zijn: Gevarieerd, onnavolgbaar en constant lonkend om de hoek. 4*

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Heerlijke gewelddadige film van Woo, met uitzinnige actie en Yun-Fat Chow is weer geweldig.

3 en half sterren.

avatar van Malick

Malick

The Killer is misschien wel de vetste, coolste over-the-top actiefilm die ik tot nu toe heb mogen verorberen. Schitterende shootouts, prachtige muziek en lekker acteerwerk met zo weinig mogelijk woordenwisselingen. Je merkt gewoon als getrainde kijker dat John Woo het actiegenre opnieuw heeft gereanimeerd. Vakkundig geschoten, strakke regie en ook lekker hoe John Woo stoeit met de wetten van logica en realiteit. Jammer dat hij verkuist is naar Hollywood vooral zijn laatste prent Paycheck valt in het niet wat hij in zijn meest werkzame periode (Hongkong) maakten. Dus een strakke film met een magnifieke Yun-Fat Chow zorgde voor een instant klassieker eind jaren ‘’80 en de nodige verwachtingen.

Erwinner

Schietpartijtjes waren belabberd! Voeg daar jaren 80 effecten bij en je krijgt dit resultaat. Was toen misschien leuk, nu kan dit echt niet meer. Kreeg er ook een Hollywood 80 bijsmaak van.

Matige muziek, ja ook dat nog. En niet te vergeten, hele foute editting af en toe gebruikt. Vond het ook niet over-the-top trouwens. Tegenwoordig is dit Disney aktie maar dan met bloed.

Het verhaal was wel oke, alleen drama kwam niet uit de voeten deze keer. Diep dan de romantiek meer uit, nu bleef het maar op de achtergrond hangen.

Mickey en Dombo, de binnenpret grapjes liggen op het puntje van m'n tong.

Redelijk half mislukte film.

brymj

hahahaha, wat een onzin, dit is juist geen hollywoodfilm, de argumenten die je geeft raken kant noch wal

Erwinner

Ik geef alle ingredienten aan om zo tot mijn conclusie te komen.

Moet gewoon aan een ouderwetse kermis denken. Wel met een nieuwe schiettent die al lang is achterhaald. Maar hij is er daarna wel op vooruitgegaan en heeft bijgeleerd.

avatar van J.T.O

J.T.O

The Killer was voor zijn tijd revolutionaire film. Bullet Ballet en Heroic Bloodshed zijn de genres die populair werden door The Killer, althans ze werden populairder in het Westen. Veel films van tegenwoordig hebben hun inspiratie daar ook vandaan, bijvoorbeeld de bullet time die je nu ziet.

De shoot-outs waren top, niet belabberd. Overigens wel leuk dat twee mensen totaal 2 verschillende meningen hebben, terwijl het toch wel erkent is dat de shoot-outs meesterlijk zijn. Ik wil je mening hierdoor niet onderuit halen, het zal wel een kwestie van smaak zijn, al vind ik de shoot-outs absoluut verreweg van slecht.

brymj schreef:

Ik zei toch ook niet dat dit een hollywood film is??

De eerste film die ik zag was Hard Target. De schietpartijen vond ik toen mooi en verfrissend. Ik wist wie de regisseur was, maar ben er nooit aan toe gekomen om die oudere films te bekijken.

Wel was mijn nieuwsgierigheid al lang gewekt door HT maar tot nu toe alleen enkel recentere werkjes gezien die mij wel bevielen.

Eigenlijk ook alweer lang geleden, maar ik vond het i.i.g. simpel, maar wel mooi entertainment voer.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

zelden zo een intensieve actiefilm gezien.de massagevechten zijn bijna heroisch.die emotie maakt het alleen nog leuker vind ik.realisme is geen criterium omdat bijna geen enkele actiefilm realistisch is.dat is gewoon een drogreden.

gr dumbo

Erwinner schreef:

Ik zei toch ook niet dat dit een hollywood film is??

je zei dat je er een hollywood bijsmaak van kreeg of zoiets, als er iets niets met deze film heeft te maken is het hollywood wel,

avatar van niethie

niethie

Precies.

Hard Boiled (ook van John Woo) al gezien brymj? Iets minder gericht op drama maar vooral als actiefilm ongelofelijk cool.

Erwinner

Het deed me vooral aan jaren 80 hollywood films denken. Lekker simpel en veel pief paf en helaas niet bijzonder genoeg om boven de rest uit te kunnen stijgen. Ik had graag wat anders gezien, maar moet het nemen zoals het is. Maar ondertussen heb ik wel in de gaten dat ik de meeste films uit HongKong mij tot nu toe niet goed bevallen. Wil het woordje niet laten vallen....amateuristisch.

Misdaad/Aktie niet meer, liever iets anders.

Maar heb nog wel Brother,Fallen Angels,Exiled,Chunking Express liggen.

brymj

nou, wat de gemiddelde hollywood film mist is sfeer, en dat heeft deze film naar mijn mening wel,

Hard Boiled nog steeds niet gezien, moet ik snel eens doen

avatar van niethie

niethie

Je heb ook nog Bullet in the Head een soort eigentijdse remake van The Deer Hunter maar dan in John Woo style.

avatar van gauke

gauke

Geweldige, dramatische, oosterse en stylistische (is dit een woord?) film. Prachtige verhaallijn met als ingrediëntenen: loyaliteit, verraad, eergevoel en vriendschap. Zeer talentvolle acteurs. Een aanrader!

gauke schreef:

stylistische (is dit een woord?) film.

volgens google is het stilistisch of gestileerd

in een vereenvoudigde, maar karakteristieke vorm

avatar van gauke

gauke

Dank-je-wel NewG voor de moeite.

newG

geen dank, ik ben dat woord trouwens ook al heel mijn leven verkeerd aan het schrijven

zo leren we weer wat bij

avatar van Zinema

Zeer vermakelijke flick van meester Woo. Schitterend camerawerk en sterke actie maakten van deze film een trendsetter. Goed.

avatar van djelle

djelle

Schitterend camerawerk, sterke actie, zeer vermakelijk... en toch 'maar' een 3? Wat schort er dan voor jou nog aan deze actiefilm waardoor het 2 volle sterren verliest?

avatar van Zinema

djelle schreef:

Vond de editing en het acteerwerk niet overal even sterk en het verhaal soms een klein beetje onevenwichtig. Maar hey, smaken verschillen.

De film is niet perfect, vandaar geen 5

Tevens is de film geen meesterwerk, dus ook geen 4

Ik vind hem net iets te gedateerd (sommige films ondergaan de tand des tijds beter) om hem zeer goed te noemen, dus geen 3,5.

Toch vind ik hem gewoonweg goed: drie sterren dus.

Verder link ik je door http://www.moviemeter.nl/forum/2/188

Vriendelijke groet.

avatar van djelle

djelle

Zinema schreef:

Vond de editing en het acteerwerk niet overal even sterk en het verhaal soms een klein beetje onevenwichtig. Ik vind hem net iets te gedateerd (sommige films ondergaan de tand des tijds beter) om hem zeer goed te noemen.

Prima, nu begrijp ik dat cijfer beter. Het zou dan ook goed zijn mocht je naast je positieve kritiek, ook altijd de minpunten zetten Zinema (als die er zijn uiteraard). Zo vermijd je verwarring.

avatar van The Last

The Last

Heerlijk entertainment dit. De actiescene's zijn fenomenaal (en eveneens fenomenaal in beeld gebracht), (mijn oren piepen nog steeds), één van de beste die ik ooit heb gezien. Zwaar over-the-top, maar zeer effectief in combinatie met het sentimentele muziek. Verhaal wordt nergens bijzonder en staat matig in dienst van de actiescene's, maar de melo-dramatische elementen worden sterk gebracht, mede door de behoorlijk acterende trio Chow, Lee en Yeh.

Absoluut topvermaak, is zonder twijfel een grote invloed geweest op latere actiefilms. Dik 4,0*. Wellicht de beste 3 euro die ik ooit heb besteed.

PS: aan te raden is de film in originele taal te zien, aangezien de Engelse nasynchronisatie (na 7 min. afgezet, wou het uitproberen) vreselijk is.

avatar van Achmed

Achmed

Top film vandaag gekocht bij FRS (2,99) kon hem niet laten liggen. Nadat ik a better tomorrow had gekocht

Lekker overdreven schiet scenes En mooie acties Chow Yun Fat

The Last schreef:

Toen ik hem eerst keek stond hij standaart in zijn engels ik dacht dat ze me genept hadden maar na beetje zoeken heb ik het op cantonees gezet zeker veel beter!

avatar van DVD-T

DVD-T

Dit was mijn eerste kennismaking met het Hong Kong werk van Woo, en ik moet zeggen dat is mij zeer goed bevallen en smaakt zeker naar meer.Heerlijk vermaak is dit.Ik had nergens echt het gevoel de film uit '89 komt, behalve een beetje aan de foute kleding van de politie agenten.Het drama en acteerwerk komt niet altijd goed over op mij, maar daar staat wel tegenover dat de film een aantal fenomenale actie scenes bevat.Grote shoot-outs met pistolen/geweren die maar niet leeg raken, achtervolgingen en explosies, heerlijk.En de vertrouwde duiven die je ook in de Hollywood films van Woo terug ziet.Ben benieuwd naar meer.

avatar van 606

alweer een super film met Chow Yun Fat van woo

erg vermakelijk en mooie drama erbij.

4,5 ster