• 9.376.564 stemmen

Geregisseerd door: Nick Hamm

Met onder meer: Greg Kinnear, Rebecca Romijn en Robert De Niro

Releasedatum: 4 november 2004

Plot Godsend

"When a miracle becomes a nightmare, evil is born."

Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.

Paul Duncan

Zachary Clark Wells

St. Pius Student

avatar van HiLL

HiLL

of komt er toch een Godsend 2! Nee he!

avatar van Tanja83

Tanja83

HiLL schreef:

pff knap nog een keer kijken.....

Jaaaa ik ben dapper

Godsend 2

avatar van Tessa000

Tessa000

1,5 *

Vond 'm echt niet boeiend. En het einde al helemáál niet!!!!

avatar van iivan

iivan

goeie film, erg boeiend.

heb me geen moment verveeld.

zeker de moeite waard!

goeie spanning gedurend de gehele film.

paar goeie schrik momenten.

****

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Yep.. Helemaal geen onaardige film! Had geen hoge dunk van deze film na alle negatieve reacties, dus ik dacht zet em gewoon aan op woensdag avond.. Maar was aangenaam verrast! Vind het in tegenstelling tot andere reacties nog wel een origineel verhaal, dat ook wel redelijk in elkaar steekt. Moet natuurlijk wel toegeven dat niet alles in de film perfect uitgewerkt was.

Met 4 personages in de film is het makkelijk raden wie van de vier een foute rol speelt, maar goed..

3 sterren waard!

avatar van morreke

morreke

vond het geen onaardige film, enkel aan het ouder worden van de personages mocht wat meer aandacht besteed worden.

avatar van Djinda

Djinda

Begin van de film was veelbelovend! Maar hoe verder de film, hoe voorspelbaarder het resultaat. 2*

avatar van movie-lady

movie-lady

Goed verhaal, jammer dat ze het zo slecht hebben uitgewerkt. Einde was bagger, en ze gingen wel heel snel door het verhaal heen.

Geen aanrader!!

avatar van agent smith

agent smith

ze hadden moeten eindigen toen het jongetje de kast in werd getrokken, dat had het nog lekker misterieus gemaakt.

voor de rest vond ik de film redelijk goed, af en toe een beetje saai, maar dat werd goed afgewisseld met een paar erg goeie schrikmomenten.
het was natuurlijk allemaal erg voorspelbaar maar daar stoorde ik me niet echt aan.

3.5 sterren.

avatar van Modar

Modar

Deze film heb ik toen hij net uit was in de bios gezien ik vond het een hele gave film. Ik heb hem inmiddels op DVD en me zusje vind dit ook een gave film.

Acteer werk vind ik goed gedaan van de hoofrolspelers.

zeker 4 sterren!

avatar van SSeagal

SSeagal

Vermakelijk Thrillertje, die mij meer wist te boeien dan Hide and Seek. Afgezien daarvan is Godsend ook niet baanbrekend ofzo, komt gewoon ietsje pietsje boven de laatste paar bagger thriller titels uit die ik gezien heb. Aardig, ***

avatar van Safri

Safri

Is Hide and seek nog slechter???

avatar van SSeagal

SSeagal

Safri schreef:

Is Hide and seek nog slechter???

Ik Vind van wel, maar dat is natuurlijk enkel mijn persoonlijke mening.

avatar van wackyboy

wackyboy

Na Hide and Seek en deze film lijkt de gespleten persoonlijkheid het stokpaardje te zijn van menig scriptschrijver. Beetje jammer. Het idee van een gekloonde zoon (allitereert lekker trouwens) vond ik wel een interessant uitgangspunt, maar helaas werd het allemaal op een nogal langdradige manier uitgewerkt, om je uiteindelijk door middel van een belachelijk slot met een kater achter te laten. Het lag allemaal niet aan Greg Kinnear die zich steeds meer ontpopt als bovengemiddeld goede acteur.

avatar van loesjepetoesje

loesjepetoesje

nou ik vond het wel een goede film hoor....alle 2 eigelijk wel

ja oke het is ongeveer hetzelfde met die 2 persoonlijkheden maar ik ebn toch (vooral op het einde) een paar keer goed geschrokken

net als bij hide and seek.....

avatar van Meltje

Meltje

geen superfilm maar wel vermakelijk...raar einde...en zulke hele enge dingen gebeuren er ook niet. 3* voor this movie. goed verhaal, heb me niet verveelt en goed geacteerd..ik ben niet zo moeilijk

avatar van Meltje

Meltje

na er nog een nacht erover geslapen te hebben, vind ik het einde toch wel erg raar...en...ksnaputnie!!. ik weet dat de DIE HARD MMers een einde wat erg uitgelegd en duidelijk is ook niks vinden maar dit vind ik wel erg vaag!?..

bijvoorbeeld dat Adam in de kast wordt getrokken, moet je daar nou van denken dat hij wisselt met Zachery en Zachery dan even later met zn pa mee naar beneden gaat en alsnog de ouders afslacht?...I donT get it!!!... HELP!!! please???...

avatar van dream555

dream555

De film verdient meer dan wat hier geschreven staat. De Niro is zoals altijd heel goed. De ouders van de jongen ook, Rebecca vind ik trouwens een knappe dame zonder gelukkig het vamp- of babeallooi te hebben.

Voorspelbaar? Nou, als je ruim honderd dergelijke films gezien hebt, wordt het heel moeilijk iets te vinden dat je echt totaal verrast.

Dus toch een pluim voor deze film. 4 sterren.

avatar van Youri

Youri

Beter dan Hide and seek, slechter dan Rosemary's baby. Aan deze 2 films moest ik de heele tijd denken. Er werd goed geacteerd, maar het verhaal was niet spannend en soms te verwaarlozen. De Niro is altijd goed in zijn rol. Ze moeten nu toch wat orgineler of spannends gaan bedenken in Hollywood om mij enthousiast te houden. Het einde wordt wagenwijd open gehouden, als er maar geen deel 2 komt.

avatar van mligtenberg

mligtenberg

Nou... de film begon goed, maar eindigde waardeloos!
Alsof de tijd of het geld op was en ze er snel een einde aan moesten breien.

1. De man wordt neergeslagen in de kerk, de kerk staat in brand. Hoe is de man een halve minuut later ineens in het bos om zijn vrouw te redden van hun kloonzoon? (en hoe weet hij dat dat jongetje en zijn vrouw daar zijn?)
2. Hoe is het afgelopen met de brandende kerk. Waar is de man die de mensen kloonde? En waarom laat de vader hem niet op pakken, want hij kan dit zo nog weer doen bij andere gezinnen?
3. Het jongetje is toch nog steeds zo. Hij heeft geprobeert zijn moeder te vermoorden en wat is de oplossing?: verhuizen! Daar veranderd het jongetje niks mee en lopen ze nog steeds gevaar!

Enzovoort...

avatar van stoeiip0ez

stoeiip0ez

het was wel een goed verhaal maar k vond het niet z0'n goeie film.

avatar van nickvanzutphen

nickvanzutphen

eventjes rillingen in die bad-scene maar voor de verder rest hele matige film

avatar van wiekske

wiekske

Ik ben toch wel een paar keer van mn stoel gevlogen... leuk verhaal. Het is lang geleden dat ik die twee elementen in een thriller heb kunnen terugvinden!

avatar van wiekske

wiekske

mligtenberg schreef:
Nou... de film begon goed, maar eindigde waardeloos!
Alsof de tijd of het geld op was en ze er snel een einde aan moesten breien.

Enzovoort...

punt 1 vind ik ook een beetje afgeraffeld.
punt 2: de man die mensen cloonde is spoorloos verdwenen (dat vertellen ze ook in de film, vervolgfens zie je hem weer opnieuw in een krant kijken opzoek naar een nieuw slachtoffer gezin) dus de vader kan hem ook niet aanklagen zolang die man vermist is, en dan heeft hij ook zichzelf ermee (het was een illegaal project)
punt 3: ze zijn wel verhuisd, maar nu zit hij in behandeling bij een andere arts (ze zeggen op het laatst ook iets van de verandering goed voor hem is volgens de dokter...)

avatar van Anakin01

Anakin01

Leuk Filmpke..moet je zeker es zien.

avatar van Rene1971

Rene1971

Aardige film wel. Vind ook, wat ik hier meer heb gelezen, dat het einde af is geraffeld. Geen idee wat er nu verder gebeurd met die jongen en z'n ouders. Gaat de arts vrolijk verder klonen, of wat? Ik denk dat hier een Godsend2 van gaat komen. Maar of ik daar nu op zit te wachten....

avatar van Kalou2005

Kalou2005

Persoonlijk hou ik erg van dit soort films...vond tot nu toe The Sixth Sense de beste! Maar deze was ook wel aardig

Appart verhaal, paar goede schrik momentne en het liep allemaal vrij goed door...De wendig was niet vreselijk verassend, maar ik had er niet als eerste op gerekend...

geef hem 3,5*

avatar van darkcity

darkcity

Nog nooit eerder heb ik een film halverwege uitgezet maar nu is het me dus wel overkomen.

Wat ongeloofelijk borrrring zeg, nooooit spannend. eerder lachwekkend.

Verhaal ook niet boeiend en allemaal heel erg cliche.

Hete enige pluspunt waren de acteerprestaties, die wel van niveau waren maar verder boeide deze film me helemaal niet.

2 sterren.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Goeie film met goeie spannende momenten, ik vond m de moeite waard!!

avatar van BlueSword

BlueSword

had hem gehaald voor 5 euro, was het wel waard.

af en toe wel spannend en schrok 2x ofzo maar.

wel een goed verhaal alleen af en toe een beetje voorspellend.

ik stoorde me daar niet zo heel erg aan, 3.0*