Genre: Fantasy / Thriller
Geregisseerd door: Nick Hamm
Met onder meer: Greg Kinnear, Rebecca Romijn en Robert De Niro
Releasedatum: 4 november 2004
Plot Godsend
"When a miracle becomes a nightmare, evil is born."
Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.
Paul Duncan
Dan Sandler
Zachary Clark Wells
St. Pius Student
Browny
De film kon mij helaas niet boeien. Ik had hier toch wat meer van verwacht. Het verhaal vind ik erg slap en de uitwerking ervan nog wel het minst. Er komt gewoon geen einde aan deze film.
Tolkienfan
Hee esteban loop toch niet zo te zeuren man. Ik heb em echt op dvd gezien en je bent echt een zielepoot als je daarover gaat zeuren.
Jordy
Hij neemt het toch juist voor je op? Ik was degene die het triest vond als mensen heel stoer lopen te vertellen dat ze een bioscoopfilm al op dvd hebben.
heb ik zitten slapen of wordt het motief van De Niro gewoon niet duidelijk?
Ik vond 'm niet zo slecht, maar ik hou zelf niet zo van dergelijke verhalen. Als je daar wel van houdt is het misschien wel een leuke film. Die Romijn-Stamos is toch wel een erg beroerde actrice helaas.
amalfi
ja, de film was wat traag.
de niro ,maakt een boel goed
toch voor mij niet meer dan twee sterren.
Vari Shmari
Bah, bah, bah. Zelfs geert hoste boeit mij meer.
De acteurs doen hun werk behoorlijk, de muziek is een beetje clichématig/stereotiep (wat je maar wil), maar dat scenario... met dat scenario zou ik mijn gat nog niet eens afvegen.
Elk greintje logica en elke cel met ook maar het minste wetenschapsgevoel in mijn lichaam revolteerde, wou niets liever dan mijn hart te doen ontploffen opdat ik die klote rotzever niet meer moest zien.
Ik weet het, ik weet het, het is fictie, maar dit ging toch een beetje over de schreef; het leek haast wel een anti-kloon propagandafilm: kijk eens wat er met stoute mensen die klonen gebeurt...
Geheugen overdraagbaar bij klonen?
Komaan, jongens...
Het combineren van het uiterlijk van één jongen met het innerlijk van een andere?
Komaan, jongens...
1/2 voor het acteren en 1/2 voor een sensuele rebecca maakt:
Flash
Zeer goede film goed acteerd ben mezelf verschillende keren rot geschrokken.
Ik geef hem 4,5 *
Captain Pervert
Nu klinkt dit misschien heel stom hoor, en misschien moet je even gaan zitten voor je dit leest. Wat ik wil zeggen Vari... Deze film... Is... Fictie. Ja, fictie. Verzonnen shit.
Maar als zelfs dan nog je maag zich omdraait, moet je eens naar The Core gaan kijken. Of een willekeurige _science_ _ fiction_ film.
Hij zei ook nog ...
dus het lijkt er wel op dat hij weet wat fictie inhoudt.
MWX
het verhaal van deze film kon mij niet echt boeien. zatten afentoe hoogtepunten in maar ook heel veel teleurstellende momenten. en ik heb De Niro ook wel eens beter werk zien afleveren.
HeavenLy
Had deze film zonder verwachtingen gekeken en vond em errug goed! En pffff... wat ben ik een aantal keren geschokken!
Verrassende film en goed gevonden einde (met een beetje fantasy.) Alleen deed het me soms een beetje aan Pet Semetary 2 denken..hehe.
4,5 * !!!
En zeker een aanrader voor mensen die wel een beetje van enge/spannende thrillers houden.
ToTeKi
Ik heb hem ook gekeken, en ik vond hem ook redelijk goed, paar keer geschrokken, en ik had het niet meteen gezocht achter De Niro.
Goede film dus 4*
Captain Pervert
He flippo, da's een spoiler dus!
Ah, al gefixt zie ik. Thanks
vleugelmoerke
Had gehoord dat het een sterke verhaal is en deze verwachting werd bevestigd. 3.5*
Niet hoger vanwege het open einde, waar ik niet over kan.
donnie B.
Net gekeken, had er iets meer van verwacht. Als extra is er 4 keer een alternatief einde... Helaas is 1 van deze 4 niet gebruikt als werkelijk einde, want ze zijn in ieder geval interessanter dan het matige einde dat wel de film heeft gehaald.
Zidaan
Hmmmm,
Ik vond het wel een aardig filmpje,
Vooral op de Dvd is het leuk,
Je kan de namelijk 4 verschillende eindes kijken...
:S alleen er was een ander einde dat ik eigenlijk beter vond dan het einde die ze hebben gebruikt...
lol?
Ik geef het 3*
Greetz Zidaan
Captain Pervert
Check zijn voornaam en je snapt de grap.
Dubbelfrank, Trademark, etc.
tjp1994
geen beste film. wel leuke gimmick er omheen. vooral de website is cool (www.godsendinstitute.org). domme amerikanen gingen er massaal naartoe om hun kind te laten klonen. geestig. film haalt het niet bij de verwachtingen en de tam tam die er rond ging over deze film. De Niro zal niet trots zijn
dope
- 20064 stemmen
Vond hem tegenvallen, had er veel meer van verwacht. Vooral de eerste helft vond ik erg saai. Het tweede gedeelte was beter, maar nog steeds niet echt overtuigend. Buiten enkele schrikeffectjes en Rebecca Romijn vond ik de film weinig boeiend.
Ook het einde kon me niet bekoren. 2,5*
bisse
Deze film kon mij niet boeien omdat er zo weinig gebeurt en ik het allemaal wel vaker heb gezien. Nogal voorspelbaar en saai dus(magere 2 ster).
neo
Natuurlijk is het wat voorspelbaar maar de sfeer die hier wordt neergezet is enorm goed, mede dankzij de goede score erbij. Het jochie acteert ook prima en weet ijskoud over te komen. 4 sterren
kras van zwienen
Schrik effecten zijn wel aardig maar ik houd gewoon niet van dit soort films. Ik snap het einde niet echt goed want is die jonge nou weer normaal of niet? 3*
matthijs_green
zeker wel 4 keer geschokken. maar voor de rest wel een matige film 3*
hugohei
Zelden zo'n ergerlijk slechte film gezien. Een mix van interessanterigheid over klonen en goedkope bij elkaar gestolen horrorelementen.
Een eng leeg huis ! Met een enge kelder ! Met een donkere kamer ! Waarin precies datgene gebeurt wat je verwacht.
Het acteren is echt bar en boos. Stamos kan het gewoon niet, en Greg Kinnear probeert met veel gefrons en interessante blikken te suggereren dat er iets aan de hand is. Maar het ergste is De Niro, die zelfs op de 2 of 3 momenten dat er enig acteerwerk vereist is, het laat afweten.
Over de logica zullen we het maar niet hebben.
Natuurlijk wordt er iemand neergeslagen met een puntige kandelaar van 150 kilo die net op het moment dat het te pas komt weer zonder een schrammetje opduikt.
Maar wat te denken van de reacties van ouders na het vernielen en bekrassen van de foto's ? Die reactie ontbreekt. Morgen weer gewoon naar school !
Echte rommel, deze film. En dat houdt binnenkort weer een flink aantal doeken bezet, terwijl (bijvoorbeeld) Simon geen plaats krijgt om z'n Nederlandse kont te keren.
FisherKing
Toch draait Simon ineens in de grootste bioscoopzaal van Tilburg met 2 avondvoorstellingen. (Haaiensnaaier, dat er ook draait zal wel een teleurstelling zijn)
hugohei
Maar in Haarlem was hij na twee weken Toneelschuur al weg - ondanks dat er geen kaartje meer te krijgen was...

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Look of Silence
Documentaire, 2014