Genre: Biografie / Komedie
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Donderdag om 20:35 uur op VTM3
Donderdag om 21:20 uur op Canal+ Action
Vrijdag 30 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Wolf of Wall Street
"Earn. Spend. Party."
Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Wolf of Wall Street (BoekMeter)
- The Wolf of Wall Street (MusicMeter)
- Vanaf 1 maart op Netflix
Manny Riskin
Jean Jacques Saurel
Aunt Emma
tbouwh
Groot project van Scorsese waarin letterlijk alle grenzen zijn overschreden en alle vrijheden genomen zijn. Dit resulteert in een film die wat betreft kwaliteit en acteerwerk ver boven de middenmaat uitstijgt, maar verder half verzuipt in zijn grofheid, lengte en te overmatige drank-en seksconsumptie.
Di Caprio speelt werkelijk fenomenaal; af en toe lijkt die man wel van een andere planeet. Hill is goed, maar vooral heel erg irritant. Naomi, de vrouw van Di Caprio, acteert ook erg goed, naast het feit dat ze er geweldig uitziet. Het is echter, zoals al gezegd, zonde hoeveel gescheld, seks, drugs etc. er in deze film zit. Dit komt zeker in meer films voor, maar hier was het te veel: de film had het niet nodig.
Het verhaal is namelijk ontzettend goed: de manier hoe Belfort zijn klanten om de tuin leidt is fenomenaal. De eerste drie kwartier van de film waren fantastisch, omdat het toen nog met name hierom ging ( en ook vanwege de geweldige bijrol van Matthew in het eerste kwartier ). Ik was enorm onder de indruk van Di Caprio´s eerste telefoongesprek bij het Investment Centrum ( meen me te herinneren dat het zo heette ).
Daarna wordt de film echter steeds meer een aaneenschakeling van gevloek, seks en geweld.
Ondanks dat bleef ik de volle 3 uur geboeid en vloog de speeltijd voorbij, waardoor de speelduur voor mij geen struikelpunt was.
Het acteerwerk van Di Caprio is de redding voor deze film: zonder hem had ik deze graag overgeslagen. Echter, het charisma trucje dat hij in meer van zijn films ( oa the Aviator, The Great Gatsby ) toepaste, werkt weer. Namelijk het met veel overgave vertolken van een rijke, mysterieuze en idealistische persoonlijkheid. Di Caprio schittert 3 uur lang en had daarvoor een Oscar verdiend.
Voor de genoemde minpunten trek ik een punt af. Lager kan ik niet geven, omdat toch bovenal een kwalitatief ijzersterk filmproduct wordt afgeleverd. 4*
tbouwh
Grappig trivia-feitje ( waar wikipedia al niet goed voor is):
In de film wordt 506 keer het woord fuck gebruikt. Zal ongetwijfeld een absoluut record zijn?
Ruben/
Ontgoocheld liep ik destijds de biscoop uit na het zien van The Wolf of Wall Street. Ongetwijfeld was het de bedoeling van Martin Scorsese om een verschrikkelijk decadente film te maken, inclusief smerige en onsympatieke personages. Ik vraag me dan alleen af hoe je met plezier naar een film als deze zou kunnen kijken. Ik heb me drie uur lang zitten irriteren aan zowat alle karakters en zat imaar te hopen op een een vorm van gerechtigheid die het verhaal zou binnensluipen. Dat dit niet gebeurt is misschien te wijten aan een Scorsese die stelt dat de echte wereld niet zo in elkaar zit, en hij zou daarin gelijk kunnen hebben. Maar zit ik als kijker echt te wachten op drie uur lang van vuiligheid? Neen.
wavanbuuren
Dat waren inderdaad de voorbeelden die ik ook in gedachten had Jeroen. Samen met the godfather natuurlijk, de beste van allemaal.
wavanbuuren
Het liep allemaal toch niet goed af met Michael Corleone. Het huwelijk wat op de klippen loopt, rechtszaken, verraad vanuit de eigen gelederen. het zat er allemaal in, maar dan veel mooier uitgewekt natuurlijk.
mikey
Dat is wat anders dan een rise&fall. Zoals hier bij WOWS. Corleones imperium is alleen maar gegroeid.
tbouwh
Ik vraag me af of je dat wel zo kunt stellen. Corleone verloor gaandeweg steeds meer aanzien omdat hij beslissingen nam waar twijfels bij gesteld werden.
Het Corleone-imperium is onder Vito Corleone onder een hoogtepunt en stort dan langzaam in. Het einde van deel 3 betekent ook het definitieve einde van de Corleone-heerschappij
Superkuuk
Sam Rockwell, maar die is natuurlijk niet zwaar genoeg om er een cashcow kaskraker van te maken, wel een hele vernieuwende acteur....Matthew McConaughey had deze rol verder ook
zonder problemen kunne brengen, die had in ieder geval Jonah Hill niet naast hem geduld..
Flavio
Dat Scorsese daarin gelijk heeft lijkt me vrij obvious. Het is overigens gebaseerd op het levensverhaal van een bestaand persoon.
Ruben/
Dat weet ik. Rechtvaardigt natuurlijk verder niets
Flavio
Nou ja lijkt me wel- je kunt het verhaal van een amorele hedonistische geldwolf natuurlijk niet vertellen zonder "vuiligheid" te tonen, zoals je het noemde.
Ruben/
Vanzelfsprekend, maar dat betekent nog niet automatisch dat je die film niet op dergelijke aspecten mag afrekenen. Er zijn genoeg films met gelijkaardige thema's die een (naar mijn mening) smaakvolle uitwerking hebben.
Basto
- 11931 berichten
Maar je krijgt toch je 'gerechtigheid'. Jordan Belford verliest alles op het eind. Zijn boot, vliegtuig, vrouw, bedrijf en vrijheid.... Hij eindigt in een lullig seminairzaaltje.
JeroenFR08
Martin Scorsese slaat met deze film de plank gewoon een beetje mis.
mlku
Zwaar overgewaardeerde film. Alles is overdreven in deze film.
Snap de hoge score niet. Iedereen weet natuurlijk, omdat DiCaprio erin speelt.
AFX
Zwaar overgewaardeerde film. Alles is overdreven in deze film.
Snap de hoge score niet. Iedereen weet natuurlijk, omdat DiCaprio erin speelt.
Dat geldt dan toch niet voor mij, dat laatste. Ik heb me helemaal laten opzuigen door de rollercoaster die de film is, dat heeft met DiCaprio niets te maken. Wie Casino een goeie film vindt, vindt dat wellicht van deze film ook. Bij momenten hilarisch en uitstekende bijrollen van Matthew McConaughey en jonah hill.
Richard_Voorhees
Scorcese moet wat oppassen dat hij een film als deze niet ten onder laat gaan door de grootheidswaanzin. Zo duurt deze film wel erg lang en voelen sommige stukjes toch wat als verplichte vullers, zoals het gedeelte waarin DiCaprio's personage overtuigd verteld dat hij "foutloos gereden heeft". Het blijven gelukkig maar kleine puntjes en Scorsese weet er nog goed mee weg te komen.
Het acteerwerk is behoorlijk sterk. Ik vond Hill nog redelijk overtuigend (voor mij was dit zo'n beetje de eerste keer dat ik hem in een wat serieuzere rol zag) en DiCaprio weet de show te stelen en zet een zeer solide prestatie neer. Daarnaast is het verhaal ook best pakkend en is het Scorsese nog best goed gelukt om die speeltijd te vullen. De liefhebbers van zijn voorgaande werk zullen hier waarschijnlijk ook wel goed mee uit de voeten kunnen.
K. V.
'k vond dat de film erg veelbelovend begon. Visueel erg sterk, jammer dat dit niet echt werd doorgetrokken in de rest van de film.
Het verhaal mocht gerust ook wel wat korter, de film leek ook wel 3 uren te duren.
De cast deed het wel prima en er zaten ook wel leuke stukken in, maar eigenlijk had 'k er wel ietsje meer van verwacht.
'k vond hem wel de moeite om te bekijken, maar 'k had er dus iets meer van verwacht.
catdog
- 2024 stemmen
de film leek ook wel 3 uren te duren.
Dat kan kloppen.
Nicholas
Een mix tussen vermakelijk aan de ene kant en akelig aan de andere kant. Dat laatste uit zich bijvoorbeeld prima in een scène aan het begin van de film waarin een medewerker €10.000 dollar krijgt om haar kop kaal te scheren.
DiCaprio speelt zijn rol als doorgesnoven predikant prima. Hill was ook goed. De film is bij tijd en wijlen "stijlvol" geschoten (Popeye/arrestatie tijdens commercial), maar 3 uur is wel heel erg lang.
mixmaster
mooie rol van DiCaprio, hij speelt zijn personage perfect.
dit is weer echt zo'n Scorsese film met een goed verhaal en een razendsnelle massa informatie die als een bom op je afgeworpen word.
een voiceover erbij en het is weer helemaal zoals we van Scorsese gewend zijn.
hard, humor, sex, goeie muziek, drama.......ja eigenlijk een mix van alles.
stefan dias
De film kon me eerst niet zo enorm bekoren. Deze manier van vertellen heb ik nu al wel een paar keer gezien. In het briljante Goodfellas en iets minder briljante Casino. Iemand vertelt een eigen biografisch verhaal en daar komen dan wat illustratieve scènes bij (met enkele keren het vlas-back trucje - in het vliegtuig en met de Dat creëert soms wat dode overgangsmomenten en toch een beetje een afstand.
Maar omdat mijn lieve vrouw gisteren in slaap is gevallen, heb ik 'm nu voor een tweede keer gezien. Er zitten toch wel geweldige scènes in. Op de boot met FBI-agent Denham is echt wel schitterend: twee bluffers die breed lachend elkaar staan af te dreigen. Heerlijk.
Verder is het natuurlijk een uitbeelding van een verzameling 'stoere verhalen' en het korreltje zout is nergens te bespeuren. Dat maakt de film leuk, maar heel ernstig kan je het toch niet nemen.
Polsie
Leuke film, alleen na afloop een momentje 'WTF.. waar heb ik naar gekeken'. Zou hem niet nog een keer willen kijken
Tarkus
De zoveelste Scorsese-DiCaprio samenwerking, wat meestal een goede film oplevert, ook deze is goed, maar vind hem toch een van de mindere die ze tot nu toe hebben voortgebracht.
Ook is het naar goede gewoonte van beide heren weer een lange zit geworden, en deze keer vind ik hem toch wel iets te lang.
Het verhaal is niet altijd even boeiend genoeg.
De leuke verschijning, Margot Robbie, die haar doorbraak lijkt te maken in Hollywood, zullen velen kennen als het onhandige schoolmeisje uit de serie 'Neighbours' tot voor 3 jaar terug.
Leonardo DiCaprio, die van zijn imago als sexy tiener uiteindelijk is verlost geraakt, speelt ook hier weer grandioos, maar toch kan hij ook van deze prent daardoor niet de topper maken die we van een Martin Scorsese prent gewend zijn.
Maar of deze film nu verloren tijd is, dat heb ik natuurlijk ook weer niet gezegd.
Chunk
Zaterdagavond, lekker Belgisch biertje erbij, je beste kameraad naast je op de bank, volume van de B&W speakers omhoog en gaan. Resultaat: 3 uur lang vermaak!! Ik liet deze film maar over me heen komen en dat is misschien maar het beste wat je kan laten doen. Veel dingen met een tikkeltje zout nemen en dan achteraf denken "heeft deze kerel echt zo geleefd??". Puur vermaak! Of de film dan super goed is of niet doet er voor mij dan niet heel veel toe. Ik ben vermaakt en dat is voor mij een hoog cijfer waard want dat lukt niet zoveel films meer, laat staan 3 uur lang. Enkele scenes, zoals met de Lambo, blijven me bij en natuurlijk het geweldige acteerwerk van DiCaprio.
4,5 sterren!
JeroenFR08
Deze mag nieteens in 1 adem genoemd worden met Casino.

RakutenTV biedt een selectie gratis films met advertenties aan

'The Wolf of Wall Street' van Martin Scorsese gaat Netflix verlaten

Netflix voegt voor het einde van de maand nog deze vijf goed beoordeelde films toe aan het aanbod

'The Wolf of Wall Street' is binnenkort te streamen via Netflix: 'Een nieuw meesterwerk van Martin Scorsese'

Intouchables

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010

Nuit et Brouillard
Documentaire / Historisch, 1956
corruptiegebaseerd op boekdrugsverslavinganti herooplichterfraudewall streetrise and fallgebaseerd op een waargebeurd verhaalthrilleroplichtergeldstockbrokerwealthydrugscynicalstripping hedonismdecadencetauntingcorrupt shockingjaren 80sharemarket frauddesire for famefinancial marketfame-seekingblack monday cautionarythrilling hilariousaudaciouscallousdisrespectfuljoyfulsarcasticbased on real person