Genre: Misdaad / Thriller
Geregisseerd door: Taylor Hackford
Met onder meer: Jason Statham, Jennifer Lopez en Nick Nolte
Releasedatum: 7 februari 2013
Plot Parker
"To get away clean, you have to play dirty."
Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen. Maar bij zijn laatste overval verraadt zijn team hem, nemen zijn deel van de buit mee en laten hem voor dood achter. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomd als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.
Parker
Norte
August Hardwicke
Claire
John Lee Hooker
Op het oog een recht voor z'n raap situatie met veelbelovende wraakacties en een boeiende klus waarbij grote sommen geld op het spel staan. Nu is Statham weliswaar de bikkel zoals we 'm kennen maar als je iets verder kijkt zie je dat het hele plot vrij doorzichtig is en dat men de filmwijze en casting allesbehalve noemenswaardig kan noemen. Jennifer Lopez vond ik ook maar zwakjes met haar geforceerde blikken en lange saaie rokken. Waar het eigenlijk allemaal op neerkomt is de siradenroof en wat er tussendoor gebeurde is allemaal nonsens. Om het einde wat diepte mee te geven lost onze held niet alleen het voorspelbare probleem met de gegijzelde vrouw op maar weet hij de machtige Danzinger zelfs te bereiken. Zou je geen demper gebruiken denk ik dan.
tukkerstein
Jason Statham maakt ze aan de lopende band, en van mij mag hij nog wel even doorgaan. Meer dan jaarlijks komen we weer zo'n degelijke actiefilm van hem tegen. Ook "Parker" is vermakelijk. Goede hand-to-hand-combats en regelmatig een paar spannende confrontaties. Nergens echt geweldig maar wel vermakelijk.
schram101
Matige Statham prent die het niveau van zijn vorige films Safe, Blitz en The Mechanic niet weet te halen. Om over de twee Expendables films maar te zwijgen. Nu is dat laatste niet zo'n probleem, maar de films waarin onze Britse vriend het in zijn eentje moet klaren worden toch ook steeds minder.
Parker is misschien wel zijn minste. Waar hij in Lopez natuurlijk een bloedmooie tegenspeelster heeft (waar was de sexscene eigenlijk?) wordt ook daar maar weinig mee gedaan. Mevrouw huppelt wat braafjes om hem maar voegt wat weinig toe. Het rampzalige acteerwerk van vooral The Shield frontman Michael Chiklis is tenenkrommend te noemen. En de belachelijke diamantroof al helemaal.
Gelukkig weet Statham hier en daar nog een paar rake klappen uit te delen.
jozua1983
Gewoon een goede actie film.
Gister geweest zeker geen spijt van t is de moeite waard voor bioscoop en heeft ook genoeg humor, wij hebben ons erg vermaakt.
xatjeroen
Tegenvallende film, redelijk voorspelbaar, niet veel diepgang erin.
voor avondje vermaak kan het wel, maar ieder zijn smaak.
cordiacovens
Prima vermaak. Niks meer niks minder, Statham maakt dit soort films en ik verwachte daarom geen goede film maar gewoon iets leuks en dit is zeker leuk en vermakelijk
Sergio Leone
Amusant.
Parker heeft meer om het lijf dan de doorsnee actiefilm, maar toch is het verhaal te rechtlijnig om een speelduur van net geen 2 uur te rechtvaardigen. De oplossing daarvoor ligt natuurlijk niet in een ingewikkelder plot - dat zoek ik niet in een actiefilm -, maar simpelweg in een twintigtal minuten minder speelduur.
Jason Statham, van wie ik niet zo'n fan ben, verrast. De meesten zullen weinig verschil merken met zijn andere rollen, maar ik vind hem cooler, scherper, komischer (geweldig Texaans accent!), beter dan anders.
Jennifer Lopez en haar badonkadonk zijn leuk om naar te kijken, maar van acteren komt er nog steeds niet veel in huis. De talloze pogingen tot luchtigheid zijn vaak beschamend slecht uitgevoerd.
Ook niet al te best zijn de slechteriken van dienst, iets wat een film als deze nochtans naar een hoger niveau kan tillen.
Een reden waarom ik Parker wilde zien was de poster. Dat rood-zwart in combinatie met Statham in kostuum en het achterwerk van Lopez deed mij hopen op een even stijlvolle film. Die verwachting (/hoop) is gedeeltelijk ingelost. Regisseur Taylor Hackford heeft steken laten vallen, die tijdsaanduidingen bijvoorbeeld, maar ik heb hier toch iets meer van kunnen genieten dan andere films met Statham. De actiescènes zijn soms wat rommelig (en bloederig), maar meestal gewoon goed. Ook niet onbelangrijk is het script dat Statham een hoop droge oneliners laat uitkramen.
Parker is toch weer een typische Jason Statham filmpje. Een wat standaard verhaal, indrukwekkende gevechten, een coole Statham, maar tevens ook weer een eindproduct die je een kwartiertje na afloop weer bent vergeten. En dat vind ik toch wel jammer bij zijn werk van de laatste jaren. Het zijn allemaal van die vreselijk inwisselbare verhalen, met ook Statham steeds in een zelfde soort rol. Ik denk dat hij met zijn indrukwekkende lichaam en manier van vechten wel in wat betere actiefilms kan komen. Ook heeft hij een prima droge stem voor oneliners. Het is een filmpje waar niemand zich aan zal storen, maar meer is het ook niet. Kleine voldoende.
PS: Niks mis mee om anderhalf uur naar de kont van mevrouw Lopez te kijken
Het begin van de film was nog best aardig maar al vrij snel werd het toch een standaard cliché film (zeg maar gerust dertien in een dozijn verhaal) met als thema wraak. Vooral bij de intrede van Jennifer Lopez ging het snel bergafwaarts. Echt slecht is de film nu ook weer niet want hij kijkt opzicht lekker weg (zit redelijk wat actie in, som ook best hard en grof), weet ook wel te boeien en de beelden van de omgeving in en rond Palm Beach zagen er zeer fraai uit. Ook moet ik toegeven dat de scene waarbij Jennifer Lopez zich zich moest uitkleden voor Jason Statham (speelde voor zijn doen best redelijk) er mocht wezen.
Al met al leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.
Middelmatig Statham-vehikel, veel te lang en onevenwichtig. Begint nog niet eens zo beroerd, maar zodra het flauwe subplot met Jennifer Lopez zijn intrede doet gaat het al snel fout. Alsof je continu naar twee verschillende films zit te kijken. Eén redelijke en één belabberde. Af en toe een aardige aktiescene om de kijker bij de les te houden, maar dit is een flinke misser van regisseur Taylor Hackford, toch niet de minste.
Bij de films met Jason Statham is het meestal hetzelfde verhaal. Een simpel verhaaltje, dat aangevuld wordt met wat aardige actie en een Statham die vrolijk zijn soms lekker droge oneliners mag uitspreken.
Bij deze Parker is het niet veel anders. Deze keer is het een soort van wraakfilm met een simpel verhaaltje, dat overigens wel vermakelijk is om naar te kijken. Leuk om Jennifer Lopez weer eens te zien. Haar acteren is niet bepaald hoogstaand, maar het blijft een mooie verschijning en haar rol lijkt een beetje zelfspot te zijn naar haar echte leven. Nolte heeft ook wel een aardig rolletje, maar wat is die man de laatste paar jaar oud geworden zeg. De sfeer is lekker luchtig en de actie vermakelijk, gecombineerd met aardige humor. Het helpt daarbij ook dat de locatie, in en rondom Palm Beach, echt waanzinnig mooi is. De actie is soms lekker hard en gelukkig vaak ook goed in beeld gebracht. Vooral de scene met het mes door de hand van Statham, zag er fraai uit.
Parker doet dus wat het moet doen, en dat is vermaken. Geen bijzondere film, maar wel een lekkere wegkijker voor een gezellige doordeweekse avond.
Piratje
De intro in het pretpark en de massa volk is prachtig en vlot in mekaar gezet. Vrolijkheid die ineens in aktie overvloeit tot bijna op het einde van de film. Dan wordt het wat romantischer en uitgekiend.
Het plot is vlot en kort. Ook diverse mooie uitspraken blijven hangen. Soms doorspekt met aardige humor.
Een gegeven woord wordt uitgevoerd en gegeven. Mooi.
Jason Statham (die bijna) vele malen sterft en (natuurlijk) de beeldschone Jenefer Lopez dragen meer dan hun steentje bij. Toch komt het niet tot een bedscene.
Ik vraag mij af met hoeveel lidtekens men kan overleven?
Taylor Hackford maakte er een vlotte 2-uren-film van en wist je tot het einde te binden met close-ups en mooie beelden van Palm Beach en zijn rijke mooie woningen.
Ook het verhaal zit aardig verrassend in mekaar. Misschien wat te eenvoudig voorspelbaar. Maar dat mag men wel in zo'n crimi verwachten. Het is de actie die het doet.
Voor deze zeer vlotte topcrimi is 4.0* zeker niet onderschat. Heerlijk van genoten.
Davezelf
Films met Statham altijd leuk. Tot Lopez met haar dikke reet in beeld verschijnt.
Was al geen fan van Lopez, maar nu ga ik elke film waar zij in speelt boycotten.
Macmanus
Voorspelbaar actiefilmpje.
Het begon nog wel aardig. Een heist. Maar daarna loopt het scenario erg matig. Hackford lijkt nooit te weten dat deze films al tig keer gemaakt is en verfilmd het daarom precies zoals we het al tig keer hebben gezien. Als Lopez dan ook nog vrij laat in de film komt opdagen weten we helemaal met wat voor film we te maken hebben. Een film die puur op 2 namen is uitgebracht om even snel wat geld binnen te harken. Gelukkig bestaat er pindakaas!
2 sterren.
mjk87 (moderator films)
Aardige film. Statham is als altijd met zijn blik zonder enige emotie maar wel met een bepaalde natuurlijke charme. Dat vooral is waarom hij best te pruimen valt, en samen met zijn indrukwekkende fysiek (uiteraard loopt hij weer in een hemd om zijn schouderpartij te tonen) is hij prima gecast. Zelfs als hij maar auto's van burgers blijft jatten is dat eerder grappig dan ergerniswekkend. Dat hij verder weinig hoeft te doen is Staham zelf niet eens aan te rekenen. Lopez is overduidelijk de eye-candy met een toch wat brede bips tegenwoordig, maar verder voegt ze bijzonder weinig toe. Ja irritatie, maar dat zal niet de bedoeling zijn geweest. Verder is Statham natuurlijk God zelf (wat allemaal wel niet lukt, pffft) en zitten er ook weer momenten in dat je je altijd afvraagt: waarom alleen in films. Waarom wordt een Statham niet gewoon door zijn kop geknald als hij weerloos op de weg ligt.
De actie zelf viel dan weer tegen. Deze was dan wel goed in beeld gezet en gelukkig niet over the top -zeker die eerste scène op de kermis was goed- maar de rest was erg flauwtjes en zwak. Iets meer pit had wel gemogen. De complete hoeveelheid actie viel tegen maar ook de kracht en adrenaline in die scènes zelf.
Visueel wat het maar erg pover. Het lag niet aan de locatie's die allemaal in orde waren, maar er werd bijzonder weinig meegedaan. Je kreeg niet het idee dat men veel moeite deed om uit te zoeken waar de camera het beste kon worden geplaatst.
Ondanks alle ergernis toch krap aan een voldoende, 2,5*.
Honey Blossom
Nee, dit gaat hem niet worden.
Ik ben best teleurgesteld moet ik zeggen. Ik ben het niveau van Crank en Transporter gewend als het om Jason Statham gaat. Dit was hier absoluut niet het geval.
Het begin leek op the Italian Job, en vervolgens wil Jason zich vergelden uit principe. Dat hij altijd met regels werkt was al duidelijk in Transporter, dus ook hier verbaast het me niet dat hij erg pissed off is over het feit dat iemand zich niet aan de regels heeft gehouden.
Helaas begint het me te vervelen. Ik bedoel kom op, try something new. Het leukste vond ik het eind, waarbij hij in zijn Transporter outfit vergelding krijgt bij de 'grote baas,' waar ik overigens totaal niet van onder de indruk was.
Wat doet JLO in zo een film? Ze komt over als een pop die heen en weer gegooid wordt. Totaal vervangbaar. Enige interessante scène van haar vond ik die waarbij ze zich moest uitkleden.
Ik had te vaak momenten waarbij ik dacht: alsjeblieft zeg. Ik vind het ook erg jammer dat zijn lichaam zo verminkt was. However, I did enjoyed his oneliners so now and then. Jason is afterall Jason. Dit leek meer op een tussendoortje voor hem.
wwelover
Hmmmm. Ik ben een liefhebber van de Jason Statham films en aan hem lag het ook zeker niet, maar Parker viel toch wat tegen. Ok hij is vermakelijk, zeker het eerste uur maar er had denk ik wel wat meer ingezeten. Grootste struikelblok was de nogal overbodige en zeer hinderlijke Jennifer Lopez. God die vrouw kan echt niet acteren zeg..,
Net aan 3*
Insignificance
Laagdrempelige meuk met bekende gezichten. Tijdens de aftrap voel je de bui al hangen. Een wazige flashback gedurende een op papier gave kraak die wordt uitgevoerd door grotendeels irritant opgefokte typetjes. Vooral die verschrikkelijke Chiklis staat de boel weer eens grondig te verzieken, maar ook The Bunk ontkomt er niet aan. Met zulke bad guys staat zo'n film meteen al op achterstand.
Zolang er bloed vloeit, gaat het nog wel, maar dan haalt Hackford ineens alle vaart eruit door uitgebreid aan het verhaaltje te gaan sleutelen om een kont in de film te proppen. De toon vliegt alle kanten op en het zendertje zoeken is zo houterig, dat het bijna grappig wordt. De hulpeloze indruk die Lopez maakt, helpt ook niet echt. Voortaan schrappen, dit soort kul. Is ook beter voor de speelduur.
Statham mag af en toe iets leuks zeggen, al is het te weinig en te mat om er iets van te maken. Geldt eigenlijk ook voor de verwondingen die hij oploopt. Het had best aan fun kunnen winnen door Parker steeds flink door de mangel te halen, een beetje à la Hodejegerne, maar met het omslachtige geplot komt daar ook niet veel van terecht. De actie is te schaars en te tam om dit ding te redden.
Masqada
Lekkere harde Statham film, heerlijk.
Lopez ziet er trouwens nog goed uit voor haar leeftijd, maar kan het maar beter gewoon bij zingen houden.
3,5
Naomi Watts
Vic Mackey en The Bunk bundelen hun krachten om Statham onschadelijk te maken. Statham heeft zo'n sterk vermogen om films te dragen en de zwaktes te camoufleren. Mede door zijn draagkracht en presence laat ie de stukken waar het tempo stagneert toch niet al te vervelend aanvoelen.
Al Accellereert de film zelf. De heist op het begin is wel aardig maar Hackford weet maar heel lastig lijn in de plot te krijgen. Lopez blijft een ramp van een actrice, maar weet met haar presence altijd een aangenaam aandeel in de film te hebben. Dat heeft ze nog steeds. Helaas schiet Hackford op veel vlakken te kort terwijl hij toch veel pionnen had dit een succesvol project te maken. Jammer wel.
Filmfirmament.
Jason Statham maakt inmiddels films aan de lopende band. Waar hij eerder nog gekscherend 'de Bruce Willis van de Aldi' werd genoemd is het tegendeel inmiddels bewezen. Tegelijkertijd is Willis met zijn tenenkrommend zwakke deel 5 uit de Die Hard-reeks eerder een slap aftreksel van zichzelf geworden. Ook in het tweede deel van The Expendables wordt hij overschaduwd door de aanwezigheid van zijn immer nors kijkende Britse equivalent. Statham, die helaas de finesse en humor van Willis ontbeert, is tegenwoordig een van de grootste sterren aan het actierijke filmfirmament. In menige blockbuster duikt hij op en mept of schiet hij er lustig op los. Geloofwaardiger dan wie dan ook en hij kijkt er altijd zo lekker smerig bij. Statham kicks ass.
Feit is ook dat zijn films weinig verheffend zijn. Ze zijn vaak van het dertien-in-een-dozijn-niveau en de rol die hij speelt is nagenoeg telkens hetzelfde. Echt acteren is aan hem niet besteed, zo lijkt het. Ook Parker vormt hierop geen uitzondering. Het verhaal over een crimineel die wordt belazerd en daarom op wraaktocht moet heeft niet veel om het lijf. Ook niet vanwege de bijrollen, onder meer vertolkt door de bijna afgeschreven Nick Nolte. Hier wordt van dik hout planken gezaagd en speelt de beeldschone Jennifer Lopez het domme blondje dat de held bijstaat. En zelfs stiekem een oogje op hem heeft. Meer dan zijn tong krijgt ze echter niet want zijn hart is nu eenmaal aan een ander schatje verpand. Dat niveau dus, maar leuk is het wel.
Goed.
Met dank aan Entertainment One voor het recensie-exemplaar.
ikkegoemikke
Puike actiefilm met yep ... alweer Statham.
Geen bijster origineel verhaal.Voorspelbaar tot en met ... maar Statham maakt er weer een festijn van door zijn coolness en de aardige actie/vecht scene's. T'is inderdaad wel een dertien-in-een-dozijn film maar voor een zaterdagavond is het puur entertainment
Qua bijrollen was het niet veel soeps. Nick Nolte is opvulsel met een nietszeggende rol ... en man wat ziet die vent er opgeblazen uit na al die jaren. Best dat die gepensioneerde gaat spelen op Palm Beach
En La Lopez is duidelijk ook niet aangeworven voor haar acteertalent of haar wulpse vormen Ik ben er zeker van dat haar bipsen gefotosjoeped zijn op de filmposter, want in de film zelf blijft er niks over om je aan te vergapen
Ze huppelt er louter en alleen in mee , om haar alombekende naam te laten pronken op de affiche !
Leuke actieprent dus met een Statham die de fakkel stilletjesaan overneemt van Bruce W. in zijn jonge glorietijden : keihard,droge humor en een coolness waarvan je zegt : aan die vent krijg je geen koelkast verkocht wegens onnodig ...
VincentL
Parker
Actiefilms scoren altijd wel goed bij mij. Als ze vermakelijk zijn kun je al een dikke voldoende scoren. Voor een hoger cijfer moet je echter wel ver boven het gemiddelde uitsteken. Erg stabiel dus over het algemeen. Op een enkele uitzondering na ben ik altijd zeer tevreden. Op naar Parker met Statham, goede actieacteur, maar niet bijster.
Het plot van deze film is vrij simpel. Gewoon een ordinaire wraakactie is het. Helemaal niets meer of minder. Het deed me qua verhaal heel erg veel aan Kill Bill denken. Met een klein vleugje van The Italian Job is de kopie compleet. Ik ben nu hard aan het denken om echt positieve punten er uit te halen en ik moet tot mijn schrik bekennen dat die er niet heel veel inzitten.
De film was tot mijn schrik gewoon saai! Op de eerste 10 minuten na gebeurd er het eerste uur a anderhalf uur nagenoeg niets. Best schikbarend vond ik zelf. Er is weinig actie en de actie die er is weet nauwelijks spanning te brengen in de film. Laag vond ik het zelfs. Het gaat Parker zelf bijzonder vlot af. De band die tussendoor met Lopez wordt opgebouwd weet ook niet te boeien. Zeer sneu eigenlijk.
Statham is eigenlijk ook helemaal niet zo goed. Zelfs voor een acteur in actiefilms weet hij behoorlijk onder de maat te presteren. Waar ik hem voorheen nog wel als nummer 4 of 5 achter de toppers Arnold, Stallone en Willis wilde zetten ben ik bang dat deze prestatie hem doet kelderen op de ranglijst. Schokkend.
Lopez is niet veel meer dan een stoorzender. Dit komt grotendeels door haar personage, maar ook door de invulling die zij er aan geeft. Een op en neer huppelend wichtje dat totaal niet weet wat ze in haar leven wil. Uiteindelijk vond ik het bizar dat ze Statham volgde. Het past totaal niet in de lijn. Stel we hadden een keiharde bitch gezien dan had ik het nog begrepen...
Ook de slechterikken wisten geen moment te boeien. Slap en kwamen nooit dreigend over.
Florida ziet er mooi uit, maar daar is alles dan ook wel mee gezegd. Dat soort plekken moeten een aanvulling op een film zijn, niet de setting vind ik. Daarbij komt de chaos van een stad, ook al is het een beetje cliché, toch spannender over. Achtervolgingen zaten er niet in en de actie die er in voor kwam zag er redelijk uit. Niet hoogstaand maar gewoon wat je mag verwachten. Muziek ook nauwelijks gehoord, of ben ik doof?
Ik twijfel heel erg. Ik denk dat ik deze film net aan het voordeel van de twijfel geef omdat het inde iets plezanter was dan de rest van de film.
DtchTux
Eigenlijk een 3,5*, maar doordat er een paar neppe scene's tussen zitten (een mes dwars door zijn handpalm, en hij geeft geen kick) zakt het met een half sterretje
Voor de rest een gave actiefilm met een badass-acteur. Rol van 'J. Lo' is een grappige toevoeging.
El ralpho
Mwah..
Tegenvaller. Had hier dan ook wel wat meer van verwacht. Parker is namelijk de zoveelste actie titel met Statham in de hoofdrol en zo voelt deze titel ook echt aan. Er is dan wel niks mis met een verstand op nul avondje, maar ook op dit gebied word er hier niet ingelost. Het dunne verhaal waarmee je te maken krijgt wordt namelijk over een veel te lange speelduur uitgesmeerd. In een kleine 90 minuten had dit namelijk ook makkelijk gekund. Sowieso was ik hier in dit geval een voorstander van geweest omdat het tempo dan ook een stuk hoger had kunnen liggen. Hoewel er hier redelijk wat actie scene's voorbij komen zijn de tussenliggende stukken gewoon niet interessant genoeg en begon het uitgemolken verhaal mij al gauw tegen te staan. Hierdoor kreeg ik ook al gauw het idee dat er eigenlijk helemaal niet zoveel actie op mijn scherm voorbij kwam.
Eveneens wellicht leuk dat diva Lopez hier haar gezicht laat zien, maar ik vroeg me al gauw af wat dit nu precies toe moest voegen. Het is leuk om eens een andere kant van de actrice te zien en haar wanhopig achter Statham te zien aanhuppelen maar haar verhaallijn zelf is compleet vergeetbaar en haalt alleen maar het tempo nog verder naar beneden. Haar personage had dan ook net zo goed weggelaten kunnen worden. Michael Chiklis heeft hier ook weer eens een rol, al deed zijn personage mij te veel denken aan een mindere versie van zijn personage Vic Mackey uit the Shield. Het was leuk om de acteur weer eens terug te zien, maar het voegde allemaal maar weinig toe.
En eigenlijk geldt bovenstaande uitspraak wel voor de gehele film. Het voegt weinig toe aan honderd soortgelijke titels die je al gezien hebt en voelt een beetje uitgekauwd en slepend aan. Er is niks mis met een goed beproefd en werkend concept, maar Parker speelt te veel op safe om ook maar ergens boven uit te blinken.
Captain Pervert
Mijn vrouw en ik hebben een brede filmsmaak, maar een bevriend stel van ons is meer van de "hap slik weg" films. Daar zijn Statham-films ideaal voor. Ze lijken allemaal op elkaar en Statham speelt steeds hetzelfde personage (hij is samen met Hugh Grant de minst veelzijdige acteur die ik ken).
Ik presenteerde Parker gisteren dan ook als: zullen we Transporter 4 kijken? - "Is die er dan?"
Maar dit flauwe grapje was eigenlijk het enige leuke aan de film. Hij is namelijk bijzonder saai. Er gebeurt vrijwel niets. Statham-films zijn normaliter lekkere achtbaanritten maar Parker voelt aan als de wachtrij voordat je in de achtbaan mag. Een film mag best even pauze nemen om in rustige stukken wat meer spanning of verhaal op te bouwen, maar dat gebeurde niet.
Statham begon als bordkartonnen overvaller en is dat na afloop nog steeds. De rustige stukken werden namelijk ingevuld met nutteloze scènes met Jennifer Lopez die haar hypotheek niet meer kon betalen.
Dieptepunt is Statham die - uiteraard in hemelsblauw pak, met boots en Stetson - een Texaan speelt - compleet met verschrikkelijk accent. De dialogen met Lopez die hij dan heeft, zijn expres zo geschreven dat zij vooral aan het woord is - want anders was het echt een afgang voor hem. Het mooiste is, dat zijn hele vermomming ook compleet nutteloos is. Waarom niet gewoon een valse naam, klaar.
De Transporter serie is aardig. Net als Safe, Killer Elite, Death Race en de twee Crank films. Allemaal lekkere films. Maar dit is echt een megagrote misser van Statham.
1 ster
Aardige film waarin een professionele dief verraden wordt door zijn partners. Het verhaal is een mix tussen een heist-movie en een wraakfilm. Een lekker vlot tempo en fijne actie-scenes waardoor de film lekker wegkijkt. De geloofwaardigheid is hier en daar ver te zoeken, maar dat mag de pret niet drukken. Jason Statham is perfect gecast. Met gemak 3.0 sterren.
LOTR-lover
Mwah, heb absoluut wel betere films van Statham gezien. Krijg een beetje het gevoel alsof iedereen zich er een beetje makkelijk vanaf gemaakt heeft bij deze film. Om over het acteerwerk van Jennifer Lopez nog maar te zwijgen, want dat is echt belabberd.
Gelukkig heeft Parker nog een aantal toffe actiescènes om het geheel gaande te houden maar op een voldoende kom ik zeker niet uit.
4/10 (IMDB)
Decec
Een goede actie/misdaad/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Jason Statham speelt zeer goed...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerawerk...
sinterklaas
Jason Statham Deja Vu, maar ach, dat heb je met elke actieheld, en op een een of andere manier blijft dat ook gewoon vermakelijk. Over 10 jaar zal er ook wel geen bioscoopfilm meer komen met Statham erin (misschien wel als het om de achtste Expendables film gaat)
Maar Parker neemt wat non-stop actie betreft wel wat gas terug en gaat meer op de thrillervorm verder. Wat nog niet wil zeggen dat dit weer een erg leuke film was waarbij de 2 uurtjes weer nuttig besteed konden worden. Het verhaal is zoals we het kunnen verwachten: Statham is Parker, een goudeerlijke dief die alleen steelt van de rijke nigga's, van die rijke tata's. De opening met die overval op de kermis was erg gaaf en zoals je het al kan verwachten word Parker verraden en gaat hij uiteraard wraak nemen op zijn voormalige kompanen, die ook erg leuk en stereotype worden neergezet. Leuk om ook Michael Chiklins weer eens te zien als de leider Malender. Parker's zoektocht leid hem uiteindelijk naar Palm Beach, waar de crew alweer een nieuwe overval aan het plannen is en waar hij onder een schuilnaam oog in oog komt met de onsuccesvolle Leslie, dat door Jennifer Lopez mag worden vertolkt op haar ouwe dag. En ja, als de crew erachter komt dat Parker nog leeft, mogen we weer een hoop beroering verwachten.
En zo word Parker toch helemaal nog niet zo'n tegenvallende film. Het bevat, zoals gezegd, niet echt meer een aaneenschakeling aan vechten, schieten en onderhandelen. Nee, Parker gaat eerder op de slow-burn. En dat valt ook echt niet tegen want Jason Statham zet hier weer erg leuk zijn bekende charmes neer. De aanwezige vechtpartijen en actiescenes (met name die Penthouse vechtscene, de slimme manier van overvallen en die gave kills aan het einde zagen er wel weer erg vet uit en de vele shots van de zonnige sfeervolle exotische locaties van Florida weten ook extra te boeien. Ook die bijrol van Nick Nolte was goed te doen.
Prima vermaak weer met Statham, en van de regisseur van The Devil's Advocate en Blood in Blood out.

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Flight
Drama / Thriller, 2012

Ill Manors
Misdaad / Thriller, 2012
gebaseerd op boekfloridareal estate agentprofessional thiefjewel robberypalm beachparkerpalm beach, florida