Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Chow Yun-fat, Danny Lee en Sally Yeh
Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Japans
Releasedatum: 10 november 1994
Plot Dip Huet Seung Hung
"One Vicious Hitman. One Fierce Cop. Ten Thousand Bullets."
Jeff (Yun-Fat Chow), een huurmoordenaar, staat op het punt om zijn loopbaan te beëindigen. Tijdens zijn laatste klus verwondt hij per ongeluk de nachtclubzangeres Jenny (Sally Yeh), die daardoor blind raakt. Om de dure oogoperatie te bekostigen besluit hij alsnog een opdracht aan te nemen: de liquidatie van Triade-leider Hay Wong Hoi. Inspecteur Lee (Danny Lee), die aanvankelijk jacht maakt op The Killer, voelt zich gaandeweg op een vreemde manier tot hem aangetrokken en kiest tenslotte zelfs zijn zijde. Ze erkennen elkaar als wapenbroeders en binden gezamenlijk de strijd aan met de triades.
Ah Jong
Teddy's man
Frank Chen
Chief Inspector Tu
djelle
Dit is inderdaad een heerlijk meesterwerkje van grootmeester Woo! Deze film heb ik jaren geleden ooit eens nietsvermoedend gehuurd, uit nieuwschierigheid. Toen wist ik nog niks van John Woo of andere regisseurs. Vanaf dat moment ben ik beginnen letten op de regisseur als ik een film kocht/huurde. Voor mij is dit de beste actiefilm ooit gemaakt. Zowel de actie als het verhaal is adembenemd in beeld gebracht. De schietpartijen zijn zo freqeunt en stijlvol, een meesterwerk gewoon. Holywood kan daar nog veel uit leren. Jammer dat Woo precies zijn talent totaal verloren is. Zijn laatste films zijn enorm veel verzwakt.
djelle
aan sseagal: Hard boiled is bijna even goed als the killer. Maar the killer blijft Woo's beste voor mij persoonlijk. (als fan heb ik ze al bijna allemaal gezien) Face off, bullet in the head en hard target vullen het rijtje aan.
mikey
Ruige kerels met buitengewone schietcapaciteiten zijn vriend en vijand en knallen heel hong kong omver in gestileerd geschoten scènes waarin ook duiven en blinde vrouwen een hoofdrol spelen. alleen erg leuk voor mannen. Ooit gezien tijdens nijmegens filmfestival: 'De man als held'. 4.5
mister blonde
die scene waar the killer en zijn vriendin blind langs elkaar kruipen is overigens ook adembenemend mooi.
djelle
... en niet te vergeten: Lee's duivenkwekerij
grijp79
Een van de beste actiefilms ooit. Bepaalde shots waren echt revolutionair. Ondanks die ietwat overdreven muziek en het sentiment, was ik wel betrokken bij de personages.
Peugeot306
Lekkere film, verhaal ging met lekker tempo door, schietscene's mooi in beeld gebracht. Gewoon lekker genoten
Martin Van K
Een typische actiefilm uit Hongkong, maar zeker één van de betere, met een paar heel sterke scènes.
Waar ik mij wel aan ergerde waren de Nederlandse ondertitels. Het gebruik van de namen Jeffrey, Jenny, Sidney, Randy,... en Dumbo en Mickey Mouse!!!
Die zijn dus zo overgenomen uit een Amerikaanse vertaling. Waarom kunnen ze niet gebruik maken van de originele benamingen? Ok toegegeven: wat in de originele versie gebruikt werd voor Dumbo en Mickey Mouse zullen wij als westerlingen misschien moeilijk kunnen vatten, maar namen als Li en Ah Jong passen toch veel beter bij deze film dan Jeffrey en Sidney... Spijtig dat ik die taal niet machtig ben!
Hoeveel (nep-)kogels zouden er trouwens gebruikt zijn voor deze film?
sn@ke
- 2077 berichten
The killer
*****
Woo duidelijk op z'n hoogdagen in Hongkong en waarschijnlijk meteen één van de beste films uit het genre. Woo speelt met de thema's vriendschap en liefde doorheen een vuurregen van kogels , in fantastisch geschoten en gestilleerde actiescenes. De steeds weerkerende muziek is fantastisch , het drama niet te sentimenteel , de actie zoals gezegd erg goed .....
YuLaw16
Helaas maken ze niet meer zulke films, maargoed het moge duidelijk zijn dat deze film geweldig is, en vele filmmakers heeft geinspireerd en nog zal inspireren
5/5
Ravenstein
Dat dit een klassieker is ,daar valt niet aan te twijfelen, maar een meesterwerk vind ik het zeker niet.
De actiescenes zijn duidelijk de troeven van de film (kippevel krijg je er van), het verhaal is al minder en dat overdreven sentimentele gedoe draait de film (net als in Ying Huang Boon Sik) voor mij bijna de nek om.
Die Xue Shuang Xiong krijgt voor mij een 3 en dat is dan vooral voor de coole verschijning van Chow Yung-Fat en de verbluffende actiescenes.
james.dean
redelijke actie film uit hongkong, niet echt een superfilm maar is de moeite waard om eens tezien
Dit is de originele poster met originele titel. Die heeft altijd de voorkeur. De vorige was een videohoes met Engelstalige titel.
Naomi Watts
Een hele vermakelijke aktiefilm. De banden tussen de personages is mooi weergegeven, prima acteerwerk en dan tot slot nog eens prima aktiescenes, een garantie voor een avondje topvermaak. 4*
sinterklaas
Echte te gekke film goed verhaal maar die meid was soms erg iri.
enne hij schiet met 1 beretta 50 kogels in 1 persoon er zitten toch maar 15 kogels in een beretta
5,0
RemyBl
Helemaal mee eens. Tenenkrommende soapverwikkelingen, ik was verbijsterd toen ik het zag, zo melodramatisch....
Vanwege de gaaf gechoreografeerde actiescenes een dikke 3 *
dutchtuga
2 sterren alleen voor een aantal mooi gestileerde scenes want verder had dit me alleen cartoonesque taferelen en irritatie te bieden. Die irritatie kwam vooral van die verschrikkelijke jennie. Op momenten had ik gehoopt dat Jason Voorhees de film binnen zou lopen om haar op een mooie afslachting te trakteren. Het enige wat uit haar mond kwam waren dingen als "Jeffrey waar ben je". Daar bleef het een beetje bij.
Met carttonesque actie is in principe niets mis als het allemaal niet al te serieus wordt genomen maar helaas is dat hier niet het geval. John Woo neemt zichzelf te serieus. Hier was al duidelijk te zien dat dit een regisseur was die makkelijk mee zou kunnen draaien in hollywood.
Wel een paar erg mooie scenes zoals ik zei en een redelijke soundtrack maar verder niet mijn ding.
aegron
In tegenstelling tot "A Better Tomorrow" was deze film wel zeer goed te pruimen. Er was nog steeds sprake van een zekere mate van melodrama, maar hier werkte dit een stuk beter.
Ook de soundtrack was een stuk beter en de aktie werd ook mooier in beeld gebracht.
olivier
Heb om één of andere reden alleen maar eerste kwartier van mijn dvd kunnen zien, en toen moest ik er plots vandoor. Maar tot nogtoe leek het zo ongelooflijk 'fout' en 'amateuristisch' of is dat eigen aan het begin?
Dat ligt vooral aan jezelf. Het is een film van grootmeester John Woo, maar omdat het er misschien niet zo gelikt uitziet als de gemiddelde Hollywood blockbuster is het nog niet fout of amateuristisch.
Zelva
Het slot was veel te veel overkill. Samen met het tenenkrommende begin, kom ik echt niet verder dan 2*.
feanaro surion
De plotbeschrijving is een spoiler ze gaan pas na een uur samenwerken
Verder erg fijne aktiefilm met prachtige scenes en een goed lekker over the top einde, 4 sterren.

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Shoah

Il Grande Silenzio
Drama / Western, 1968

Kikujirô no Natsu
Komedie / Roadmovie, 1999
blindness and impaired visionhuurmoordenaarpolitiehong kongheroic bloodshed