• 9.374.004 stemmen

Geregisseerd door: Fede Alvarez

Met onder meer: Jane Levy, Shiloh Fernandez en Lou Taylor Pucci

Releasedatum: 2 mei 2013

Plot Evil Dead

"The most terrifying film you will ever experience."

Na meerdere mislukte pogingen om te stoppen met drugs heeft Mia besloten af te kicken in een blokhut in de bossen. Ze wordt ondersteund door wat vrienden en haar broer David. Terwijl Mia het zwaar heeft met het afkicken leest Eric, een van haar vrienden, uit een oud boek dat in de kelder ligt. Maar met het lezen van deze teksten komen er demonische krachten vrij in het bos en die nemen al snel één voor één de jongeren over.

avatar van mock turtle

mock turtle

Geen verhaal, geen goede karakters, geen goede acteurs, Ok.. dat kan je van zo'n tienerfilmpje verwachten.

Maar geen spanning, geen schrikeffecten, en totaal geen sfeer, tja... dat is dodelijk voor een horror. Wel genoeg gore, maar dat is lang niet genoeg voor een voldoende. In geen enkel opzicht is dit een goede horror te noemen.

avatar van tattoobob

tattoobob

mock turtle schreef:

Naomi Watts

Beetje jammer om op zo'n inhoudsloze manier op een bericht te reageren. mock turtle zegt ook niets vreemds verder.

Bottleneck

ik kijke r toch wel met plezier op terug, lekkere rollercoaster Vind het idee van het afkicken ook leuk gevonden trouwens.

avatar van Debo

Debo

Ik ben niet echt een horrorliefhebber maar deze heb ik met plezier bekeken. Op z'n wat kippenvel en kromme tenen alleen op het einde zwakt het geheel wat af en dat is jammer.

Bottleneck schreef:

Vind het een ietwat geforceerde manier om je personages depth te geven. Nee, geef mij maar die personages met gierende hormonen.

avatar van Raffael77

Raffael77

Wat een gezeur hier allemaal.

Prima remake!!!

Naomi Watts schreef:

zag er ook weinig diepte in maar wel een origineel idee om mensen in een hutje te krijgen en te houden in plaats van het standaard party-verhaaltje, plus de twijfel tussen is ze nou gek aan het worden of is er meer aan de hand (voor haar vrienden althans, niet voor de kijker)

Naomi Watts

Seks vind ik anders ook een prima reden om in een hutje te gaan zitten .

avatar van mikey

mikey

Helemaal naar een hutje voor seks? Ik zou dan gaan voor seks en vissen.

Naomi Watts schreef:

Seks vind ik anders ook een prima reden om in een hutje te gaan zitten .

dat had ik ook wel verwacht van die twee andere meiden maar helaas

Naomi Watts

Ik dan weer niet, vanaf minuut was het één en al drama. Bij allemaal. Mijn slut radar gaf geen krimp, it all went downhill from there .

@ mikey: Vooruit, een secondary doel is ook wel nodig ja .

avatar van james_cameron

Gelukkig is dit niet de ramp geworden die werd gevreesd, maar deze big budget remake van/ vervolg op/ variatie op het ultra low budget origineel uit 1981 is uiteindelijk wel vrij overbodig. Tuurlijk, de production design is indrukwekkend en de make up-effecten bijzonder smerig, maar echt eng wil het maar niet worden en regisseur Fede Alvarez kleurt teveel binnen de lijntjes. Het stikt van de referenties/ injokes die leuk zijn voor fans van de Evil Dead-reeks, maar zitten die fans hier echt op te wachten? Nee, die zetten het origineel gewoon nog een keer op.

avatar van Franza

Franza

Hij viel me zwaar tegen

Had er heel veel van verwacht.

Ik moet er wel bij zeggen dat dit de eerste Evil Dead film is die ik gezien heb.

Ik vond er niet echt spanning enzo inzitten.

Daarin tegen vond ik het einde wel goed.

En het einde zorgt voor een half puntje meer!

Naomi Watts schreef:

@ mikey: Vooruit, een secondary doel is ook wel nodig ja .

denk dat ze er wel voor te porren waren maar na een kwartier stormde er al een demoon op het hutje af

avatar van Psychonaut

Psychonaut

Rott schreef:
De film kijkt goed weg. Spanning wordt langzaam maar zeker opgebouwd. Het aantal schrikmomenten zijn er een dozijn (allen zeer voorspelbaar). De film is echt horror en niet zoals Evil Dead 3 "The Army of Darkness" horror met veel humor.

Minpunten zijn dat er weinig tot geen diepgang in is...het verhaal verteld niets over het boek zelf, worden geen passages uit het boek gebruikt, wat gebeurd er aan het eind van de film met het boek,... Het begin van de film is zeer goed gemaakt, alhoewel het niet in de film terug komt en eigenlijk weggelaten kan worden.

avatar van Psychonaut

Psychonaut

Psychonaut schreef:

?..........long live Sam Raimi

avatar van milan90

milan90

Vlotte remake, die voldoet aan de tegenwoordige eisen van alle horror. Vannacht gaan jullie dood, en dat hoofd erbij, lekker creepy.

avatar van josjansen

Psychonaut schreef:

Blijkbaar wel ja.

avatar van jimba

jimba

Horror liefhebbers !! Gewoon kijken , hij is super.

Prima remake met hier en daar een knipoog naar het origineel.

Te veel gezeur over een zeer goede remake.

We hebben er van genoten .

avatar van tattoobob

tattoobob

Eens!!!!

avatar van movie freak84

movie freak84

Ik heb het origineel niet gezien maar had gehoopt op een van de beste horrors van de laatste tijd , al is dat niet heel moeilijk want zo veel goede horrors worden er niet meer gemaakt. En jammer genoeg vond ik hem een beetje tegenvallen, hij was ook zeker niet slecht maar geef hem een magere voldoende. Acteerwerk was slap, gore was er genoeg en de schrikmomenten en het hele verhaal vond ik een beetje tegenvallen. JAMMER

avatar van mcgraig

mcgraig

Overbodige remake. Er zitten veel knipogen naar het origineel maar verder heeft het weinig met de films van Sam Raimi te maken. Zonder kennis van de Evil Dead reeks is het niet meer dan de zoveelste aardige horror (zeker na meesterlijke parodie Cabin in the Woods) en de reden dat Campbell en Raimi hier hun naam aan verbonden zal vast een financiele zijn. Het is allemaal best vermakelijk maar niet meer dan dat. Kijk wel even de aftiteling af

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Verbaas me over de hoge score hier op moviemeter. Ik ben toch wel een horror liefhebber maar deze film weet mij totaal niet te bekoren.

Slecht geacteerd, irritante gebeurtenissen en over het algemeen wekt deze film irritatie op.

avatar van Red Goblin 86

Red Goblin 86

Veel gore en niet meer dan dat....

Leuke film als je graag armen en benen ziet afgehakt worden. Ik ben een echte horrorfan en had echt uitgekeken naar deze film maar ik ben op mijn honger blijven zitten.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ja, je bent niet de enige. Ik ben ook een groot horrorfan, maar ik ben ook teleurgesteld. Iets met een koude kermis.

avatar van Rujar

Rujar

606 schreef:

Dit is toch 1, komt 2 dus ook ?

Je hoort nu weer wat anders

Deel 2 wordt geen remake van gemaakt, maar een nieuw deel.

En er blijkt een Army of Darkness 2 te komen.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Rujar schreef:

Je hoort nu weer wat anders

Deel 2 wordt geen remake van gemaakt, maar een nieuw deel.

En er blijkt een Army of Darkness 2 te komen.

Desalniettemin mogen ze best deel 2 ook remaken hoor. Ik was best positief over deze remake. Heerlijk over the top. Maar Army of Darkness 2... Cool!Ik heb het ook gehoord.

avatar van paul83

paul83

m1chel schreef:

En deel drie waarbij de twee verschillende films (nieuwe Evil Dead en Army of Darkness) samenkomen geloof ik