Snowpiercer (2013)
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Morgen om 16:55 uur op Film1 Action
Plot Snowpiercer
"Fight your way to the front."
Het is het jaar 2031 in een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd ervoor dat alle mensen op aarde sterven, behalve de bewoners van de 'Snow Piercer'. Deze trein, aangedreven door een uit zichzelf bewegende motor die nooit stopt, reist de koude wereld rond met aan boord een groep overlevenden. De trein is opgedeeld in verschillende klassen wat ervoor zorgt dat er aan boord een revolutie ontstaat.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Snowpiercer (MusicMeter)
Andrew
Yona
Teacher
pmeester
Originele post apocalypt. Niet helemaal geloofwaardig en het riep hier en daar wel wat vragen op. Niettemin zeer vermakelijk en vooral de rol van Tilda die bijna onherkenbaar was.
Banjo
- 2036 berichten
The Thing ontmoet Wild Widl West!
Vergezocht natuurlijk, maar het concept van de Snowpiercer vond ik geweldig!.
heerlijk orgineel, mooi gemaakt en interessant.
De uitwerking had beter gekunt maar toch een toffe film...
Het lijkt ook wel of deze film een slechte trip wil uit beelden, na het gebruik van Lsd....
Toch best een fijne film dit. Heeft wel wat kleine minpuntjes en is niet altijd overtuigend, maar heeft bovenal een paar grote pluspunten.
Het concept is erg goed en het camerawerk mag er ook absoluut zijn. Wat ik ook erg leuk vond, is dat elke cabine wel een soort van nieuwe wereld lijkt. Die verwachting, zorgde bij mij ook voor een bepaalde nieuwsgierigheid.
De actie is goed, maar ook de maatschappijkritiek is niet verkeerd. De beelden buiten de trein zijn wel iets minder, maar gelukkig wordt daar niet teveel de focus op gelegd. Personages zijn niet onaardig en ik moest wel lachen om het kolderieke personage dat Tilda Swinton hier neerzet. Ik vermoed dat dit ook de bedoeling was.
Al met al erg leuk en vermakelijk en op sommige vlakken zelfs bijzonder origineel.
Morice80
Mooie beelden, Maar wat een stom verhaal!
(de scores hier zijn tussen de 1,5 & 5 wat wel grappig is)
JeroenFR08
Redelijk filmpje, wat nou niet bepaald goed genoemd kan worden.
Ten eerste de scenes buiten de trein, man man man wat waren die matig zeg. Wat een verschrikkelijke computeranimatie. Dat was echt bar slecht zeg.
T verhaal is wel aardig, t hoeft allemaal niet al te best genoemd te worden. Maar opzich heeft t wel wat origineels in zich.
T acteerwerk ook opzich niet veel over te klagen. Evans heeft een makkelijke rol als macho held. De bijrolletjes zijn ook niet al te bijzonder te noemen, maar dan...
De bijrol waar ik het meest over te melden heb, als dan wel niet positief of negatief, Tilda Swanton. Ik zat gewoon naar de gekopieerde versie van Brick Top uit Snatch te kijken zeg. Dit was gewoon de vrouwelijke versie.
Al met al wel leuk voor een keer, maar niet vaker.
-jack_sparrow-
film reviews in 100 woorden: Snowpiercer (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be
Snowpiercer is een post-apocalyptisch verhaal waarin de aard van de mensheid wederom op de proef word gesteld. De film opent met een enorm interessant concept dat misschien beter was uitgewerkt in de handen van een andere regisseur en schrijver. Het verhaal is uniek maar het script was gewoon slecht geschreven. De sets zijn fenomenaal en het acteerwerk is goed (vooral Tilda Swinton en Chris Evans zijn formidabel) maar voor mij was het leukste aan deze film wat we te zien zullen krijgen in de volgende cabine. Snowpiercer is entertainend en serieus, helemaal niet realistisch maar toch uniek in zijn soort.
The One Ring
Haha, ik mag Joon-Ho Bong wel. Zijn vorige films bevielen al en hoewel Snowpiercer de minste is moet ik hem toch kudos geven met waar hij hier mee weg komt. Zoals velen hier (geleid door Ramon K) al aangegeven hebben, slaat de wereld die hier gecreëerd wordt nergens op en is het een vrij zwak uitgedachte dystopie. En toch is het gewoon een heerlijke film wat mij betreft.
De treinsetting en de indeling daarvan bevat weinig logica. Waarschijnlijk is het ook onmogelijk om dit echt logisch te doen. Waarschijnlijk is iedere indeling van deze wagons onhandig. Maar de wagons zijn wel gaaf ontworpen en de film is alleen al interessant om te zien wat er in het volgende treindeel volgt. De volgorde waarin de cabines zich bevinden is niet gebaseerd op logica, maar op dramaturgie: waar heeft welke wagon de meeste impact op verhalend gebied? Wat mij betreft geen slechte keuze. Als je dan voor een volstrekt stompzinnige locatie gaat, haal er dan het maximale uit. Dat doet Snowpiercer. Wat ook werkt is dat de contrasten tussen de verschillende treindelen steeds werkt. De film heeft een fantastische flow.
Sowieso is het in technisch opzicht een klein pareltje, minus de CGI. Mooie en bizarre sets, goede kostumering, lekker dik aangezette cameraperspectieven en strak gemonteerd. Het werkt allemaal. Evenals de excentrieke casting, waarbij ik vooral Tilda Swintons maffe personage goed kon waarderen, al stal Kang-Ho Song toch wel de show (nog een raar plotelement overigens; na 18 jaar dicht op elkaar gezeten te hebben spreken veel mensen toch nog elkaar taal niet).
Nee, het verhaal snijdt weinig hout (al is Chris Evans' monoloog over kannibalisme effectief) en het einde vond ik ook waardeloos. Je kunt het op twee manieren interpreteren denk ik: de twee overlevenden planten zich voort en redden de mens of de twee zullen niet lang overleven en de mensheid sterft uit. Beide opties vind ik niet bijster interessant als afsluiting van dit verhaal. Niettemin is dit verder niet funest, want de wilde rit die Snowpiercer leverde had genoeg geïnspireerde elementen om het meer dan de moeite waard te maken.
Sergio Leone
Redelijk.
Zeker het eerste anderhalf uur is Snowpiercer best goed. Soms rauw, soms bevreemdend. Soms serieus, soms bizar humoristisch. Eén ding is daarbij een understatement: niet te hard bij nadenken. En dat is net het punt waar het op het einde dan toch nog fout gaat. Willford ontmoeten is al een teleurstelling: dan was hij beter onbekend gebleven. Want wat komt die met een kutverhaal aanzetten. Slechte, slechte keuze.
Het is ook dat Ed Harris het charisma mist om een dergelijk figuur te acteren. Ik had iets excentrieks verwacht gezien de indoctrinatie in de klas en het gedrag van Tilda Swinton’s eerste minister (wat een love to hate-personage zet die neer). Harris is behalve z’n nachtjapon gewoon Harris zoals ik hem al in een film of 10, 15 gezien heb.
De iets te brede Chris Evans doet het verder vrij goed. Jamie Bell moet voor jeugdige onbezonnenheid zorgen maar valt door de mand, misschien ook omdat hij er minstens een jaar of 5 te oud uitziet om iemand van hoogstens 17 jaar te vertolken.
Audiovisueel vind ik Snowpiercer vrij wisselvallig. Veel scènes zijn de moeite waard – de diversiteit aan/in wagons is ook een enorme troef, want het reflecteert een “maatschappij” meer dan ik op voorhand voor mogelijk had gehouden, qua design ook steeds knap ontworpen – maar elk shot buiten de trein is ontzettend lelijk. CGI zoals het niet hoort. De soundtrack is net hetzelfde – goed of slecht.
De cameravoering tijdens actiescènes is vaak een hit-or-miss. Soms is het wat te slordig. Dat kan ook komen door de choreografie, waarbij duidelijk ingeoefende duelletjes afsteken tegen wat rommelig geknok.
Opvallend tussendoortje.
Donkerwoud
Fijne absurdistische dystopie waarin Amerikaanse acteurs worden neergezet binnen de typische kenmerken van Koreaanse esthetiek. Het levert een lekker vreemde combinatie van stijlen en sferen op die over het algemeen goed werken. Enige nadeel is dat de dramatische intermezzo's eerder afleiden van de wilde achtbaanrit dan dat zij werkelijk iets wezenlijks toevoegen. Dan zie je het ene moment iets wat onmogelijk serieus te nemen is, maar dan wordt dat vervolgd met extreem melodramatische dialogen van personages die bloedserieus hun zielenheil met elkaar delen.
ribas123
totaal niet verwacht dat deze film zo leuk was. Het verhaal slaat natuurlijk nergens op maar toch is het leuk uitgebeeld. Ik heb me goed vermaakt.
Kondoro
Snowpiercer
Deze Zuid-Koreaanse actie film is me toch mee gevallen dan ik vooraf had verwacht. Kameraad van mij kwam er mee aangezet voor Jurassic World en hij leek me wel wat. Puur voor de Actie / Sci-Fi genre's. Nu moet ik zeggen dat ik de actie in de film heerlijk vond maar, de Sci-Fi had wat beter gekund. Het leek wel of ik naar een animatie film zat te kijken (als ware) in plaats van een film met echte mensen. Nu weet ik natuurlijk niet zeker of het daadwerkelijk de bedoeling was om het zo over te laten komen maar, ik vond het anders wel erg leuk en goed gemaakt. De acteurs deden het prima! Ik vond de trein gaaf gemaakt en goed bedacht dus het concept was uiteraard goed! Het verhaal kon beter maar toch is Snowpiercer een knusse film die je snel al mee neemt door de tijd en voor je het weet ben je bij het eind die overigens saai was. Maar, al om al, prima film om tussen door eens mee te nemen!
mister blonde
Best vermakelijke onzin, maar zelden zo'n belachelijk plot gezien.
TornadoEF5
Tegenvaller. Doodgewone Hollywood sf/actiefilm verpakt in een Zuid-Koreaans jasje hoewel het engels hier de gangtaal is. Dat de setting (een sneeuwbalaarde in 2031) zo onrealistisch en overdreven is, maakt het er al niet beter op.
Voor veel mensen is het een voordeel wanneer hun favoriete onderwerpen in een film voorkomen, voor mij blijkbaar een enorm nadeel omdat de verwachtingen enorm hoog zijn, en geen enkele regisseur vandaag de dag capabel genoeg is om een realistische en boeiende film over een aardrijkskundig onderwerp te maken. Als kind was ik dus gepassioneerd door treinen en het weer. Dat dit hier samenkomt, is domweg toeval maar dat wil daarom dus niet zeggen dat dit per se een goede film is.
Daarnaast is de film ook niet vrij bijzonder, is de actie zoals gewoonlijk niet te volgen, en zijn de special effects ook niet wat het moet zijn. Wat anderen in deze film zien is mij dan ook een raadsel.
*met aardrijkskundig onderwerp zijn films waarbij de ruimte centraal staat niet inbegrepen.
Chainsaw
Geestig hoe een film je op het verkeerde been kan zetten. Snowpiercer opent met een groep arme mensen, die in erbarmelijke omstandigheden leeft in een trein. De film is grauw en grimmig en lijkt ondanks de premisse nog best realistisch qua vertelling. En vooral heel Amerikaans, met kapitein America Chris Evans in de hoofdrol. Maar langzaam maar zeker komen de Aziatische invloeden om de hoek zetten. Het is even wennen als een idiote en onherkenbare Tilda Swinton op het toneel komt met container vol geschmier. En ook in de rest van de film wisselt drama zich af met over-de-top actie, vreemde humor en een hoop krankzinnigheid. De film deed me op een gegeven moment sterk denken aan Willy Wonka and the Chocolate Factory en dat had ik niet verwacht toen ik aan de film begon. Goedgemaakt, een aardig uitgangspunt en sterke rollen. Met name Chris Evans laat zich van zijn beste kant zien.
3,5 sterren.
dvdfreak123
Moet zeggen in het begin van snowpiercer was ik echt geboeid en dacht ik woow eindelijk nog eens iets origineel. De verschilende wagons waren dan ook zeer goed gedaan. de effecten buiten de trein zagen er iets minder uit maar die zie je ook niet veel. Het laatste half uur van de film heeft dan ook de film verpest het was saai, dom en belachelijk. Het kon me totaal niet bekoren nogal spijtig vind ik dat zo een origineele en film, waar ik eerst van aan het genieten was zo een dom einde kreeg. Spijtig krijgt van mij een 6/10 had veel meer kunnen inzitten!!
n8n
Heb niks goeds over deze film te melden. De setting staat op losse schroeven, het verhaal stelt niks voor, het acteerwerk was matig. Het midden van de film duurt oneindig, er gebeurt niks memorabels, de teksten zijn tenenkrommend, de climax is afwezig. Wat een domper, en dat twee uur lang.
peterx43
Idiote film + idioot verhaal. En het eindigt met een ijsbeer die hun gadeslaat. Die jagen als ze niets anders vinden om te eten op mensen. Dus ook nog een zielig einde. Conclusie = tijdverspilling deze film.
dvdcrusher
Een beetje tegen de verwachtingen in een sublieme film met een uitstekende cast en een schitterend verhaal. Dit soort sociale sf drama van het type The Hunger Games bevalt me enorm en ik krijg er maar niet genoeg van. 5 sterren
Vinokourov
Van Joon-ho Bong vond ik Gwoemul al erg gaaf en met Snowpiercer die wat internationaler gericht is, blijft hij trouw aan zijn visie over hoe een film in elkaar hoort te steken. Erg mooi dat hij niet inbindt en de kijker trakteert op allerlei Zuid-Koreaanse grappen en grollen. Dat maakt deze actiefilm toch vrij uniek te midden alle standaard die je al gauw bij dit soort films zou verwachten. Elke scene levert verrassingen op en onlogica, maar dat deert absoluut niet. Visueel blijft het boeien en het past prima in het maffe sfeertje dat Bong continu weet vast te houden op het einde. So it is!
woudys
Niet echt mijn genre maar toch uitgekeken voor de moeite.
Al met al niet echt tegengevallen maar erg onsamenhangend als verhaal in zijn geheel.
De uitwerking daarentegen van de vecht scenes samen met de prachtige visuele effecten maken deze film toch wel boeiend en interessant tegelijk.
Het plot van de film is erg voorspelbaar helaas wat de laatste 30 minuten van de film de minste maken en het verhaal wegzakt tot een bedenkelijk niveau.
3 sterren voor de moeite al zal ik hem niet nog eens kijken.
Aardige film waarin de overlevenden van een ecologische ramp al zeventien jaar in een rijdende trein overleven. Mede door de opzet valt het hier en daar in herhaling. Het duurt ook even voordat het verhaal weet te boeien. Wel een mooie aankleding en een aantal actie-scenes weten verrassend uit de hoek te komen.
BBarbie
De zoveelste apocalyptische film die kant noch wal raakt. In een sf-film is veel mogelijk natuurlijk, zolang de fantasie erop toe blijft zien dat het verhaal een beetje logisch in elkaar steekt. Maar dat is nou juist het probleem. Het verhaal is op het lachwekkende af gespeend van enige logica. Volgens mij is de film enkel een excuus om zoveel mogelijk machoscènes achter elkaar te kunnen zetten. En dan op z’n Koreaans, waarin de held van het verhaal onkwetsbaar is zelfs hij als in het donker wordt aangevallen met bijlen door mannen met nachtkijkers. Hij loopt amper een schrammetje op. Geef mijn portie dan maar aan Fikkie.
Ik moet toegeven dat er sporadisch een paar aardige scènes in de film zitten. Dat is de enige reden dat ik mijn score niet uitkomt op het absolute minimum.
Phantasm
Het verhaal stelt niks voor, het acteerwerk is redelijk, het eerste uur is nog om aan te zien, daarna wordt het steeds vervelender, je moet ervan houden.
knusse stoel
Toch nog een punt omhoog gebracht want na opnieuw bekeken te hebben, kom ik erachter dat deze film toch behoorlijk indruk heeft en had gemaakt!
PEN15
Het eerste uur was inderdaad reuze indrukwekkend, spannend, onvoorspelbaar en bevatte torenhoge doses fantasie. Het begon ijzersterk met Tilda Swinton als een soort megalomane Annemarie Jorritsma. Aardige cast met Ed Harris, John (looks) Hurt en Chris Evans. Spijtig genoeg maakt het vanaf de mediaan van de film een duik en wordt het wat slapjes. De spiraal bleef zich verder neerwaarts zetten tot aan het anti-climax einde met o.a. ?die ?ijsbeer?! bwHÛÛH?! Ik had er tot aan de eerste helft goede hoop in dat ik het uiteindelijk een hoog cijfer zou gaan geven... helaas en SO IT IS!!
John Milton
Herzien, en bij de eerste helft verwonderde ik me dat ik Snowpiercer slechts een 7 had gegeven. Bij de tweede helft (of laatste derde deel misschien nog meer) echter wist ik weer waarom. De zeven blijft dus staan.
Goed idee, maar wat een rommeltje. Made very little sense. Benieuwd of de strip beter was.
RuudC
Mensen die hier klagen over (gebrek aan) realisme...
Echt zo'n film waar ik naar uitgekeken heb. Dit was me echt op het lijf geschreven: interessant plot, goede cast (John Hurt, dan weet ik genoeg) en natuurlijk mijn lievelingsgenre. Duurde wel even voordat ik Chris Evans herkende trouwens. Snowpiercer is genieten van begin tot eind. Er zijn zoveel dingen die geweldig zijn. De internationale casting is echt een pluspunt. Zorgt voor net iets meer diversiteit. Niet dat daar gebrek aan is overigens. Snowpiercer varieert tot in het extreme en dat past ook heel goed in deze Mad Max achtige setting. De tocht door de trein houdt je op het puntje van de stoel. Je weet nooit wat je krijgt en hoe mensen gaan reageren en handelen. Je leert een hoop mensen kennen, incluis sommige tragedies. Het acteerwerk is vrij goed tot uitstekend. De sfeer, actie en muziek zijn top notch. Ik kan me niet voorstellen dat er actieliefhebbers zijn die dit niks vinden. Het verbaast me dan ook dat het gemiddelde zo laag is. Veel beter worden dit soort genrefilms niet.
Antonev
Gisteren nog een keertje gekeken en de score met een halfje verhoogd. Dit is toch echt een film die op veel fronten wat te bieden heeft. Actie, drama, Si-Fi, thriller, mysterie, vleugje humor het zit er allemaal in. De setting is relatief eenvoudig, maar het ziet er verzorgd uit. Daarnaast wordt er prima geacteerd, de gehele cast deed het goed, maar Evans stak er met kop en schouders bovenuit. Ook lekker dat de film redelijk snel ter zaken komt. Meer van dit!
Boneka
Absurde surrealistische film over een groepje reizigers in een trein van Noah. Films over de intrede van de nieuwe ijstijd intrigeert mij altijd al moet je dat bij deze film met een korreltje zout nemen. Het is geen The Day after Tomorrow dat veel “serieuzer” is neergezet, maar het geheel is mooi gebracht in een trein die door de moderne technieken en slavenhandel wordt voortgebracht. Het is een reis door de trein van een halve kilometer lang. Vooral leuk vond ik de coupe thema’s. Wanneer de deur openging kwam er een nieuwe wereld op je af. Ook grappig waren sommige teksten als treinbaby. De combinatie met Westerse en Koreaanse acteurs beviel mij wel. Enige irritante rol vond ik weggelegd voor Tilda Swinton. Waarom ze sprak met een “Japans” accent is mij onduidelijk. Gelukkig werd ze na een poos vakkundig uitgeschakeld
Het eind komt het een beetje over als The Planet of the Apes. Het zien van de ijsbeer betekent gelijk het begin van het nieuwe leven
De film zal wellicht niet iedereen trekken, maar de opbouw en rariteiten maken deze film toch bijzonder en onderscheiden zich van de rest.
Ps. jammer alleen dat Moviemeter hier niet de originele poster heeft geplaatst!

Vijf films die de meningen van critici en gewone kijkers fors hebben verdeeld

'Snowpiercer' toont dystopische toekomst: 'Tijden geleden dat ik zoiets authentieks zag'

Deze grote titels zijn binnenkort te zien op Videoland

Interstellar

Brødre
Drama / Oorlog, 2004

Final Cut - Hölgyeim És Uraim
Romantiek, 2012
oudjaarsavondchild labourouder-kindrelatiebordeelwinterallegorybrugzwangerschappost-apocalyptischdystopiehijacking of traingebaseerd op stripdamrifleopstandtreingeweldbased on graphic novelschuldrevoltduplicity tunnelsocial classpopulation controlperpetual wintercity ruin 2030slive action