Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Jason Statham, Jennifer Lopez en Nick Nolte
Releasedatum: 7 februari 2013
Plot Parker
"To get away clean, you have to play dirty."
Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen. Maar bij zijn laatste overval verraadt zijn team hem, nemen zijn deel van de buit mee en laten hem voor dood achter. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomd als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.
Leslie Rodgers
Norte
August Hardwicke
Claire
Jozz
Een prima onderhoudende actiefilm met Statham. Kijkt lekker vlot weg zonder saai te worden.
Desondanks geen topscore, voornamelijk door de aanwezigheid van Lopez. Ik vind haar best OK, ze heeft in het verleden te laten zien prima te kunnen acteren, maar hier is ze totaal misplaatst. Het is leuk om met J-Lo op de poster te pronken, maar haar personage is dom en irritant; ze voegt werkelijk niks toe.
En oja, die scene waarin Statham zijn eigen hand door het mes drukt en er vervolgens verder mee vecht slaat natuurlijk helemaal nergens op.
DutchTakeshiro
Parker is een prima actie film, een recht voor je raap film. Statham is zoals altijd weer lekker op dreef. Ik vind hem een van de weinige acteurs die dit soort actiefilms leuk houden. De formule van deze film is wel heel erg bekend maar om een of andere manier voelt het fris aan.
De overvallen in Parker zijn erg creatief bedacht, wat het allemaal net even wat leuker maakt. Het voelt allemaal professioneel aan en je ziet dat je niet echt met kruimeldiefjes te maken hebt. Plezierig om alles zo vloeiend te zien gaan. De knokpartijen zijn weer zoals vanouds, Statham kan zijn lol weer op.
Prachtige locaties ook in Miami Beach. Toen ik in Miami Beach op vakantie was kon ik vanuit mijn hotelraam het grote roze appartementencomplex zien waar Parker tijdelijk zit in de film. Leuk om al die herkenbare dingen te zien.
Over J-Lo's acteerprestaties kan ik weinig zeggen behalve dat ze niet beroerd slecht speelt, is me uiteindelijk nog best wel meegevallen. Statham stelt weer niet teleur maar zal helaas dit niveau niet meer overstijgen. Maar ja, dit is gewoon zijn ding en dat doet hij uitstekend. Dat Britse accent doet het toch iedere keer weer voor mij! Nick Nolte heeft een aardige bijrol als sikkeneurige oude man. Lekkere rauwe stem en een versleten kop.
Prima filmpje voor eigenlijk iedere avond van de week, wederom verstand op nul.
Gang_Star
Parker is een typische Statham film, die nergens uitblinkt, maar door de goede actiescènes prima wegkijkt. Het bied weinig vernieuwing, maar het vermaakt de volle speelduur.
IceTigerGhost
Parker (heel origineel de naam van het hoofdpersonage) begint als een stevige aktiefilm waarbij Statham meedoet aan een hold-up en vervolgens door zijn teamgenoten wordt verraden. Hierna trekt hij er op uit om wraak te nemen. Maar verrassend genoeg neemt de film op dit punt gas terug en verschijnt de bevallige J-Lo ten tonele. Het geheel wordt luchtiger en kabbelt als een zondagsfilm vooruit. Bij momenten doet de film een beetje denken aan 'Out of Sight', al kan dat komen door de aanwezigheid van Lopez. Tegen het einde schiet Parker weer in gang en de finale is weer zoals een standaard aktiefilm hoort te zijn. Regisseur Taylor Hackford had beter zijn eigen weg gevolgd, het had veel origineler en vooral interessanter geweest.
Doorsnee Statham.
Al was ik vooraf wel benieuwd wat Hackford en Statham tesamen zou opleveren. Jammer genoeg is dat niet zo heel veel. Nochtans begint het wel aardig. Niet overdreven goed, maar er zit aardig wat vaart in, Statham kan zichzelf zijn en de actie is best direct en overtuigend.
Zoals wel meer mensen hier vond ik dat de film aardig inzakt wanneer Lopez geïntroduceerd wordt. Haar personage stelt helemaal niks voor, zeker niet omdat Statham nog ergens een vrouw heeft zitten aan wie hij trouw blijft. Dan hadden ze die beter wat meer screentime gegeven. Maar het is niet eens zozeer Lopez zelf die verveelt, maar vooral de locatieswitch die met haar introductie gepaard gaat die de film op een zijspoor zet.
Dat Palm Springs is geen al te boeiend plekje. De film probeert het af te schilderen als een stijlvolle setting, maar slaagt daar niet in. Beetje vreemd, want op zich was de potentie er wel. Nu is het veel te chill en zonnig voor het type film dit wil zijn.
Tweede helft is dan ook wat minder. Helpt ook niet echt dat 2 uur gewoon te lang is voor een film als deze, had zeker 20 minuten afgemogen. Maar erg vervelend is het niet en Statham draagt deze filmpjes met gemak. Maar daar stopt het dan ook meteen.
Glennekeeeee
na een tweede kijkbeurt men score verlaagd van 3 naar 2,5.
Eigenlijk zijn de kritiekpunten wel ongeveer hetzelfde maar wogen ze zwaarder door.
Statham draagt de film wel en vooral de tweede helft van de film strak in het pak geeft een frisse wind aan het eeuwig zelfde spelend personage. Anderzijds is Lopez' personage echt irritant en past het niet bij haar. De film heeft zeker mooie locaties maar anderzijds hebben ze daar ook niet alles uit de kast gehaald. De film voelde gewoon te veel als een lege doos. Buiten de eerste 5 minuten, een minigevecht na een uur in een appartement en de finale die ook zeer kort van duur was had deze film weinig actie te bieden en het verhaal zelf was te cliché om echt onderhoudend te zijn.
Ik denk dat het probleem van Statham is dat hij het Hollywood-achtig wil houden. Daarmee bedoel ik: De meeste gelijkaardige films worden tegenwoordig in Europa gefilmd. Rusland, Bulgarije,... ga zo maar door waardoor de productiekosten lager liggen en er voor hetzelfde (of zelfs minder) geld meer actie kan uitgehaald worden. In Hollywood kan je met dat minibudget 20-30 miljoen gewoon te weinig doen omdat het allemaal zo groots is geworden. Ik heb het gevoel dat in de Statham-films van de laatste jaren de actie zelf miniem geworden is qua hoeveelheid en dat haalt gewoon het niveau van die films naar beneden omdat er ook te weinig moeite word gedaan om het verhaal dan omhoog te tillen.
Parker is een matige actiefilm die enkel nog staande blijft als je een statham-liefhebber bent
2,25/5
martijn011
- 2034 berichten
Op zich een lekkere wegkijker, verder niks bijzonders.
Statham speelt een rol zoals hij die al ontelbare keren heeft gespeeld en doet dat gewoon prima. Z'n tegenspeelster Jennifer Lopez is er ongetwijfeld alleen bijgehaald voor de eyecandy. Haar acteerprestatie is in ieder geval bedroevend.
Ook het verhaal is niks bijzonders, de badguys kunnen er op zich mee door, verder moet je er niet al te veel van verwachten.
Wel een pluspunt is de locaties waar het zich alles afspeelt. Al met al duurt het misschien iets te lang om de gehele speelduur te boeien.
Kleine voldoende.
IH88
Parker
Aardige Statham film. Statham wordt verlinkt door zijn makkers en zweert wraak. Dat leidt tot een aantal aardige vechtpartijen met prachtige locaties zoals Miami als achtergrond. Chiklis is aardig als tegenstander en ex-partner van Statham, maar echt dreigend worden hij en zijn makers niet. Eerder klunzig. Lopez heeft een wat irritante bijrol, maar je kan soms ook wel lachen om haar onnozele gedrag. Voor de rest weer een prima actiefilm met onze favoriete ijzervreter.
Kondoro
Parker
Een leuke Statham voor tussendoor die eigenlijk geen vlieg kwaad doet. Parker stelt niet veel voor, ook al is het natuurlijk de lekker Jason actie, de film heeft het soms wel te doen met trage scenes en dan vooral bij J-lo, mooie meid maar niet echt geschikt in de films.
Ik ben nu tegenwoordig bezig om film te herkijken en zo mijn aantal stem en mening berichten gelijk te krijgen, staat toch wel iets mooier en zo kan ik bij elke film wel mijn verhaaltje terug vinden die ik al eens gezien heb. Na Parker moet ik er nog 400 kijken, dat zijn er nog heel wat maar ik ga de uitdaging aan want sommige films zijn het herkijken echt wel waard.
Toch is Parker voor de derde keer kijken niet echt iets heel tofs, de begin scenes zijn natuurlijk een pareltje, lekkere scenes met mooie actie en daar word de film lekker door geraasd maar, toch vind ik na deze scene (wanneer hij naar Miami gaat) de film beetje saai worden, een beetje maar!
Parker overvalt een fair in Ohio en hier pakt hij aardig wat geld mee, wanneer zijn team maatjes hem voor stellen om ook nog aan een andere klus mee te doen weigert hij waarna hij verraden word door zijn compagnons. Parker zet alles op alles om ze te vinden en hun verdiende loon te geven, ik vond het wel leuk om weer naar te kijken.
Al hoewel, de film is voor zo’n derde keer echt niet meer ‘speciaal’ en ik denk dat ik er nu ook wel even wat afstand van ga houden, toch heb ik me redelijk vermaakt.
sandero16
Viel me tegen.
Statham was niet geweldig. Vond hem bij The Bank Job veel beter. Veel langdradig gebabbel in deze film en dat is niet Statham zijn specialiteit.
Eerste uur keek lekker weg. Tweede gedeelte kon mij weinig boeien. Vond Lopez erg irritant.
Het verhaaltje zat nog wel leuk in elkaar en de actie was prima.
Al bij al 2.5 sterren. Keek prima weg, maar zal mij deze film niet lang blijven herinneren.
des1
Ruime 3* richting 3,5*. Opvallend hoe Statham altijd in films terecht komt met de betere verhalen... en de vergelijkbaar "kale kop, stoicijnse blik" opererende Bruce Willis in zulke absolute k.tfilms komt te acteren. Ambachtelijk werkje deze film, met uitstekende vechtscenes. Je vraagt je alleen af wanneer hij nou wel de mindere is als het op knokken aankomt. Messteken, gebroken ribben... het deert hem niet. Wordt een beetje een cliché alleen: je trekt wat draden los onder het stuur, verbindt ze en rijdt binnen 5 sec. weg. Ben zelf een beetje allergisch voor Lopez, maar gisteren deed ze het prima.
Shadowed
Een beetje saai.
Een langdradig verhaal kan ik soms wel waarderen, als er dan af en toe wat in gebeurd. Bij Parker was het extreem langdradig en vaak erg saai. Er gebeurde weinig, zeer weinig. Zelfs aan het einde valt het nog wel mee.
Jason Statham was prima en Lopez verrassend ook niet zo slecht. De cast was eigenlijk een pluspunt. Maar helaas, Statham is een acteur die eigenlijk in een goede actiefilm moet spelen. En niet in een langdradige misdaadsfilm, zo kreeg hij niet veel actie erin.
Begon veelbelovend, maar er had zo veel meer uitgehaald kunnen worden
Roger Thornhill
“How do you sleep at night?” “I don’t drink coffee after seven.” – Eigenlijk niet zo heel veel bijzonders : de plot is niet zo spannend (zeker niet voor wie zich eerdere versies als Point blank en Payback kan herinneren), het climactische gevecht is niet erg spectaculair, en Daniel Bernhardt mag dan wel een martial-arts-expert zijn maar hij doet me vooral denken aan Ace Ventura. Pluspunten zijn het aangename tempo (niet te hyper, niet te sloom), de sterke soundtrack, de vertolkingen van Jason Statham (die ik toch liever in zulke enigszins geloofwaardige rollen zie dan in strips als Crank) en Micah Hauptman als de rattige Hardwicke, de mooie visuals en nog veel mooiere lokaties, en het aardige oog voor details, zoals het feit dat Parker bepaald niet onkwetsbaar is (tot twee keer toe ligt hij behoorlijk in de kreukels) en zijn dialoog met de beveiligingsbeambte die een paniekaanval krijgt (“Thank–thank you, father!” – met dat grijze haar lijkt Statham trouwens opeens op John Lithgow). Belangrijkste asset van deze film is echter de aanwezigheid van Jennifer Lopez, die in haar rol precies de juiste belans tussen sexiness, humor en kwetsbaarheid treft en zo deze film nèt dat beetje extra sjeu geeft. Dat alles maakt hiervan een doorsnee actiefilm die toch boven de middelmaat uitsteekt en uitstekend te verteren is, hoewel ik er bij blijf dat de naam van de hoofdpersoon eigenlijk alleen maar door de butler van Lady Penelope zou mogen worden gebruikt. (Zelf zou ik trouwens hebben gezegd : “On my left side.”)
jippie2010
Simpel, recht toe recht aan, wordt nergens spannend.
Kijkt prima weg, zoals de meeste Statham films.
Maar met een Lopez die deze rol nooit had moeten aannemen,
en een aantal SFX om van te huilen, gaat deze film bij mij niet in de boeken met een voldoende. *2,5
Altijd boeiend om weetjes achter een film te lezen. Deze Parker met Jason Statham lijkt een doorsnee actiefilm te zijn (wat het uiteindelijk helaas ook is), maar het personage heeft wel een rijke geschiedenis. Terwijl pakweg Jack Reacher, Jason Bourne of Jack Ryan bekender zijn als personage in een reeks films. Parker komt al in de boeken voor van de jaren '60. Schrijver Donald E. Westlake (aka Richard Stark) wilde niet dat de naam van Parker in verfilmingen gebruikt werden, tenzij ze een reeks films van de boeken maakten. Maar zo gaat dat in Hollywood, dan maar de naam veranderen en losse films. Dat werden bvb Point Blank met Lee Marvin en Payback met Mel Gibson. Na de dood van Westlake werden de rechten dan toch verkocht met de voorwaarde dat er meer films zouden volgen als de eerste film een succes was.
Parker werd geen succes, al is het een leuke actiefilm geworden. Jason Statham doet wat hij moet doen, meer ook niet. De rest vult gewoon de tijd in de film. Parker zal geen memorabel filmfiguur worden en ik zit ook niet te wachten op een sequel. Er is nog genoeg actie, maar toch wat te voorspelbaar. En het verhaal rammelt wat of kent totaal geen spanning. Te bekijken met popcorn en frisdrank, maar al vergeten tegen de volgende film.
eRCee
- 1979 stemmen
Een heel team aan mensen heeft (wanhopig) geprobeerd een tweede ster in deze clichématige en ongeloofwaardige lone-wolf actiefilm te krijgen. Het resulteert in een potsierlijk rolletje voor Lopez. De vreselijke montage vormt de kers op de lauwe drol die deze film is. Een welverdiende 1 ster. Nog een halfuur te gaan, benieuwd!
mrklm
Na de beroving van de Ohio State Fair wordt hurling Parker [Jason Statham] voor dood achtergelaten door Melander [Michael Chiklis] na een woordenwisseling over de volgende stap. Maar Parker ontsnapt ternauwernood aan de dood en zoekt hulp bij oude rot Hurley [Nick Nolte] om een wraakplan in werking te stellen. Jennifer Lopez speelt de ongelukkige dame die onbedoeld betrokken raakt bij deze bloederige vete en hoeft weinig meer te doen dan het hulpeloze vrouwtje in nood te spelen. En uiteraard is er een excuus bedacht om haar in haar ondergoed te laten zien. Een aantal fraaie vechtscènes zorgen voor enige compensatie.
teigertje
- 2079 stemmen
Een steengoede aktie film.
Met Jason Statham.
Net zoals in Hummigbird speelt hij in deze film fantastisch.
Met stevige aktie scenes en een leuke verhaal lijn.
Het laatste gedeelte naar de climax is ook spannend en dan wordt de film,nog iets beter.
Ook Jennifer Lopez speelt in deze film, echt prima.
Een erg vermakelijke en ook een van de betere films met Jason Stateham naast films van hem als ook Safe en Homefront.
De laatste is een van zijn beste.
Duke Nukem
- 1986 stemmen
De stijlvolle poster met zwart en rood deed mijn verwachtingen stijgen. Ik verwachtte een crime thriller in de stijl van Out of Sight (1998) met een wulpse Jennifer Lopez. Maar we krijgen geen charmante bankrover zoals Clooney, maar een nogal lompe vechtersbaas in Jason Statham, en geen verleidelijke Lopez maar een chick die bij haar moeder inwoont en schulden heeft, en die als een geil Chihuahua schoothondje achter Staham aanloopt.
Er zit genoeg actie in de film om de kijker te blijven amuseren, maar verwacht geen interessante plot twists of suspensvolle verhaallijn. Gewoon een rechtoe rechtaan wraakfilmpje met een romantisch sausje erbovenop, hoewel Statham natuurlijk zo romantisch is als een koude komkommer. Zijn 'vermomming' en accent als rijke Texaan zijn bespottelijk. Ook zijn voormalige teamgenoten hebben weinig diepgang of uitstraling. En de Robin Hood filosofie ('steel alleen van de rijken en geef aan de armen') die aan het verhaal wordt opgehangen, slaat helemaal nergens op. Een geval van hap slik weg dus!
Brabants
Parker begint nog wel op een niveau dat je denkt dat het wel iets interessants kan gaan worden. Echter nadat we tegen de helft zitten wordt de film steeds vervelender. Oer saai en inspiratieloos maar vooral rommelig. Jammer.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Flight
Drama / Thriller, 2012

Ill Manors
Misdaad / Thriller, 2012
gebaseerd op boekfloridareal estate agentprofessional thiefjewel robberypalm beach, floridaparkerpalm beach, florida