Parker (2013)

mijn stem
2,95
1109 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller
118 minuten

geregisseerd door Taylor Hackford
met Jason Statham, Jennifer Lopez en Nick Nolte

Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen. Maar bij zijn laatste overval verraadt zijn team hem, nemen zijn deel van de buit mee en laten hem voor dood achter. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomd als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.

  • dinsdag om 20:30 uur op TV (RTL7)
212 BERICHTEN 41 MENINGEN
zoeken in:
avatar van Smugmarty
 
0
Ik denk steeds misschien moet ik kijken .... maar dan bedenk ik me dat ik al jarenlang principieel geen Statham films kijk. En verder heb ik helemaal geen principes;)

Ik vind hem net Seagal maar dan kaal.

avatar van tomola
3,0
0
Ik denk het zelfde over statham als jij dan....maar dan moet je toch eens Snatch kijken.
Voor zover ik weet zijn beste film!

avatar van Jozz
3,0
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Een prima onderhoudende actiefilm met Statham. Kijkt lekker vlot weg zonder saai te worden.

Desondanks geen topscore, voornamelijk door de aanwezigheid van Lopez. Ik vind haar best OK, ze heeft in het verleden te laten zien prima te kunnen acteren, maar hier is ze totaal misplaatst. Het is leuk om met J-Lo op de poster te pronken, maar haar personage is dom en irritant; ze voegt werkelijk niks toe.

En oja, die scene waarin Statham zijn eigen hand door het mes drukt en er vervolgens verder mee vecht slaat natuurlijk helemaal nergens op.

3*

avatar van ChristianBenteke
3,5
0
Mooi filmpie, kijken waard.

avatar van Chris0478
2,0
0
Meh, viel tegen. J-lo heeft ook betere tijden gekend. Vick (the shield) ook...

avatar van DutchTakeshiro
3,0
0
Parker is een prima actie film, een recht voor je raap film. Statham is zoals altijd weer lekker op dreef. Ik vind hem een van de weinige acteurs die dit soort actiefilms leuk houden. De formule van deze film is wel heel erg bekend maar om een of andere manier voelt het fris aan.

De overvallen in Parker zijn erg creatief bedacht, wat het allemaal net even wat leuker maakt. Het voelt allemaal professioneel aan en je ziet dat je niet echt met kruimeldiefjes te maken hebt. Plezierig om alles zo vloeiend te zien gaan. De knokpartijen zijn weer zoals vanouds, Statham kan zijn lol weer op.

Prachtige locaties ook in Miami Beach. Toen ik in Miami Beach op vakantie was kon ik vanuit mijn hotelraam het grote roze appartementencomplex zien waar Parker tijdelijk zit in de film. Leuk om al die herkenbare dingen te zien.

Over J-Lo's acteerprestaties kan ik weinig zeggen behalve dat ze niet beroerd slecht speelt, is me uiteindelijk nog best wel meegevallen. Statham stelt weer niet teleur maar zal helaas dit niveau niet meer overstijgen. Maar ja, dit is gewoon zijn ding en dat doet hij uitstekend. Dat Britse accent doet het toch iedere keer weer voor mij! Nick Nolte heeft een aardige bijrol als sikkeneurige oude man. Lekkere rauwe stem en een versleten kop.

Prima filmpje voor eigenlijk iedere avond van de week, wederom verstand op nul.

3*

avatar van dvdfreak123
3,5
0
geplaatst: bevat spoilers, klik op de tekst om deze te lezen
Gewoon zoals altijd geen hoogvlieger maar gewoon zoals ik gewoon ben van statham puur vermaak niet meer niet minder

avatar van lexiepexie
 
0
sluit met bij dvdfreak123 aan. lekker wegkijken zonder dat je je verveelt.

avatar van Gang_Star
3,0
0
Parker is een typische Statham film, die nergens uitblinkt, maar door de goede actiescènes prima wegkijkt. Het bied weinig vernieuwing, maar het vermaakt de volle speelduur.

3,0
0
Parker (heel origineel de naam van het hoofdpersonage) begint als een stevige aktiefilm waarbij Statham meedoet aan een hold-up en vervolgens door zijn teamgenoten wordt verraden. Hierna trekt hij er op uit om wraak te nemen. Maar verrassend genoeg neemt de film op dit punt gas terug en verschijnt de bevallige J-Lo ten tonele. Het geheel wordt luchtiger en kabbelt als een zondagsfilm vooruit. Bij momenten doet de film een beetje denken aan 'Out of Sight', al kan dat komen door de aanwezigheid van Lopez. Tegen het einde schiet Parker weer in gang en de finale is weer zoals een standaard aktiefilm hoort te zijn. Regisseur Taylor Hackford had beter zijn eigen weg gevolgd, het had veel origineler en vooral interessanter geweest.

avatar van Beertje45
2,0
0
Mijn eerste Statham sinds "Transporter, vond ik erg vermakelijk, en Death race, verschrikkelijk slechte remake van cult classic Death race 2000". De man staat stevig op de benen als het op vecht en aktiegeweld aankomt, maar speelt volgens mij teveel in standaard aktiefilmpjes die doorgaans scenario's hebben die al tot in het oneindige nageaapt zijn. Er zijn vast wel betere films van Jason Statham op de markt, aanbevelingen zijn welkom.

'Parker' is trouwens al de zoveelste remake, of laten we zeggen doorslagje van het eerdere "Point Blank", "Payback" en "Wedlock"... en dan zijn er misschien nog op de markt. Ik had wat meer hand to hand gevechten, vooral toch met Daniel Bernhardt die zelf ook een stevige jongen is met harde vuisten, gezien. Op dat gebied vind ik het nog leuk om Statham aan het werk te zien. De film is te lang van speelduur, mijn zin om de tv uit te zetten was er maar ik denk altijd: straks wordt het nog leuk, maar het duurde nog tot de climax, een paar brutale kills waren het enige positieve aan een wel erg voorspelbaar einde. Jennifer Lopez is een fraai plaatje, maar haar rol is overbodig. De humor die ze probeert te brengen, alsook personage mama Lopez en Statham als halfbakken Texaan was een reden waarom de film veel te lang duurt, vaak oersaai is en de vertolkingen tenenkrommend slecht.

Lekkere plaatjes van J. Lo had het voor mij nog enigzins minder slaapverwekkend gemaakt, maar zelfs dat was er niet bij.

avatar van frolunda
3,0
0
Onevenwichtige film met een sterke Statham.Vooral de beginscene op de 'Ohio state fair' en de knokpartij in de hotelkamer zijn van hoog niveau.Daartussen toch wat saaie stukken waarvoor Lopez grotendeels verantwoordelijk voor was.Mama Lopez was dan weer wel leuk,vooral omdat ze zo uit Fc De Kampioenen leek te zijn weggelopen.In zijn totaliteit toch wel weer een aardig actie vehikel,zo eentje waar Statham de laatste jaren patent op lijkt te hebben.Parker komt wat dat betreft in de middenmoot terecht.

avatar van pierre18
2,0
0
Zonder maar iets vooraf gelezen te hebben over waar de film over gaat, proberen je ogen de film te volgen en word je binnen seconden getrakteerd op (al dan niet verklede) Statham. En dan weet je al hoe de film verder gaat, want Statham staat voor een 'nog meer dan 13 in een dozijn film' . Mijn God weer die Statham, en dan komt Lopez ook nog eens in beeld, kan het nog voorspelbaarder.
Er zullen mensen zijn die dit allemaal geweldig vinden en er maar niet genoeg van kunnen krijgen, maar het is niet aan mij besteed. Je krijgt gewoon alle geweld en actie die je verwacht, daarvoor hoef je natuurlijk geeneens het verhaal vooraf gelezen te hebben. Ben na 3 kwartier afgehaakt. Tot slot; Heerlijk om Nick Nolte weer eens te zien.

3,0
0
Jason Statham staat gewoon garant voor lekkere no-nonsense films, kijkt gewoon lekker weg en laat het maar 13 in een dozijn films zijn, ieder zijn meug, slecht zijn zijn films zeer zeker niet.

avatar van Futs
 
0
Na een hele week films van Stratham te hebben gekeken,moet ik toegeven dat dit een "mindere" film van hem was. Minder,maar nog heerlijke vermaak. Alleen dat Engels accent wat je soms hoort...zonde.
Het fijne van deze film is dat er niet zo overdreven veel met bloed wordt gesproeid.

avatar van Pastaman
4,0
0
Heerlijke film

4,0
0
3de film op rij wat ik kijk en waar per toeval Statham in speelt. Vind dat die goed kan acteren heeft een eigen figuur in elke film alle in alle films waar hij meedoet is hij zelfde en kan zo koel kijken en siruis en niet TE zoals bij de meesten. En nu pas kom ik achter dat die een Jeniffer Lopez is, dat had ik eerst nog niet door XD

avatar van Onderhond
2,5
1
Doorsnee Statham.

Al was ik vooraf wel benieuwd wat Hackford en Statham tesamen zou opleveren. Jammer genoeg is dat niet zo heel veel. Nochtans begint het wel aardig. Niet overdreven goed, maar er zit aardig wat vaart in, Statham kan zichzelf zijn en de actie is best direct en overtuigend.

Zoals wel meer mensen hier vond ik dat de film aardig inzakt wanneer Lopez geïntroduceerd wordt. Haar personage stelt helemaal niks voor, zeker niet omdat Statham nog ergens een vrouw heeft zitten aan wie hij trouw blijft. Dan hadden ze die beter wat meer screentime gegeven. Maar het is niet eens zozeer Lopez zelf die verveelt, maar vooral de locatieswitch die met haar introductie gepaard gaat die de film op een zijspoor zet.

Dat Palm Springs is geen al te boeiend plekje. De film probeert het af te schilderen als een stijlvolle setting, maar slaagt daar niet in. Beetje vreemd, want op zich was de potentie er wel. Nu is het veel te chill en zonnig voor het type film dit wil zijn.

Tweede helft is dan ook wat minder. Helpt ook niet echt dat 2 uur gewoon te lang is voor een film als deze, had zeker 20 minuten afgemogen. Maar erg vervelend is het niet en Statham draagt deze filmpjes met gemak. Maar daar stopt het dan ook meteen.

2.5*

 
0
ipman-99
geplaatst:
"I'd kill him while I had the chance." ... " !!!
Heerlijke Actiefilm (Heropfrissing) !!! 'Parker' is 'uiteraard' een heropfrissing,
want dit is verplichte kost als Actie-liefhebber.
Het verhaal is boeiend en onderhoudend te noemen ... met een frisse
touch gebracht. Jason Statham bewijst opnieuw waarom zijn films bij een
breed publiek geliefd zijn ... met de gebruikelijke 'uitspattingen' die zich vertaalden
in heerlijke Actie-momenten. Wanneer Jennifer Lopez ten tonele verschijnt, wordt
het sfeertje nog broeieriger ! Verdere opvallende rollen voor Nick Nolte en
Michael Chiklis ('The Shield') !

avatar van ILDIB
3,0
0
Tsja onzin na onzin en een held die nergens last van heeft na 2 minuten herstel. Lopez rol slaat nergens op een probeerde teveel bullock na te doen. Pluspunt en zorgt voor punt extra is kwaliteit van beelden etc. Maar eigenlijk is het een flut film.

3,0
0
Leuke, en grappige actiefilm ,waarbij de titel eigenlijk al weergeeft, in combinatie met Stathan dat je qua orginaliteit deze film niet hoog moet inschatten . Bovendien wat ook een mooi gegeven is dat Jennifer er nog steeds goed uitzag, terwijl ze in deze film toch al weer 43 jaar was. Haar rol was een beetje overbodig, maar visueel zag het er allemaal zeer goed uit bij haar!!

avatar van aburex
4,0
0
Leuke Statham-film zonder meer. Heb me zeker niet verveeld.

avatar van Glennekeeeee
2,5
0
na een tweede kijkbeurt men score verlaagd van 3 naar 2,5.

Eigenlijk zijn de kritiekpunten wel ongeveer hetzelfde maar wogen ze zwaarder door.

Statham draagt de film wel en vooral de tweede helft van de film strak in het pak geeft een frisse wind aan het eeuwig zelfde spelend personage. Anderzijds is Lopez' personage echt irritant en past het niet bij haar. De film heeft zeker mooie locaties maar anderzijds hebben ze daar ook niet alles uit de kast gehaald. De film voelde gewoon te veel als een lege doos. Buiten de eerste 5 minuten, een minigevecht na een uur in een appartement en de finale die ook zeer kort van duur was had deze film weinig actie te bieden en het verhaal zelf was te cliché om echt onderhoudend te zijn.

Ik denk dat het probleem van Statham is dat hij het Hollywood-achtig wil houden. Daarmee bedoel ik: De meeste gelijkaardige films worden tegenwoordig in Europa gefilmd. Rusland, Bulgarije,... ga zo maar door waardoor de productiekosten lager liggen en er voor hetzelfde (of zelfs minder) geld meer actie kan uitgehaald worden. In Hollywood kan je met dat minibudget 20-30 miljoen gewoon te weinig doen omdat het allemaal zo groots is geworden. Ik heb het gevoel dat in de Statham-films van de laatste jaren de actie zelf miniem geworden is qua hoeveelheid en dat haalt gewoon het niveau van die films naar beneden omdat er ook te weinig moeite word gedaan om het verhaal dan omhoog te tillen.

Parker is een matige actiefilm die enkel nog staande blijft als je een statham-liefhebber bent

2,25/5

 
0
HALVE TAMME.
geplaatst:
''I don't steal from anyone who can't afford it, and I don't hurt anyone who doesn't
deserve it.''


Parker (2013) trakteert de kijker op gedoseerden actiescènes, goede acteurs / actrice
en een dun verhaal waar ik mezelf totaal niet aan gestoord heb. 3 solide sterren van
mijn kant.

avatar van Sid-the-gekste
3,0
0
Mwahh typische zo Jason Statham film. Vond hem wel oke voor een keer te zien te hebben.
Heb betere films van hem gezien!

avatar van Timothyvdmeer
2,0
0
Slappe film met een slappe Lopez. Begin is aardig maar zakt al snel af naar een standaard filmpje van Statham.

 
0
Dick2008
geplaatst:
Ben niet zo'n fan van Statham. Snoeiharde actie, staat er op de hoes. Tsja, een hoop ge-kill, maar het is toch meer een thriller. Het begint erg goed, spannend, maar halverwege komt de klad erin, eigenlijk al meteen zodra Lopez in de film komt. Ze is best leuk, dus daar ligt het niet echt aan maar de film zelf wordt dan niet meer dan zo'n wraak standaardverhaaltje, waardoor de film inzakt en flink aan vaart verliest. Zo voorspelbaar ook, je vermoedt al hoe het gaat aflopen en dat doet het ook. Waarom dit ook weer twee uur moet duren. Jammer, maar het eerste uur zit wel goed in elkaar en Statham is zeker niet slecht. 4.0/3.0

avatar van Phantasm
2,5
0
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van martijn011
3,0
0
Op zich een lekkere wegkijker, verder niks bijzonders.
Statham speelt een rol zoals hij die al ontelbare keren heeft gespeeld en doet dat gewoon prima. Z'n tegenspeelster Jennifer Lopez is er ongetwijfeld alleen bijgehaald voor de eyecandy. Haar acteerprestatie is in ieder geval bedroevend.

Ook het verhaal is niks bijzonders, de badguys kunnen er op zich mee door, verder moet je er niet al te veel van verwachten.
Wel een pluspunt is de locaties waar het zich alles afspeelt. Al met al duurt het misschien iets te lang om de gehele speelduur te boeien.
Kleine voldoende.

avatar van IH88
3,0
0
Parker

Aardige Statham film. Statham wordt verlinkt door zijn makkers en zweert wraak. Dat leidt tot een aantal aardige vechtpartijen met prachtige locaties zoals Miami als achtergrond. Chiklis is aardig als tegenstander en ex-partner van Statham, maar echt dreigend worden hij en zijn makers niet. Eerder klunzig. Lopez heeft een wat irritante bijrol, maar je kan soms ook wel lachen om haar onnozele gedrag. Voor de rest weer een prima actiefilm met onze favoriete ijzervreter.

avatar van Kondoro0614
3,0
0
Parker

Een leuke Statham voor tussendoor die eigenlijk geen vlieg kwaad doet. Parker stelt niet veel voor, ook al is het natuurlijk de lekker Jason actie, de film heeft het soms wel te doen met trage scenes en dan vooral bij J-lo, mooie meid maar niet echt geschikt in de films.

Ik ben nu tegenwoordig bezig om film te herkijken en zo mijn aantal stem en mening berichten gelijk te krijgen, staat toch wel iets mooier en zo kan ik bij elke film wel mijn verhaaltje terug vinden die ik al eens gezien heb. Na Parker moet ik er nog 400 kijken, dat zijn er nog heel wat maar ik ga de uitdaging aan want sommige films zijn het herkijken echt wel waard.

Toch is Parker voor de derde keer kijken niet echt iets heel tofs, de begin scenes zijn natuurlijk een pareltje, lekkere scenes met mooie actie en daar word de film lekker door geraasd maar, toch vind ik na deze scene (wanneer hij naar Miami gaat) de film beetje saai worden, een beetje maar!

Parker overvalt een fair in Ohio en hier pakt hij aardig wat geld mee, wanneer zijn team maatjes hem voor stellen om ook nog aan een andere klus mee te doen weigert hij waarna hij verraden word door zijn compagnons. Parker zet alles op alles om ze te vinden en hun verdiende loon te geven, ik vond het wel leuk om weer naar te kijken.

Al hoewel, de film is voor zo’n derde keer echt niet meer ‘speciaal’ en ik denk dat ik er nu ook wel even wat afstand van ga houden, toch heb ik me redelijk vermaakt.

3.0*

avatar van sandero16
2,5
0
Viel me tegen.

Statham was niet geweldig. Vond hem bij The Bank Job veel beter. Veel langdradig gebabbel in deze film en dat is niet Statham zijn specialiteit.

Eerste uur keek lekker weg. Tweede gedeelte kon mij weinig boeien. Vond Lopez erg irritant.

Het verhaaltje zat nog wel leuk in elkaar en de actie was prima.

Al bij al 2.5 sterren. Keek prima weg, maar zal mij deze film niet lang blijven herinneren.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

*

* denotes required fields.