• 9.375.212 stemmen

Geregisseerd door: Taylor Hackford

Met onder meer: Jason Statham, Jennifer Lopez en Nick Nolte

Releasedatum: 7 februari 2013

Plot Parker

"To get away clean, you have to play dirty."

Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen. Maar bij zijn laatste overval verraadt zijn team hem, nemen zijn deel van de buit mee en laten hem voor dood achter. Parker is vastbesloten ze hun verdiende loon te geven en spoort ze op in Palm Beach, waar de groep een grote overval beraamt. Vermomd als rijke Texaan neemt hij de knappe Leslie (Jennifer Lopez) aan als zijn partner. Samen bedenken ze een plan om de zaak recht te zetten.

avatar van Weirdo_W

Weirdo_W

Wat hierboven wordt gezegd inderdaad...typisch popcornvermaak.

avatar van The Beast

The Beast

Jammer, had er meer van verwacht,

Ik ben groot fan van Jason Statham maar dit is toch wel zijn minste film, er zat een nogal langdurend saai stuk midden in de film, de actie scenes die erin zaten waren wel erg goed en spannend, niet het typische "held slaat iedereen in elkaar en loopt zelf niks op" wat ook leuk is om te zien, maar het verhaal zat nogal raar in elkaar, humor weinig maar zaten leuke momenten in, ik zit te twijfelen tussen 2.5 en 3, maar ga toch voor de 3 door de goeie vechtscenes die ook redelijk realistisch waren, op een paar momenten na, zoals nadat hij neergeschoten word, hij strompelt het ziekenhuis uiten de eerst volgende scene loopt hij weer helemaal normaal, , ook met dat mes dat hij in zn hand kreeg, hij kon gewoon slaan en alles ermee, wat normaal bijna onmogelijk zou moeten zijn, maarja, prima popcorn vermaak, heb genoten van het goede wat er in de film zit.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Op het oog een recht voor z'n raap situatie met veelbelovende wraakacties en een boeiende klus waarbij grote sommen geld op het spel staan. Nu is Statham weliswaar de bikkel zoals we 'm kennen maar als je iets verder kijkt zie je dat het hele plot vrij doorzichtig is en dat men de filmwijze en casting allesbehalve noemenswaardig kan noemen. Jennifer Lopez vond ik ook maar zwakjes met haar geforceerde blikken en lange saaie rokken. Waar het eigenlijk allemaal op neerkomt is de siradenroof en wat er tussendoor gebeurde is allemaal nonsens. Om het einde wat diepte mee te geven lost onze held niet alleen het voorspelbare probleem met de gegijzelde vrouw op maar weet hij de machtige Danzinger zelfs te bereiken. Zou je geen demper gebruiken denk ik dan.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

‎"I don't steal from anyone who can't afford it, and I don't hurt anyone who doesn't deserve it."

Puur popcorn vermaak, maar ik ken veel betere films in dit genre. Statham speelt een prima rol als dief die bedonderd word en wraak neemt. Maar dan komt het probleem... Jennifer Lopez. Ik heb haar slechtere rollen zien spelen, maar mijn grote God, wat was ze weer eens irritant aanwezig in deze film. Het haalde het niveau flink omlaag. Nick Nolte speelde weer een leuke rol, maar wat word die oud zeg.

Aan de actie lag het in ieder geval niet. Lekkere Stallone/ Seagal/ Bronson achtige actie, wat uiteraard lekker weg kijkt. Van het verhaal hoeft de film het niet te hebben. Flinterdun en voorspelbaar, maar dat vond ik niet erg, want ik wist wel een beetje wat voor soort film mij te wachten stond. Geloofwaardigheid en realisme waren ook ver te zoeken in deze "no brainer". Gewoon lekker verstand op 0 en kijken.

3* voor een avondje lekker popcorn vermaak. Ik zat te twijfelen tussen 3 * of 3,5 *, maar 3 * is voor mij meer op zijn plaats. Als je van lekkere bullshit actiefilms houd, is dit wel aan te bevelen.

mar007

toch wel een tegenvaller...

ik vond de film saai en alles behalve spannend,

slap acteerwerk,flauw verhaaltje,tja gewoon niet boeiend.

er zaten een paar aardige vechtscene"s in de film maar dat is ook alles.

ik vind dit toch wel de minste film die ik heb gezien van statham.

voor wie veel actie verwacht zal het waarschijnlijk tegenvallen.

wel even voor de duidelijkheid dit is geen actiefilm maar een misdaad/thriller.

ik hoop dat zijn volgende film weer gewoon een goede actiefilm gaat worden.

matig 2*

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Jason Statham maakt ze aan de lopende band, en van mij mag hij nog wel even doorgaan. Meer dan jaarlijks komen we weer zo'n degelijke actiefilm van hem tegen. Ook "Parker" is vermakelijk. Goede hand-to-hand-combats en regelmatig een paar spannende confrontaties. Nergens echt geweldig maar wel vermakelijk.

avatar van Minotaures

Minotaures

slechtste Statham film? ben benieuwd wat voor gemiddelde die heeft als die de 500 stemmen bereikt... ik wacht iig rustig af tot die te koop/huur is.

mar007

nee natuurlijk niet de slechtste film, wat statham betreft is het verboden om het

woord slecht te gebruiken

het is in dat geval zijn minste film....klinkt minder negatief haha.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Goh, Jason Statham in een totaal andere rol dan wat we tot nu toe van hem gezien hebben.

*sarcasme-modus uit*

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Eindelijk een goede film van Statham vind ik dus.

Goede actie,lekker hard. Die diamanten roof verliep wel erg simpel. Dat kan ik nog verzinnen.

Lukt nooit op zo'n manier maar een kniesoor die daar op let. De actie eromheen maakt het allemaal goed.Ik hou ook het meest van dit soort karakters. Misdadiger maar wel met principes.

Alles bij elkaar lekker lekker kijkvoer.

avatar van schram101

schram101

Matige Statham prent die het niveau van zijn vorige films Safe, Blitz en The Mechanic niet weet te halen. Om over de twee Expendables films maar te zwijgen. Nu is dat laatste niet zo'n probleem, maar de films waarin onze Britse vriend het in zijn eentje moet klaren worden toch ook steeds minder.

Parker is misschien wel zijn minste. Waar hij in Lopez natuurlijk een bloedmooie tegenspeelster heeft (waar was de sexscene eigenlijk?) wordt ook daar maar weinig mee gedaan. Mevrouw huppelt wat braafjes om hem maar voegt wat weinig toe. Het rampzalige acteerwerk van vooral The Shield frontman Michael Chiklis is tenenkrommend te noemen. En de belachelijke diamantroof al helemaal.

Gelukkig weet Statham hier en daar nog een paar rake klappen uit te delen.

avatar van NathanMandjes

NathanMandjes

Wéér diezelfde rol. Ik vond J-Lo afgrijselijk. Een lelijke neppe over-geacteerde grote naam die de film geen goed doet. Het script is niet heel slecht of goed maar het is wel een aardige actiefilm.

avatar van jozua1983

jozua1983

Gewoon een goede actie film.

Gister geweest zeker geen spijt van t is de moeite waard voor bioscoop en heeft ook genoeg humor, wij hebben ons erg vermaakt.

avatar van xatjeroen

xatjeroen

Tegenvallende film, redelijk voorspelbaar, niet veel diepgang erin.

voor avondje vermaak kan het wel, maar ieder zijn smaak.

avatar van Goodfella_88

Goodfella_88

haha goede score, wordt ook lkkr veel bezocht zie ik wel

avatar van fvandenreek

fvandenreek

Gewoon een heerlijke statham film, niet op niveau van Mechanic maar zeker wel aardig om een keer te zien.

avatar van krillz

krillz

Goeie actiefilm!

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

En? ga je hem ook nog beoordelen?

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Zeer, zeer matig. Zelfs voor popcorn-vermaak. Had wel wat meer verwacht van deze film. Het begin ging vlotjes en dat leek nog ergens op. Natuurlijk zaten er een aantal onrealistische scenes in, maar dat verwacht je ook wel in zo'n type actie-film. Daarna is er een heeeeel lang middenstuk, wat eigenlijk behoorlijk saai is. De rol van J-Lo is best overbodig moet ik zeggen. Het einde is ook niet al te goed in elkaar gezet.

1* voor Statham en 1* voor de moeite

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Prima vermaak. Niks meer niks minder, Statham maakt dit soort films en ik verwachte daarom geen goede film maar gewoon iets leuks en dit is zeker leuk en vermakelijk

avatar van edwinoudenes

edwinoudenes

Lopez kan de volgende keer beter thuis blijven. Ze kan gewoon niet acteren. Dat is voor mij het meest storende van de hele film.

Het saaie lange middenstuk in de film is helaas een feit. Normaal zou dit niet gebeuren in een Statham-film, maar omdat dit een boek verfilming is, moet er wel aan het boek trouw gebleven worden.

Het verhaal is wel heel erg strak. Daar heb ik wel van genoten.

3, 5 voor het uitstekende script en de uitstekende actie..

avatar van Nyazzin

Nyazzin

Standaard actie film. Jason Statham houdt de film nog redelijk overeind. Heb me wel lopen irriteren aan Jennifer Lopez. Ze moet gewoon op het podium blijven en met haar achterwerk schudden en geen films meer maken.

avatar van jokemeistah

jokemeistah

Waarom zegt iedereen steeds maar: Statham kan maar een rol spelen?

Is iedereen vergeten met wat voor films hij begon?

Geniale films zoals: Snatch een Lock......

Maar hij vind het gewoon leuker om in actiefilms te spelen, dat heeft hij ook vaak genoeg aangegeven.

avatar van Renate79

Renate79

mar007 schreef:

das toch mooi meegenomen voor de mannelijke kijkers,

wij vrouwen hebben zo en zo niets te klagen natuurlijk...mister statham

De Rose staat klaar vanavond en de popcorn ook.

Daar kijk je tenslotte films voor. ]

Renate79 schreef:

De Rose staat klaar vanavond en de popcorn ook.

Daar kijk je tenslotte films voor. ]

Veel kijkplezier!

avatar van tattoobob

tattoobob

Statham is eigenlijk de enige actionhero van deze tijd!!!!!

Leuke verstand op nul film......geen superfilm,maar zeker leuk om gezien te hebben.

Toch vind ik dat Statham beter film waard is.....desondanks leuke vrijdagavond knaller om het weekend mee te beginnen!

avatar van Renate79

Renate79

Viel toch ietsjes tegen maar wel voldoende

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Amusant.

Parker heeft meer om het lijf dan de doorsnee actiefilm, maar toch is het verhaal te rechtlijnig om een speelduur van net geen 2 uur te rechtvaardigen. De oplossing daarvoor ligt natuurlijk niet in een ingewikkelder plot - dat zoek ik niet in een actiefilm -, maar simpelweg in een twintigtal minuten minder speelduur.

Jason Statham, van wie ik niet zo'n fan ben, verrast. De meesten zullen weinig verschil merken met zijn andere rollen, maar ik vind hem cooler, scherper, komischer (geweldig Texaans accent!), beter dan anders.

Jennifer Lopez en haar badonkadonk zijn leuk om naar te kijken, maar van acteren komt er nog steeds niet veel in huis. De talloze pogingen tot luchtigheid zijn vaak beschamend slecht uitgevoerd.

Ook niet al te best zijn de slechteriken van dienst, iets wat een film als deze nochtans naar een hoger niveau kan tillen.

Een reden waarom ik Parker wilde zien was de poster. Dat rood-zwart in combinatie met Statham in kostuum en het achterwerk van Lopez deed mij hopen op een even stijlvolle film. Die verwachting (/hoop) is gedeeltelijk ingelost. Regisseur Taylor Hackford heeft steken laten vallen, die tijdsaanduidingen bijvoorbeeld, maar ik heb hier toch iets meer van kunnen genieten dan andere films met Statham. De actiescènes zijn soms wat rommelig (en bloederig), maar meestal gewoon goed. Ook niet onbelangrijk is het script dat Statham een hoop droge oneliners laat uitkramen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik vond hem gewoon goed. Dit zijn de soort films waar ik Statham het liefst in zie en waar hij ook perfect in past. Het moet niet al te serieus genomen worden want er gebeuren dingen die nooit echt zouden kunnen maar dat kan de pret niet drukken, gewoon genieten van de mooie aktie film. Persoonlijk vind ik dit weer één van de betere films die Statham de laatste tijd gemaakt heeft, zo mag hij er voor mij nog wel een stel maken. Prima film en ik kan niet zeggen dat ik me gestoord heb aan Lopez want dat ze niet kan acteren is gewoon onzin. Ik heb wel meer films van haar gezien waar ze gewoon goed in acteerd.

Ruime voldoende voor "Parker"

avatar van tommiew

tommiew

Meer van hetzelfde, maar wel leuk. Goede actie, voorspelbaar verhaal. Prima voor de zondagmiddag.