• 9.373.837 stemmen

The Wolf of Wall Street (2013)

Biografie / Komedie | 180 minuten

Genre: Biografie / Komedie

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill en Margot Robbie

IMDb beoordeling: 8,2 (1.757.107)

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 9 januari 2014

Plot The Wolf of Wall Street

"Earn. Spend. Party."

Eind jaren 80. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) is een aan drugs, drank en seks verslaafde effectenmakelaar, die door fraude multimiljonair wordt. De voormalige meubelhandelaar Donnie Azoff (Jonah Hill) is hierbij zijn zakenpartner. Samen smijten ze enorme sommen geld over de balk met hun excessieve levensstijl vol drugs en feesten. Belfort ziet zijn carrière ten onder gaan door aanklachten wegens fraude, waarbij corruptie op Wall Street en invloed van de maffia de grootste rol spelen.

Jordan Belfort

Manny Riskin

Jean Jacques Saurel

avatar van pierre18

pierre18

Het meeste is hier wel geschreven: Te lang, te langdradig, te veel drugs, te veel gevloek en te veel onnodige, belachelijke sex of sex-gerelateerde puberale opmerkingen (lijkt wel een Nederlandse film.....). De film had van mij wel een stuk korter gemogen, steeds maar weer hetzelfde verhaaltje. Op één of andere manier is er een hype rond deze film ontstaan, veroorzaakt door 'vrienden' uit het land van herkomst. Het is een Americain dream, een Wall Street verhaal en dat gaat er bij hen altijd heerlijk in vermoed ik. Mij interesseert dit nauwelijks. Conclusie: Een overdreven film, te hoog beoordeelde film (die nog eens veel en veel te lang duurt.) waarbij het toch echt ruikt naar Hollywood vermaak voor eigen bodem.

avatar van Lay190

Lay190

Als DiCaprio fan, kon deze film mij niet echt boeien. Beetje overdreven allemaal. Om sommige scenes moest ik wel lachen en vond ik de rol van DiCaprio wel goed gespeeld. Dus dan geef ik toch maar een 3,5

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Hele vette film. Net geen 4,5*

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Wat vond je er precies vet aan, heb hem namelijk nog niet gezien.

avatar van Grobje

Grobje

Dit is echt een super film! Drank, drugs, hoeren, een verhaal om van te smullen. Naast dit vermaak bevat de film ook nog een (maatschappelijke) boodschap. Prima geacteerd en het verhaal blijft boeiend, ondanks de wat langere speelduur. Deze moet je zien!

avatar van avginkel

avginkel

Hij heeft mij niet verveeld. Prachtige film! En erg goed gespeeld door DiCaprio.

avatar van Re73

Re73

Gewoon goed kijken dus.

avatar van Flavio

Flavio

Erg knappe film van Scorsese die na een iets mindere periode goed terugkomt met deze Wolf of Wall Street. Een rise & fall van maar liefst 3 uur, maar die vlogen voorbij. Het acteerwerk, van de bijrolletjes van McConaughey, Rob Reiner tot en met Jonah Hill, die veelzijdiger is dan ik dacht en natuurlijk DiCaprio, die de Oscar zeker had verdiend, is subliem.

Mooi tijdsbeeld ook van de jaren 80, het ego-tijdperk, dat nergens zo schaamteloos gevierd werd als op Wall Street, met Stratton Oakmont als afvoerputje. De uitzinnige decadente feesten inclusief hoeren, dwergwerpen en een hoop drugs worden mooi in beeld gebracht, net als het onaantastbare dat het hele kantoor uitstraalt, en waarmee het zich uiteindelijk misrekent.

Mooie scene als Belfort de twee FBI-agenten probeert in te palmen en te imponeren, en oprecht verontwaardigd is als ze daar niet in meegaan. Maar de film kent veel hoogtepunten en verveelt geen moment. En ook verfrissend dat er geen sprake is van bezinning: geen sprake van dat Belfort in de gevangenis zijn zonden overdenkt en na zijn straf een stichting begint of iets dergelijks. Nee hij verdient tegenwoordig een slordige 30 mille per motivational speech. Dat had Hollywood waarschijnlijk graag gezien vandaar wellicht dat McConaughey de Oscar won.

avatar van Balotelli

Balotelli

Di Caprio speelt op de toppen van zijn kunnen en zet hier een onevenaarbare prestatie neer. Ongelooflijk dat die Oscar hem aan zijn neus voorbij is gegaan, kan niets anders dan vriendjespolitiek zijn.

Er zijn maar weinig acteurs in Hollywood die meer karakter, overredingskracht, passie en vuur in hun rollen stoppen als Di Caprio.

Hieronder mijn top 10 van beste acteurs die helemaal opgaan in hun rol:

9.- Benicio Del Toro

10.- Tom Cruise

avatar van mikey

mikey

Misschien leuk voor dit topic.

Film >> Toplijsten en favorieten >> Beste acteurs

7.- Daniel Craig

8.- Arnold Schwarzenegger

9.- Benicio Del Toro

10.- Tom Cruise

Heb je nog nooit een film met Daniel Day-Lewis gezien?

En Daniel Craig juist een ontzettend beperkt acteur in mijn ogen, maar dat is off-topic.

avatar van Balotelli

Balotelli

[quote]Iron Maiden schreef:

Ik heb maar 1 film gezien met Daniel Day-Lewis en dat was diegene waar ook Di Caprio in speelde, Gangs of New York. Daar vond ik hem steengoed als bad-guy. Meer heb ik er niet gezien.

En Craig vertolkt volgens mij Bond op zijn best, meer nog dan Pierce Brosnan en Sean Connery (charisma van een Britse geschiedenisleraar met een drankprobleem). Iedere keer als iemand James Bond roept moet ik aan Craig denken, echt geknipt voor die rol, want anders hadden ze hem net als de slungelige Roger Moore en de legendarische Timothy Dalton weggestuurd.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Perfectly clear schreef:

Wat vond je er precies vet aan, heb hem namelijk nog niet gezien.

Sorry voor de late reactie. Leonardo DiCaprio in zijn glansrol in een film die alleen draait om drugs, seks en geld geld geld(!) Zo'n film waardoor je zelf ook rijk wilt worden.

avatar van Superkuuk

Superkuuk

Ik ga een beetje een anti Leo ziekte krijgen ,Na steeds dezelfde rollen altijd Rijk ,Fake, gestoord en seksueel gefrustreerd, Na Aviator, en dan de 3 op een rij films Edgar, Gatsby, en zijn rol in Django... Kan ik hem niet meer geloofwaardig over zien komen... te veel schreeuwerige dialoog..te veel dezelfde types... Ik kan niet wachten op een rol waar hij gewoon eens wat anders gaat doen...

Ik wil hem voorlopig niet meer zien in dit soort rollen

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Niet wat ik ervan had verwacht. 1e deel van de film was saai, daarna ging het beter. Dicaprio is goed. Maar deze film verdient niet de status die sommige mensen hem geven. Valt in het niet bij een Casino, Scarface of Goodfellas.

avatar van catdog

catdog

• 2024 stemmen

Balotelli schreef:

Niet mee eens. Ik ben een groot fan van deze film en ook wel van DiCaprio maar eerlijk is eerlijk. McConaughey verdiende z'n Oscar.

Morgen de BluRay aanschaffen en m voor de derde maal herzien. Ik verheug me er nu al op.

-LvB-

Waar je veel mensen bij de speelduur kanttekeningen ziet plaatsen vond ik de 3 uur gerechtvaardigd. Als er dan toch in geknipt moet worden had er uit het eerste gedeelte wat gekund. Vond de fall minstens zo interessant, maar wat minder uitgewerkt.(naar het einde toe kreeg ik toch een beetje het gevoel dat het afgeraffeld werd)

Toch weer een hele goede Scorsese , niets vernieuwends maar wel weer zoals alleen hij dat kan. 4*

avatar van arno74

arno74

Onderhoudende puberfilm, met een over de top verhaaltje over zogenaamd snel rijk worden. Geloofwaardigheid is ver te zoeken, maar dat maakt niet zoveel uit in een komedie. Een break halverwege was voor me wel noodzakelijk, ik werd erg moe van de steeds in herhaling vallende scènes met veel bloot en alcohol, en over hoe gewéldig cool harddrugs wel niet zijn, dat begon op den duur echt vervelend te worden.

Het plot is flinterdun, het zoveelste rise en fall-verhaaltje uit het misdaadgenre, die de waardering waarschijnlijk opvijzelt door héél véél vloekwoordjes zoals f*ck en sh*t in de dialogen op te nemen. Wie steeds in een deuk ligt als ie dat soort woordjes hoort moet de film zeker zien.

Eigenlijk verbaast het me dat het zoveel nominaties heeft gekregen. Commercieel misschien een succes, maar inhoudelijk erg pover. 2*

-LvB-

Film laat zien hoe oppervlakkig en zielig zijn levensstijl eigenlijk is. Ik kan eerlijk gezegd niet begrijpen dat mensen denken dat het drugsgebruik cool of geweldig gebracht wordt. Ja door de verteller zelf, maar scorsese laat toch heel wat anders zien

avatar van de grunt

de grunt

-LvB- schreef:

Bij mijn weten is dit een vrij demagogische film gebleken. Er wordt toch nergens een morele noot gekraakt..? laat staan een maatschappijkritische scene uitgekiend? (Correct me if i'm wrong) Scorsese heeft sinds de 00's geen andere pretenties meer dan zalen vullen. Jammer dat zo'n grote regisseur - zeg maar gerust kunstenaar - langzaam een slaaf van de commercie is geworden.

de grunt schreef:

Nee er is weinig moralistisch of maatschappij kritisch aan, maar een reclame voor drugsgebruik is het toch allerminst ? Ik kan weinig cools aan deze anti sociale drugaddict ontdekken. In het rise gedeelte is het toch al een behoorlijke loser imo, maar het neuken van elk wijf zal voor veel mensen het misschien wel cool maken
(anti) Climax ligt wat dat betreft toch wel bij de scene van het zinkende jacht met je vrouw aan boord, dat je op dat moment alleen maar denkt aan drugs omdat je het nuchter niet wil handelen en maar high de pijp uit wil

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Het verhaal is niet veel meer dan een zeer standaard "rise and fall" werkje, maar dan zeer oppervalkkig uitgewerkt. Waarom je daar drie uur voor nodig hebt om het op deze manier te vertolken is me een volstrekt raadsel. Als je de herhalingsoefening van sex, drugs and rock & roll weghaalt blijft er bitter weinig over. Een enkele grappige situatie (de scene met de "oude pillen" was een van de weinige echte hoogtepunten) houdt de film weg van een volledige flop. Het is allemaal al zo vaak gedaan, maar dan vooral beter. *1/2

Superkuuk schreef:

Ik wil hem voorlopig niet meer zien in dit soort rollen

Zeer herkenbaar ! Altijd genoten van zijn acteren, maar bij 'Django Unchained' werd zijn rol voor mij de reden om de film niet meer uit te kijken. En dit had ik dus ook bij 'TWoWS'. Deze film niet afgezien ook juist door Di Caprio. Het is over de top en een teveel naar zich toe trekken van 'character acting'.

Ik mis het verfrissende van bv een 'Gangs of New York' of een 'Inception'. Dit heeft Robert de Niro ook gehad. Die verviel daarna in zeer discutabele rollen waar hij nog steeds, helaas, verblijft.

Er zijn blijkbaar hoogtepunten die acteurs bereiken en daarna kan het bergafwaarts gaan..

avatar van N811

N811

de trailer ziet er leuk uit.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Ik lees graag een berichtje van de mensen die vinden dat Leo deze rol niet goed vervuld.

Welke acteur had dit beter kunnen doen?

Iron Maiden schreef:

Welke acteur had dit beter kunnen doen?

Nicolaj Coster-Waldau. Info..

avatar van mikey

mikey

You kiddin'???

3 2 1 cut

Mwoah, ik zat eerst aan Peter Dinklage te denken... Info..

By the way: Dinklage is (ook) een TOP acteur ! Maar niet geheel de juiste persoon voor deze rol.

Ik kom er later wel op terug waarom Coster-Waldau.

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

wavanbuuren schreef:

Had het niet beter kunnen verwoorden.

Overgewaardeerd, had er meer van verwacht. Vooral doordat Scorsese de film regiseert. Maar hij grijpt terug maar films als Casino en Goodfellas. Dmv de voice-overs en het rise en fall verhaal, wat in deze film ook nog eens matig is uitgewerkt. Het accent in deze film ligt hem veel te veel op seks en feesten. Dat komt het verhaal en de film totaal niet ten goede.

Mensen die hem goed vinden, kijken dan aub snel een Scarface, Casino of Goodfellas. Zoveel beter dan dit.

-LvB-

Wie zegt dat we/ze die nog nooit gezien hebben dan