Genre: Actie / Misdaad
Met onder meer: Chow Yun-fat, Danny Lee en Sally Yeh
Gesproken taal: Kantonees, Mandarijn en Japans
Releasedatum: 10 november 1994
Plot Dip Huet Seung Hung
"One Vicious Hitman. One Fierce Cop. Ten Thousand Bullets."
Jeff (Yun-Fat Chow), een huurmoordenaar, staat op het punt om zijn loopbaan te beëindigen. Tijdens zijn laatste klus verwondt hij per ongeluk de nachtclubzangeres Jenny (Sally Yeh), die daardoor blind raakt. Om de dure oogoperatie te bekostigen besluit hij alsnog een opdracht aan te nemen: de liquidatie van Triade-leider Hay Wong Hoi. Inspecteur Lee (Danny Lee), die aanvankelijk jacht maakt op The Killer, voelt zich gaandeweg op een vreemde manier tot hem aangetrokken en kiest tenslotte zelfs zijn zijde. Ze erkennen elkaar als wapenbroeders en binden gezamenlijk de strijd aan met de triades.
Ah Jong
Teddy's man
Frank Chen
Chief Inspector Tu
You_bastard
Het is dat ik Hardboiled de beste John Woo film vond anders werd het deze wel.
vic
deze was vroeger zo een cult film dat hij niet te krijgen was in nederland. Nu heeft hij de faam gekregen die hij verdient. Het is duidelijk de beste John woo film. Het verhaal is stukken beter dan hard boiled en dat geeft hem dat extra puntje boven hard boiled
Wil ik zien!
Het verhaal vond ik bij Hard-Boiled de zwakste schakel, dus als het verhaal hier beter is ben ik zeer benieuwd.
Ramon K
De kerk ....de guns....de witte, opvliegende duiven......de beste van de Woo's......4,5 sterren( ja, ik heb er een half sterretje afgehaald)
IamBernie
Loved it.
Alleen ik had gvd een videoband met daarop opnieuw engels ingesproken stemmen, dat is echt lomp
Ramon K
Ik dus ook.... en ik irriteer me echt aan die Engelse synchronisatie.
FisherKing
Ik heb hem gezien.. waarom is er dan niks van blijven hangen behalve rondvliegende benen.... k zal hier maar niet op stemmen..
Sjan
Ik baalde goed na het zien van deze film; hij staat overal zo hoog aangeschreven dat je haast wel moet denken dat ie fantastisch is...bij mij viel deze dus zwaar tegen. Ik vond er wel geniale actiescenes in zitten maar het was mij allemaal een beetje saai, gewoon zwaar om te kijken, hij kon mij iig niet echt boeien.
jay73
Vreemde mix van grof geweld en sentimentele treurnis. De brute actie wordt herhaaldelijk stilgelegd voor een kwijlerige conversatie, aangedikt door melodramatische muziek of een zoveelste flash-back, het liefst in slow-mo. 't Zal wel een film met een knipoog zijn. Maar naar wat ontgaat me nog even.
In deze film zijn de pieken hoog en de dalen diep. Kom ik al met al op iets gemiddelds uit: 3*.
jackie
't Zal wel een film met een knipoog zijn. Maar naar wat ontgaat me nog even.
Dat is gewoon de stijl van John Woo, dus geen knipoog
T.O.
Ik dus ook.... en ik irriteer me echt aan die Engelse synchronisatie.
He looks determined without being ruthless
Something heroic in this man, there's a courage about him
Doesn't look like a killer
Comes across so calm, acts like he has a dream
Full of passion
You don't trust me huh?
Well you know why
I do, we're not supposed to trust anyone in our profession anyway

Mza
- 1924 stemmen
Ik heb de film nooit gezien maar die tekst herken ik onmiddelijk. Dit wordt namelijk gesampled op de CD Only Built 4 Cuban Linx van Reakwon.
Jordy
Misschien wel de meest onevenwichtige film die ik ooit gezien heb. Van een bedroevend "Death Wish 23"-niveau, maar dan afgewisseld met adembenemend mooie schietpartijen en een mooi eind. Leuk om de invloeden op bv. Face Off te zien, maar dat blijft nog steeds de enige Woo die ik goed vind
jackie
Welke stukken uit de film bedoel je dan ?
Ramon K
The Killer is veruit de beste film van John Woo, Hard Boiled staat bij mij op de tweede plaats. In de films van John Woo zitten altijd cheesy dramatische elementen en ook stoeit hij nogal eens met de wetten van de realiteit. Maar Woo brengt alles zo stijlvol in beeld, dat ik hem die foutjes graag vergeef. The Killer heeft juist het BESTE plot wat Woo ooit gecreeerd heeft! Veel van de actiescene's uit The Killer en Hard Boiled heeft Woo gebruikt/aangepast/gekopieerd voor zijn Amerikaanse films zoals Hard Target en Face/Off, die ook allemaal een 'rammelend' plot hebben. Blijkbaar wordt het Woo in deze films juist WEL vergeven omdat hier Amerikaanse sterren zoals Travolta, Cage, Slater en Van Damme zijn films "sieren". Ik vind dat toch een beetje raar iig.....Woo's films uit zijn thuisland blijven de beste imho.
Jos2
Kom zeg. Artistiek gezien toch echt even andere koek. Dit is Woo op zijn meest poetisch. Dat hij dan hier en daar wat uitglijdt over de meest sentimentele stukjes: och.
jay73
Poetisch?
Gaat me toch wat ver voor deze film waar de tranentrekkerij tussen de kogels doorvliegt.
Sentimentele draak?
Mmmmmmm, met die omschrijving kan ik beter leven.
Jordy
Artistiek is de film inderdaad op een paar momenten supermooi (dat zeg ik dan ook in m'n reactie). Van de rest (agent en moordenaar, honderden schietpartijen zonder dat ze zelf gedood worden, zo'n vrouwtje er tussendoor, band tussen good guy en bad guy) zie ik het verschil niet met een Death Wish-film ofzo.
goga
Het is dat ik Hardboiled de beste John Woo film vond anders werd het deze wel.
Deze film is toch veel beter dan Hard-Boiled?
Ramon K
The Killer is NET een tikkeltje beter imho. Maar 't scheelt niet veel.
Macmanus
Maar € 9.99 bij de FRS
Meteen maar effen gekocht, er staan ook wat extraatjes op en je kunt de hoes omdraaien en dan heb je een andere kleur, is wel geinig
tovenaar
Bij mij is dat bij al mijn DVD's, meestal worden ze dan wit.
mister blonde
geweldige actiefilm. de invloeden voor top films als heat (de politieman die zich uiteindelijk nog het meest verbonden voelt met de 'misdadiger').
desperado (de manier hoe de actiescenes in beeld worden gebracht) en natuurlijk leon.
Wat ik ook uiteindelijk een pluspunt vond; was dat de hitman en zijn vriend (die andere hitman) om het leven komen. en dat die politieman werd opgepakt (namen van karakters weet ik zo even niet). de reden dat ik dit een pluspunt vond was, omdat ze dus niet ongeschonden uit de strijd kwamen. Nu waren de onwaarschijnlijke ontsnappingen en actiescenes nog functioneel.
Het beste wat ik tot nu toe uit azie (en dat is bedroevend weinig) heb gezien.
Jos2
Het beste wat ik tot nu toe uit azie (en dat is bedroevend weinig) heb gezien.
Kijk eens wat Kurosawa's.
neo
Poetische actiefilm zoals ik er maar heel heel weinig heb gezien!! Dit is gewoon fucking kunst! Wel jammer dat ik de Amerikaans ingesproken versie heb, wat misschien wel het enige punt van ergenis was aan de film. Voor de rest een onvergetelijke finale en Chow is enorm goed. voorlopig 4.5 sterren
De Knip
Sterke actiescenes en toch ook wel een boeiend geheel. Alleen die meid was wat irritant aanwezig..... "Jeffrey, Jeffrey!"
***1/2

Il Grande Silenzio
Drama / Western, 1968

Kikujirô no Natsu
Komedie / Roadmovie, 1999
blindness and impaired visionhuurmoordenaarpolitiehong kongheroic bloodshed