• 9.411.784 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Kosinski

Met onder meer: Tom Cruise, Olga Kurylenko en Morgan Freeman

Releasedatum: 11 april 2013

Plot Oblivion

"Earth is a memory worth fighting for"

De wereld is vergaan door een jarenlange nucleaire oorlog. De overlevenden kunnen niet meer op de grond leven en zijn genoodzaakt om op wolkenniveau een nieuw bestaan op te bouwen. Beneden op de aarde leven aliens die tegen de straling kunnen. Soldaat Jack Harper is een van de laatste robotreparateurs op aarde als onderdeel van een grote operatie om belangrijke grondstoffen te verkrijgen. Zijn missie zit er bijna op, totdat hij een vreemdeling redt uit een neergestort ruimteschip.

avatar van robinb

robinb

rkdev schreef:

.... Maar wél Crododile Dundee 5* geven ....

Ik ben het met je eens dat de contradictie hier groot lijkt, maar voor crocodile dundee heb ik gewoon een zwak. Dat is een van de weinige films die ik elk jaar wel een paar keer kijk en ik voel me altijd super als ik die film zie al is hij inmiddels een beetje achterhaald natuurlijk maar toch...

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Strakke film, maar zo ontzettend ver gezocht verhaal, dat je er niet meer dan 3 sterren voor kan geven. HEt hele gegeven wordt nergens goed uitgewerkt en op ene gegeven moment wordt het gewoon saai.OOk veel onlogische fouten. IN het begin dragen de mensen allemaal een helm, maar later niet meer...

avatar van Barry83

Barry83

Film viel mij helaas ook een beetje tegen. Waarschijnlijk waren mijn verwachtingen te hoog. Het begin was echt veelbelovend, ook zeker de landschappen en de aarde die bijna compleet verwoest is vond ik een spectaculair begin.

Daarna wil voor mijn gevoel de film nooit echt op gang komen. Mis de actie, spanning en de climax naar een spectaculair einde. Ook het verhaal was verder erg magertjes. Nee had liever een complete invasie gezien met volop gevechten en astronomische veldslagen.

Kortom er had veel meer ingezeten voor deze film. Gemiste kans!

avatar van Phantasm

Phantasm

Film met een aardig bedacht verhaal dat lekker wegkijkt.

avatar van willemfilm

willemfilm

Laaaangdradige fillum zeg. Pffffffffff, er kwam geen eind aan. En als die nou boeide, nee hoor. Prut verhaal, een niet pakkend love~verhaallijn. Geluid en de effecten zijn ok. Ik moest wel moeite doen om me in te leven. Ik ken ze beter.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Barry83 schreef:

Kortom er had veel meer ingezeten voor deze film. Gemiste kans!

Yep.

avatar van Serpicos

Serpicos

Soort van Wall-E voor volwassenen met actie, lijkt het.

avatar van KingJ

KingJ

matig:

+ mooie landschappen en art-direction

- vreselijk slecht scientology verhaal

geen aanrader alleen als je echt tijd over hebt.....

avatar van mock turtle

mock turtle

Aardige wereld geschapen, maar verhaaltje is niet erg bijzonder. Blijft wel 2 uur boeien, ondanks het gebrek aan verschillende karakters en afwisseling.

avatar van VforVictor

VforVictor

eens met bovenstaande, al vond ik de twist wel goed gevonden, 3,5 ster.

avatar van Riddierid

Riddierid

Zaten wel leuke stukken in maar ook zeker wat mindere. Een 3, wel leuk om een keer te kijken. En ik moest deze film zonder ondertiteling kijken waardoor ik bepaalde dingen niet snapte maarja.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

KingJ schreef:

matig:

- vreselijk slecht scientology verhaal

Sleep dat er even aan de haren bij, joh...

avatar van wu-tang

wu-tang

scientology verhaal haha !!

onze Tom Cruise vloekte zelfs 2 keer in deze film , als Katie Holmes dit ziet komt ze zeker weer bij hem terug

avatar van amenmalek

amenmalek

Erg genoten van de landschappen, geluidseffecten, de CGI en het idee van de verwoeste aarde, iets minder van het liefdesverhaal wat weer ietwat standaard was.

avatar van Djarune

Djarune

Vooral de sound editing en score van M83 waren goed. Samen met de minimalistische Apple look, de drones en ruimtelijke grootste setting het beste van de film. Acteurs redelijk. Ik erg me natuurlijk als altijd aan Tom Cruis, maar gelukkig viel ie dit keer wel mee (niet veel overacting). De sentimentele rustige elementen waren erg doorsnee Hollywood (slecht dus). Het verhaal was niet heel slecht, maar wel een samenraapsel van WALL-E, The Matrix, Total Recall, 2001: A Space Odyssey, Blade Runner, Planet of the Apes and Avatar. Niet origineel dus. Bij elkaar genoemen een krappe voldoende 2,5* (6/10 IMDb)

avatar van KingJ

KingJ

voor de goede orde:

-als je je verdiept in de leer van Scientology dan zijn er weldegelijk linken te leggen naar het buitenaardse en de invloed daarvan op de mens

-Scientology is niet een religie in de klassieke zin van het woord: vloeken zegt niets

avatar van wu-tang

wu-tang

De ex van Cruise zal er waarschijnlijk anders over denken

Van Jack Reacher heeft die ook al een hele brave film gemaakt , totale miscasting trouwens

avatar van M_puur

M_puur

In potentie een goede film, maar de uitwerking viel tegen. De film miste de nodige spanning met gevoelsmatig een lange zit als gevolg.

avatar van ribas123

ribas123

leuk uitgebeeld maar hier zat toch veeeeel meer in man ,,,,erg jammer dit.

Ondanks dat wel vermaakt.

Ligt het aan mij of is de kwaliteit van films de laatste jaren steeds slechter aan het worden?

Films met Morgan Freeman hebben bij mij een streepje voor. Tom Cruise is een goede acteur die meestal staat voor goede films. Oblivion is een slome film waarin je tijdens het kijken denkt van wat zal ik ondertussen eens gaan doen. Het einde is niet verkeerd maar eigenlijk pakt het verhaal je totaal niet. Het is allemaal niet interessant wat er gebeurt en je zit echt niet spanning of het goed of slecht zal aflopen. Een paar uur na de film is weet je bijna niets meer over de film te herinneren en is het duidelijk: Deze film heeft geen indruk gemaakt.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

Gisteren gezien, en viel me totaal niet tegen. Ik ben geen grote SF fan, hoewel ik war of the worlds, independence day en contact wel goede films vind.

In het begin leek in mijn optie de film nergens naar toe te gaan, halverwege was ik totaal de weg kwijt, en ineens kwam de twist in het plot en 'suddenly it all made sense'. Dus in het begin ff doorzetten, het is het waard

Tom Cruise zette een overtuigende Jack Harper neer, Morgen Freeman zijn rol was eigenlijk maar een bijrol, maar met overtuiging gespeeld.

Zal hem zeker nog een keer gaan zien

avatar van baspls

baspls

"If you're looking for the truth, that's where you'll find it."

Zeer goede SF. Grappig dat Tom hier ook Jack heet net als in Legend (1985). Erg goed verhaal dat telkens weer een enorme wending krijgt.

Erg goed geacteerd door Tom Cruise en Morgan Freeman.

Ik moet zeggen dat het wel een beetje een mix is van eerdere film zoals Planet of the Apes (1968), 2001: A Space Odyssey (1968), The Empire Strikes Back (1980), Top Gun (1986), Independence Day (1996) en The Matrix (1999). Maar toch moet ik zeggen dat ik het erg goed vond. Je doet gewoon je werk, wat je al erg lang hebt gedaan en ineens ontdek je dat je een cloon bent en dat aliens je commanderen... heftig.

In ieder geval een erg mooie en goede film!

avatar van kleez

kleez

Ik kan dit soort films wel waarderen! Heb er erg van genoten! En verder eens met bovenstaande reactie van baspls!

avatar van patjer73

patjer73

Dit was echt een matige film, te weinig tempo in de film en de je zag dat er heel veel nep was. Tom Cruise en Morgan Freeman maakte het nog een beetje goed. Jammer.

avatar van Drrrrkkk

Drrrrkkk

De Tom Cruise pief paf poef ruimteshow! Bah... next.

avatar van vicestar

vicestar

Vond het een aardige film, meer niet. De film was op een gegeven moment erg voorspelbaar.
De alien in de ruimte vond ik echt inspiratieloos. Alsof ik portal aan het spelen was.

Het einde was echt clichematig! Jammer had meer in gezeten.

ribas123 schreef:
leuk uitgebeeld maar hier zat toch veeeeel meer in man ,,,,erg jammer dit.
Ondanks dat wel vermaakt.

Nee ligt niet aan jou....

avatar van Zinema

Dreigende drones.

Er werden nogal wat locaties aangedaan tijdens het maken van Oblivion. Zoiets geloof je graag want deze futuristische en desolate look komt niet alleen uit de computer. Dit zijn landschappen van vlees en... pardon, aarde en water. Visueel gezien mag er oprecht genoten worden. Alles ziet er tiptop in orde uit. Ook qua ruimtevoertuigen is de vormgeving op zijn zachtst gezegd strak. Regisseur Joseph Kosinski heeft niet voor niets eerder met het sciencefictionbijltje gehakt.

Niet alleen het uiterlijk is (letterlijk) cool, ook het vrouwelijk schoon dat de cast bevolkt doet ijzig aan. Andrea Riseborough is dusdanig gereserveerd in haar acteerprestatie dat het gewoon weer knap wordt. Cruise doet zijn bekende truc van de man die onbewust een leugen leeft, maar wel met verve. Je zou hem zo geloven als reparateur van drones die nog dreigender aandoen dan het post-apocalyptische aardoppervlak.

De basis van de film kent een prima verhaal dat leuk in elkaar geschoven is en gaandeweg wordt onthuld. Al zal de oplettende kijker gelijk al aan het begin vermoeden dat er iets niet helemaal pluis is. Niets geniaals, maar in een filmwereld waar de twist meestal tenenkrommend en/ of voorspelbaar is, evengoed onverwacht en leuk. Misschien niet geheel origineel, maar een kniesoor die daarover valt. Nee, met Oblivion is weinig mis.

Zeer goed.

Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.

avatar van C046

C046

Mooie film met goede SFX, ik vond het een slome film. Er had veel meer in kunnen zitten kwa script. Leuk voor een keer te zien.

avatar van doctari

doctari

Best een leuke science fiction film, die wat mij betreft lekker wegkijkt en best spannend is (kan me dan ook totaal niet vinden in al die opmerkingen dat het zo traag en saai is).

Daarnaast vond ik het er allemaal schitterend uitzien en hoewel de twist zich misschien wat makkelijk laat raden vond ik het verhaal erg aardig in elkaar zitten.

Het liefdesverhaaltje ligt er helaas wel een beetje te dik bovenop en ook de muziek is een beetje overdreven, maar verder heb ik me prima vermaakt

avatar van Hermannus

Hermannus

Freeman en Cruise kunnen ook dit scenario niet tot een boeiend geheel maken. Toen het spiegelbeeld van Cruise ook nog eens in beeld kwam had ik het wel gezien. Zonde van de 11 euro en een veel te lange zit.